TAMAR THE SUPER GIRL
New member
סוגיית ריילי-מארק:
אחרי שכולכם התעללתם בי (פרט לרוני) הגעתי להחלטה אתמול שאני מוצאת זמן וכותבת ממש כתבה/מאמר/הודעה/משהוא ארוך ומפורט על ריילי, על הסיבות לשניאתו בקרב המעריצים, למה אנחנו לא אוהבים ולמה כדי, ואת הסיפור שלי ושל ריילי, אז אם אין לכם כוח לקרוא בעיון צאו מההודעה ותעברו לאחרת, כי זאת לא הולכת להגיד ריילי נעל, ההפך הוא מגף מחיקוי עור משובח. *אני חולה ברצינות*. אז ככה, לראשונה ראינו את ריילי בעונה 4, אחרי שאנג'ל בחיר לבם של רובנו עזב את באפי מסיבות היראיות ומדהימות, אחרי שהם ניצחו אפוקליפסה, אחרי שבאפי הלכה לקולג' ואבדה את הדרך, אחרי שווילו התבגרה יחד עם אוז, זאנדר נעלם לעבודות, קורדי עזבה, ג'ילס יצא מהתמונה לכמה זמן, כולם רחוקים מהבית, על באפי נפלה מכה מפארקר המנייק. הכול שונה, שונה לחלוטין מהעונות הראשונות 1-3, ויש שינוים בקאסט, בדמויות עצמם, במקום, בזמן, ואפילו בתסריטאים וכו'. אבל אךף אחד לא אוהב שינוים נכון?! ואז קיבלנו את ריילי, איש רגיל, לא יותר מסטודנט מטופש, אבל לא, הוא אחד מבחירי היוזמה- שזה בכלל, חייל עם מדים צמודים בלילה, אינטלגנט, מלא סטרואידים, עם מושג ב"קרבות", יודע להלחם ולהגן. אבל מה הוא לא סופר הירו, הוא לא איך לומר... אנג'ל. אחרי המכה שאנג'ל עזב אנחנו לא מוכנים למשהוא פחות ממנו או בכלל, ואנחנו מחפשים בריילי את אנג'ל, אבל שכחנו דבר אחד- ריילי הוא ריילי הוא לא במקום אנג'ל הוא לא הריבאונד גאי. הוא עוד אהבה חדשה של באפי, לפחות בעונה הזו. ומה אנחנו עושים? מחפשים איך הוא נכנס לנעלים של אנג'ל שזה לא התפקיד שלו, אנג'ל הוא ה-אהבה הראשונה של באפי, ומי כמוני יודעת, אהבה כזאת אין לה תחליף ולא שוכחים, לא משנה מה קרה או יקרה... ואז אם אכשהוא הבנו את זה, אנחנו מניחים שהוא הריבאנד גאי, עד שבאפי תביא לנו איזה דוגמן-האנקי האנק- סופר הירו כזה... אבל זה לא זה... אם כבר הריבאונד גאי שלנו היה פארקר השמוק, שלא משנה שלא מלא את התפקיד שלו והיה סתם מנייק... *מפה אני מקווה שאתם מבינים שרייילי הוא ריילי ומה שאנחנו עשינו זה לנסות לראות אותו כמשהוא אחר, בתפקיד אחר לבאפי שכל מה שהוא זה בחור שהיא אוהבת לא אנג'ל ולא במקומו...* זה הסיבה הבגדול שהוא לא מצא חן בעיננו... מעבר לזה שזה היה לנו שינוי שאין אנג'ל הביאו לנו בחור אחר לבאפי שזה בכלל קשה לכל הסטארים... הרבים שביננו [
] אחר כך גילנו שריילי מעבר לחייל הוא, הוא לא משהוא מיוחד, לא ערפד לא שד, לא מכשף, סתם חייל אפילו שאם חושבים על זה זה הכי מושלם לבאפי- הוא לא מהצד האפל אבל יש לו כוח וידע. *הוא איש, איש רגיל* מה עוד, באפי היא האהבה ה1 של ריילי, לפי כל הידוע לי, אהבה ראשונה מי כמוני תגיד היא גדולה, ומקסימה אבל כמו אהבה ראשונה היא מלאת רגשות, ותלות, כי אהבה ראשונה מלמדת הכול, וגם בדרך כלל לא נגמרת בפשוט ביי. אז לבאפי היה כבר אהבה ראשונה, ענקית ובכלל מיוחדת, ולה לא תהיה עוד אחת על כן ריילי המסכן הופך אצלה למערכת יחסים רגילה בחיים, בעוד לו היא הראשונה והמיוחדת... מפה בא קטע "ריילי הנידי"- ריילי מרגיש תלות רגשית בבאפי, הוא רוצה אותה כחברה ויותר כי זאת אהבה ראשונה בשבילו,, הוא אוהב אותה ויעשה הכול בשבילה, אפילו לעמוד מול קציניו וכל אמונותיו, בעוד באפי מתבגרת ולא זקוקה לקשר תלותי ורגשי ויותר בוגר... *על כן ריילי לא נידי הוא זקוק לבאפי כי הוא מאוהב, באהבה ראשונה, ולכן לו קשה יותר באפי ולכן הוא נראה לנו נידי ורגשני מדי והוא לא..* אז יש לנו כמה סיבות שאנ ירואה בגדול מעבר לאחת- לחץ- כולנו מהעונה ה3 ידענו שאנג'ל עוזב וידענו בעונה ה4 שיהיה רילי, ומשום מה כולם בכול העולם, שנאו אותו, אז מי אנחנו שלא? *לחץ חברתי, תרבותי* אלה הסיבות שנראו לי בגדול לשנאה כי כשחושבים על זה מה עוד אומרים לשאלה- "למה אתם שונאים את ריילי?" -כי הוא לא אנג'ל. -כי הוא נידי ורגשני. -כי הוא לא מספיק חזק וגברי ו... לבאפי. -כי הם לא מתאימים-> לעניין זה יש 2 חלקים: 1- הראשון הסטארים והספאסים אין מה לפרט. 2- אלה שמסתכלים מהסוף על המערכת יחסים הזו, מהפרקים האחרונים שרואים רק את ההתמוטטות מערכת יחסים של ריילי ובאפי.(תמשיכו לקרוא) מה שמביא אותי להתמוטטות המערכת יחסים של באפי וריילי- באפי התבגרה, עברה מהקולג' הביתה, עבר עליה תקופה קשה, היא צריכה להתמודד עם בעיות מעל ומעבר- בעיות קוטלת- להתמודד עם אלה, את זה עוד היא לא חוותה, בעיות משפחה- אמא מאוד חולה עם סרטן שזו מחלה קשה, וביחד- עם דוון אחות, חדש/ישנה שהיא בין משפחה לעבודה... בעיות אישיות- עזבה את הקולג'... שזה בכלל... ועוד בעיות מערכת יחסים- כבר אין לה את הכוח לזה, היא במצב כל כך קשה שאאין לה זמן לטפח את המערכת יחסים הזו או אפילו להתקרב לריילי, וריילי מיצידו מחושב שהוא יכול להיות ה"ROCK" של באפי, אבל היא מסבירה לו שבתור קוטלת ובתור עצמה, באפי, היא לא יכולה ואפילו אסור לה להשבר, (שלא כמו עם אנג'ל שמה היתה קטנה יותר ובמצב שונה שלא עירב משפחה, וגם שוב לא אהבה ראשונה ומיוחדת...), ולכן ריילי מניח לה כי זה מה שהיא רוצה וצריכה, הוא נותן לה זמן, אבל משתדל להיות שמה בשבילה מתי שהיא רק צריכה... פה נגמר הסברי רילי, שינאתכם, והסבר על ההתנהגות שלו ממנקודה אוביקטיבית. עכשיו אני יגיד לכם כמה פרטים למה לאהוב אותו- 1- כי הוא כל כך חמוד. 2- כי הוא לא אנג'ל ולא ספייק ולא פארקר, כי הוא ריילי משהוא חדש. לפעמים נחמד חידוש. 3- כי הוא דומה לד&&&& *אפצ'י*. 4- כי למה לא? מה יש לכם נגדו? 5- כי הוא טוב לבאפי. 6- כי הוא איש רגיל, עם רגשות, ועוד עם כוח וידיעה בעולם ה"מיוחד". 7- כי הוא אוהב אותה, עם כל הלב והנשמה. 8- כי בשלב מסוים הוא והיא היו מצויינים אחד לשני, אבל כמו כל דבר זה נגמר... 9- כי הוא היה מה שבאפי בחרה והיא מבינה לא?! 10- כי באמת אין לכם שום דבר נגדו חוץ מדעות קדומות וכי זה נוח לכם. עכשיו לסיפורי עם ריילי ולמה אני כן אוהבת אותו- אוקי אז בתור קרוסית ומשהיא שמאוהבת באנג'ל מגיל 11, שנאתי את רילי, הו כמה שנאתי... היתי זורקת כריות על הTV כל פעם שהוא היה... היתי מקללת אותו חבל על הזמן- "אתה שמה, נעל קטנה צא לי מהTV!!!" ועוד ועוד... עד שהוא עזב, אז הבנתי שהוא מדהים- הוא היה שמה לבאפי למרות שהיא כבר לא היתה, בהתחלה כן היה בינהם משהוא יפה שקוראים לו אהבה. אז ראיתי שהוא לא במקום אנג'ל או תחליף או הבא אחרי הוא חבר של באפי, אהוב שלה, ולמה לי לשנוא אותו? מה הוא עשה רע? (פרט לסוף..) אז התחלתי לאהוב אותו... ואז התחלתי לראות שוב את כל ה4 וה5 בכל מיני שידורים חוזרים ובערוצים0 והתחלתי לפתח אהבה כלפי הבחור. ואז היה דניאל, שריילי דומה לו, רק שהוא5 נראה הרבה יותר טוב, אז איך לא יכולתי לפתח עוד חיבה לבחור?!
הסוף של באפי וריילי- כמו כל סוף לא נעים, נגמר משהוא באזשהוא צד וככה תמיד הכול נגמר, אבל פה לא נגמרה האהבה לא היה לה זמן, ריילי ניסה הכול אבל באפי היתה עסוקה ובצדק, הוא פנה לתחליף עלוב ומטופש כמו הרבה גברים חזירים, וזה הוביל לסוף מסוים רק שלא באפי ולא ריילי בחרו בו, באפי הבינה אחרי שיחה עם זאנדר שהיא לא מוכנה לוותר על ריילי מהר ורצה, רצה, רצה אליו אבל לא הגיעה, וריילי נתן לה לבחור רק שלא ראה לבסוף את הבחירה שלה... אז נכון הוא היה די שמוק בסוף סוף, אבל כמו כל פרידה, זה טנגו, לשני הצדדים יש צד בעיניין אבל משהוא מוביל, פה אני לא סגורה מי... *שתדעו לכם שהמשפט הזה הוא דבר קשה וחשוב לי...* טיפונת על ריילי כדמות ועל מארק, ריילי היא דמות שלדעתי לא פותחה מספיק בסידרה לא דנו בה יותר מדי ולא היו על עבר או עליה פרק4ים מיוחדים, כמו על שאר הדמויות, הוא נשאר בגדר החייל, הילד הטוב, החבר של באפי וזה חבל. המשחק של מארק לדעתי האו ממש אמין וטוב, ובכלל הוא משחק בחילים הינו וראיתי חלקים והוא ממש מקסים. ובכלל מארק חמודי... אז זהו פה נגמרת הדיבוריישן שלי על ריילי ומארק, מי שקרא את זה הוא אחלה בחלה, משהוא קרא הכול?! בבקשה תגיבו ותגידו מה אתם חושבים רק שלא תעיזו לכתוב- רייל נידי ולא לפרט... וואל והייזל - למאמרים בבקשה!?
אחרי שכולכם התעללתם בי (פרט לרוני) הגעתי להחלטה אתמול שאני מוצאת זמן וכותבת ממש כתבה/מאמר/הודעה/משהוא ארוך ומפורט על ריילי, על הסיבות לשניאתו בקרב המעריצים, למה אנחנו לא אוהבים ולמה כדי, ואת הסיפור שלי ושל ריילי, אז אם אין לכם כוח לקרוא בעיון צאו מההודעה ותעברו לאחרת, כי זאת לא הולכת להגיד ריילי נעל, ההפך הוא מגף מחיקוי עור משובח. *אני חולה ברצינות*. אז ככה, לראשונה ראינו את ריילי בעונה 4, אחרי שאנג'ל בחיר לבם של רובנו עזב את באפי מסיבות היראיות ומדהימות, אחרי שהם ניצחו אפוקליפסה, אחרי שבאפי הלכה לקולג' ואבדה את הדרך, אחרי שווילו התבגרה יחד עם אוז, זאנדר נעלם לעבודות, קורדי עזבה, ג'ילס יצא מהתמונה לכמה זמן, כולם רחוקים מהבית, על באפי נפלה מכה מפארקר המנייק. הכול שונה, שונה לחלוטין מהעונות הראשונות 1-3, ויש שינוים בקאסט, בדמויות עצמם, במקום, בזמן, ואפילו בתסריטאים וכו'. אבל אךף אחד לא אוהב שינוים נכון?! ואז קיבלנו את ריילי, איש רגיל, לא יותר מסטודנט מטופש, אבל לא, הוא אחד מבחירי היוזמה- שזה בכלל, חייל עם מדים צמודים בלילה, אינטלגנט, מלא סטרואידים, עם מושג ב"קרבות", יודע להלחם ולהגן. אבל מה הוא לא סופר הירו, הוא לא איך לומר... אנג'ל. אחרי המכה שאנג'ל עזב אנחנו לא מוכנים למשהוא פחות ממנו או בכלל, ואנחנו מחפשים בריילי את אנג'ל, אבל שכחנו דבר אחד- ריילי הוא ריילי הוא לא במקום אנג'ל הוא לא הריבאונד גאי. הוא עוד אהבה חדשה של באפי, לפחות בעונה הזו. ומה אנחנו עושים? מחפשים איך הוא נכנס לנעלים של אנג'ל שזה לא התפקיד שלו, אנג'ל הוא ה-אהבה הראשונה של באפי, ומי כמוני יודעת, אהבה כזאת אין לה תחליף ולא שוכחים, לא משנה מה קרה או יקרה... ואז אם אכשהוא הבנו את זה, אנחנו מניחים שהוא הריבאנד גאי, עד שבאפי תביא לנו איזה דוגמן-האנקי האנק- סופר הירו כזה... אבל זה לא זה... אם כבר הריבאונד גאי שלנו היה פארקר השמוק, שלא משנה שלא מלא את התפקיד שלו והיה סתם מנייק... *מפה אני מקווה שאתם מבינים שרייילי הוא ריילי ומה שאנחנו עשינו זה לנסות לראות אותו כמשהוא אחר, בתפקיד אחר לבאפי שכל מה שהוא זה בחור שהיא אוהבת לא אנג'ל ולא במקומו...* זה הסיבה הבגדול שהוא לא מצא חן בעיננו... מעבר לזה שזה היה לנו שינוי שאין אנג'ל הביאו לנו בחור אחר לבאפי שזה בכלל קשה לכל הסטארים... הרבים שביננו [