סוגיה קשה

• פותח הנושא N1A
  • פורסם בתאריך

N1A

New member
סוגיה קשה

יש לי חלומות צלולים, אבל בעיתים - הם לא ממוקדים. אני אומנם עושה מה שאני רוצה, אבל קשה לי להתרכז ואני מרגישה שאני מנסה לחשוב בעזרת צמר גפן. כמו ישר אחרי שמתעוררים, שעדין מטושטשים? אז תארו לכם לילה שלם ככה... נגיד היום. ישנתי שעתים (אני בחופש, אז אני פשוט הולכת לישון שאני עייפה) במשך כל השעתים האלה חיצללתי להנאתי(?), כאשר אני נאבקת במשהו לא ברור שיתן לי לחשוב. בדרך כלל המאבק נגמר כשאני מתעוררת. האמת זה נראה לי שאני מעירה את עצמי, כבריחה. טוב, אז במשך שעתיים התעוררתי ארבע פעמים ונרדמתי שוב. יכול להיות שלא ממש התעוררתי, רק יצאתי להפסקה וחזרתי להילחם. ניסיתי הרבה דברים למיקוד. קראתי שאפשר להסתובב, לשפשף ידים ועוד. זה לא עוזר. אז תודה מראש לכל מי שינסה לעזור, ותודה יותר גדולה למי שיעזור :)

EndOfAllHopes

New member
גם לי

יכול להיות שיש לך חלומות צלולים כשאת יחסית עייפה? יכול להיות שהמיינד "נאבק" כי הוא זקוק לשינה...אם היו לך חיצלולים למשל אחרי 5-6 שעות של שינה או יותר זה היה עדיין אותו דבר? אם לא תנסי לגרום לחיצלול אחרי שינה ארוכה יחסית, כמו בשיטות WBTB (להתעורר ולחזור לישון). האם בשינה רגילה זה אותו דבר? האם החלומות הצלולים/רגילים שלך "מציאותיים"? חוץ מהמיינד/מוח שלא "מתפקד" כמו במציאות, האם החושים מתפקדים כמו במציאות?בעיקר הראיה... האם התחושה של "עצמך" היא אותה דבר כמו במציאות?המודעות? תנסי גם פקודות קוליות, אם לא ניסית כבר, למשל "הגבר צלילות!" "הגבר מודעות!" את יכולה גם לנסות לזמן מדריך/מדריכת חלום (spirit guide)/ ייצוג של התת-מודע ולבקש ממנו/ממנה מה שאת רוצה, אם את מאמינה בזה...

N1A

New member
אני אנסה...

יש כמה דברים פה שלא שמעתי. בקשר לשאלות - אז לא, אני בדר"כ לא עייפה. אני לא יודעת באיזה שלב של השינה אני נכנסת לחצלול אבל אני מניחה ששינה יומיומית של שמונה שעות לא יכולה להכניס אותך ליותר מידי עייפות. רוב החולומות שלי הם מטושטשים ברמה זו או אחרת, אבל חצלולים הרבה יותר, ואני בהחלט מרגישה מאבק מצד המיינד. כל החושים שלי לא מתפקדים: ראיה, שמיעה, מישוש, על ריח אין מה לדבר בכלל. יש לי תחושה חזקה של עצמי אבל כמו שאמרתי, כמו שאני שיכורה או שמעירים אותי.

EndOfAllHopes

New member
נשמע מוכר :)

אני יודע שאצלי תמיד לילה/הכל שחור-אפור, אין צבעים. אני לא שומע קולות במובן הרגיל אלא קולות ב"תוך הראש". הכל הרבה יותר "מופשט" (אבסטרקטי) מהמציאות, כאילו הצד השמאלי של המוח לא מתפקד...(אני מדבר גם על חצלולים וגן על חלומות רגילים). בנוסף, אני לא יודע עם זה בכלל קשור, אני בד"כ חולם על העבר הרחוק - על אנשים שכבר כמה שנים לא ראיתי, מקומות שלא הייתי בהם המון זמן וכ"ו, אולי יש לך גם את ה"סימפטום" הזה? בגלל כל הנ"ל אני הפסקתי לנסות ליצור חלומות צלולים מזדמנים, אלא עכשיו עובד על כניסה "מודעת" לשינה, שתהיה מודעות כל הזמן, אבל גם בזה יש לי בעיות, למשל שאין אצלי מצב של hypnagogic state שהוא אינדקציה שאתה הולך להירדם.לא משנה... אני מקווה שיצליח לך משהו...

N1A

New member
לא, אין לי

אני חולמת על דברים לא מובנים שכל קשר בינהם לבין המציאות מקרי בהחלט. מה זה כניסה מודעת לשינה? שאתה נשכב במיטה ונשאר מודע עד הכניסה לחלום? ניסיתי פעם, וזה הרגיש כמו לנסות לעלות על השור הזה שיש בפארקים שצריך להישאר עליו כמה שיותר. וויתרתי.

EndOfAllHopes

New member
הממ

silverhawk

New member
לא כל כך קשה ../images/Emo13.gif

הפתרון לבעיה הזו הוא השיטות להגברת הצלילות. במידה ושפשוף הידיים לא עובד לך, נסי את הפקודות הקוליות או את שיטת ההתמקדות בחפץ או כל שיטה אחרת (כמה מהן מפורטות בשאלות הנפוצות). השיטות להגברת הצלילות הן דבר מאוד אינדיבידואלי ולא כולן מסייעות לכולם, כך שאת צריכה למצוא את זו שעובדת בשבילך.

למעלה