סוגים של OCD

סוגים של OCD ../images/Emo131.gif

אמא11, אני מציעה להכניס את העמוד הזה לקישורים לקטגוריה "OCD - מה זה ?"

Switch10

New member
לפי מה שכתוב שם יש לי

חזרות והימנעות,למרות שלפעמים אני יכול להתגבר על שניהם.

אמא11

New member
היי אנטיתזה גלגל יקרה../images/Emo13.gif

ממבט ראשון נראה לי שאולי לא כדאי להוסיף לקישורים, כי להרבה אנשים יש OCD ששונה ממה שמתואר כאן והרי יש עוד הרבה מאד פנים של אוסי') . אדם כזה, כאשר הוא מחפש מידע על מה שיש לו, ונניח שעדיין אין לו "שם" לבעיה והוא יודע למשל שהוא חושב שהוא דרס מישהו, אדם כזה לא יעצור ויזהה את מה שיש לו עם OCD אלא ימשיך ויחפש מה יש לו. חסרה לי, בקישור, הדגשה שזה רק חלק מהסוגים ושיש עוד הרבה. אשמח לשמוע מה אנשים אחרים חושבים כי אני לא סגורה על מה שאני חושבת. חג שמח תמי

שמוצקין

New member
עוד לא קראתי את יתר הקישורים

אבל יש לי תחושה שלמדתי מזה משהוא כי אצלי כל העיניין של ה OCDדי חדש . גילינו את זה רק בינואר . אף פעם לא הייתי מודע לזה קודם. בכל אופן אני לא רואה מניעה להוסיף. מה כבר יכול להיות ?

קישור 11 זו רשימה מפורטת של סוגי אוסידי !

אני חושבת שאפשר לוותר על הקישור המעט שטחי שנתתי פה למעלה. ותמי תנסי לזכור להפנות לקישור 11 שזה מסמך וורד, שהוא מאוד מאוד מפורט. מחולק לאובססיות ולקומפולסיות. למעשה כמעט כולם יוכלו למצוא את עצמם שם. הרשימה הזו יכולה לתת הקלה למי שמחפש בה כי פתאום הוא/היא מגלים שהם לא המציאו את הגלגל מחדש ומישהו כבר "חשב" על זה...

אמא11

New member
היי אנטיתזה גלגל יקרה מאד../images/Emo13.gif

אני אזכור את הקישור.לדעתי אם מישהו שואל שאלה, כל אחד כאן שרואה אותה ויודע לאן להפנות ויש לו קצת זמן, אנרגיות ואינו "מוגבל" בגלל הOCD (כי יש אנשים שחשים אחריות ואולי מפחדים להטעות, או שאחר כך יחושו אשמה, או שידאגו מהניסוח) כל אחד אחר שכן יכול להפנות אנשים לקישורים רלבנטיים - אשמח אם תעשו זאת. אני מפנה אנשים לקישורים כמיטב יכלתי אבל איני מכירה/זוכרת את כל הקישורים וגם איני יכולה (טכנית) לענות לכל כותב. חג שמח מאד תמי

Gindim

New member
חייב לומר לך

ש"בסוגים של OCD" אני מזדהה יותר מחצי מהדברים, וזה לפי תקופות, הייתה לי התקופה כל שניה רצתי לרחוץ את הידיים כשהייתי נוגע במשהו והייתי נמנע כמה שיותר מלחיצת ידיים ונגיעה בידיות באוכל ובמעקות ועוד, אבל הצלחתי לדכא את זה ויש לי את זה מעט מאוד היום, והיה תקופה מטורפת של חזרה על פעולות עד ביצוע סדר הפעולות בצורה הטובה כאילו, והדוגמא של ההליכה היא דוגמא שהייתה לי המון ולקח לי זמן עד עד שהיא חלפה, אבל זה לא לגמריי. וגם חזרה על פעולה מספר פעמים באופן זוגי או באופן לא זוגי, כמו נגיעה במשהו או חזרה על פעולה מספר פעמים, אפילו על דיבור. שמתי לב שכשאני מצליח סוף סוף לדכא קטע מסוים ומצליח פחות או יותר להסתדר איתו, בא אלי קטע אחר.. היום לא עוזבות אותי מחשבות מעצבנות שחוזרות אלי כל הזמן ואני מנסה לדכא אותן כמה שיותר וקשה לי מאוד במיוחד עם החלק הזה, וגם מחשבות פולשניות שקופצות לי בלי כוונה כשאני מדבר עם מישהו ועוד כמה דברים.. זה פשוט קשה ומציק.

למעלה