סוגי אדמה (דחוף)

צפנתי

New member
האם יש ניקוז?

אם היה רק טוף נשמע שזו היתה מערכת הידרופונית. למלחמה בעישבייה הייתי מחליפה הכל, ושמה חיפוי למניעת הגעה נוספת של זרעים. קומפוסט בעובי 10 ס"מ ללא עירבוב לעומק הוא לא טוב. על כל 10 ס"מ עומק שמערבבים, מקובל להמליץ על עובי של 1 עד 3 ס"מ קומפוסט, וממש לא יותר...

גברעם

New member
על אדמה כבדה, קלה, ומה שביניהם.

באדמת חמרה קיבול שדה (כלומר המים שנשארו בקרקע לאחר שמי הגרויטציה התנקזו) נמוך יותר, ומכאן ששיעור המים הזמינים לצמח נמוך יותר.. הוספת חומר אורגאני ובכלל זה קומפוסט הומוס ודשן ירוק משפרת את המצב במקצת. אשר על כן ההשקיה צריכה להיות תכופה, לא ארוכה מדי כי אחרת רק תתרום מים לאקוויפר, ובאותה הזדמנות גם תשטוף נוטרינטים למי תהום ותשאר בלי חומרי הזנה לצמח. בתור כלל אצבע גס, אפשר לקחת בחשבון 10-20% מנפח הקרקע בבית השרשים לכל השקיה. יותר מזה אין טעם לתת. לקרקע כבדה יש יתרונות ויש חסרונות משלה , אשר על כן אין צורך לרוץ ולקנא בנו - יושבי ההר שנתברכנו בקרקע חרסיתית. אבל ! הקנאה בשכן במקרה הזה היא ממש לא לענין. חמרה ולא כל שכן חול. לא מסוגלת לפתח כוחות יניקה מספיק חזקים בשביל להוציא את המים מקרקע חרסיתית. ולכן אם אתה מביא שכבה של אדמה כבדה לאזור חולי אתה יכול לגרום למצב שבו הקרקע תהיה בלחות גבוהה מקיבול שדה, ואז יהיו לך בעיות איורור. אשר על כן אני ממליץ שלא לערבב מין בשאינו מינו. תוסיף אדמה דומה למקומית, תשפר אותה בהוספת חומר אורגני, ותשקה תכוף כפי הנדרש. אם יש לך מחשב השקיה אז באמת לא אכפת לך שיתאמץ קצת וישקה 3 פעמים בשבוע.

גברעם

New member
ועוד דבר קטן על חמרה

גם לקרקעות קלות יש מבנה וגם הוא יכול לההרס ואז החמרה נהית קשה כברזל ובלתי חדירה לא למעדר ולא לשרשים הפתרון : הוספת חומר אורגאני, במיוחד זבל ירוק. וחיפוי שימנע מטיפות הגשם לפגוע בפני הקרקע

peperonni

New member
יש ניקוז,

המים בטוף מחלחלים ישר ונדרשת השקיה תכופה. איזה אדמה כדאי להוסיף לטוף בהנחה שאין לי אפשרות להחליף לגמרי את הטוף במשהו אחר??

shlumbergera

New member
טוף באדנית עם ניקוז אינו מהווה

מצע לגידול צמחים. עומדות בפניך שתי אפשרויות: 1. להוציא את הטוף ולמלא מצע אדמה. 2. להעביר את הטוף למיכל שלם - ללא נקיזה - ולקבל הוראות גידול בשיטה ההידרופונית, כולל צמחיה מתאימה, דישון והשקייה.

peperonni

New member
ערבוב 1:1 טוף וקומפוסט יהיה יעיל?

אני יכול להוצאי חלק מהטוף ולהחליף באדמה אחרת, השאלה איזה אדמה הכי עדיף ואם יחס של 1:1 מספיק טוב

צפנתי

New member
כפי שכתבתי...

יחס של 10-30% קומפוסט נחשב לאידיאלי, תלוי בקומפוסט, מליחותו וחומציותו ועוד. אם אתה הולך על 50% זה סיכון אדיר.

shlumbergera

New member
לא הבנתי;אתה חושב להשתמש בקומפוסט

באילו הוא אדמה? ואז חצי כמות ממנו וחצי כמות טוף? כי אם כן, אז שים לב לתגובתה של צפנתי. לי עצמי יש תוכניות לגדל ישירות בקומפוסט. עוד לא ביצעתי. אבל, את התוכנית הזו איישם בקומפוסט אורגני מחומר ירוק ולא מזבל בקר/עופות. אם יצליח לי אמשיך הלאה בניסוי לקומפוסט מזבל בקר/עופות. או שאולי אתה מתכוון לשים אדמה +קומפוסט? זה הכי כדאי.

BloodyWolf

New member
דברי סיכום

תודה רבה לכל המגיבים. השכלתי מאוד מתגובותיכם. לאחר מבחן המים של יודידו, הגעתי למסקנה שהאדמה איננה אדמה כבדה, אולם יש לה אחיזת מים טובה. קומפוסט אני אנסה להשיג בכמויות בפקע (נמאס לי מזה שהגרעין קובעים מחירים פי2-3 ממחיר השוק, ומורידים 50-70% במעמד הקניה בתואנה של "עשיתי לך הנחת קבלן" - אני לא מאמין שזה עדין עובד על מישהו...). בינתיים שמתי ערבבתי 6 שקים עם החמרה ומילאתי את הטרסה. היום אסיים לנקות מסביב ומחר אפרסם תמונות מוגמרות של הטרסה המלאה אם זה מעניין מישהו. בחלק הגדול של הטרסה אני מתכוון לשים ליימקווט וקומקוואט (מה המרחק המינימאלי האפשרי ביניהם?). בשאר הטרסה אשתול חלק מהצמחים המצויינים בהמשך, וע"פ המלצתכם אחפה עם קומפוסט. בשרשור אחר מלפני כמה ימים המליצו לי על הצמחים הבאים (מצטער שלא נתתי קרדיטים): פקעות: נרקיסי חצוצרה נרקיסים, קלות, איריס הולנדי, חמציצים מיוחדים נץ חלב. צמחים: דיאטס, טולבגיה לבנה או סגולה לוונדרים, אגפנטוס, אגפנטוס פיטר פן [ננסי - לשתילה בקדמת הערוגה] גזניה, אסתר רב שנתי, אכילאה, חרצית לבנת פרחים ירוקי עד: ערערים עשבים: מלעניאל, כריך, אגפנטוס לכן, מאחר שלא הספקתי להודות לכולם, אני מנצל את ההזדמנות הזו. כנראה שאלך עם הרשימה הזו למשתלה. פרט לפקעות שאזמין דרך אלי חדש. יום טוב לכולם

crazyflower

New member
רגע רגע, לפני אתה קונה כל זה

זה המווון סוגים לערוגה כל כך קטנה ועוד 2 עצים ממליצה בחום לעשות סלקציה ולהישאר עם 4 או 5 אפילו 6 13 ייראה כמו סלט ואחרי אתה בוחר, קונה לפני אתה שותל כדאי לבוא להתייעץ מי הכי גבוה ואיך לסדר אותם

BloodyWolf

New member
כן

בוודאי שלא התכוונתי לקנות את כולם... התכוונתי ללכת עם הרשימה למשתלה ולבחור שם מבין הצמחים. ובעניין הגובה, אבוא להתייעץ

YOYODIDU

New member
בהצלחה!!../images/Emo45.gif

"הנחת קבלן" עובד כמו "האלמנט עלינו"
לגבי הלימוקווט וקומקווט המקסימום שתוכל מרחק! אם תוכל להתאפק עם ההדרים הנ"ל עוד חודש שהעולם יתקרר קצת ויהי דור חדש של שתילים במשתלות .יותר עדיף!!

למעלה