סוגים של גיבורים

Nihau

New member
סוגים של גיבורים

יש כמה וכמה סוגים של גיבורים. הרי כמה שהבחנתי בהם: 1 - גיבור בעל כורחו. אדם רגיל שנתקל באימה או איום שמצפונו הגזעי לא מניח לו להעביר את האחראיות לגביו- גיבורי HUNTER וקת'ולו נתקלו בישויות על טבעיות שרק הם מודעים להן ואין אף אחד שיודע על זה ויכול לטפל בבעיה שמאיימת על כלל האנושות... מצילים את העם מבעיות חיצוניות. 2- גיבורים מטעם עצמם- לוקחים את החוק לידיים כדי לתקן עוול לאומי או גלובלי- גיבורי קונספיראציות- אנשים פשוטים עם ידע נדיר - רובין הוד הוא דוגמא טובה לכך- גיבורים פוליטיים- מצילים את העם מבעיות פנימיות. 3- גיבורים על טיבעיים- בעלי כוחות העל לסוגיהם השונים. ייחודיים, מחוננים ונעלים המנצלים את היתרונות שלהם כדי להטיב את מצבם של פשוטי העם. תרגישו חופשי לקטול יא ישראלים ביקוריתיים שכמוכם.

DDN

New member
קוטל ראשון

לדעתי הגיבורים בעל טבעיים נחלקים גם ל"בעל כורחו" או "מטעם עצמו". זו רמה אחרת של גיבורים.

Super Monkey

New member
מסכים, 3 מתחלק בין 1 ו-2

ואם להיכנס עוד יותר לעומק הפילוסופיה: מה עם גיבורים שהחיים הכריחו אותם להיות גיבורים? אני אביא דוגמה: באטמן לכאורה הוא גיבור מבחירה. לבורס ויין יש הרבה כסף והוא החליט לנצל אותו כדי לקחת את החוק לידיים. אבל אי אפשר שלא לתהות מה היה קורה אילו לא היתה לו את הטראומה של לראות את הוריו נרצחים? רוב הסיכויים שהוא היה פשוט נשאר פלייבוי עשיר ולא מתעסק עם החוק. האם גיבור שאיזו טראומה או משהו פסיכולוגי הוא גיבור בעל כורחו או גיבור מבחירה? האם המבנה הפסיכולוגי של ברוס ויין מאפשר לו להיות משהו אחר חוץ מבאטמן? כנ"ל אגב לגבי "המעניש" וכל שאר החבר'ה שמטרתם נקמה או תיקון אבל שנגרם להם.

מירטל

New member
אוי, מי קוטל אותך?

הייתי מחלקת את זה לפי תשובות כן/לא : 1. האם יש לך כוחות או כשרונות יוצאי דופן? כאן לא משנה לי האם זה סופרמן או רובין הוד, כישרונות יוצאי דופן יוצרים כמעט תמיד גיבור, בין אם זה בעל כורחו ( עם כח רב באה אחריות כבדההההה....) או סתם מופרע שכל מעשה שלו מושך תשומת לב, כמו שימשון. 2. האם אתה ניבחרת על ידי כוח עליון כלשהו או משכת תשומת לב אחרת ? האם יש נבואה אחרת, האם המטטרון נגלה לך ואמר לך ללכת לנינווה? האם יש לך גיבוי של כוח עליון שדוחף אותך? 3. מה דעתך על העובדה שאתה גיבור? האם אתה מחפש את הגבורה הזו או מוכן לברוח לים ( ולהבלע ע"י דג) בכדי לא לעשות את זה?

ogmios

New member
מימד נוסף

איך אתה נתפס בעיני הסביבה? ספיידמן וסופרמן הם שניהם גיוברים על-טבעיים הממנים את עצמם לשומרי הסדר בעירם. אולם סופרמן נתפס על פי רוב כמושיע הכל-אמריקאי בעוד ספיידמן נתפס במטרד מטיל קורים.

מירטל

New member
חידוד השאלה :

איך אתה נתפס בעיני כל שכבה בעם? רובין הוד לדוגמא, יתפס בצורה אחת על ידי שיכבת אצולה אחרת, בצורה שונה לחלוטין על ידי שכבת אצולה אחרת, ובדרך אחרת לחלוטין על ידי הצמיתים.

Sabre Runner

New member
הוא נתפס כמטרד אבל על ידי מי?

בניגוד לאקס-מן שכולם שונאים ופוחדים בגלל שהם מוטאנטים, תושבי ניו-יורק אוהבים את ספיידר-מן. אלה העיתונאות, הארגונים והממשלות שלא כל כך אוהבים אותו. (ה-Ultimates הם אלה שאומרים לו: תפסיק להתנהג כמו פרחח ותבוא אלינו כשתהיה בגיר). העיר עצמה מאוד אוהבת אותו וזה ניכר גם בסרטים וגם בקומיקסים.

panters

New member
אז אני אקטול :)

כוחות יוצאי דופן לא הופכים אותך תמיד לגבור וגם לא כמעט תמיד למעשה כוחות על הופכות את הדמות בדכ לנבל (האנטי גיבור) שוב לגבי הכוח העליון שדוחף אותך זה עשוי להיות כוח מרושע ולעיתים גם לרשעים אין ברירה לעיתים בסרטים רבים ניתן לראות את הדמות החלשה שלא בהכרח הייתה מרושעת בהתחלה נגררת אחרי הרשע החזק (למשל פיטר פטיגרו בהארי פוטר) בסופו של דבר גיבור/נבל הם תוצרים של מה שאנו כל כך סולדים מהגדרה (אבל יתכן שהגדרה כזו חיונית לעיתים במ"ת).... ה נטיה :)

Ihavenonick

New member
there are also heroes that are

not known to others. like those who help to the heroes by doing the little thing that helps the hero to save the day, like leaving the door open. I saw the episode of Ultimate Spiderman the other day, there there was this little girl who helped Spiderman regain his memory that Doc Oc erased. she was a hero also.

Roger the Jolly

New member
שני סוגים נוספים

הגיבור בטעות - בא ועשה מעשה מבלי להבין את השלכותיו (הלך לישון במערה, קפץ עליו מינאטאור, גיבורנו עשה ממנו המבורגר, חזר לישון והמשיך במסעו בבוקר) ואופס מה אתם יודעים תושבי העיר השכנה מעריצים אותו כגיבור מבלי שהתכוון או הבין מה הוא עושה (רק רציתי להגיע הביתה בשלום...) הגיבור לכאורה - מי שהשמועות ו/או הסיפורים ו/או העם רוצה שיהיה גיבור גדול ויתהלך מתנצנץ לו בשירויונו הזוהר ויגיד לכולם כמה הוא גדול ואיך הוא יודע לפתור כל בעיה וזאת מבלי שעשה משהו או לפחות לא כמו שמיחסים לו.

NacroMittler

New member
שווה טיגלון

אבל קודם נראה לי שעדיף לקבץ את כל הדברים פה למאמר אחד. אם אני אכתוב מאמר כזה, הוא יכנס למאמרים? (אני לא מבטיח שזה יקרה בזמן הקרוב, אבל זה בהחלט יקרה, אם תהייה דרישה כמובן)

למעלה