סוגיי נייר

dark phoneix

New member
סוגיי נייר

על איזה סוג נייר משתמשים הקומיקסים האמריקאים, הקומיקסים הרגילים אלו שבמחירים זולים?

אופטיפ

New member
תלוי

בד"כ משתמשים בנייר כרומו קטן משקל. אבל נייר עדיף לדעתי הוא הנייר הרגיל מהאוגדנים של ורטיגו, כמו נייר עיתון כבד יותר.

chatenoire

New member
בדוק בבית דפוס

התשובה מסתמכת על מספר גורמים, כמו כמות הדפסה, גודל עמוד, צבע וכו'. הבא דוגמאות לכמה בתי דפוס וקבל הצעות מחירים.

dark phoneix

New member
אבל איך שני סוגי הנייר האלו מתנהגים

משהו מכיר את הסוגי דפים האלו לפי שם או מכיר משהו שבארץ נעשה איתם, כך שאוכל לחוש אותם ולהבין יותר מה אני מחפש.

amitais

New member
אני לא ראיתי בארץ נייר כזה

לא פגשתי בארץ נייר כזה, וגם לא כמו הכרומו בקומיקס האמריקאי. אתה מוזמן להסתובב בבתי דפוס ולשאול אותם, אבל יש לי חשד שמדובר בנייר לשימוש בהדפסות רוטציה בכמויות גדולות, מה שאומר שהוא לא זמין להדפסת אופסט בכמויות של אלפים בודדים.

dark phoneix

New member
אז יש משהו אחר

אני מחפש דפים שיוזילו את המחיר במיוחד בגמויות גדולות

HackMachine

New member
ככל שהדפים דקים יותר

הם זולים יותר. אבל אז הם גם רגישים יותר לדיו כבד. אם כלי הציור הוא עט "יבש" אז נייר דק זה בסדר. אבל אם בוחרים לצייר במכחול או בעט קליגראפי אז נייר עלול להיהרס. אני יודע שנייר לאנימציה הוא זול יחסית. אני לא זוכר בדיוק את העובי אבל אני חושב שזה הכי דק שיש.

HackMachine

New member
התשובה עדיין רלוונטית

חוץ מעניין הדיו. ככל שהדפים דקים יותר הם זולים יותר.

amitais

New member
כמויות

עד כמות של 4000 עותקים זה לא נחשב כמות גדולה. החל מ-5000 שווה להדפיס ברוטציה ואז זה עלול לצאת קצת יותר זול לעותק אבל מדובר בנייר עיתון ברמות שונות. אתה יכול לבדוק בדפוס סולן בפתח תקווה, הם מהבודדים שעושים רוטציה.

למעלה