סוגיה.

Justin Angel

New member
סוגיה.

כן כן, אני באמת פותח כאן נושא חדש ושואל שאלה. אחרי שנה+ שאני משתתף בפורום הזה אני באמת שואל משהו, תפתחו את בקבוקי השמפניה.
ראו הערות בסוף ההודעה לפני שעונים
1) מה לפי דעתכם הגיל המתאים להתחיל לעסוק במקשוף? 2) מה לפי דעתכם הגיל המתאים לחנך ילד ל"חיים עם הטבע" (ילדים היפיים קטנים)? 3) מה לפי דעתכם הגיל המתאים לבנות מזבח? (רק לציין שעכשיו עולה לי בראש התמונה של my first alter kit). 4) מה לפי דעתכם הגיל המתאים להמיר לדת לפאגאנית? (בהנחה שההמרה תתבצע אחרי תקופת לימוד) 5) מה לפי דעתכם הגיל המתאים לקיים את הטקס הראשון שלך? 6) מה לפי דעתכם הגיל המתאים הגיל להיות נוכח בטקס הראשון? הערות: 1) כל השאלות הנ"ל נשאלות בכוונה ברורה שהילד ההיפוטתי לא נולד למשפחה פאגאנית, להורים היפיים וכדומה. אם הגיל משתנה מכל מצב משפחתי אחר (למשל בין מפחה חרדית לבין בית יהודי חילוני) אז תפרטו בבקשה. 2) בבקשה תשרשרו את כל התשובות שלכם תחת "תשובות" ולא תחת ההודעה הזאת. 3) אם יש לכם עוד שאלות בנושא הנ"ל של "מה הגיל המתאים לפי דעתכם...?" אז תשרשרו אותם בבקשה תחת "שאלות" ולא תחת ההודעה הזאת.

Justin Angel

New member
../images/Emo41.gif שאלות ../images/Emo41.gif

בבקשה תשרשרו כאן את כל השאלות שאתם רוצים להוסיף לשאלות שאני העליתי. בבקשה תעלו אותם בסגנון: "מה לפי דעתכם הגיל המתאים ל...". אני מבקש לא להכניס לשאלות שאלות גסות בנושא סקס ,זה התפקיד שלי :)

Justin Angel

New member
../images/Emo41.gif תשובות ../images/Emo41.gif

מי שרוצה לענות לשאלות שהעליתי בהודעה המקורית בבקשה יעשה את זה כאן. נוודי ומעיינוש בבקשה תשגיחו על זה שלמקרה שמישהו מפשל שהעץ הזה יישאר מסודר.

תשובות כלליות למדי

לדעתי העניין באמת משתנה מאדם לאדם, ואם יש משהו חשוב שלמדתי מחיי כוויקאנית, הוא שצריך להתייחס לכל אדם כאינדיווידואל. אך באופן כללי, אני יכולה לנסות ולסווג לפי גיל, ואשתדל גם להסביר למה. מה לפי דעתכם הגיל המתאים להתחיל לעסוק במקשוף? לפי דעתי, לכל סוג מאגיה צריך להכנס בגיל בו אנו מסוגלים להתחייב לדברים החשובים לנו ולדעת לסדר דברים בסדר עדיפויות נכון. לדעת שאנו שולטים בחיינו, אחראים לגורלנו ולעתידנו, ולרצות להיות מעורבים בהחלטות חשובות הנוגעות לחיים שלנו- ולא לתת לחברה להכתיב לנו את מהלך חיינו. לדעתי השלב הזה מגיע איפשהו בין 13-15, כשהאינטיליגנציה פחות או יותר מתקבעת, וכשאנו כבר מסוגלים לממש את הפוטנציאל החבוי בנו מבחינה שכלית, רוחנית ורגשית. כמובן שאצל אנשים מסויימים השלב הזה מגיע מאוחר יותר, אך לעיתים נדירות הוא מגיע יותר מוקדם. מה לפי דעתכם הגיל המתאים לחנך ילד ל"חיים עם הטבע" (ילדים היפיים קטנים)? לדעתי מרגע שילד נולד עליו לדעת שהטבע הוא חלק ממנו ושהוא חלק מהטבע, ושלא צריכה להיות הפרדה ביניהם. כתבת שצריך להתייחס אל השאלות האלה במחשבה שהילד ההיפותטי לא גדל במשפחה פגאנית או היפית. השאלה הזו קצת בלבלה אותי ביחס לאותה הערה. מה לפי דעתכם הגיל המתאים לבנות מזבח? לפי דעתי ברגע שאדם מבין שברצונו לחיות חיים מאגיים, לפחות בתקופה הקרובה (כלומר, הוא לא משער שזה "שיגעון חולף"), כדאי לו לבנות מזבח. למרות שאני, אישית, מאד מרוצה מהמזבח שלי למרות שלא אני בניתי אותו. לפי דעתי על האדם להתעסק בתחום מאגי מסויים מספיק זמן על מנת לדעת למה הוא נכנס- משהו בין חצי שנה לשנה. מה לפי דעתכם הגיל המתאים להמיר לדת לפאגאנית? (בהנחה שההמרה תתבצע אחרי תקופת לימוד) כאן דעתי חד משמעית- על המאמין להמיר את דתו לדת הפאגאנית רק אם עבר את גיל 18, שכן בגיל ההתבגרות קיימות תהפוכות רגשיות רבות יותר מאשר לאחר מכן (לפי דעתי) היכולות להשפיע על כושר שיפוטו של המאמין. כמובן שצריך להיות נסיון מכובד בנושא- משהו בסביבות השנה לפחות. חשוב מאד שהאדם ידע בדיוק למה הוא נכנס- כמו בכל תחום בחיים. מה לפי דעתכם הגיל המתאים לקיים את הטקס הראשון שלך? לפי דעתי, ברגע שיש לך מושג כללי במרכיבי הטקסים ואתה מודע לרצונך בנוגע למטרת הטקס- הנך מסוגל לבצע אותו. שוב, זה תלוי בגיל בו התחלת ללמוד מאגיה, אך לדעתי חודשים ספורים הם כל מה שדרוש לצבירת נסון מינימלי לביצוע טקס. משהו בסביבות ה-13-14. מה לפי דעתכם הגיל המתאים הגיל להיות נוכח בטקס הראשון? כמו חינוך לאהבת הטבע, כן השתתפות בטקס הראשון: לדעתי ככל שהאדם צעיר יותר, כן המנהגים הללו נראים לו טבעיים ונכונים יותר, והוא מסוגל להפתח אליהם. לדעתי מרגע שגילית התעניינות במאגיה אתה מסוגל להיות נוכח בטקס- הדרך הטובה ביותר ללמוד היא מנסיון אישי בחברת מביני עניין. מקווה שעניתי על השאלות בצורה ברורה, שכן הן נכתבו באופן מאד כללי. ליה

תשובה אחת גורפת

כל אחד לפי מה שמתאים לו. אבל: אני חושבת שגיל 12 זה המינימום בשביל להתחיל ללמוד את הדברים האלה לעומק. לפני גיל 12 (ואני מכירה הרבה מאוד ילדים בגיל הזה) אי אפשר לחשוב בצורה מספיק מופשטת בשביל להבין שהעולם לא מתחלק רק לטוב ורע. מעבר לזה, כל עניין המרת הדת והכניסה למאגיה צריכה להיות בעקבות דיון פנימי לגבי מהות הקיום - ואת זה אני יודעת שילדים מתחת לגיל 12 לא מסוגלים לעשות. כלומר, אולי הם יכולים להתדיין על זה בתוך עצמם באיזשהי רמה, אבל לא ברמה מספיק גבוהה כדי להגיע לתוצאות. לגבי ילדי טבע - לדעתי צריך לחנך לזה מגיל צעיר, כי אהבת הטבע זה משהו שקשה לרכוש בגיל יותר מבוגר.

Flame

New member
הקטע עם הגיל 12...

אני מתעניינת ומתעמקת מגיל 11 בערך אולי טיפ טיפה פחות... כך שזה לא נכון לגמרי (לפי דעתי)

נו באמת...

זה לא מתמטיקה. גיל 12 זה אומר שאצל חלק זה 13, חלק זה 11, והממוצע הוא 12. לא עשיתי מחקר וגרף של התפלגות נורמלית לפני שכתבתי את התשובה שלי..

fritsy

New member
גיל 12

אני לא רוצה שההודעה הזאת תישמע מתנשאת, אז אני רק רוצה לציין שהייתי שם בכלל לא מזמן. לפי דעתי, זה תלוי מאוד מאוד באורך החיים הקודם. כלומר, כמו שאמרתם שאם הילד מגיע מרקע שונה, ומהורים שלא חינכו אותו כך, זה די קשור לגיל ההתבגרות. בגיל 12 ילדים (ואני בינהם) מתחילים פתאום לחפש את עצמם, לשאול את עצמם שאלות, ולהתחיל לחפש היתנסויות בדברים חדשים. בדרך כלל, אם הם מתחילים פתאום להיתעניין בתחום זה יכול לבוא מתוך צורך של גיל ההתבגרות (אני נשמעת כמו פסיכולוגית..חחח) ואז במקרים רבים הילד מוכן להיתנסות בדיוק בגיל 12, כשהוא כבר מחפש את עצמו... עם המון המון אהבה, ובבקשה בלי סרקזם(גסטין, רוני) פריצי

holy_sheep

New member
זה תלוי בבנאדם

אני יודעת שיש אנשים שאני מדברת איתם עכשיו, והם ממש מתלהבים ממאגיה. מתלהבים. פשוט ככה. כי זה מגניב שאפשר לצאת מהגוף ולהציץ למקלחות של חברות של אחותך. לא יודעת. בכל אופן, אני יודעת שאני דברתי עם ישויות כשהייתי 8-9 ואז בגיל 12 בערך זה נפסק. לא... לא בגלל שהפסקתי לדמיין אותן, אלא בגלל שנחשפתי להמון אסור ו-זה לא קיים שיש מהסביבה. ברגע שאמרו לי שאין פיות בים שמדברות איתי, הפסקתי לדבר איתם. הייתי עצובה קצת, ואז התחלתי להתעסק בחול שהיה לידי או משהו. ילדים לא קולטים את האחריות שמאחורי תקשור, לדוגמא, אבל רובם עוסקים בזה כל הזמן- לא במודע ולא תחת שליטה. לכן, אני חושבת ש"לימוד" צריך לבוא בגיל שהילד מתחיל להבין דברים מסביבו, ודווקא חיזוקים מההורים יכולים לבוא תמיד בברכה. לדוגמא, אם אמא היתה מסבירה לי שמיתוסים ומפלצות מיתולוגיות לא קיימות, אבל הדברים שאני שרה להם ומדברת איתם, והדברים שהזיזו לי דברים בחדר קיימים- אולי לא הייתי מתנתקת מהם. כיום הם זרים לי. לעומת זאת, אני לא חושבת שאם אמא היתה מסבירה לי שאני צריכה להדליק חש נרות בעיגול ואז לומר משהו בשפה שאני לא מכירה הייתי לומדת יותר ממה שאני יודעת היום. אולי הורים צריכים לענות כששואלים אותם. אני יודעת שכילדה נורא אהבתי את הפנטאזיה שלי (לא הספרים- הדמיון שלי) והייתי עורכת כל מיני טקסים (אז לא ידעתי שאלה טקסים) ל-"אל האש" ו-"אלת הטבע" (כן, כן גאיה בכבודה ובעצמה). והייתי מערבבת אלמנטים- תה כמים ששוטים, הייתי שורפת מחטי אורן בתוך קדרת אש (השגתי קדרה!!!), הייתי משחקת עם העשן, היתה שם אדמה כמובן כי זה היה מקום פתוח (חורשה ליד הבית או משהו, כיום נשאר רק עץ). אני לא יודעת אם הדברים האלה "עבדו" או שזה סתם היה משחק של ילדה קטנה. אני יודעת שנהניתי מזה. וכשהתבגרתי הפסקתי. ועכשיו אני שוב חוזרת שמגלה שיש המון הגיון בדברים האלה, וישנה אמת! מה שאומר, שזה בא אוטומטית. ואם החברה לא היתה שמה כל כך הרבה מגבלות על העניין- המיסטיקה היתה נלמדת מהטבע. כשילד מדבר עם צמחים או עץ אתה קורא לו דרואיד? לא, אתה קורא לא ילד. יש האומרים שיש הבדל גדול- ויש האומרים שזה תלוי בתפיסה. עונה על השאלות ג´סטין? כבשה קדושה

קטריין

New member
הנה מה שאני חושבת, אבל בכלליות ../images/Emo29.gif

לפי דעתי הכי מתאים לילד לבנות מזבח בגיל 12 כי זה הוא גיל הביניים והגיל המושלם להתחיל לעסוק בכישוף אחרי שלמד על הנוסה לעומק ומשוכנה שזה מה שהוא רוצה, או.קי לפי דעתי ילד צריך להיות נוכח בטכס הרשון בגיל 5 כי בגיל הזה הם מתחילים להבין קצת יותר את העולם, והגיל המתאים לעשות את הטכס הראשון הוא 12 כי כפי שאמרתי זהוא גיל הביניים והגיל המושלם להתחיל מצטארת שאניתי רק על חלק מהשאלות אל השאר אני אוד צריכה לחשוב מקווה שאני מספיק ברורה לילך

dopey_wizard

New member
לדעתי

כשהבן אדם מספיק בוגר.. אני מכיר מישהו בן 18 שהשכל שלו שווה ל 0 בקיצור, יש חכמים ויש טיפשים, אבל כרכה הגיל המינימלי לדעתי הוא 13 ---> דוד

MGP

New member
יש לי תשובה רק לאחת מן השאלות.

מה הוא הגיל המתאים להתחיל במקשוף. אז ככה, לדעתי לזה אין גיל ואני לא מסכים עם מה שאמרה ליה אביב, לדעתי אין גיל, הבן אדם צריך להגיע לזה בעצמו (תחושת בטן כזו) למשל התחלתי להתעניין במאגיה מגיל 11 אבל התחלתי ללמוד את זה רק בגיל 12 וחצי וכשאני הייתי בגיל אחד עשרה בכלל לא ידעתי מה זה מזבח או מעגלים או שום דבר בסגנון, רק ישבתי ועשיתי כישופים בלי נרות, בלי טקסטים מהאנטנרט, בלי ידע כיצד לעשות אותם רק בדימיון, זאת אומרת רציתי שמישהו יקבל מכות, חשבתי על זה נוקיוויתי לזה. לאט לאט כשזה התחיל להתפתח, אז הבנתי שיש בי משהו, התחלתי לחפש ולדעת מה זה?! אז מצאתי את הלה מאגיה ואני חושב שהלאה הכל בורור.

MGP

New member
ולהוסיף...

אני בא ממשפחה מבולבת. ההורים שלי אטאיסטים גמורים!!!!! אני חושד שאבא שלי שטנישט... אמא שלי אטאיסטיט גמורה לא מאמינה בכלום! אבל הסבא שלי והסבתא שלי מצד האמא אנשים נורא רוחניים, ביחוד הסבא שלי שמתעניין נורא בבדוהיזם ובאיסלאם (גם כן שילוב) בכל מקרה זו היתה רק הוספה.

למעלה