סוגייה מעניינת

סוגייה מעניינת

הרבה פעמים בפעם הראשונה בטיפול עולה סוגיית התדירות,לעתים המטפל אומר שיש צורך מעבר למה שהמטופל מגדיר. לדוגמה המטופל רוצה להיפגש אחת לשבועיים,חודש והמטפל טוען שהתדירות צריכה להיות אחת לשבועיים או לחילופין שבוע. קרה לי מקרה דומה ובכוונה אני לא מציין פרטים מדוייקים. האם זאת חוות דעת מקצועית בד''כ או אנטרס כזה או אחר או שיכול להיות שמדובר בשני האפשרויות. תודה

miromiro

New member
גם וגם וגם....

המטפל ממליץ-לא חובה לקבל.
אבל אם מלכתחילה חושדים במניעיו,או לא סומכים על דעתו,למה לפנות אליו בכלל???

שאלה מעניינת באמת

בהחט יש מצבים שיש צורך בטיפול יותר אינטנסיבי, ולפעמים גם של מספר פעמים בשבוע.
אם לא סומכים על המטפל, הסיכוי להצלחת הטיפול נמוך מאוד.
חלק גדול מהצלחת הטיפול ( על פי מחקרים) נובע המקשר בין מטפל למטופל.

יכול להיות מטפלים שמונעים על ידי אינטרסים כלכליים, אבל אני רוצה להאמין שמדובר באחוז מבוטל מהמטפלים.

שאלה טובה

ראשית, האמון בין הצדדים הוא הדובר הראשי
כמובן, שלמטופל יש את הלגיטימציה להחליט ולא שידחקו בו
לעיתים בטיפול יש תקופות שיש צורך בפגישה שבועית, לעיתים דו שבועית אפילו,
ולעיתים גם אחת לשבועיים
כמובן שיש לדבר בפתיחות, כל אחד מהצדדים, ולאמר את דעתו והסיבות לכך
החלטה משותפת תמיד נכונה
וכמובן, תחושת הבטן כי הדיעה היא לטובת המטופל ולקידומו בתהליך

ommerl

New member
אני חושב שזה תלוי את מי אתה שואל

יש טיפולים שבהם מגדירים מטרה והטיפול נגמר כשהלקוח משיג את המטרה.

במצב כזה ריווח יעשה רק רע לטיפול. זה ידרוש יותר טיפולים וייקח יותר זמן, ודווקא ריווח זה יכניס יותר כסף למטפל מאשר טיפולים צפופים.

למדתי את זה על בשרי לצערי. ניסיתי את זה פעם אחת בתחילת דרכי ואני לא עושה את זה יותר.

סדרת פגישות צריכה להיות פעם בשבוע כי בשבוע אחד שלם יש את כל הספקטרום של השגרה של אדם ולכן הוא יכול לדעת עד הפגישה הבאה מה השתנה ואיך ומה זקוק לשינוי נוסף.

כשהבן אדם לקראת השגת המטרה שלו מומלץ לרווח את הפגישות כדי לאפשר לו להתנסות יותר עם השינויים שהוא כבר חווה ולבדוק עם עצמו אם הוא כבר הגיע למטרה ואם הוא זקוק לפגישות נוספות.

כמו כן, לתפיסתי, טיפול הוא כמו נסיעה במונית. הגעת ליעד- אתה צריך לרדת. זה לא חוג שהולכים אליו פעם בשבוע למשך שנים עד שנמאס ומוצאים תחביב אחר.

למעלה