סוגיה מעניינת

pilsbry

New member
סוגיה מעניינת../images/Emo20.gif

הי..יש לי שתי שאלות..אודה לכולכם על התרומה וההענות 1. האם אתה מניחים כי החזרה בשאלה כרוכה בהמרת דת אחת באחרת. כלומר מאמונה בה' וקיום מצוותיו לאתאיזם?? 2. דנו על זה בעבר, אך האם למרות חזרתכם בשאלה, אתם מאמינים כי בכל זאת נשארים בכם סממנים של הדת..(אפילו הכי בנאליים שיש) המון תודה.

avi972

New member
אתאיזם היא דת אחרת ???

קמים כל בוקר ומיד לא אומרים מודה אני. לא-מתפללים 3 פעמים ביום ( בשבתות אנחנו לא מתפללים 4 פעמים ביום - ומסכנים האזאיסטים המוסלמים לשעבר - לא-מתפללים 5 פעמים ביום ) וכו' וכו' אני לא זוכר את מי אני מצטט עכשיו אבל : "להגדיר את אתאיזם כדת זה כמו להגדיר 'קירח' כצבע שיער"

avi972

New member
הנה גאולה

הציטוט הוא של Don Hirschberg ותודה לגוגל

מתלבט13

New member
אתיאיזם ואגנוסטיות

אתיאיזם = הדעה שאתה יודע שין אלוהים. אגנוסטיות = אין אלוהים. אולי יש איזה שהוא אלוהים ואין לי כל ידיעה עליו. אז למעשה אני לא מתייחס ברצינות לאפשרות הזאת (ואולי יש 7 סוגי אלוהים....) אבל אני לא יודע שאין אלוהים. פילוסופים רבים ונכבדים היו אגנוסטיים. כמובן שהם לא היו דתיים, אלא שלא היתה להם ידיעה ברורה שאין אלוהים. אתיאיזם הוא סוג של אמונה. "אני יודע בבירור שאין אלוהים" מי אמר לך שאין אלוהים על טבעי? נכון שאין לך כל סיבה לחשוב שיש אבל אין לך גם סיבה לחשוב שאין. בכל מקרה גם אגנוסטיים אינם דתיים כלל וכלל. מבחינה מעשית הם חילוניים בדיוק כמו האתיאיסטים, אלא שהם יותר מכירים במיגבלות הידע שלהם.

admor

New member
בטח יש לי מלא סימנים של דת

ולא זה לא הסימנים של התפילין. צ'ולנט וחרין קיגל וקרטופל קיגל קישקע פרפאלך וחרמזלאך קנידלאך וכל הלאכים. אתה רואה אני מסורתי.

rigoletto111

New member
והמהדרין מקפידין על כוס בירה

אחרי האפיקומן וסיגריה אחרי הצ'ולנט של שבת

babylon_a1

New member
לגבי 2

זה מתחלק לשני דברים דברים שנשארו ונחמד איתם ודברים תקועים שאי אפשר להיפטר מהם (או שצריך הרבה אקונמיקה)

estersh

New member
1. לא כל יציאה בשאלה היא מעבר לאתאי

2. סממנים של דת, בטח. בעיקר בזכרון והתודעה. כשיומחד אפסיק לזכור תוך כדי לבישת בגדים את כללי הימין והשמאל או סדר גזיזת ציפורניים.. אהממ.. שכחתי מה רציתי לכתוב. 3. אחח, השיעמום.

זה אולי יישמע לך מוזר משהו שאומר

אבל יש 'יציאה בשאלה' (בעעע, איזו הגדרה אומללה..) שהיא דוקא מעבר (או 'שדרוג' אם תרצי) ל..מונותאיזם.

יודיX3

New member
אינני אתאיסט כי אם אגנוסטי

כלומר לא שולל קיום האל אך לא מתיימר להוכיח שהוא קיים, ולא חושב שהפתרון לשאלה זו קיים. הסממנים שנשארו בי הן בעיקר בנושאי מזון: אינני אוכל חזיר ופירות ים- למרות שאינני רואה סיבה למה לא. המחשבה לאכול אותם עושה לי רע. אני גם לא אוכל את ההמבורגר שלי עם גבינה- אבל אחרי שאסיים לאכול- כוס קפה יבוא בסבבה. מה לעשות- לעולם כנראה לא אהיה חילוני כי אם דתל"ש.

uri80

New member
../images/Emo45.gif אגנוסט היא הגדרה טובה

אוכל הכל, אבל כן -בהחלט דתל"ש ולא חילוני.

למעלה