סוגיה לי...

סוגיה לי...

כמה מכם, בעלי בלוגים יקרים, מנהלים בנוסף ליומן האינטרנטי יומן כתוב? איך אתם מסתדרים עם זה? האם אתם מעבירים קטעים מיומן ליומן?

אני עושה את זה ../images/Emo13.gif

אני מנהלת יומן כתוב בכתב יד כבר 15 שנה, מאז גיל 12. את הבלוג שלי פתחתי רק לפני שבועיים ואני די חדשה בעסק. בהתחלה חשבתי שהבלוג שלי יכלול קטעים מתוך היומן הידני שלי. אבל עכשיו אני רואה שאני כותבת ברוב המקרים באונליין, למרות שלפעמים דברים שאני כותבת עליהם ביומן האישי שלי (במחברת), אני כותבת גם בבלוג. היומן האישי שלי כשמו כן הוא: דברים שאני לא רוצה לפרסם באינטרנט אבל בכל זאת רוצה לבטא, אני כותבת ביומן הזה. שם אין צנזורה ולמשל כשאני כותבת על מישהו/י אני כותבת גם את השם שלו/ה בניגוד לבלוג שבו אני לא כותבת שמות ונמנעת מלכתוב דברים שיוכלו לזהות את האנשים שאני כותבת עליהם. אפילו לי זה נראה מוזר שאני מנהלת שני יומנים במקביל: אחד ידני ואחד וירטואלי. אבל יש מקרים שבכל זאת אני רוצה לפרסם דברים שאני כותבת, שעוד אנשים יקראו מה אני חושבת ומרגישה. ויש מקרים שאני מאוד רוצה לכתוב אבל לא יודעת איפה ובמקרים כאלה אני כותבת ביומן הידני שבו אני בטוחה שאף פעם לא אתחרט על מה שכתבתי.

ה ד ר 20

New member
../images/Emo166.gifגם אני

אני כותבת יומן באופליין ובאונליין, אבל הם די שונים אצלי. את היומן ה"כתוב" (שמבחינתי הוא ה"אמיתי" יותר) אני כותבת כבר הרבה שנים - 12, ושם אני כותבת הכל - כל דבר שעולה לי לראש בזמן הכתיבה ומה שעלה לי לראש כל הזמן, אני לא חושבת על מה ואיך לכתוב, כי זה יוצא מעמו, וזה ביני לבין היומן, ככה ש"שנינו" מבינים טוב מאד למה אני מתכוונת. ביומן האונליין, אני כותבת כל מיני מחשבות שלי, אני לא מזוהה כ"כ, ומספרת מעט מאד פרטים על עצמי. אני לא מעתיקה דברים מהיומן לבלוג כי זה נראה לי מוזר להעתיק משהו ולא לכתוב דברים בצורה טבעית יותר, על מה שאני חושבת! מצטערת שיצא כ"כ ארוך... יום טוב!!!

שלינקה

New member
אני מאלה שלא...

כתבתי יומן במחברות עבות-כרס בגילאי 15-16 ומאז זה עבר לי. אחרי הכל, כמה אפשר לכתוב על "היום דיברתי עם Xית, וYית העליבה אותי..."? שלי.

שאנטיdos

New member
../images/Emo32.gif שלי...

איך את מבצעת את כתיבת התאריך העברי בתגובות שלך

שלינקה

New member
אז ככה...

לא אני כתבתי. מצא לי את זה בחור נחמד בכינוי [eLad] מפורום ASP, אני מצאתי כמה באגים ודיבגתי, הוספתי דברים וכיו"ב אבל את העיקר הוא מצא לי. אבל שאנטי, אם אני הייתי כותבת את זה - זה נראה לך נורמלי לבקש ככה קוד כזה?! כלומר, לא יודעת, זה קצת... איך להגדיר? לא חשוב. מכיוון שלא אני כתבתי - אוכל לחלוק אותו עמך.
שלי.

Count Zero

New member
שלינקה

דווקא נראה לי מאוד נורמלי לבקש, מה עוד שהוא ביקש בנימוס. קוד פתוח זה דבר טוב
(ובינינו, את לא תעדיפי שיותר אנשים ישתמשו בתאריך העברי?)

שלינקה

New member
אתה מתכנת בעצמך?

כי אם לא, ברור לי למה נורמלי לדעתך לבקש. אנשים יושבים לכתוב סקריפט שעות, ואז באים אנשים אחרים וקוטפים את כל הפירות. יש כאלה שעושים את זה למטרה הזאת (כמו בארגון הASP הישראלי). אבל מתכנת פרטי שיושב וכותב סקריפט בדר"כ מוכר את הסקריפטים, ולא מפרסם אותם בפורומים... יש מבין?! ולמה אתה חושב שאני מעדיפה שיותר אנשים ישתמשו בתאריך העברי? מה זה עסק שלי? זה לא מצווה או עבירה... שלי.

Count Zero

New member
יש ויש

נכון, לא כל סקריפט צריך להיות נחלת הציבור (אלא אם את מחסידי הקוד הפתוח), אבל בכל זאת כאן לא מדובר בסקריפט "כבד", אלא במשהו קטן ומועיל.

ה ד ר 20

New member
../images/Emo39.gifשלי

כותבים דברים הרבה יותר משמעותיים ביומן מאשר מי העליב אותי ועם מי יצאתי וכו´... יומטוב!!!

איה@

New member
אני מעולם לא כתבתי יומן.......

במחברות עבות כרס - ולמען האמת אני מצטערת על כך מאד. הייתי רוצה לחזור ולקרוא את עצמי בגיל 15 - 16 למשל - לגלות מה היה מצב רוחי - על מה חשבתי ומה הרגשתי. דברים שבטח היום כבר אינני זוכרת. כיום אני כותבת את ה"יומן שלי" בבלוג שלי, ומשתדלת לכתוב קרוב מאד לאמת. מלבד אולי חשיפת שמות אנשים ודברים מאד פרטיים אחרים.
איה.

xslf

New member
אני ניהלתי הרבה שנים

יומן אישי כתוב למגירה- והוא עדיין יושב במגירה (טוב, שלוש מגירות) שאני מפחדת לפתוח, כי אני יודעת שכתבתי שם דברים קשים וכואבים... הכתיבה הבלוגית שלי (בין אם זה ביוז, בין אם כעורחת אצל הואהד, כאן בפורום או בבלוג שלי שאסיים את הכנתו ואעלה אותו לרשת) אינה כתיבה יומנית. גם את הכתיבה ביומן שלי פחות או יותר זנחתי (כתבתי ברציפות מגיל 12 עד גיל 21, ובהפסקות מאז ועד לשנתיים האחרונות, בהן לא כתבתי שם בכלל) פשוט בגלל שנגמר לי הצורך. כמה סוגיות שהעסיקו אותי מאוד ביומן נפתרו, וגם הדחף הלא רציונלי לתעד הכל כי אולי אעלם מחר נגמר. בכלל, הכתיבה היומנית שלי הגיעה ממקום לא מאושר, לא מרוצה,כואב מאוד, אישי מאוד וחושפני מאוד. מין "לזרוק את הכל על הדף ולנעול במגירה, רחוק מקריאה, כי אם זה ישאר בפנים אני אשתגע"- ובאמת הוא נכתב די "לכתיבה בלבד" ולא לקריאה. לעומת זאת, בכתיבה בבלוג, הכתיבה באה ממקום הרבה יותר נינוח, הרבה יותר ידידותי, ולמרות שהיא בעיקר בשבילי, היא עדיין עם מודעות מאוד גבוהה לקוראים. לעומת הכתיבה היומנית שהמטרה שלה היה להחביא דברים הכי עמוק במגירה שאפשר, הכתיבה הבלוגרית היא במטרה שכמה שיותר אנשים יקראו ואולי (בתקווה) גם יגיבו. כך, גם אם הייתי ממשיכה לנהל יומן אישי, הוא כל כך שונה במטרותיו ובאופיו, שמה שמתאים לבלוג, לא יתאים לו, ומה שיתאים לו, בחיים לא יכנס לבלוג כלשהו...

איה@

New member
שוש ../images/Emo26.gif

אני מבינה מאד (והסברת את זה יפה!) את הצורך: "לזרוק את הכל על הדף ולנעול במגירה, רחוק מקריאה, כי אם זה ישאר בפנים אני אשתגע" ונכון עשית בהפרדה שבין יומן שנכתב למגירה לבין בלוג. אבל? - (שאלה לצורך הדיון) מה היה קורה אם היית כותבת יומן היום ..."ממקום הרבה יותר נינוח, הרבה יותר ידידותי"..... האם היית מפרסמת אותו ברשת? או עדיין נועלת אותו במגירה (או בשלוש?)
איה.

xslf

New member
לא, לא הייתי מפרסמת

יומן זה כלי לעבד בו את הדברים (תחושות, רגשות, חוויות) הכי אישיים והכי אינטימיים. הוא פשוט לא מתאים לבלוג. * כי הכתיבה שם לא תהיה מובנת לאף אחד (ולו רק בגלל שחסר המון המון רקע) * כי ברגע שיודעים שמישהו יקרא את מה שכתוב, כתיבה מהסוג הזה מסתרסת. * כי כתיבה מסוג זה אצלי לפחות, הרבה פעמים לא קוהרנטית במכוון- אני פשוט נותנת למילים לזרום,בלי לשים לב אם יוצאים משפטים/פסקאות מובנים. * כי הרשת זוכרת הכל, וברגע שמפרסמים משהו ברשת, מאבדם שליטה עליו (גם אם הוא נכתב תחת שם בדוי)-בכתיבה יומנית הושא הזה חשוב יותר מאשר בכתיבה בלוגית. והסיבה הכי ברורה מאליה בשבילי: אותי משעמם לקרא יומנים של אחרים. אני לא נוהגת לפרסם תכנים שאותי משעממים...

למעלה