סוגי אבחון לילד עם ADHD

סוגי אבחון לילד עם ADHD

אין ויכוח עם כל הגורמים (בי"ס, נוירולוג, פסיכולוג) שלבן שלי (בן 11) יש בעיות של קשב וריכוז... לא מסוגל להתרכז מעבר ל 20 דקות... קושי אדיר להתרכז בכתיבה למרות שקורא וכותב עם לוחצים עליו בעברית ובאנגלית. עד עכשיו בביה"ס היסודי הסכימו לבחון אותו בע"פ מה שהציל אותו מציונים של 40/30... והוציא ציונים יפים 80/90... אני פוחדת לגבי ההמשך בחטיבה הצעירה.. סיפרו לי שיש איבחון שאנחנו יכולים לעשות שתופס לחמש שנים שיוכל לתת לו הקלות במבחנים גם בחטיבה שיוכל להיבחן בעל-פה.. אם יש מישהו שיוכל לייעץ לי איזה מבחן / איבחון זה מאוד מאוד אודה..

ככל הידוע לי ע"פ החוק כל אבחון כיום

שנעשה ע"י מי שהוסמכה לכך ויש בידה רשיון ממשרד החינוך לבצע איבחון תקף לחמש שנים. על מנת לוודא אם פנית למקום שמאושר ע"י משרד החינוך עלייך פשוט לשאול את המאבחנת. הקלות במבחנים ניתנות לילדים שעברו אבחון דידקטי ונמצא שהם זקוקים להקלות אלה או אחרות. הפרעת קשב וריכוז לכשלעצמה אינה גורמת ללקויות למידה. לפי המידע שמסרת, בנך זקוק לטיפול מתאים בהפרעת הקשב והריכוז שלו ולא לאיבחונים נוספים, אלא אם כן דובר איתך גם על קשיים נוספים. האם הומלץ לך על טיפול תרופתי?

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מצרפת לך קישור לאתר חינוך מיוחד של משרד החינוך, עם מענה לשאלות אבחון מכל סוג כמעט. אכן כדאי לאבחן לפני העלייה לחטי"ב, על מנת לאפשר התחלה ברגל ימין ומתן תמיכה מתאימה לילד מתחילת השנה.

למעלה