סוגייה שהפריעה לי....

Jam Head

New member
סוגייה שהפריעה לי....

אחרי זמן לא קצר בפורום הזה , יש תופעה שמאוד מפתיעה אותי. הייתי בטוח שבפורום כמו זה , לא תהיה תופעה של הערצה עיוורת אחרי המוסיקאים , ומפתיע אותי שחברי הפורום - לפחות חלק לא קטן מהם - מעריצים את פלויד לצורך הדוגמא כמו הערצה לאמני פופ ב- MTV , למשל במשפטים כמו - גילמור האליל , ווטרס הגאון , פינק פלויד המלכים , לשים תמונות של חבריי הלהקה ( מזה בריטני ספירס ?!? ) ועוד... אני דווקא חשבתי , שבפורום של להקה כמו פינק פלויד ( לא שאני חושב שהיא להקת מחתרת דווקא , אלא סתם כלהקת רוק בעל קהל מעריצים מגוון יותר ) הגישה של חבריי הפורום תהיה בוגרת יותר ופחות באופן של הערצה עיוורת וחוסר בגרות , תנו את התגובה שלכם לגביי זה.

PINK FLOYD FAN

New member
שמע מה שאתה אומר זה ממש לא נכון

כשחלקנו אומרים ככה זה שאנחנו מתכוונים שהם נותנים לנו את המוטיבציה בנגינה ושהם מעולים במוזיקה ובשבילנו הם אלים מבחינת יצירה במוזיקה כי המוזיקה שלהם היא באמת אלוהית עכשיו אין מה להשוות אותנו לאוהבי פופ מפני שאנשים שאוהבים פופ הם בעצם בעלי טעם ואישיות שונה עכשיו בשבילנו הם באמת גאונים והכל כי ככה זה הם אומנים בעלי כישרון רב אין פה משהו ילדותי לכל אחד יש את זווית הראיה שלו לגבי מי שהוא מעריץ או סתם אוהב אני אישית שרוף עליהם ואני מחשיב אותם לאלים כי בשבילי הם דמויות שאני משתמש כשאני לומד לבד על גיטרה ואני אפילו לא נער עם ראש ילדותי ואני כבר עברתי את אמני הפופ והתקדמתי לרוק מתקדם אז זה לא חוסר בגרות בעיניי

pink floydror

New member
בידיוק..

הם פשוט מקבלים מאיתנו את ההערכה שהם צריכים לקבל, אם תשמע ילד/ה שאומר/ת "יווו פינק פלויד הם כאלה ענקיים! Momey, Wish You Were Here ו Another Brick In The Wall שירים פשוט גאוניים, אה כן, וגם גילמור החתיך" אז תדע שזה הערצה סתם בשביל הקטע, ולא אהבה אמיתית..אנחנו פשוט מכבדים את האנשים עם הכישרון הרב שניתן להם..ואני מניח שכולם פה כאלה, כי אם לא הם לא היו נכנסים לפורום מרצונם החופשי..

Jam Head

New member
תראה...

אם לא הייתי חושב שיש פה כזה סוג של הערצה לא הייתי מעלה את זה , אני לא רוצה סתם להרגיז , תאמין לי שאני יכול לחזור לעמודים אחרים בפורום ובקלות לצטט לך הרבה דוגמאות של זה.

תשמע...

יש בפורום הזה הרבה ילדים - כמו ברוב הפורומים הישראליים באינטרנט. קח את זה כנתון. במקום לדרוש מהם בגרות - מה שהם אינם מסוגלים לו כרגע, מפאת גילם וחוסר נסיונם - עדיף לדעתי לנסות, בלי התנשאות, להראות להם אולי צדדים שלא היו מודעים להם, ביצירה של הלהקה ובאישיותם של חבריה. רק כך הם ילמדו דברים חדשים, יתפתחו ויתבגרו. כולם עוברים את זה - גם אני עברתי את זה בגילם, ובטח גם אתה.

אני לא מסכים איתך ---

אני לא רוצה לריב עם אף אחד, באמת, אבל אני לא מסכים עם זה: יש הרבה ילדים שהכתיבה שלהם היא בוגרת והרבה מבוגרים שהכתיבה שלהם ילדותית. ואם לא יהיו ילדים, אז מי בעצם ימשיך להעביר את האומנות שפינק פלויד יצרו? ומה בעצם טווח הגילאים הנחשב ל"ילדים"?

לא הבנת אותי

ניסיתי להגיד ל-jam head שזה בסדר שיש כאן ילדים ושהם יכתבו בצורה ילדותית. אין לי שום בעיה עם זה; לו יש בעיה. אני לגמרי בעד שיהיו כאן ילדים ושיכתבו בצורה ילדותית. אני לא הולכת להשמיץ אף אחד רק בגלל שהוא או היא כותבים ש"ווטרס תותח" או ש"גילמור מלך" וכיו"ב. זה שלב טבעי והכרחי בהתבגרות, וגם אני הייתי שם. זה מקובל עלי. בסדר? אגב: ילד = כל מי שהוא מתחת לגיל 18. כך ההגדרה בחוק.

Miss CB

New member
שנייה... לא ברור לי העסק.

כשמדברים על גילמור (לדוגמא...) במושגים שלא קשורים לאיכות הטובה ביותר שלו (שהיא בעניין זה כמובן נגינה בגיטרה), זה מטופש, נכון. "הוא חתיך"? יופי לו. באמת יפה היה אבל מה זה קשור. אבל למה להגיד שהוא נגן מעולה, שהוא מלך ואחד מהטובים ביותר (ויש הטוענים ה-טוב ביותר) זה לא בסדר? זה לא שאני אומרת "אממ אומרים שהוא טוב אז נו אנ יאלך עם הזרם: הוא מלך". אנ יאומרת, שמעתי קטעים שלו, לא מספיק זה נכון אבל היי אני עובדת על זה! 90 ש"ח לדיסק! ואני מסכימה שיש לו כשרון וסגנון מיוחד ומעולה לטעמי, כמה שירים גאוניים וכמה "רק" מדהימים, ולכן אני חושבת ש... גילמור ממש מלך בנושא הנגינה. למה זה ילדותי? לא כאילו אמרתי שווטרס מלך בבס (?) רק כי הוא מפורסם או חרא כזה.

אה, טוב...

אני רק בן 17 וחצי, אז... גילמור התותח!!!

adiville

New member
מה, כבר אסור להחמיא להם ?

שהם תותחים וכלים וגאונים ויש ביניהם כאלה שפעם היו חתיכים ברמה ? אני למשל בת 21 ומאוד אוהבת להקה שהיתה ענקית בשנות ה-80 והיום הסולן שלהם בן 50 ואני עדיין קוראת לו תותח ומלך כי כשאני שומעת אותו שר על דיסק או על הבמה הוא באמת מלך !!! מה, זה עושה אותי לילדה מפגרת ?!? חוץ מזה, היצירות של פינק פלויד עוסקות בדברים קצת יותר בוגרים מאשר : מי יזיין את מי במורדים או איזה כוסית בריטני ספירס כשהיא שרה בלבוש מינימלי או כל הבלה בלה בלה הזה....... אז ווטרס וגילמור נראו טוב כשהם היו צעירים, אז מה ? למישהו היה אכפת אם לא ? הם עשו מוסיקה שמיימית וזה מה שחשוב ! אין שום מקום להתחיל להשוות בין סוג המוסיקה או סוג ההערצה והערכה של אנשים שאוהבים פינק פלויד לבין החארטה בארטה של היום....... בן אדם שמקשיב ואוהב פינק פלויד, בין אם הוא בן 14 או 34 - זה ברור שיש לו בגרות מנטלית יותר משל בנאדם שמקשיב לשטחיות של אלילי הנוער של היום...! תסלחו לי אם נשמעתי קיצונית אבל אני פשוט לא סובלת בטירוף את כל קהילת המוסיקה המודרנית.

... ונחזור לפסים נורמליים.

מאחר ואת לא "ילדה מפגרת", כהגדרתך, ויכולה להביע דעתך בעניינים מוסיקליים "רציניים", ולא רק לדסקס על יופיים היחסי של גיטריסטים, את בוודאי יכולה לחוות דעתך בעניין הדיון שאותו ניסיתי להתחיל למטה, בנוגע לתפישת העולם של ווטרס ב-Dogs לעומת Echoes. נכון? אז קדימה.

N a V e

New member
חברים,אני מציע לכם להיכנס

לפורומים כמו "רוק ישראלי"(שאת חלקו הגדול אני בעצמי אוהב) ולראות את ההבדל ברמה.מבחינת פורומי מוזיקה,זה אחד הפורומים ברמה הגבוהה ביותר שיש בתפוז,ואני כבר ראיתי פורומים
. אני בן 17,ופינק פלויד היא בעיני הלהקה הטובה בכל הזמנים.אני אכן רואה אותם כגאונים וזה מתבטא לא רק בנגינה שלהם אלא גם ברמת המסרים,האפקטים וכל מה שמסביב שלדעתי הוסיף לא פחות מהנגינה ליצירת השלד של הלהקה. מכאן עד בריטני ספירס וכאלה...יש עוד הרבההה

driftwoodstav

New member
לא קשורה, אבל חייבת להגיב...

אני לא מבינה את המטרה בהודעה האחרונה שלך ציףציף... להעליב אותה? להוכיח שהיא טיפשה ואתה גאון עולם כי אתה כן יכול לדסקס בנושא הזה?

לא

נהפוך הוא. הכוונה שלי היתה להעביר את הדיון לפסים אחרים - כגון דיון במוסיקה של פינק פלויד ולעודד את הכותבת להשתתף בדיון הזה, משום שאין לי כוונה לדבר אל עצמי (בלבד) ומשום שהיצירה של פינק פלויד היא נושא הפורום. יתכן גם שחוש ההומור שלי פגום. או שהניסוחים שלי מתוחכמים מדי. ניחא. קבלו התנצלותי. אגב, מי זה "אתה"?

../images/Emo28.gif

פעם האחרונה שבדקתי - וזה היה לפני חמש דקות - הייתי "את" ולא "אתה". אם לא קרה משהו דרסטי מאז, כנראה שאני עדיין בת. אבל מי יודע...דברים קורים...

נימרודל

New member
אני לא יודעת...

אני רק יודעת שבעם האחת שהתנהגתי כמו ילדה מתלהבת וכתבתי פינק פלויד שולטים איפהשהו, זה גרר תגובה או שתיים שלא חיזקו את הביטחון העצמי שלי, וגם כן, שניה אחרי שעשיתי את זה הרגשתי מטומטמת לחלוטין. מאז אני לא מדברת על פינק פלויד עם אנשים שלא מכירים פינק פלויד. ואני לפעמים מרגישה שאך אחד לא מבין. וכאן אני יכולה להביע את ההערצה שלי אליהם בלי כל מני הערות, (לפחות לא עד עכשיו)... לא שאני לא חושבת שאתה צודק, פשוט, באמת מי ששומע פינק פלויד ובמיוחד בימים האלה שהם כבר לא פעילים מוסיקלית, זה מצביע על איזשהי בגרות וכוח. ואל תגיד לי שלא התלהבת בחיים שלך ממשהו... כל דבר, בין אם זה היה הקניה של כרטיס ההופעה הראשונה שהלכת אליה, או דיסק חדש שקנית...

Pinkfloydian 2

New member
לא נכון בכלל!

חבר, מה שאתה אומר בכלל לא נכון אולי לא מילים כמו מלכים או כאלה - למרות שזה יכול להיות סתם בצחוק. אבל גאון - זה נכון, הם היו גאונים!! אז תחשוב על זה... או קיי? דרך אגב, מי שמחפש קונדומים יד שניה אני מוכר בסיטונאות ובמכירים טובים

למעלה