סוגיית בולים לשבת...

Sanchez

Member
סוגיית בולים לשבת... שלום לכולם ! אני רוצה לשתף אותכם בסוגייה מסויימת שקרתה לי בימים האחרונים ולשמוע את דעתכם. לאחרונה רכשתי דרך EBAY, סדרת בולים ישראלית מסויימת, משנת 1951. המחיר היה מאוד מפתה. למעשה, יש לי כבר את אותה הסדרה באוסף, אך חשבתי לעשות רווח קל, ע"י מכירה שלה שוב פעם ב EBAY. ואכן כך עשיתי. מכרתי אותה שוב תמורת רווח נחמד. כשהגיעו הבולים לביתם החדש (הולנד), נלקחו ע"י האספן ההולנדי לבדיקה אצל מומחה הולנדי שהלך אליו לבדוק את האוסף האישי שלו. לא היתה כל כוונה לבדוק דוקא את הסדרה הספציפית ! לאחר בדיקת כל האוסף של האספן ההולנדי אצל המומחה, צדה את עיני המומחה הסדרה המדוברת. פסיקתו היתה שאחד מבולי הסדרה, ה HIGH VALUE, "טופל בעבר". כוונתו היתה שהשובל התחתון (השני) הודבק בעבר אל השובל האמצעי !!! כמובן שהאספן ההולנדי יצר עמי קשר וסיפר לי את ממצאי המומחה ההולנדי. אני מבחינתי הבטחתי את כל כספו חזרה. אני מצדי יצרתי קשר עם הבחור שקניתי ממנו את הבולים (הם הגיעו אלי מארה"ב). הוא מצדו, רצה לבדוק את הבולים. הסכמנו שהאספן ההולנדי ישלח לארה"ב ישירות את הבולים לבדיקה שנית. היום קיבלתי מייל מארה"ב, שהכל "חרטא", והבול "כשר למהדרין !!! אך ללא שום היסוס הוא מוכן להחזיר לי את הכסף חזרה, וכבר שלח לי REFUND ב- PAYPAL. אני במקרה מכיר את ה DEALER מארה"ב (רכשתי ממנו בעבר המון פריטים) והוא נשמע לי מאוד אמין תמיד. גם את האספן מהולנד אני מכיר תקופה ארוכה, דרך EBAY (אני קניתי ומכרתי לו/ממנו בולים בעבר). רצוני לשמוע מכם, את דעתכם על הסיפור (למי שהיתה סבלנות לקרוא את כל ההודעה הארוכה).

תמיר1991

New member
סיפור די נחמד... נדיר למצוא אנשים נדיבים ונחמדים כל-כך בעולמנו... תמיר.

rachelea

New member
לא רק נוכלים נמצאים באי-ביי ואכן, נחמד לקרוא על הגינותם של המעורבים: הסוחר שמכר לך ואתה שהעברת את הקניה הלאה. לגבי ההערכה; אינני מבינה רבות בבולאות, אך מוזר בעיני ה"טיפול" בשובלים. די קשה לחבר שובל משונן לבול המשונן שמעליו. לכן, פסיקתו של "המומחה" ההולנדית נשמעת בלתי סבירה. העובדה שהסוחר הסכים לקבל הבולים בחזרה מעידה על יושרו. העברת הבולים לבחינת מומחה מארה"ב מעידה גם היא שה"מומחה" ההולנדי שגה ככל הנראה. לסיכום: רוב העסקאות המתבצעות באי-ביי עוברות חלק ומתבצעות אך מספר הנוכלים, המועט אמנם, מעיב על העיסקאות וחבל שכך.

Sanchez

Member
ה"טיפול" בשובלים... היא תופעה די ידועה בבולאות (במיוחד בבולי ישראל בעלי שבלים יחידים או כפולים). אני מוכרח לציין שזאת הפעם הראשונה שזה קרה לי, עד היום רק שמעתי על זה. למעשה גם לא הבחנתי בכלום לפני שמכרתי את הסדרה לאספן ההולנדי. אני מוכרח לציין שרוב הנפשות הפועלות ב EBAY (בתחום הבולאות הישראלית)שנתקלתי עד היום, היו ברובם מאוד הוגנים. ואני מדבר על נסיון די עשיר של מעל שנתיים וכמה מאות FEEDBACKS שיש ברשותי.

ואני רוצה קצת לקלקל את השמחה. המאפיין המשותף למרבית הנוכלים, הוא שהם בדרך כלל נראים אמינים ונחמדים. נוכלי בולאות אינם יוצאי דופן. חוות דעת של מומחה, הקובעת שהשובל "טופל", צריכה להנתן בכתב, אחרת היא רכילות ותו לא. מהסיפור לא הבנתי שיש חוות דעת כתובה לעניין הזה, וזה הפרט הראשון שנראה לי מוזר. שנית, ההסכמה המהירה של הסוחר האמריקאי לקבל בחזרה את הבול ולהשיב את הכסף יכולה כמובן להעיד על רצינות ואמינות, אך יכולה באותה המידה להראות שהוא ידע כבר קודם מה הוא מוכר, ומיהר להחביא את הבושה. אני חושב שטוב היית עושה לו ביקשת שהבול יחזור לידיך, ולא לידי המוכר האמריקאי, ואז יכולת לגשת לאחד המומחים הישראלים ולבדוק האם יש דברים בגו. אם היית מגלה שאכן הבול טופל, היית מחזירו לאמריקאי. אם לא כך הדבר - היית מחזירו להולנדי. כך לכל הפחות הייתי אני עושה. לעניין האדיבות והנימוס, אני שמח כל פעם מחדש לראות שסוחרי הבולים (ובעיקר הישראלים) ואספני הבולים מתנהגים לפי קודי אדיבות ונימוס גבוהים, מה שהופך את האספנות למהנה יותר. תמיד נחמד להתעסק עם אנשים מתורבתים ואמינים, אפילו אם מאחורי הגב הם קצת (או הרבה) מסדרים אותך מפעם לפעם. ומילה אחרונה, לגבי נוכלויות בבולים: נכון, התופעה קיימת, ולא מפתיע להתקל בבולים ש"טופלו", בין אם זה להדבקת שובל, או תיקוני שיניים, חיזוק נייר ומילוי חורים. מצד שני, ישנם לא מעט "מומחים" בחזקת עצמם, שמוצאים לפעמים טיפול היכן שהוא לא קיים, רק כדי להצדיק את המומחיות המפוקפקת שיצרו לעצמם. גם בזה כבר נתקלתי. הדרך הטובה ביותר, כמוכר או כקונה היא להזהר תמיד, ולהיות מוכן לבטל כל עסקה, גם אם המשמעות היא החזרת כסף שקיבלנו או הפסד כספי. השם הטוב תמיד שווה יותר מכל דבר.

Sanchez

Member
לגבי הנוכלים... ההולנדי (שאני סומך עליו ב 100%), סיפק לי את פרטי המומחה. כולל שם כתובת ומספר טלפון. הוא ציין גם, שהמומחה עובד בבתי מכירות פומביות בבירת הולנד כמעריך בתחום הבולאות. אין לי מושג אם קיבל חוות דעת כתובה על ה"תרמית". אני יכול ליבדוק. האמריקאי היה מוכן לישמוע רק על בדיקה של מר צחור הנכבד, כדי לההחזיר את הכסף מיידית. ולכן הוחלט לישלוח את הבולים ישירות חזרה לארה"ב, מבלי שיעברו קודם דרכי (לא שאני מחשיב את עצמי למומחה). אני עדיין שוקל לקבל את הבולים לרשותי ולותר על ההחזר הכספי. על מי הייתם ממליצים אתם לבדיקת הבולים וכמה אמורה לעלות בדיקה זאת אצל מומחה, כולל חוות דעת כתובה.

האם המומחה ההולנדי מוכר לך? יעקב צחור אכן נחשב כבכיר המומחים הישראלים. גם ד"ר וולאך בעל שם מצויין. איני יודע כמה עולה בדיקה אצלם. מצד שני, ההתאחדות מספקת כיום שרותי "בדיקה טרום בדיקה", וזה ניתן בחינם. אולי כדאי לנצל את השרות המענין הזה. הסיפור מעניין גם מבחינה נוספת, שאינה מוכרת למרבית המשתתפים בפורום, ואני שמח שהבאת אותו בפנינו: כל התחום של בולים כהשקעה כספית. קניית בולים או מכירתם במחירים גבוהים היא מומחיות בפני עצמה, שלשמה יש צורך בידע עצום ושונה מזה של "אספנים רגילים" כמונו. שן שתוקנה יכולה להיות שווה אלפי דולרים לכאן או לכאן, וחור בנייר שנסתם היטב יכול להעלות את שווי הבול פלאים. ישנם הרבה מאוד אנשים שעוסקים בתיקונים אומנותיים שכאלו, ומי שרוצה להכנס לתחום חייב לדעת על כך, לדעת כיצד להזהר, ולהיות מוכן מפעם לפעם גם ליפול בפח.

Sanchez

Member
שמו של המומחה ההולנדי לא אומר לי דבר. אני לא בטוח שהוא מומחה בתחום הבולאות הישראלית. אך מצד שני, לזהות "טיפול" ב- PERFORATIONS לא צריך להיות מומחה דוקא לבולאות הישראלית. האם אתה יכול להרחיב על נושא "בדיקה טרום בדיקה" של ההתאחדות. כיצד אני יכול להגיע אליהם ? את מי היית ממליץ חוץ מהם על בדיקה של נושא כזה, בדיקה עבור תשלום כמובן. בקשר לעסקים ב EBAY: אני יכול להגיד שבתקופה האחרונה אני משתעשע לי בקניית פריטים בולאיים ישראליים לשם מכירתם חזרה. ישנם לא מעט פריטים שנסגרים במחירים מגוחכים ופוטנציאל הרווח די קל. זה דורש כמובן השקעה של שעות לא מעטות בחיפוש הפריטים ב EBAY. אני לא מתעסק בפריטים יקרי ערך, גם בגלל שאני לא מומחה גדול וגם בגלל זהירות כלכלית. כמו כן יש תמיד אפשרות לרכוש אוסף במחיר סביר ו"לשבור" אותו לפריטים בודדים, גם בזה טמון רווח יפה. עשיתי זאת כבר פעמים לא מעטות והרווחתי גם כמה שקלים, שלא לציין את כמות הפריטים הנכבדה שצירפתי לאוסף האישי שלי, בדרך זו.

למעלה