סוגיה מעניינת

קומרן

New member
סוגיה מעניינת

היי, אני רוצה לעלות סוגיה מעניינת שנכונה למטפלים ורופאים כאחד: אפקט פלציבו ידוע לכולם. אם המטפל והמטופל, או הרופא והחולה, מאמינים בטיפול שהם הולכים לתת ולקבל , כניראה שיהיו תוצאות יותר טובות מאשר חוסר אמונה בטיפול. האם לרופאים ומטפלים מותר מוסרית להבטיח הבטחות למטופל, שיגרמו לו לאופטימיות שיכולה להשפיע בצורה חיובית על תוצאות הטיפול, גם כשאינן נכונות? אשמח לתגובות

אני אישית לא מבטיח.....

הבטחות חד משמעיות על מנת ליצור מצב קליטה טובה יותר של טיפול. אך אני כן מציג את העניין בצורה אופטימית, כדי שהטיפול יהיה יותר מוצלח. אכן גישה חיובית ופתוחה של המטופל\ת עוזרת להצלחה הטיפול והצגת האופטימויות היא חלק מהטיפול עצמו לדעתי. המטפל\ת צריך להוביל את הטיפול למצב של הצלחה ואת המטופל למצב של הרגשה בריאה, ואם כמה מילים של אופטימיות יכולות לעזור אז בברכה. אם הייתי יכול להבטיח הצלחה של טיפול (לא רק לשם יצירת אופטימיות,כמו שציינת) הייתי מבטיח. אם אני הולך למוסך והמוסכניק מבטיח לי שהוא יסדר את הבעיה באוטו היות והוא כבר מכיר את הפתרון הבטוח אז למה לא. אבל בני אדם הם לא אוטו. צחי שוחט

freearth10

New member
אם ההבטחה קויימה

אין בעיה
. מה זה משנה איך הגענו אל התוצאה? אמונה מאוד מחזקת את האדם ונותנת לו את הכוח לפעול, מה שמביא לשינוי והיא בדרך בה אני עובדת אחת מאבני היסוד החשובים ביותר. הבעיה היא כאשר מבטיחים משהו שלא תואם את התוצאות בשטח וכאן עולה הסוגיה האם אנחנו בכלל יכולים להבטיח משהו גם אם טיפלנו ב-100 מטופלים עם בעיה דומה ומה שנקרא הצלחנו בטיפול. לדעתי התשובה היא לא. אנחנו צריכים לתת את כל מה שאנחנו יכולים לתת, מעבר לזה זה לא באחריותנו. האדם הוא כל כך מורכב שאין לנו שום אפשרות לדעת בדיוק מתי, איך ומה בדיוק עושה את השינוי. לכן, גם אני אף פעם לא מבטיחה שום הבטחה חוץ מלעשות את כל מה שאני יכולה בצד שלי של הטיפול.
מאיה

למעלה