סוגיה קשה

adidas^

New member
סוגיה קשה

בתור פורום תרבות עברית 2, מישהו מוכן להסביר לי למה תמיד כותבים בחדשות רוה"מ ולא ראה"מ אם כבר? אולי פספסתי, אבל לפי דעתי אין ו' ב"ראש הממשלה". אם תסבירו לי אהיה אסירת תודה לנצח. זה משגע אותי!

hillelg

New member
הא! זה פשוט

רוצים ראשי תבות שיוכלו להיאמר (דהיינו, ראה"מ=roham), אלא מה, שה-א' לא כל כך אינסטינקטיבית מצטיירת כמילת ניקוד של חולם. אז שמים ו' במקומה, והכל מסתדר.

האגס 1

New member
אבל זה לא כל-כך פשוט...

כי ראשי תבות שגם נאמרים כמילה, נכתבים עם אות סופית (כמו - ולת"ם). ראשי תבות שרק נכתבים בצורה זו, ולא נהגים כמילה, נכתבים עם אות תחילית.

hillelg

New member
ככה זה "לפי הספר"

אבל לא תמיד זה כך במציאות. העובדה היא שכשאני רואה שכתוב 'ראה"מ', אני קורא זאת בראשי 'roham', ולא 'ראש הממשלה', ולא רי"ש אל"ף ה"א מ"ם.

adidas^

New member
תודה למשיבים- והנה עוד סוגיה

שחשבתי עליה כשקראתי את התגובה של hillelg. למה אותיות נכתבות עם גרשיים? כלומר, אל"ף ולא אלף. כדי שידעו שאלו אותיות ולא מילה? אז למה דווקא גרשיים? ולמה אי אפשר פשוט לרשום א'?

האגס 1

New member
מעניין

אבל ווקא בימים האחרונים הנושא הוזכר בלימודיי (לשון עברית באוניברסיטה) - ראשית התיבות הנכונית הם, אומנם, ראה"מ, אבל רוה"מ זהו נוהג שהתפתח ומכיוון שהעברית מבוססת על מסורות לשון, ולא על חוקים שנקבעו מראש, ייתכן שנוהג זה הושאר, למרות שלא מדובר בראשי-תבות שנהגים כמילה אחת.

למעלה