סוגי גמגום

סוגי גמגום

זאת כניראה אחת ההודעות האחרונות שלי כאן וכניראה שעוד מעט אני אפסיק להציף את הפורום.. :) רציתי לכתוב משהו על סוגי גמגום. דיברנו קודם על מגמגמים כבדים וקלים. גוררים ונתקעים. (אני באופן אישי חושב שמגמגם גורר הוא לא ממש מגמגם, כי כל עוד מישהו יכול להגיד כל מה שהוא רוצה, מה שיש לו זה פשוט פגם אסתטי קל בדיבור אבל לא מעצור - כמו לנתקעים ) אני כמובן לא אתייחס למי שאמר שגמגום הוא בעייה שטותית, אבל בלי קשר לכך שמתי לב שגם אנשים רציניים כאן לא ממש מבינים לגמרי שגמגום מגיע ברמות חומרה שונות ולפעמים ללא קשר לביטחון עצמי או כל מיני עניינים פסיכולוגים. אמרתי את זה כבר קודם, אני פגשתי בעבר שני מגמגמים שיצאתי ממש מזועזע מהמפגש איתם ומהקושי שלהם לדבר בכל זמן כמעט (גם במצבים רגועים מאוד) אני מביא לכם כאן שני סרטים שמציגים מגמגמים כבדים. לפני הצפייה אני חייב להזהיר שמדובר במחזה קשה !!! מי שחושב שיהיה לו קשה לצפות, כדאי מאוד שיוותר על הצפייה. הסרט הראשון מציג חוקר גמגום יחד עם המטופל שלו. החוקר טוען שהמגמגם הזה הוא אחד מהמגמגמים הכבדים בעולם (האדם שאני פגשתי גמגם אפילו יותר קשה... ) הוא מנסה לדבר איתו בשיחה רגועה והתוצאה מוצגת בסרט (ותחשבו מה קורה בסיטואציה מלחיצה יותר ) בכל מיקרה החוקר מוסיף שכיום כבר ברור שהגמגום הוא נכות פזיולוגית לאחר ששנים חשבו שהיא פסיכולוגית. והוא מסביר שלמרות שהבחור תלמיד מצטיין, כל פעם שהוא מגיע לראיון עבודה אומרים לו שם שאכן יש לו את כל הכישורים אבל מכיוון שהוא לא יכול לתקשר עם אנשים הם לא יכולים להעסיק אותו. בסוף החוקר מציג את האוזנייה המפורסמת לטיפול בגמגום שבטח כולם כאן מכירים ואפשר לדון אח"כ אם היא באמת יעילה בטווח ארוך או בשיחה שבה אתה חייב לשמור על ריכוז חזק. בסרט השני מציגים פשוט בחור מסכן (והוא בהחלט מסכן !!!!) שפשוט רוצה לקבוע פגישה במקום מסויים בטלפון ולא מסוגל להגות את שמו. אתם מוזמנים לקרוא גם את התגובות מתחת לשני הסרטים. חלקן אוהדות מזדהות ומתחשבות וחלקן של דבילים שחושבים שזה מצחיק ושגמגום הוא ההצגה הטובה ביותר בעיר. הערה לגבי הסרטים: באתר של יו טיוב לפעמים בשעות הערב עקב העומס הסרטים מקרטעים בצפייה. מה שצריך לעשות זה פשוט לחכות כמה דקות שכל הסרט ירד למחשב ורק אז לצפות בו.

shuky63

New member
אל תפסיק להציף עובר אורח.הפורום זקוק למשתתפים

כמוך ואהיה יותר משמח אם תחליף כנוי מעובר אורח לחבר קבע הסרטים נשמעים מענינים,אצפה בהם בערב לדעתי כל מגמגם נתקע יכול להפוך למגמגם גורר בעזרת הטפול הנכון והרבה תרגול.תמיד אמרתי שגמגום כבד הוא אומנם נכות אבל אין סיבה שמישהו יהיה מגמגם כבד למרות שמהגמגום עצמו לא נוכל להפטר לעולם

shuky63

New member
צפיתי בסרטים.היה לי קשה לצפות.גם לי בצעירותי

היו קטעים כאלה שפשוט לא יכולתי בשום אופן להגיד מה שרציתי. מצד שני במבט אופטימי,יש גם תקוה.המכשיר שהבחור בסרט הראשון השתמש בו הוא פתרון מעשי טוב למצבים מסוימים. הוא לא משפיע בצורה כה דרסטית על כולם ולא מומלץ להשתמש בו בקביעות כי ההשפעה יורדת,אבל זה פתרון,ואם נחזור לדרישתך הראשונית,מימון חלקי למכשיר כזה (שעולה כ20000ש"ח)יכול להיות דרישה ראלית מהמדינה. בסרט השני מה שמשך את תשומת ליבי היה דוקא הסבלנות של פקידת השירות שדיברה עם הבחור.גם לכם נראה שהיא היתה סבלנית?

ali052

New member
כואב הלב לראות את הסרטים האלו....

זה מזכיר לי איך ההיתי לפני הטיפול... אבל היתרשמתי מאוד מהייחס של הפקידה [שבסרט השני] הפקידות בארץ צריכות לילמוד ממנה!!!

הפקידה אכן היתה סבלנית ומתחשבת מאוד

וזאת באמת היתה נקודת אור בסרטון. לגבי המכשיר, קצת מוזר לי לשמוע את כל ההסברים המורכבים של החוקר לגבי המכשיר הזה. אני לפני די הרבה שנים גיליתי לבד דבר דומה. פשוט שימו אוזניות על האוזניים, תשמעו מוזיקה בווליום גבוה קצת ותתחילו לדבר.... תנסו, ותראו שלא תגמגמו. ההסבר שאני מצאתי לעניין היה הרבה יותר פשוט. עקב הווליום הגבוה שמשבש לך קצת את הריכוז וגורם לך לאבד תחושה לגבי עוצמת ומהירות הדיבור שלך אתה פשוט מדבר בווליום גבוה יותר (בכדי להתחרות ברעש מהאוזניות) וגם קצת יותר לאט, מה שגורם לקצב המחשבות שלך להסתנכרן עם קצב הדיבור. ובסופו של דבר אתה לא מגמגם. הבעיה היא, שאי אפשר להתרכז בשיחה כאשר אתה שומע מוזיקה בווליום גבוה. (אבל אולי המכשיר נותן את האפשרות הזאת ...) לגבי תרגול בכדי להפוך ממגמגם נתקע למגמגם גורר. אז ככה, ברור שתרגול עוזר ומשפר את יכולת הדיבור במצב מנוחה, אבל כאשר נמצאים במצב שבו צריכים לדבר ולהגיב מהר יותר אני מצאתי שזה קשה מאוד ליישם עקרונות דיבור נכון (אבל אני מקווה שאני טועה ושיום אחד זה כן יצליח לי) מה שאני עושה בד"כ זה פשוט לא לריב עם המילים. פשוט להחליף את המילים ולשנות את הניסוח. אני בדרך כלל חושב מאוד מהר כך שבשבריר שניה אני יכול להחליף את המילה הבעייתית. הבעיה היא, במצבים שבהם אתה צריך להגיד שם מוגדר של משהו שאז אין לך אפשרות להחליף את המילה (שם של רחוב, אדם וכו'...) במצבים כאלה רצוי להגיד לפני המילה אהה ...זההה...בכדי להקל את הפתיח (שהוא החלק הבעייתי) הבעייה שלא תמיד זה עובד. בכל מקרה הגמגום מבחינתי הוא תעלומה. יש ימים ולפעמים גם חודשים שבהם אני חד ורהוט מאוד וישנן תקופות שבהן הכל משתבש. בדיוק כמו ששחקן כדורסל מגיע למשחק במצב רוח מפוקס וכל זריקה שלו בפנים. ושבוע אח"כ הוא לא פוגע בסל בכלל. גם לזה אף אחד עוד לא מצא הסבר - וזה די דומה לדעתי. מן איזשהו פוקוס וחדות בין המחשבות לשרירים....

../images/Emo45.gifכל הכבוד לפקידה../images/Emo45.gif

אני די בטוח שרוב בני האדם שלא מגמגמים ולא יודעים באמת מהו גמגום היו חושבים שזאת מתיחה או משהו... וכמובן מנתקים. אני לא חושב שאפשר להאשים אותם בזה, אבל כל הכבוד לאישה הזאת
לב.

ali052

New member
לב! תמיד אני נהנה לקרוא את התגובות שלך...

גם עכשיו כשאתה מישתדל להיסתכל על האלמנט החיובי , וגם בפעם הקודמת כשאמרת ל''יפיופה בסטייל,, על ההודעות שלה שהיא כתבה את זה מתוך כעס ולא היתכוונה למה שהיא אמרה.. ו... דנת אותה לכף זכות.. שבת שלום..
אלי.

ali052

New member
תדבר עם בני רביד

הוא יישמח לעזור לך.. הוא הסביר לי בסבלנות יתרה את העניין הזה עם האוזנייה האלחוטית.. רק תדע שזה בד''ב עוזר בו זמנית ולא לתמיד...

למעלה