סוגיה חברתית 2

makel1

New member
סוגיה חברתית 2

יש משהו שנורא בוער בי בימים האחרונים, למרות שהמקור של ה"בעיה" נעוץ בי.. אם "לקחתי" משהו מההורים שלי, ומהחיים שלי בכלל, זה הדאגה האינסופית שבבית שלי לעולם לא יחסר לי כלום. לעולם. מאז שאני זוכר את עצמי, ובעיקר מהפעם הראשונה שהתחלתי להרוויח כסף (כיתה ה' - ניקיון חדרי מדרגות ועבודה בחנות של קרוב משפחה) תמיד קניתי לעצמי ולסובבים אותי, תמיד בזבזתי בצורה מטורפת (עליי ועל אחרים) וכך עד היום. מאז ועד היום אני מתנהל תחת המוטו הידוע "אתה חי פעם אחת - תעשה את זה הכי טוב שאתה יכול", וכך גם מתאפיינת הדירה שאני חי בה כיום עם הנסיך שלי. הבעיה מתחילה בכך שבאים אלינו המון חברים, כמעט כל יום. התנאים בדירה הם אידיאלים. המקרר מפוצץ בדברים הכי טובים והכי איכותיים (מה גם החבר קונדיטור בין היתר, אז בכלל), תמיד יהיו כמה ארגזי שתייה, תמיד יהיה אלכוהול איכותי ורדבולים. בקיצור - חי בשלווה עם המוטו שנולד איתי. יש לי ידידה טובה, אחת הטובות שלי, שבאה אליי הרבה וליותר מלילה אחד. תמיד כשהיא באה היא מתפנקת בצורה מדהימה, חיה אצלנו כמו מלכה. נעבור למקרה המדובר - השבוע היא באה אליי לשלושה לילות. איך שנכנסנו הביתה חבר שלי הפתיע אותנו עם שני קישים מדהימים (ומאוד לא זולים להכנה). כשסיימנו הלכה הידידה למטבח וחיפשה "עוד משהו טעים" ומיד לאחר מכן רצתה שנשתה וודקה וואן גוך (למי שלא מכיר, מדובר באחת הוודקות היקרות בשוק. אה כן, והיא מעולה). למחרת היו לי עיסוקים, וכשחזרתי הביתה ראיתי חבילת שוקולד איכותי (שוקולד שאין בארץ) פתוחה על השיש ואותה ישנה בסלון עם רדיאטור חשמלי (מיותר לציין את הספק החשמל שהוא דורש), ולידה בקבוק קולה שנשלף מהארגז בקלות כאילו נקטף מעץ שצומח אצלי בגינה. חטפתי קריזה. בטירוף. כל אותו יום קרו דברים דומים ומעצבנים. באותו ערב יצאנו שנינו לאויטה ואז לאכול סושי.. ציפיתי שאולי היא תזמין אותי כאות להערכה על מה שאני עושה עבורה, אבל נאדה. אפילו לא הזמינה לעצמה שתיה קלה, כתוספת לסושי, בטענה ש"יש בבית, נשתה שם"... השורה התחתונה שלי היא שמאוד מאוד מעצבן אותי העיקרון. הדירה שלה ריקה. יש לה במקרר קוטג' ומים מינרליים, וזה מה שאני מקבל כשאני מגיע אליה. מעצבן אותי שאנשים רואים את הדברים האלו כמובנים מאליהם. כאילו שלושת בקבוקי הקולה שהיא ינקה, או שאר הדברים שהיא בלסה - נפלו מהשמיים. אני כבר כמה ימים עצבני עליה בטירוף. אני שונא אנשים שלא מעריכים ולוקחים דברים שאני נותן כמובנים מאליהם. זה באמת יכול לחרפן אותי. מצד אחד, אני לא חושב שהיא תבין אם אגיד לה, כי היא דיי מפונקת. מצד שני, אני לא מוכן לחסוך מעצמי רק בשביל לא להיקלע למצבים כאלה. זין! זה הבית שלי ואף אחד לא ישנה אותו ואת צורת החיים שלי בתוכו. מיותר אגב לציין, שמה שמפריע לי כאן זה העיקרון. מעבר לכסף. קיצר - מה לעשות איתה, ובכלל?

ItsikH

Member
אני לא מתחבר לשניכם אבל - זה אני. אני מפנק רק את מי שממש מתאים לי לפנק - ולא מצפה לכלום בתמורה (אבל מראש אם אני בוחר לפנק מישהו, זה מפני שכבר למדנו להכיר אחד את השני היטב ואני יודע שאין לי צורך להתחשבן איתו בכלל). אני מניח שזה לא יתאים לך, אבל - חשבת להגביל את הנתינה רק למי שזה מתאים? כי אם לא עושים את זה מגיעים בדיוק למצבים הלא נעימים האלו. בכ"א המתבקש הוא לומר לה, ברגישות המתבקשת - למרות שאני לא הייתי מסוגל, אני במצבים כאלו מעדיף לנתק מגע ביוזמתי.

makel1

New member
כשבאים אליי הביתה, אני אוהב לתת

במיוחד כשמדובר בחברים טובים. מצד שני, אני גם לא יכול ולא רוצה למנוע מעצמי להתפנק כשנמצאים אנשים ליותר מלילה. אתה צודק שאני צריך להתחיל להגביל את עצמי, ובפעם הבאה שהיא תבוא אקח אותה לעשות קניות בסופר שיכללו את כל אבות המזון והאלכוהול. הבעיה אצלי היא שאני יכול להיות הבנאדם הכי מגניב ונעים עם חברים, אבל ברגע שהפיוז נשרף (והוא לא כזה ארוך אצלי) - זה ממש ממש לא נעים. ולכן אני מעדיף להקדים תרופה למכה.

מציע לך לחכות עוד טיפה

ואולי תקבל אינדיקציה לגבי מה הכיוון שאתה צריך ללכת עליו, בין אם עימות עם אותה בחורה ובין אם המנעות ממנו (שאז אתה צריך לחשוב על איזשהי דרך אחרת למנוע מעצמך להבא חזרה על מצבים של חוסר נוחות בחבתה כמו מה שסיפרת).

אין סיבה שהיא תשתנה כי אתה זה אתה

תכלס
אלה תופעות לוואי של חיים עפ"י אגו. זאת כסות חיצונית למשהו פנימי. אתה יכול להסתפק בזה, ולהמשיך להיות העץ הנדיב; יש לך את האמצעים, יש לך יכול אסקפיסטית משומנת, וזה מביא לך חברים, אוירה טובה, בן-זוג שיתופי, ואם צריך קצת דרמה אז מבליח לך חוסר נוחות מידי פעם (כמו זה) אבל אתה יודע שהוא ישאר להרבה זמן (כי או שישרף לך הנתיך או שתשכח ותתגבר, או שישיאו לך עיצה שתשכך את המשמעות וכו'). החיים שלך הם כמו נסיעה במכונית עם כל הפסיליטיז + נוף + כביש מצויין....אבל מידי פעם מופיע לפניך obstacle, אתה מבין שעליך לחמוק ממנו או להמנע ממנו. יש לך ברקסים ואם הם לא עובדים, אז יש לך ארמברקס ואם גם הוא לא עובד, יש את כריות האויר...העיקר שלא יופי מסך שחור/כחול שמודיע על התרסקות מערכת ההפעלה... אבל בנינו, כל מה שאמרתי כאן, רק אתה יכול להבין
כי החיים שלי הם לא כאלה.....דוגל בחיים מנימליסטיים אינטרוונטיביים. אם אתה מקנא בי על זה, אתה יכול להתחיל בלשאול את עצמך בכנות - מה יקרה אם אני לא אתן ?

טעויות הקלדה שינוי את המשמעויות - תקונים !

תכלס
אלה תופעות לוואי של חיים עפ"י אגו. זאת כסות חיצונית למשהו פנימי. אתה יכול להסתפק בזה, ולהמשיך להיות העץ הנדיב; יש לך את האמצעים, יש לך יכול אסקפיסטית משומנת, וזה מביא לך חברים, אוירה טובה, בן-זוג שיתופי, ואם צריך קצת דרמה אז מבליח לך חוסר נוחות מידי פעם (כמו זה) אבל אתה יודע שהוא לא ישאר להרבה זמן (כי או שישרף לך הנתיך או שתשכח ותתגבר, או שישיאו לך עיצה שתשכך את המשמעות וכו'). החיים שלך הם כמו נסיעה במכונית עם כל הפסיליטיז + נוף + כביש מצויין....אבל מידי פעם מופיע לפניך obstacle, אתה מבין שעליך לחמוק ממנו או להמנע ממנו. יש לך ברקסים ואם הם לא עובדים, אז יש לך ארמברקס ואם גם הוא לא עובד, יש את כריות האויר...העיקר שלא יופיע מסך שחור/כחול שמודיע על התרסקות מערכת ההפעלה... אבל בנינו, כל מה שאמרתי כאן, רק אתה יכול להבין
כי החיים שלי הם לא כאלה....ממוו'א דוגל בחיים מנימליסטיים אינטרוונטיביים. אם אתה מקנא בי על זה, אתה יכול להתחיל בלשאול את עצמך בכנות - מה יקרה אם אני לא אתן ?

ItsikH

Member
דווקא BLUE SCREEN OF DEATH הוא הדבר המרגיע ביותר בעולם, אחת הסיבות שבחרתי במקצוע הזה - אף אחד לא ימות בגלל זה, בסה"כ עושים RESET וממשיכים כאילו כלום (כמובן אלא אם כן בחרת דווקא לתכנת מודול במערכת החיאה או מחשב טיסה
). בחיים לצערנו RESET לא תמיד עובד...

ממעמעמעמעע אתה מרושע
אתה לוקח את הגבר למעמקים....ואני הפעם ניסיתי להיות נשמה
....נדמה לי שחיי מקל עד כה הם על טייס אוטומטי....אבל תרשה לו להתבטא

makel1

New member
לפני כמה שנים טובות החלטתי שלעולם יותר

לא אחיה על טייס אוטומטי. לעולם

makel1

New member
זה שאני ה״עץ הנדיב״ מביא לי חברים?

אני מדבר איתך על חברי ילדות, כשהאמצעים היחידים שאם כבר היו לי דאז אלו ההורמונים שלי. עד היום לא נתקלתי במצב בו היה לי צל של חשש שמדובר בניצול העץ הנדיב, ובתור פולני בגנים אני יודע לזהות ניצוצות של כל ״התנהלות חריגה״. מה שכן, יכול להיות שכשאתה מרגיל אנשים לטוב - יש נטיה להפחית מההערכה של הטוב הזה. כמו שאמרתי, ברגע שנשרף הפיוז, הפולניות מתחלפת במהרה למרוקאיות.. אהבתי את האנלוגיה למכונית עם הפסיליטיז

יאני3

New member
מה מחבר אנשים?

לא הבנתי מה הופך אותה לאחת הידידות הטובות שלך. כל קורא ממוצע יכול להסיק שמדובר בנצלנית וקמצנית ובוודאי לא היה חושב פעמים להראות לה את הדלת. אז מה באמת הופך אנשים מסוימים לחברים טובים? האם אלו אותן המחשבות והדעות? חוש הומור? יכולת להקשיב ולתמוך? תחביבים דומים? אני מניח שבחברות יש משהו שקשור להדדיות (לא עניין של תן וקח עסקי וקר) בוודאי שלא אלטרואיזם...אם מושג זה בכלל מתקיים במציאות. אתה יודע, יש לי חברים שאני מכיר כבר שלושים שנה, מעולם לא פתחתי את המקרר בביתם ללא רשות והם לא עשו זאת אצלי ואולי דווקא הגבולות האלו שומרים היטב על החברות בינינו. וכן, זה עניין של עקרון.

Wrecker

New member
אז.. מתי אפשר לבוא אליך?

לא סתם.. שמע, עזוב מה שאתה תופס ממנה ואם היא חברה טובה או לא זה אתה תחליט. אני יכול להגיד לך שאני לא הייתי מסכים בחיים שמישהו יגע לי במקרר או יפתח אצלי את הארון לקחת דברים, גם החבר הכי טוב שלי לא עושה את זה עם זאת שלו אישית באמת שאין לי בעיה - כי אני יודע שהוא יקח מה שצריך ולא יתחיל לחרוש את הדברים כאין אין מחר. במיוחד שאתה גר עם חבר שלך, אני לא הייתי מסכים שאף אחד התנחל אצלי וישן אצלי - אלה אם כן זה משפחה או חבר במצוקה. אני חושב אתה צריך להציב גבולות חדשים, בלי קשר לכמה חברה טובה היא, אחרים קראו לך "העץ הנדיב" אני אקרא לך במילה היותר מציאותית - פראייר. אני יודע כי אני גם הייתי כזה ודלק על חשבוני כל סופש ונוסעים לפה ולשם ומזמין פה ושם... ופתאום שלהם יש רכב אז מבקשים להתחלק! -נמחקו. ידידה אחת אמרה לי "אה אני באזור שלך בא לך שניפגש להגיד שלום ואז תיקח אותי הביתה?" אחרי ה "לא" שהיא קיבלה - נמחקה. אני מספר רק את הסגירת דלתות, תאמין לי שנוצלתי הרבה יותר על אותם אנשים. היום יש לי אנשים ספציפים שאני מוכן לתת להם בכיף ולא מצפה לתמורה, בעיקר משפחה אבל גם כמה חברים בודדים.

ItsikH

Member
אתה לא חייב למחוק אפשר להציב גבולות מבלי למחוק.

Wrecker

New member
זה אף פעם לא יוצא נחמד וגם

אם מישהו מנצל אותי למה לי להמשיך להיות חבר שלו? יש לי היום במקום הרבה חברים קצת חברים, אבל כאלה שאני יודע שלא ינצלו אותי אפילו כשאני נותן הם מרגישים לא נעים! אלה חברים איכפתים שלא לוקחים כל עוד אפשר וכמה שיותר בלי להתחשב.. כמובן שזה הדדי.

ItsikH

Member
זה מרכיב חשוב ביחסים בין חברים גם הרגע הלא נעים הזה - לא קשור רק לניצול, כל ענין שהוא, לשים גבול ולומר למשל "על זה אני לא רוצה לדבר" או "זה ענין פרטי" וכו'. לפעמים מתוך "לא נעים" אנחנו מרחיקים אנשים שהיו יכולים להיות חברים שלנו - לפחות בגבולות האלו. מסכים שאם כבר הצבת גבולות והם לא מכובדים - אין מקום להתכתשויות, תודה ושלום.

makel1

New member
בגדול אין לי בעיה אם פותחים אותי המקרר

או את הארון, אבל בגבול ובלי זלזול.. אחרת יוצא להם לראות את אורי הרע

makel1

New member
אוי ויי זמיר.. אותי=את

תודה לך סטיב ג׳ובס שהכנסת מתקן שגיעוט גם לאייפד!!

ItsikH

Member
זה צריך להצטרף לדוגמאות שרצות בפייס לדעתי למתקן השגיעוט יש אלגוריתם פורנוגרפי כלשהו.

Wrecker

New member
דבר נוסף..

אני מאוד מקווה שאתה חוסך! לא משנה כמה אתה אוהב להוציא ולחיות את היום, אתה חייב לדאוג לעתיד שלך! לא משנה כמה אתה מצליח כאילו לחסוך .. הפקדה חודשית של X כסף כל חודש לתקופות הקשות בחיים.

למעלה