תשובות כלליות למדי
לדעתי העניין באמת משתנה מאדם לאדם, ואם יש משהו חשוב שלמדתי מחיי כוויקאנית, הוא שצריך להתייחס לכל אדם כאינדיווידואל. אך באופן כללי, אני יכולה לנסות ולסווג לפי גיל, ואשתדל גם להסביר למה.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים להתחיל לעסוק במקשוף? לפי דעתי, לכל סוג מאגיה צריך להכנס בגיל בו אנו מסוגלים להתחייב לדברים החשובים לנו ולדעת לסדר דברים בסדר עדיפויות נכון. לדעת שאנו שולטים בחיינו, אחראים לגורלנו ולעתידנו, ולרצות להיות מעורבים בהחלטות חשובות הנוגעות לחיים שלנו- ולא לתת לחברה להכתיב לנו את מהלך חיינו. לדעתי השלב הזה מגיע איפשהו בין 13-15, כשהאינטיליגנציה פחות או יותר מתקבעת, וכשאנו כבר מסוגלים לממש את הפוטנציאל החבוי בנו מבחינה שכלית, רוחנית ורגשית. כמובן שאצל אנשים מסויימים השלב הזה מגיע מאוחר יותר, אך לעיתים נדירות הוא מגיע יותר מוקדם.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים לחנך ילד ל"חיים עם הטבע" (ילדים היפיים קטנים)? לדעתי מרגע שילד נולד עליו לדעת שהטבע הוא חלק ממנו ושהוא חלק מהטבע, ושלא צריכה להיות הפרדה ביניהם. כתבת שצריך להתייחס אל השאלות האלה במחשבה שהילד ההיפותטי לא גדל במשפחה פגאנית או היפית. השאלה הזו קצת בלבלה אותי ביחס לאותה הערה.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים לבנות מזבח? לפי דעתי ברגע שאדם מבין שברצונו לחיות חיים מאגיים, לפחות בתקופה הקרובה (כלומר, הוא לא משער שזה "שיגעון חולף"), כדאי לו לבנות מזבח. למרות שאני, אישית, מאד מרוצה מהמזבח שלי למרות שלא אני בניתי אותו. לפי דעתי על האדם להתעסק בתחום מאגי מסויים מספיק זמן על מנת לדעת למה הוא נכנס- משהו בין חצי שנה לשנה.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים להמיר לדת לפאגאנית? (בהנחה שההמרה תתבצע אחרי תקופת לימוד) כאן דעתי חד משמעית- על המאמין להמיר את דתו לדת הפאגאנית רק אם עבר את גיל 18, שכן בגיל ההתבגרות קיימות תהפוכות רגשיות רבות יותר מאשר לאחר מכן (לפי דעתי) היכולות להשפיע על כושר שיפוטו של המאמין. כמובן שצריך להיות נסיון מכובד בנושא- משהו בסביבות השנה לפחות. חשוב מאד שהאדם ידע בדיוק למה הוא נכנס- כמו בכל תחום בחיים.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים לקיים את הטקס הראשון שלך? לפי דעתי, ברגע שיש לך מושג כללי במרכיבי הטקסים ואתה מודע לרצונך בנוגע למטרת הטקס- הנך מסוגל לבצע אותו. שוב, זה תלוי בגיל בו התחלת ללמוד מאגיה, אך לדעתי חודשים ספורים הם כל מה שדרוש לצבירת נסון מינימלי לביצוע טקס. משהו בסביבות ה-13-14.
מה לפי דעתכם הגיל המתאים הגיל להיות נוכח בטקס הראשון? כמו חינוך לאהבת הטבע, כן השתתפות בטקס הראשון: לדעתי ככל שהאדם צעיר יותר, כן המנהגים הללו נראים לו טבעיים ונכונים יותר, והוא מסוגל להפתח אליהם. לדעתי מרגע שגילית התעניינות במאגיה אתה מסוגל להיות נוכח בטקס- הדרך הטובה ביותר ללמוד היא מנסיון אישי בחברת מביני עניין. מקווה שעניתי על השאלות בצורה ברורה, שכן הן נכתבו באופן מאד כללי. ליה