סוגיית החגים

אבא גאה

New member
לנו אין ברירה ../images/Emo122.gif

חוגגים פעמיים ובשתי הפעמים חוגגים אצל ההורים המטורפים שלו. אחחחחח, הנה עוד פעם עולים הגעגועים , לא לא בשביל החג עצמו או בשביל ארוחת החג, לזה איני מתגעגע....אבל לא/נשים, לחום הזה להרגשת החג באוויר, כולם ממהרים הביתה כי "חג" ריחות של בישולים באוויר, טפתאום שקט בכבישים, ואז בסביסות השעה 6 מתחילים לצאת א/נשים מהבתים, עם סירים מתחת לבית השחי וכולם רחוצים ולובשים חגיגי.....זה האווירה... שיהיה לכם חג נפלא! ושאלה - האם היו לכם התמודדיות בעבר בנוגע לחגים ולבני הזוג - יעני האם הייתן צריכים אי פעם להילחם על זכותכם לבוא עם בת הזוג שלכם, האם היה זמן שלא קיבלו אתכן כמובן מאיליו?

../images/Emo24.gif

מרגישה כמוך... אבל למה לא להתגעגע לארוחת החג? אצלי זה היהלום שבכתר. הגזר שבגפילטע. הקרעפלע שבמרק. והצימוקים שבגזר (שאותם תמיד אני זורקת...) היום כבר כולם מתים שנבוא ונבקר ורבים אפילו על מי יעשה מה ומתי רק שנבוא. אבל פעם לפני שהיו עוד כבישים והחשמל לא הגיע למחוזותינו (אתמול למשל...) הכל היה אחרת. המכות שחטפנו היו די חזקות. אבל גם החזרנו חזרה כי מי שלא היה מוכן לקבל אותנו כמו שאנחנו לא קיבל כלום.

אבא גאה

New member
צימוקים בגזר? איכסה עלק

מה אתם אוכלים שם בפולניה? גם לי היה פעם סיפור קטן שקרה שפסח, היה לי חבר (טרום מיילס) והוריי שהזמינו אותי לחג ביקשו שאבוא בלי החבר. אמרתי להם שאיני מתכוול לבוא וכפי שלא היו מעזים להזמין את אחד מאחיי ולומר לו לא להביא את חברתו הנוכחית, כך אין זה יאה לומר זאת לי. לקח להם 5 ד' להתקשר שוב ולומר שאני מוזמן עם מי שרק ארצה לבוא. הוא לא בא איתי אבל מאז זה לא קרה. ותודה להוריי שהביאוני עד הלום. עכשיו שאלך לישון?

G o z a l

New member
../images/Emo74.gif../images/Emo75.gifזו שנה ראשונה בהרכב מלא

לשמחתי הרבה.... 1.אצל ההורים 2.עם האחים/אחיות,דניס(שנה ראשונה),שותפים לעסק,ועוד אי אילו תיירים מהארץ. 3.קיבלתי אחריות על הדג כי שלי הכי טעים,בלי להשתחצן....
המשימה שלי היא להחדיר בדניס קצת יהדות,לא היה לה מושג שיהודים לא עובדים ביום כפור?!?! היא הסכימה אתמול לבוא לבית הכנסת אבל היא מתעקשת; למה ללכת אם אפשר לנהוג??????

../images/Emo55.gif../images/Emo49.gif

תגידי: דניס היא יהודיה - שאת עושה לה כזה חינוך? (איי.. לפני שבע שנים הייתי בביה"כ בלוס אנג'לס, קצת אחרי ראש השנה. תגידי לה שלא שווה לה להפסיד!)

G o z a l

New member
היא יהודיה משני הצדדים.....

תשמעו קטע,לפני שנתיים היה לי את העסק הראשון שלי ושותפה שלי נולדה בארץ ועברה לכאן בגיל שנה וממש לא דברה עברית,ההורים שלה שמרו מצוות,מן משפחה עיראקית חמה כזו,בכל אופן הלכתי לבד לבית הכנסת ביום כיפור,לקח לי שעה להגיע ואיך שאני חוצה ת הכביש אבא שלה מחנה את האוטו ועושה לי איפה את עם היד.תבינו,יהודים נוהגים פה לבית הכנסת ביום כיפור...

אה... השאלה שלי לגבי "האם דניס

יהודיה", היתה בכיוון של לשאול" האם את החתונה יערוך רב? אבל על זה כבר ענית
. ואפרו-פו נהיגה ביום כיפור: ג'וניור הקטן שלנו, גרם לנו לנסוע פעמיים ביום כיפור: פעם לביה"ח, ועוד פעם בחזרה... אחרי שהתברר שהוא מעדיף להשאר עוד קצת בבטן... המדהים היה שממש לא היינו המכונית היחידה בכבישים. קצת עצוב לי לחשוב שבעוד כמה שנים המנהג הקסום הזה של כיבוי מנועים ביום כיפור - ייעלם.

G o z a l

New member
הנוסטלגיה שלי מהארץ

היא נטולת מכוניות ביום כפור,פעם עשיתי משמרת מדא ונשמתי כמעט פרחה מרעב. אבל היינו בודדים על הכביש. שמנתולה,למה אתם נוסעים לבית הכנסת?

שמנתולה

New member
אנחנו לא נוסעות

אנחנו גם לא הולכות
אנחנו גרות במושב שתושביו חילונים לגמרי, לבית הכנסת מגיעים כדי שהילדים יכירו את המקום ואת המסורת ולא בשביל לכפר על משהו. אז המעטים ששומרים על המסורת הולכים ברגל, הרוב מגיעים ברכב.

G o z a l

New member
../images/Emo9.gif

מה זה מושב חילוני? אז לא הולכים לבית הכנסת?ואם זה מושב זתומרת זה קטן,לא כיף ללכת ברגל?

שמנתולה

New member
חילוני זה שרוב

תושביו אוכלים טרפות ונוסעים בכיפור... בית הכנסת פעיל רק בחגים ובעליה לתורה של בני המצווה, בשבתות הוא שומם. וקטן... קילומטר בעליה עד בית הכנסת זאת סיבה מספיק טובה לא ללכת ברגל, לא?

חג ה-אופניים...

זה החג שבו מפנים את הרחובות מתנועת כל כלי הרכב, כדי שהילדים יוכלו לנסוע משך יום שלם על אופניהם ללא חשש. כל אלו שאין להם אופניים הולכים ברגל, ובד"כ לובשים לבן (כדי לא ללכלך את האופניים), ונועלים נעלי בד עם סוליית גומי - כדי לא לעשות רעש (שרוכבי האופניים לא ייבהלו). יש גם כאלו שלא אוכלים שותים או מעשנים ביום הזה, כנראה מרוב צער על זה שאין להם אופניים. בערב, בסוף החג, הולכים עם אמא לבית הכנסת לשיר בציבור ולאכול ביסקוויטים. מכיר?

אבא גאה

New member
ומי שאין לו אמא? רק שני אבא?

וואלה נשמע מוכר. איזה חגים נפלאים יש לכם שמא בארץ, חג האופניים, איך לא חשבו על זה כאן? אפילו בהולנד אין כזה חג!!!!

למעלה