סוגיה קלה

gombosh

New member
סוגיה קלה../images/Emo12.gif

סוגיה שהעלה אחי - בעקבות ההתמקדות הרבה בסדרות השונות ובעיקר בוויאג'ר בהולוגרמות, איך זה שעדיין לא עלו על הרעיון להציב מקרנים ברחבי הספינה שבמקרה של פלישה, לדוגמא, יספקו מאות הולוגרמות בטחון חמושות שיסימו את האירוע בתוך שניות??? (פרוטוקולי בטיחות מבוטלים כמובן) ואני בטוח שתוכלו לחשוב על עוד כמה יתרונות בזה (לסחוב פחות ציוד בספינה וכו')

itstzar

New member
מן הסתם בגלל כמות האנרגיה העצומה

יחסית שההולוגרמה דורשת

n i v1

New member
לא יודע, לא נשמע לי הגיוני מה שאתה

אומר... בכל זאת, הם טסים בחלל, וורפ 9 ויותר... לא נראה לי הגיוני שקצת אנרגיה למחוללי ההולוגרף יעצרו אותם

itstzar

New member
זה לא אני אמרתי, אנ מסתמך על מה

שאמרו בפרק הכפול עם ההירוג'יאניפ שהשתלטו על וואיג'ר ובשלב מסויים רצו לשים מקרנים בכל החללית, והיה גם פעם איזכור על מקור כח נפרד אפילו אבל פה אני ממש זוכר בעמימות

אודו

New member
אנרגיה וגם מיחשוב!

אם כל העוצמה של המחשבים, גם לטוס, גם לשמור על ההולוגרמות, גם ל"הפעיל" אותם (לכוון, לירות וכו') וזה עוד לפני מערכות קיום חיים וכל המערכות המשניות שהמחשב מפעיל! אם זאת, לדעתי כמות האנרגיה תהיה עצומה. רק תסתכל על המגינים: הם פועלים על אותו עיקרון (טוב, אפילו לא קרוב, אבל זה עוזר להסביר) לשניהם יש איזה שהוא מחולל שמפיץ גלים שונים. המגנים דורשים בד"כ את כמות האנרגיה הגבוהה ביותר במהלך קרב! לכן ניתן להסיק שלהקרין כזאת כמות של "דמויות" או גלים שונים, תציב עומס גדול, לפני בכלל שהמחשב יתחיל את מלאכת החישוב.

gombosh

New member
אני לא מסכים

אם בחדר ההולגרמות שמורכב ממקרנים אינספור המחשב מסוגל להריץ מאות דמויות בו זמנית בכל זמן אין סיבה שלא יוכלו להציב מקרנים קטנים בכל הספינה.

אודו

New member
החדר

הוא יעודי, אשר מכיל מערכות נפרדות לגמרי. זה דבר אחר לגמרי מאשר לתמרן עצמים על פני ספינה של 200 מטר מרובע. כל המיחשוב שם קורה על ידי מחשב עצמאי (בפרק בוויאג'ר שהחדר "נתקע" אל פעילות, כל החשמל בספינה נעלם, בטח גם החשמל של המחשב, אם לא של כולו, אז לפחות של פעילויות לא חשובות, וזה מוכיח שיש גם מחשב עצמאי לחדר הולוגרמות שהמשיך "לחשב" את הפעילות). למשל, תחשוב לכמה "טרה פלופים" משווים את פעילות מוח האדם? אומרים שלמחשב הכי חזק יש עוד פי מאה (אם אני לא טועה) עד שיגיע ליכולות החישוב של המוח האנושי. תחשוב על נגיד 50 הולוגרמות, שאפילו שהן לא צריכות לדעת להקריא שיקספיר ולפתור משוואות קוונטים, צריכות לקיים אינטרקציה אם הסובב אותם, דיין אויבים או חברים, ולבצע החלטות במי לפגוע, איפה, איך, מה לעשות בנוגע למנוול שמאחורי לוטנאט וורף בלי לפגוע בוורף וכו'. בקיצר הרעיון מובן לדעתי

עד כמה שאני זוכר

מספר הנוירונים והסינפסות שיש לנו קטן מאוד, אפילו ביחס למחשב ממוצע. הדבר ביחיד שמונע מאיתנו להשתמש בבינה מלאכותית סבירה, ואולי אפילו תודעה מלאכותית, היא העובדה שאנחנו לא יודעים לבנות אלגוריתם מתאים (למרות שיש מי שאומר שבמוח מתרחשים תהליכים קוונטיים, ורק בנייה של מחשב קוונטי תוכל להביא בינה מלאכותית ברמה גבוהה).

[TNT]

New member
לא מדויק

זה נכון שקיום אנו רחוקים מאוד ממציאת אלגוריתם מתאים אבל בנוסף לכך יכולת המיחשוב ובעיקר יכולת האיכסון קיום עדין מהוות בעיה.

אתה בטוח?

אתה בטוח שיכולת החישוב שלנו כל כך גבוהה[1]? משום-מה אני זוכר שלא. יכול להיות שאני טועה. [1] אני מסכים שהאלגוריתמים והזיכרון הן בעיות, אני שואל כרגע רק על יכולת חישוב.

[TNT]

New member
תזכור שהמוח הרבה יותר יעיל

המוח פועל בצורה שונה לגמרי ממחשב. אני כמובן לא מבין כל כך גדול בזה ככה שאני לא יכול להגיד לך למה המוח עובד יעיל יותר. אומנם המוח פחות מסודר מהמחשב אבל לדעתי זה במידה מסוימת גם היתרון שלו.

הוא יותר יעיל. זה נכון.

אבל לא בטוח שזה בגלל שהוא בנוי יותר טוב (כך יגידו לך תומכי תזת צ'רץ'-טיורינג) - אלא כי ה"תוכנה" שלו (שהיא למעשה חומרה - הדרך בה הוא מסודר) יותר טובה מכל אלגוריתם מלאכותי. כלומר, יכול להיות שהמוח הוא בדיוק כמו מחשב, רק מתוכנת הרבה יותר טוב מעבר ליכולת של מתכנת אנושי. לרוע המזל, בחקר המוח אנחנו יודעים מעט מאוד.

ygeva

New member
תפסת את תשומת ליבי...

תהליכים קוונטיים שמתרחשים במוחנו? ספר לי קצת על התאוריות האלה....

אני בעצמי לא יודע הרבה...

היה לי פה, ליד המחשב, גיליון של "גלילאו" שכלל משהו בנושא. לרוע המזל, האיזור שליד המחשב סודר, ועכשיו אני לא יודע איפה הגיליון. סדר זה דבר לא יעיל.

[TNT]

New member
חחח אתה צודק

זה מה שאני תמיד אומר. אני מסתדדר טוב עם הבלגן שלי איך שהוא אני תמיד מוצא את מה שאני צריך בלי לחפש הרבה לאומת זאת אחרי שאני עושה סדר אני לא מוצא כלום ואז אני מחפש ובתהליך החיפוש אני שוב מגיע לבלגן.

ygeva

New member
אותה סיבה שבגללה קורים הרבה דברים

המרינס של סטארפליט בם יצורים חיים ולא רובוטים, טורפדות יכולות לפספס את יעדן (עד כדי כך מסובך עם סופר מחשב על הספינה), אנשים עדיין מתגלחים, הספינה לא מסוגלת לשכפל ולהחליף בעצמה חלקים פגומים, כלי נשק נוספים בזמן קרב, הספינה זקוקה לאנשי צוות. אז פשוט לא היה עניין בסידרה.

gombosh

New member
מה שאמרת הוא דבר ברור

אבל אני מסתכל מעבר לעניין בסדרה... אני מסתכל על עניין בפורום וקצת על מה לדבר... ;->

למעלה