עובר אורח 333
New member
סוגי גמגום
זאת כניראה אחת ההודעות האחרונות שלי כאן וכניראה שעוד מעט אני אפסיק להציף את הפורום..
רציתי לכתוב משהו על סוגי גמגום. דיברנו קודם על מגמגמים כבדים וקלים. גוררים ונתקעים. (אני באופן אישי חושב שמגמגם גורר הוא לא ממש מגמגם, כי כל עוד מישהו יכול להגיד כל מה שהוא רוצה, מה שיש לו זה פשוט פגם אסתטי קל בדיבור אבל לא מעצור - כמו לנתקעים ) אני כמובן לא אתייחס למי שאמר שגמגום הוא בעייה שטותית, אבל בלי קשר לכך שמתי לב שגם אנשים רציניים כאן לא ממש מבינים לגמרי שגמגום מגיע ברמות חומרה שונות ולפעמים ללא קשר לביטחון עצמי או כל מיני עניינים פסיכולוגים. אמרתי את זה כבר קודם, אני פגשתי בעבר שני מגמגמים שיצאתי ממש מזועזע מהמפגש איתם ומהקושי שלהם לדבר בכל זמן כמעט (גם במצבים רגועים מאוד) אני מביא לכם כאן שני סרטים שמציגים מגמגמים כבדים. לפני הצפייה אני חייב להזהיר שמדובר במחזה קשה !!! מי שחושב שיהיה לו קשה לצפות, כדאי מאוד שיוותר על הצפייה. הסרט הראשון מציג חוקר גמגום יחד עם המטופל שלו. החוקר טוען שהמגמגם הזה הוא אחד מהמגמגמים הכבדים בעולם (האדם שאני פגשתי גמגם אפילו יותר קשה... ) הוא מנסה לדבר איתו בשיחה רגועה והתוצאה מוצגת בסרט (ותחשבו מה קורה בסיטואציה מלחיצה יותר ) בכל מיקרה החוקר מוסיף שכיום כבר ברור שהגמגום הוא נכות פזיולוגית לאחר ששנים חשבו שהיא פסיכולוגית. והוא מסביר שלמרות שהבחור תלמיד מצטיין, כל פעם שהוא מגיע לראיון עבודה אומרים לו שם שאכן יש לו את כל הכישורים אבל מכיוון שהוא לא יכול לתקשר עם אנשים הם לא יכולים להעסיק אותו. בסוף החוקר מציג את האוזנייה המפורסמת לטיפול בגמגום שבטח כולם כאן מכירים ואפשר לדון אח"כ אם היא באמת יעילה בטווח ארוך או בשיחה שבה אתה חייב לשמור על ריכוז חזק. בסרט השני מציגים פשוט בחור מסכן (והוא בהחלט מסכן !!!!) שפשוט רוצה לקבוע פגישה במקום מסויים בטלפון ולא מסוגל להגות את שמו. אתם מוזמנים לקרוא גם את התגובות מתחת לשני הסרטים. חלקן אוהדות מזדהות ומתחשבות וחלקן של דבילים שחושבים שזה מצחיק ושגמגום הוא ההצגה הטובה ביותר בעיר. הערה לגבי הסרטים: באתר של יו טיוב לפעמים בשעות הערב עקב העומס הסרטים מקרטעים בצפייה. מה שצריך לעשות זה פשוט לחכות כמה דקות שכל הסרט ירד למחשב ורק אז לצפות בו.
זאת כניראה אחת ההודעות האחרונות שלי כאן וכניראה שעוד מעט אני אפסיק להציף את הפורום..