סוגיית ריילי-מארק:

סוגיית ריילי-מארק:

אחרי שכולכם התעללתם בי (פרט לרוני) הגעתי להחלטה אתמול שאני מוצאת זמן וכותבת ממש כתבה/מאמר/הודעה/משהוא ארוך ומפורט על ריילי, על הסיבות לשניאתו בקרב המעריצים, למה אנחנו לא אוהבים ולמה כדי, ואת הסיפור שלי ושל ריילי, אז אם אין לכם כוח לקרוא בעיון צאו מההודעה ותעברו לאחרת, כי זאת לא הולכת להגיד ריילי נעל, ההפך הוא מגף מחיקוי עור משובח. *אני חולה ברצינות*. אז ככה, לראשונה ראינו את ריילי בעונה 4, אחרי שאנג'ל בחיר לבם של רובנו עזב את באפי מסיבות היראיות ומדהימות, אחרי שהם ניצחו אפוקליפסה, אחרי שבאפי הלכה לקולג' ואבדה את הדרך, אחרי שווילו התבגרה יחד עם אוז, זאנדר נעלם לעבודות, קורדי עזבה, ג'ילס יצא מהתמונה לכמה זמן, כולם רחוקים מהבית, על באפי נפלה מכה מפארקר המנייק. הכול שונה, שונה לחלוטין מהעונות הראשונות 1-3, ויש שינוים בקאסט, בדמויות עצמם, במקום, בזמן, ואפילו בתסריטאים וכו'. אבל אךף אחד לא אוהב שינוים נכון?! ואז קיבלנו את ריילי, איש רגיל, לא יותר מסטודנט מטופש, אבל לא, הוא אחד מבחירי היוזמה- שזה בכלל, חייל עם מדים צמודים בלילה, אינטלגנט, מלא סטרואידים, עם מושג ב"קרבות", יודע להלחם ולהגן. אבל מה הוא לא סופר הירו, הוא לא איך לומר... אנג'ל. אחרי המכה שאנג'ל עזב אנחנו לא מוכנים למשהוא פחות ממנו או בכלל, ואנחנו מחפשים בריילי את אנג'ל, אבל שכחנו דבר אחד- ריילי הוא ריילי הוא לא במקום אנג'ל הוא לא הריבאונד גאי. הוא עוד אהבה חדשה של באפי, לפחות בעונה הזו. ומה אנחנו עושים? מחפשים איך הוא נכנס לנעלים של אנג'ל שזה לא התפקיד שלו, אנג'ל הוא ה-אהבה הראשונה של באפי, ומי כמוני יודעת, אהבה כזאת אין לה תחליף ולא שוכחים, לא משנה מה קרה או יקרה... ואז אם אכשהוא הבנו את זה, אנחנו מניחים שהוא הריבאנד גאי, עד שבאפי תביא לנו איזה דוגמן-האנקי האנק- סופר הירו כזה... אבל זה לא זה... אם כבר הריבאונד גאי שלנו היה פארקר השמוק, שלא משנה שלא מלא את התפקיד שלו והיה סתם מנייק... *מפה אני מקווה שאתם מבינים שרייילי הוא ריילי ומה שאנחנו עשינו זה לנסות לראות אותו כמשהוא אחר, בתפקיד אחר לבאפי שכל מה שהוא זה בחור שהיא אוהבת לא אנג'ל ולא במקומו...* זה הסיבה הבגדול שהוא לא מצא חן בעיננו... מעבר לזה שזה היה לנו שינוי שאין אנג'ל הביאו לנו בחור אחר לבאפי שזה בכלל קשה לכל הסטארים... הרבים שביננו [:)] אחר כך גילנו שריילי מעבר לחייל הוא, הוא לא משהוא מיוחד, לא ערפד לא שד, לא מכשף, סתם חייל אפילו שאם חושבים על זה זה הכי מושלם לבאפי- הוא לא מהצד האפל אבל יש לו כוח וידע. *הוא איש, איש רגיל* מה עוד, באפי היא האהבה ה1 של ריילי, לפי כל הידוע לי, אהבה ראשונה מי כמוני תגיד היא גדולה, ומקסימה אבל כמו אהבה ראשונה היא מלאת רגשות, ותלות, כי אהבה ראשונה מלמדת הכול, וגם בדרך כלל לא נגמרת בפשוט ביי. אז לבאפי היה כבר אהבה ראשונה, ענקית ובכלל מיוחדת, ולה לא תהיה עוד אחת על כן ריילי המסכן הופך אצלה למערכת יחסים רגילה בחיים, בעוד לו היא הראשונה והמיוחדת... מפה בא קטע "ריילי הנידי"- ריילי מרגיש תלות רגשית בבאפי, הוא רוצה אותה כחברה ויותר כי זאת אהבה ראשונה בשבילו,, הוא אוהב אותה ויעשה הכול בשבילה, אפילו לעמוד מול קציניו וכל אמונותיו, בעוד באפי מתבגרת ולא זקוקה לקשר תלותי ורגשי ויותר בוגר... *על כן ריילי לא נידי הוא זקוק לבאפי כי הוא מאוהב, באהבה ראשונה, ולכן לו קשה יותר באפי ולכן הוא נראה לנו נידי ורגשני מדי והוא לא..* אז יש לנו כמה סיבות שאנ ירואה בגדול מעבר לאחת- לחץ- כולנו מהעונה ה3 ידענו שאנג'ל עוזב וידענו בעונה ה4 שיהיה רילי, ומשום מה כולם בכול העולם, שנאו אותו, אז מי אנחנו שלא? *לחץ חברתי, תרבותי* אלה הסיבות שנראו לי בגדול לשנאה כי כשחושבים על זה מה עוד אומרים לשאלה- "למה אתם שונאים את ריילי?" -כי הוא לא אנג'ל. -כי הוא נידי ורגשני. -כי הוא לא מספיק חזק וגברי ו... לבאפי. -כי הם לא מתאימים-> לעניין זה יש 2 חלקים: 1- הראשון הסטארים והספאסים אין מה לפרט. 2- אלה שמסתכלים מהסוף על המערכת יחסים הזו, מהפרקים האחרונים שרואים רק את ההתמוטטות מערכת יחסים של ריילי ובאפי.(תמשיכו לקרוא) מה שמביא אותי להתמוטטות המערכת יחסים של באפי וריילי- באפי התבגרה, עברה מהקולג' הביתה, עבר עליה תקופה קשה, היא צריכה להתמודד עם בעיות מעל ומעבר- בעיות קוטלת- להתמודד עם אלה, את זה עוד היא לא חוותה, בעיות משפחה- אמא מאוד חולה עם סרטן שזו מחלה קשה, וביחד- עם דוון אחות, חדש/ישנה שהיא בין משפחה לעבודה... בעיות אישיות- עזבה את הקולג'... שזה בכלל... ועוד בעיות מערכת יחסים- כבר אין לה את הכוח לזה, היא במצב כל כך קשה שאאין לה זמן לטפח את המערכת יחסים הזו או אפילו להתקרב לריילי, וריילי מיצידו מחושב שהוא יכול להיות ה"ROCK" של באפי, אבל היא מסבירה לו שבתור קוטלת ובתור עצמה, באפי, היא לא יכולה ואפילו אסור לה להשבר, (שלא כמו עם אנג'ל שמה היתה קטנה יותר ובמצב שונה שלא עירב משפחה, וגם שוב לא אהבה ראשונה ומיוחדת...), ולכן ריילי מניח לה כי זה מה שהיא רוצה וצריכה, הוא נותן לה זמן, אבל משתדל להיות שמה בשבילה מתי שהיא רק צריכה... פה נגמר הסברי רילי, שינאתכם, והסבר על ההתנהגות שלו ממנקודה אוביקטיבית. עכשיו אני יגיד לכם כמה פרטים למה לאהוב אותו- 1- כי הוא כל כך חמוד. 2- כי הוא לא אנג'ל ולא ספייק ולא פארקר, כי הוא ריילי משהוא חדש. לפעמים נחמד חידוש. 3- כי הוא דומה לד&&&& *אפצ'י*. 4- כי למה לא? מה יש לכם נגדו? 5- כי הוא טוב לבאפי. 6- כי הוא איש רגיל, עם רגשות, ועוד עם כוח וידיעה בעולם ה"מיוחד". 7- כי הוא אוהב אותה, עם כל הלב והנשמה. 8- כי בשלב מסוים הוא והיא היו מצויינים אחד לשני, אבל כמו כל דבר זה נגמר... 9- כי הוא היה מה שבאפי בחרה והיא מבינה לא?! 10- כי באמת אין לכם שום דבר נגדו חוץ מדעות קדומות וכי זה נוח לכם. עכשיו לסיפורי עם ריילי ולמה אני כן אוהבת אותו- אוקי אז בתור קרוסית ומשהיא שמאוהבת באנג'ל מגיל 11, שנאתי את רילי, הו כמה שנאתי... היתי זורקת כריות על הTV כל פעם שהוא היה... היתי מקללת אותו חבל על הזמן- "אתה שמה, נעל קטנה צא לי מהTV!!!" ועוד ועוד... עד שהוא עזב, אז הבנתי שהוא מדהים- הוא היה שמה לבאפי למרות שהיא כבר לא היתה, בהתחלה כן היה בינהם משהוא יפה שקוראים לו אהבה. אז ראיתי שהוא לא במקום אנג'ל או תחליף או הבא אחרי הוא חבר של באפי, אהוב שלה, ולמה לי לשנוא אותו? מה הוא עשה רע? (פרט לסוף..) אז התחלתי לאהוב אותו... ואז התחלתי לראות שוב את כל ה4 וה5 בכל מיני שידורים חוזרים ובערוצים0 והתחלתי לפתח אהבה כלפי הבחור. ואז היה דניאל, שריילי דומה לו, רק שהוא5 נראה הרבה יותר טוב, אז איך לא יכולתי לפתח עוד חיבה לבחור?!:) הסוף של באפי וריילי- כמו כל סוף לא נעים, נגמר משהוא באזשהוא צד וככה תמיד הכול נגמר, אבל פה לא נגמרה האהבה לא היה לה זמן, ריילי ניסה הכול אבל באפי היתה עסוקה ובצדק, הוא פנה לתחליף עלוב ומטופש כמו הרבה גברים חזירים, וזה הוביל לסוף מסוים רק שלא באפי ולא ריילי בחרו בו, באפי הבינה אחרי שיחה עם זאנדר שהיא לא מוכנה לוותר על ריילי מהר ורצה, רצה, רצה אליו אבל לא הגיעה, וריילי נתן לה לבחור רק שלא ראה לבסוף את הבחירה שלה... אז נכון הוא היה די שמוק בסוף סוף, אבל כמו כל פרידה, זה טנגו, לשני הצדדים יש צד בעיניין אבל משהוא מוביל, פה אני לא סגורה מי... *שתדעו לכם שהמשפט הזה הוא דבר קשה וחשוב לי...* טיפונת על ריילי כדמות ועל מארק, ריילי היא דמות שלדעתי לא פותחה מספיק בסידרה לא דנו בה יותר מדי ולא היו על עבר או עליה פרק4ים מיוחדים, כמו על שאר הדמויות, הוא נשאר בגדר החייל, הילד הטוב, החבר של באפי וזה חבל. המשחק של מארק לדעתי האו ממש אמין וטוב, ובכלל הוא משחק בחילים הינו וראיתי חלקים והוא ממש מקסים. ובכלל מארק חמודי... אז זהו פה נגמרת הדיבוריישן שלי על ריילי ומארק, מי שקרא את זה הוא אחלה בחלה, משהוא קרא הכול?! בבקשה תגיבו ותגידו מה אתם חושבים רק שלא תעיזו לכתוב- רייל נידי ולא לפרט... וואל והייזל - למאמרים בבקשה!?:)

ד י י ז י

New member
המממ..

העלת נקודות טובות, אבל עדיין לא שכנעת אותי.מצטערת. אני חושבת שאני שונאת אותו לא כי הוא לא אנג'ל (תאמינו או לא..) פשוט כי הוא לא מיוחד. באפי צריכה משהו מיוחד, לפחות לדעתי. מערכת יחסים של באפי\ספייק היא מאוד נחמדה, כמו שראינו ב- "something blue" היא כמו המערכת יחסים של קורדי וזאנדר, מורכבת בעיקר מעקיצות. המערכת יחסים של באפי\אנג'ל היתה רומנטית, סוחפת, עמוקה וכל הקיטש הזה. כולנויודעים למה יש כל כך הרבה סטאר קרוסים. (
!) אבל באפי\ריילי זה פשוט.. נורמלי מדיי. משעמם... זה כמו באפי\אואן (ראיתי את עונה 1 לאחרונה...), או באפי\סקוט הם בחורים נורמלים ונחמדים ורגישים, אבל נורמלים מדיי. אין בהם משהו בלתי אפשרי, או מיוחד. זה מה שמפריע לי. אני יודעת שאם לא היתה המערכת יחסים של באפי ואנג'ל, אולי הייתי באמת אוהבת את שניהם ביחד, אבל אחרי באפי ואנג'ל... אי אפשר להסתפק ברגיל.

הייזל

New member
כמו שזה עכשיו

ובלי להעליב. אין סיכוי שזה נכנס למאמרים. בלאגן שלם וקטעים שלמים שלא הבנתי בהם כלום(ואני יודעת שאני אהבלה לפעמים אבל בכל זאת). בקשר לתוכן, לא יודעת מה להגיד לך, בכנות. לא הבנתי מעולם את השנאה הזאת לריילי. הוא חמוד וחתיך אבל הוא לא עושה לי את זה. אני לא מתלהבת מבלונדינים ובהירי שיער באופן כללי. אבל לשנוא אותו? בואו לא נגזים, חוץ מהקטע בסוף הוא מעולם לא עשה משהו שבגללו אפשר לשנוא אותו. וזה לא שהוא היה נורמלי מדי זה שהוא היה משעמם מדי, בינוני מדי, יותר מדי הבחור האמרקאי מהמערב התיכון. בבורלי הילס ובדוסון קריק הוא היה משתלב מצויין, לא בבאפי, מצטערת. מהפגישה הראשונה שבו באפי ווילו הולכות לקנות ספרים ופוגשות את ריילי היחסים חרקו. אי היכולת שלהם לדבר בכנות על מה שהם מרגישים, הם יוצאים לפיקניק ווילו המתאבלת מופיעה, יוצאים לחוף הים ופתאום מתחיל מבול. אני יודעת שההפרעות האלו לא היו קשורות ליחסים ושניסו באמת ליצור מערכת יחסים בינהם אבל ההפרעות האלו לא איפשרו לנו לראות את ריילי ובאפי כזוג, זה גרם לצרימה לאורך כל היחסים, זה נראה לפעמים אפילו מאולץ מדי. במיוחד בפיקניק, כאילו באפי מנסה בכוח להיות נורמלית. וריילי לא היה נורמלי בעונה הרביעית, היו לו כוחות על, היה לו סוד. הצרה היא שבדרך כלל לחיילים בקבע הצבא הוא חלק בסיסי מהאישיות שלהם וריילי נאלץ לבנות לעצמו אישיות חדשה ואז היה הקטע עם פיית' ואז אנג'ל הופיע(אם נתעלם רגע מהיותו ערפד) אנג'ל גבר בוגר שיודע מה הוא רוצה ופחות או יותר לאן החיים מובילים אותו ושמכיר את כל הסודות של באפי(לא משנה שליד באפי אנג'ל תמיד נראה מבולבל וחסר בטחון). אז ריילי מפתח תסביך נחיתות ומחליף למעשה את המסירות שלו לצבא במסירות שלו לבאפי מכאן התחושה של כולם שהוא תלותי. העניין הוא שבאפי לא מתנהגת כמו הצבא, היא לא מצליחה להבין את ההגיון הצבאי והיא רגילה להחליט לבד. היא יודעת איך ריילי מתייחס אליה והיא לא מרגישה בגלל זה בנוח לבכות לו על הכתף. הוא רוצה להיות הסלע שלה אבל למעשה היא הסלע שלו כבר הרבה מאד זמן. הוא מנסה לשנות את זה אבל לא מצליח, באפי תמיד היתה סלע של אנשים (בעונה החמישית זה מאד בולט, במיוחד בסוף העונה אחרי שהוא עוזב) היא לא יכולה להתפרק בפני אדם שהיא רואה אותו כמישהו שהיא צריכה להגן עליו. באפי היא החזקה בקשר הזה והיא לא ממש זקוקה לריילי. וזה ההבדל העיקרי בין היחסים האלה ליחסים עם אנג'ל. באיזשהו מקום באפי ואנג'ל היו שווים חזקים וחלשים ביחד והשלימו זה את זו, ריילי ובאפי לא. ריילי איבד את היעדים שלו ואת המשפחה שלו ובצורה הטבעית ביותר זרק את כל זה על באפי, היא הפכה ליעד שלו ולמשפחה שלו, באפי גיששה בדיוק במסלול החדש שאנג'ל השאיר אותה עליו "חפשי גבר שיוביל אותך לאור" וריילי נראה מבטיח ואז הוא נחלש ונתלה עליה שוב ושוב, הופך אותה לחלק כל כך משמעותי מהחיים שלו שזה כבר התחיל להיות לא נעים. לא פלא שהיא החליקה מהידיים שלו היא הפכה לחברים שלו, למפקדים שלו, למגי וולש, לחברה שלו, זה משא כבד והיא פשוט לא עמדה בזה לא כשהיא צריכה להתמודד עם דון ועם ג'ויס, לא כשהיא רוצה לחקור יותר ויותר את הייעוד שלה כקוטלת, משהו שהיא יודעת שהיא יכולה לעשות רק עם ג'יילס ושבו לריילי פשוט אין מקום. מה היה קורה עם הצבא לא היה מציע לו לחזור? האם הוא היה ממשיך ללכת לערפדיות? האם הוא היה מתעמת עם באפי על מה שקורה בינהם? לא סביר. או, הוא ישפוך את ליבו בפני זאנדר אבל את באפי הוא רואה עליונה עליו, בלתי מושגת, אלילה, אין סיכוי שהוא היה מעורר מריבה שכזאת. הצבא הציע לו פתרון קל, מובן, סופי, מסלול לחיים שבהם הקווים ברורים, עם באפי הוא יצטרך להאבק להשתנות להתאים את עצמו ואני לא חושבת שזה משהו שהוא מסוגל לעשות. רואים את זה כשהוא יוצא להרוג את הערפדים הפאנקיסטים, הוא ממשיך להתנהג כמו חייל והסקובי מנוסים בצייד ערפדים מתנהגים כאילו זה טיול בפארק.

Lady of Buffdom

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה. כמו שאמרת, ריילי לא היה מסוגל להתמודד עם כך שבאפי חזקה ממנו, עצמאית ויכולה לשמש תמיכה לאחרים ולעצמה. בנוסף, הוא מקנא באנג'ל שלו ולבאפי הייתה אהבה בעבר, הוא מקנא בדרקולה שנשך אותה (למרות שזה היה תחת השפעת היפנוט) והוא מקנא אפילו בספייק, למרות שאין כלום בינתיים בינו לבין באפי, הוא מרגיש "מאויים" לעומתם. ריילי הוא כמו הגברים שיותר מדי מקנאים לחברה שלהם. הסיפור שלו די מזכיר לי את "הרופא וגרושתו" של שי עגנון. בסיפור הזה יש מערכת יחסים של רופא ואחות שכבר מההתחלה יש הטרמות ורמזים לכך שמערכת היחסים שלהם לא תיגמר בטוב (כמו שהייזל אמרה, כך גם היה אצל באפי וריילי - מההתחלה מערכת היחסים שלהם לא עובדת כמו שצריך). בהמשך, האחות מספרת לו לפני החתונה שהייתה לה מערכת יחסים עם מישהו אחר. מהשלב הזה מתחילה האובססיה של הרופא כלפי מערכת היחסים שלו והקנאה שלו כלפיו וכלפיה. גם עם ריילי, מהרגע שהוא גילה על האהבה של באפי עם אנג'ל הוא התחיל לקנא. אז האובססיה של הרופא גדלה כלפי מערכת היחסים של האחות עם מישהו בעבר, למרות שזה כבר לא רלוונטי להיום. זה כמו שריילי מתחיל לקנא גם באנג'ל, גם בדרקולה וגם בספייק, בכל גבר שהיה או עדיין קרוב לבאפי וזה לא ריילי. אפילו אם הוא שייך לעבר כמו אנג'ל ודרקולה. וספייק? באפי אפילו לא מחבבת את ספייק ואפילו לא יודעת מה הוא מרגיש כלפיה. לכן לקנאה שלו אין כל בסיס והיא חסרת הגיון, בדיוק כמו הקנאה של הרופא. ואיך ריילי מתמודד עם הבעיות שלו? בצורה ממש חסרת אחריות. הוא כאילו רוצה להרגיש סכנה, אולי באפי תאהב אותו ככה וכמעט גורם לעצמו להיהרג. אח"כ הוא עוד מטיל את האשמה על באפי. לדעתי זאת ממש חוצפה.

הייזל

New member
איפה בדיוק אמרתי את כל זה?

לא יודעת אם ריילי קינא באנג'ל, אולי כן אולי לא, כל הקטע ב"אפקט יוקו" הסריח מעודף טוסטסטרון משני הצדדים ובאפי קלטה את זה מיד. אני חושבת שהבעיה העיקרית עם ריילי שהוא מקובע מדי ומסורתי מדי, הוא מנסה להראות גמישות ופתיחות אבל אני לא חושבת שהוא מסוגל באמת להבין את באפי. זה משהו עמוק יותר מקנאה. באפי היא בחורה מאד לא רגילה אפילו בשביל קוטלת. קנדרה היתה הקוטלת האולטימטיבית - כך קוטלת אמורה להיות, באפי שברה את המוסכמות לגבי קוטלת כל כך הרבה פעמים שלבסוף היא עזבה את המועצה. חבר ערפד, הגנה על קוטלת סוררת, היא מתה וקמה לתחיה, יש לה חברים, הצופה שלה נקשר אליה מדי ועוד ועוד. ריילי לעומת זאת הוא חייל אמרקאי, ילד טוב איווה, הוא אמנם מגיע לקליפורניה הפתוחה והמשוחררת אבל נשאר בתוך מסגרת נוקשה עם חוקים ברורים. הקשר הזה היה אבוד מההתחלה. זה ברור בפרק "האני בצוות" כשבאפי שאלה שאלות בלי סוף וריילי הרגיש צורך להגן עליה ואז להגן על הצבא ואז עוד פעם עליה. כשהוא גילה את השחיתות ביוזמה העולם שלו התרסק לרסיסים ולא רק בגלל הגמילה מהסמים, והוא ברח מבאפי ומהיוזמה. ריילי מחוץ לצבא הוא מישהו מבולבל וחסר כיוון וככזה הוא נראה לכם כחסר אחריות ותלותי. הוא מרגיש ריק לכן הוא הולך לערפדיות מפני שבאפי לא הצליחה למלא את החלל שהצבא השאיר(ומעולם לא היה לה סיכוי). באפי מצידה באמת עסוקה מדי בדברים אחרים. אולי היא היתה צריכה לספר לו על הניתוח של ג'ויס אבל לדעתי אם היא היתה עושה את זה היא היתה מכירה בסרטן כמציאות וזה משהו שהיא לא עשתה עד שלב מאד מאוחר. ובקשר לזאנדר, יופי טופי מצידו לבוא ולבקר אותה כשהוא לא מתמודד עם מה שהיא מתמודדת, מאיך שהוא מדבר אליה אפשר לחשוב שהיא האשמה בכך שהיחסים התפרקו וריילי עוזב. ואנשים עוד חשבו שהוא צודק. פויה מצידו.

Lady of Buffdom

New member
התכוונתי שתמכתי במה שאמרת

כמו למשל שבאפי היא החזקה והעצמאית בקשר הזה, והוספתי כמה דברים

ANGEL N

New member
טוב אז רק לידע כללי...

אני גם מאלה שמגינים על ריילי וחושבים שהוא לא רע כמו שעושים ממנו. את ההסבר ללמה כולם כ"כ שונאים אותו נתתי כבר יותר מידי פעמים, ואת ההסבר ללמה אני חושב שהוא בסדר גמורגם נתתי. הפרק שהיה אצ\תמול מאוד מבליט את זה. בכל מקרה עוד לא קראתי את מה שכתבת, הדפסתי את זה ואני אקרא את זה בבית(אני לא מסוגל לקרוא כ"כ הרבה מהמחשב- גם כך אני כבר עיוור)

לiלה

New member
אמ.... אחרי שקאתי

אני חייבת לא להסכים כי אני גם ךא אהבתי את אנג'ל ולדעתי ריילי הוא שיפור (לא להרוג אותי) אבל שניהם לא משהו.... אז איך אני מנסה למאלות את נעליו של אנג'ל אם אני לא אוהבת אותו?

matara

New member
צל"ש על ההשקעה. וגם נצל"ש קטן...

מישהט יכול בבקשה להסביר לי את המושג "ספאפית" תודה:)

B a n j o

New member
../images/Emo58.gif עונה 6

אלו שתומכים בבאפי+ספייק אין לי מושג מאיפה השם "ספאף"

Lady of Buffdom

New member
ספאפי = ספייק ובאפי

אנשים שתומכים בזוג הזה. ספאפית זאת ההטייה של המילה בנקבה

B a n j o

New member
לא מסכים

אני לא סטאר-קרוס ולא ספאף... אבל הוא [ריילי] תמיד נתן את ההרגשה שלא נוח לו להיות עם באפי אז הוא אהב אותה, הוא אומר... ויכול להיות שהוא אהב אותה, אבל לא מספיק! הוא תמיד נתן את ההרגשה שלא נוח לו בצילה ועם העובדה שהיא עצמאית הרבה יותר ממנו והיא לא ממש צריכה את הגבר שיחזיק לה את היד וישמור עליה. לו לא היה נוח שהוא לא יכול לשחק אותה אביר לידה. ואתם יודעים מה? הוא ברח ! הוא ברח ברגע שזה נהיה לו יותר מידי. הוא לא ניסה לדבר על זה, הוא ברח קודם כל לערפדיות באיזה תירוץ מטופש שאני ממש לא קונה. הוא הרגיש שהן זקוקות לו, וואללה יופי, סבבה, תמשיך ! WTF ?????? זה תירוץ מטופש! אח"כ הוא ברח ברגע שהייתה לו הזדמנות לחזור לצבא! הוא אפילו לא ניסה לפתור את הבעיות איתה אלא פשוט נתן לה אולטימטום כאילו הוא לא עשה שום טעות. מצטער אבל הבחור בנוסף להיותו טיפש היה גם נידי (הוא רצה שיזדקקו לו) והוא גם היה אגואיסט !!! מה הוא רוצה מבאפי על זה שהיא לא התקשרה אליו כשאמא שלה בבי"ח?????? אני חושב שבמצב כזה, אולי הייתי מתקשר לחברה אבל גם הייתי דואג יותר אם החברים הכי קרובים שלי יהיו שם קודם !

תגובה קטנה לכולם

בקשתם הסבר ממני, לא אמרתי כולם ככה, והסברתי שריילי מלא מקום שהקרוסים והספאפים רואים כמילואי מקום ולא כחבר והכול.. לא תמיד זה נכון לכולם, אבל ניסיתי, לא מסכימים סבבה, לגיטימי, אבל בבקשה תפסיקו להגיד - טעית, כי לא טעיתי כתבתי את המבט שלי על העניין...

הייזל

New member
אל תכעסי, תמר,../images/Emo9.gif

את הבעת את דעתך אחרים הביעו את דעתם ותראי איזה דיון מעניין יצא.

לנצח1

New member
בקשר לזאנדר....

איפשהו בהודעה הולך להיות ספוילר לשביעית לפרק סלפלס.. אני אודיע לפני אבל תראו לזה עוד אזהרה בינתיים אתם יכולים להמשיך לקרוא.. אז ככה.. אני שונאתת את הקטעים האלה שזאנדר משחק אותה חכם ושופט את באפי, ואיך שהיא מתנהגת. ראו פרק שני בעונה השלישית,שהיא חוזרת הבייתה... הפרק הזה,במיוחד הקטע שהוא התחיל לצעוק עליה- ולריב איתה, בפרק הזה הבנתי כמה אני לא אוהבת את זאנדר..... מה שהוא אומר לה- מי נותן לו את הזכות?? הוא אףפעם לא אהב את אנג'ל, הוא גם תמיד קניא באנג'ל..... הוא לא יודע מה היא עברה- ובואו נהיה כנים... הוא לא ניסה להבין מה היא עברה! וגם אם היא הייתה אומרת לו את זה.. מה הוא כבר היה אומר לה?? לא נורא באפי?הכל יהיה בסדר??? אני אשים פה כמה ציטויטים מהפרק הזה: BUFFY: (interrupts in turn) But you told me! You're the one who said I should go. You said if I leave this house, don't come back. You found out who I really was, and you couldn't deal. Don't you remember? JOYCE: Buffy, you didn't give me time. You just dumped this thing on me and you expected me to get it. Well, guess what? Mom's not perfect, okay? I handled it badly. But that doesn't give you the right to punish me by running away. BUFFY: Punish you? I didn't do this to punish you! XANDER: Well, you did. You should've seen what you put her through. אוקיי- פה אנחנו רואים שיחה של באפי עם אמא שלה ופתאום זאנדר נדחף...נכון, הן רבו לידם אבל מי נותן לו את הזכות להתערב בוויכוח של אמא ובת? אוקיי, הוא חבר של באפי וכל זה.. אבל עדיין- תן להם לדבר! זה העניין שלהם... עוד מעט יגיע תורך! (ציטוט אחדלא קשור שסתם יגרום לכם לחייך) BUFFY: Great. Thanks. Anybody else want to weigh in here? (sees Jonathon) How about you by the dip? Jonathon: No, thanks. I'm good. אוקיי ועכשיו נחזור לנושא השיחה BUFFY: As if I even could've gone to you, Xander. You made your feelings about Angel and I perfectly clear. XANDER: Look. I'm sorry that your honey was a demon, but most girls don't hop a Greyhound over boy troubles. כן- יופי זאנדר... זה ממש יגרום לה להרגיש טוב עם עצמה..צודק.. אם החבר שלי, האהבה היחידה שלי הייתה מתה, הייתה נרצחת על ידי... וזה מה שהיית אומר לי אני הייתי מרגישה הכי טוב שבעולם- מי צריך פסיכולוגית אם יש את הפניני חוכמה שלך!
והנה מגיע הקטע שנראה לי שהכי עיצבן אותי מהכל: WILLOW: Buffy, you never... BUFFY: Willow, please. I can't take this from you, too. XANDER: Let her finish! You at least owe her that. מה לעזאזל הקטע שלו?!?!?!!? הוא מתחיל להגן פה על כולם.. כאילו באפי היא הרעה! אף אחד ממהם.. לא חברה הכי טובה שלה (ווילו) לא ידיד שאמור להיות הכי טוב שלה (זאנדר- גררר) לא אהוב ליבה שצריך תמיד להיות שם בשבילה אבל הוא לא ובואו ננחש למה... ואפילו לא אמא שלה היו שם לצידה שהיא הייתה צריכה אותם. אמא שלה אמרה לה בפירוש שאם היא יוצאת מהדלת (והולכת ומצילה את העולם.. ורוצחת את האהבה שלה) אז שלא תחזור הבייתה..כן, זה ממש תומך בה. תודה! אפילו לא אמא שלה הבינה אותה..זאת שאמורה להיות שם בשבילה? זאת שאמורה להגיד שהכל יהיה בסדר?? כולם פנו נגדה, כולם חושבים- הנה באפי שהשאירה אותנו לבד בסנידייל.. אז אוקיי- היא עזבה.. בלי אזהרה אבל אז מה?!?! מגיעה ללכת קצת..ותעזבו את זה שלא משנה שהיא הלכה, לא משנה שהיא ברחה..הצרות האלה- העולם הזה עקב אחריה... והיא שוב, שייתה צריכה להתמודד... ואז היא חוזרת וכולם מתרחקים והזאנדר הזה... אני מצטערת אבל לו, נראה לי הכי מכולם- לא הייתה את הזכות להגיד לה, לשפוט אותה, להגן על כולם חוץ ממנה... BUFFY: God, Xander! Do you think you could at least stick to annoying me on your own behalf? XANDER: Fine! You stop acting like an idiot, I'll stop annoying you! אוקיי.. עכשיו אנחנו עוברים לעונה השביעית
הגענו לעונה השביעית- הפרק של אניה.. האהובה של זאנדר.. (פרק ענק בלי שום קשר) והנה.. באפי אומרת שהיא צריכה להרוג אותה... אוקיי.... היא עיצבנה גם אותי בקטעים מסויימים בשיחה שלהם.. ונכון, היא הייתה יותר מידי מהירה ב: צריך להרוג אניה, אניה רעה!" נכון.. אבל הזאנדר הזה שוב התחיל לריב איתה, ותעזבו את זה שמתי שהוא רב איתה הוא יוצא ממש ממש מגוחך (לפי דעתי לפחות). והוא רב איתה ואומר לה כמה היא טועה.. ופה אני אתן לו קצת קרדיט כי הוא באמת אמ חלק מהדברים נכונים.. אבל בשלב מסויים.. בשלב הזה: XANDER: No, of course not. You think we haven't seen all this before? The part where you just cut us all out. Just step away from everything human and act like you're the law. If you knew what I felt— שהוא אומר לה את זה, בקטע הזה אמרתי: אתה לא זוכר את אנג'ל?! שכחת מזה לגמרי?!?!? הוא לא שכח מזה פשוט היה לו נוח לא להזכיר את זה... וכל הכבוד לבאפי שהיא הזכירה את זה (שנייה אחריי שאמרתי את זה). אני מצטערת- אבל זאנדר מרגיז!
אם למישהו יש תגובה אני אשמח לשמוע :)

talrv

New member
לא מסכימה..

זאנדר ידוע כמישהו שהוא כועס הוא מראה את זה, והוא תמיד נכנס לויכוחים האלה עם באפי. ב"כשהיא הייתה רעה", ב"מסיבת המתים", ב"תגליות" ויש עוד.. זה האופי שלו, אם נרצה ואם לא. הוא חייב להגיד את מה שהוא חושב. על הריב הספציפי הזה, אני חושבת שהציגו לנו את זה יותר מהזוית של באפי, ופחות התייחסנו לחברים שלה. נכון שהיה לה קשה, אבל היא ברחה, לשלושה חודשים. את יודעת מה זה בשביל אמא לאבד בת? לא לדעת איפה היא, מה היא עושה, אם טוב לה או רע לה? אי ידיעה זה דבר נורא קשה. שלא נדבר על זה שהיא עזבה את החובות שלה. אז כן, יש את הטענות בעדה. אבל זאנדר זה זאנדר והוא לא ראה את הצד הזה, הוא רואה רק את הצד שלו. וזה שהוא נדחף לדברים של אחרים, ו"מגן" על כולם, לא יודעת, נראה לי שיותר מהכל הוא רוצה להציג את הדעה שלו. אז הוא לא מתחשב בבאפי, ולא חושב על מה שעבר עליה, והוא לא ידע מה זה לעבור את מה שהיא עברה, והוא יכול להיות מרגיז לפעמים, אבל אם אנחנו מסתכלים מהצד של באפי, אנחנו צריכים גם להסתכל מהצד של זאנדר, שהוא רואה רק את הסבל שהיא גרמה, ולא מבין למה היא ברחה מכולם.
7X05 נכון שיש את הקטע של אנג'ל, יכול להיות שהוא לא חשב על זה, אז היא ממהרת ומזכירה לו. ועל שאר המשפט כעסת? זה משפט נכון ולגיטימי. באפי, בעונות האחרונות, בעצם גם לפני זה, הנה ראינו בעונה השלישית, איך באפי מנתקת אותם ומחליטה החלטות קשות בעצמה. אז נכון, שיש שיטענו שזה התפקיד שלה, ההחלטות הקשות האלה שהם מעבר לאנוש, אבל לפעמים זה לרעתה, כי באותו מקרה, אני דווקא צידדתי בזאנדר, למהר להרוג את האהובה שלו? בלי לבדוק אם יש דרך אחרת קודם? זה שהיא הרגה את אנג'ל בשביל להציל את העולם, לא אומר שהיא צריכה להרוג את אניה, תוך שניה, כאילו העולם ממש בסכנה בדקות שהם מדברים.. אבל זאת רק דעתי, ואני לא יותר מדי אובייקטיבית, בגלל שאני חובבת זאנדר נלהבת ומושבעת..

לנצח1

New member
מסכימה אבל עדיין

... כולל ספוילרים לעונה שביעית! מזהירה כולל ספוילרים לעונה השביעית אוקיי אז ככה: אמרתי שאני מסכימה עם חלק ממה שהוא אמר... אבל כשהוא אומר שהיא משאירה אותם בחוץ, הרבה אומרים את זה- גם בפורום- אני מודה.. נכון לפעמים היא עושה את זה.. אבל אני,אישית, לא מבינה מה רע בזה! - The weight of the world is on her sholders והסקוביז לעיתים קרובות מאוד (כשנוח להם) שוכחים את זה..הם שוכחים שהיא בתכלס זאת שעוברת את כל הרוע הזה.. היא, בתכלס, זאת שמצילה את העולם..זאת שבסכנה. זאת שהייתה צריכה לרצוח את אהוב ליבה, זאת שהייתה צריכה לוותר על האהבה שלה שמה כל העולם יסבול. ו..... זאת שמסתבר לא יכולה למות! ;) אפילו אחריי שהיא מתה והלכה לגן עדן הם גררו אותה משם ותרשו לי להגיד שרוב הסיבות שלהם, חוץ מהסיבה העיקרית שהם חשבו שהיא סובלת, היו אנוכיות! כי הם התגעגעו.. כי, הם האשימו את עצמם כי בלה בלה בלה. נכון- יש להם סיבה מוצדקת- הם חשבו שהיא סובלת ולא רצו! כי לא מגיע לה.. אבל רוב הסיבות אנוכיות! אבל אני נגררת למקומות אחרים. ואני חוזרת לנושא: זאנדר.. זאנדר, ובואי נודה בזה, הוא האפס בחבורה.. חוץ משני פרקים (הלוואין וזאפו.. או לא יודעת איךקוראים לפרק) קורדליה יודעת, הוא אפילו יודע, אניה יודעת, ג'יילס יודע- כולם יודעים... אז, טוב, את צודקת הוא מסתכל על זה מהצד שלו- ואני אולי לא יכולה להסתכל את זה מהצד שלו בגלל שאני אוהבת את באפי יותר משאר החבורה ומזדהה איתה ובוכה איתה והכל.. ומנסה להבין יותר אותה.. ומשומה אני מצליחה מאוד! כי.. מה עלשות- הסיבות שזאנדר צועק עליה לא מתקבלות עליי.. שימי לב לזה שהוא צועק עליה בגלל אמא שלה וווילו.. לא בגלל סיבות שלו... נראה לי שהוא רק חיפש סיבות לצעוק עליה.. ובקשר לאמא שלה- את צודקת במאה אחוז.... היא בטח נורא נבהלה, וזה נוראא לא לדעת איפה הבת שלך.. או אמא שלך, או בכלל מישהו שחשוב לך! אני מודעת לכך, ואני מבינה את אמא שלה שצועקת עליה! ואני מבינה את אמא שלה שכועסת עליה שהיא באה לברוח... אבל- היא לא זוכרת שהיא אמרה לא לחזור? וגם אם מתעלמים מזה.. ובאפי היא הרעה פה כי היא ברחה אז עדיין- זה העניין בינה לבין אמא שלה! לא בינה לבין זאנדר!!! מה הוא נדחף פתאום ???
ונושא אחר: באפי: אני ממש לא מבינה למה אנשים כועסים עליה שהיא ברחה, ואומרים שהיא אנוכית... היה לי וויכוח עם ידיד שלי על זה שהיא ממש הייתה בדיכאון אחריי שהחזירו אותה לחיים... והוא קרא לה אנוכית: אני לא מבינה למה! במה היא אנוכית? בזה שהיא מצילה את העולם? בזה שהיא רצתה למות בשקט? בזה שהיא לא יכלה להתמודד עם החברים שלה, היא לא יכלה להתמודד עם העולם הזה בלעדיי אנג'ל??? בגלל שהיא רצתה לברוח לכמה זמן רק מהחיים האלה- לכמה זמן לא להיות: באפי קוטלת הערפדים.. אלא להיות אן- זאת שאף פעם לא הייתה לה ההזדמנות להיות???? אז אוקיי- ניסיתי להבין את הצד של זאנדר... אבל בתכלס זאנדר חיפש את כל הצדדים חוץ מאת הצד של באפי!

למעלה