סוגיה היפותטית

februarygirl

New member
סוגיה היפותטית

הי ,

אני מציקה לעצמי במחשבה לא כל כך אפשריות והגיונית , אבל בכל זאת רוצה את דעתכם על הסוגיה ההיפותטית הזו.

קצת רקע -
החבר שלי נפרד ממני , הפרידה נעשתה בגלל שהוא חש חנוק בקשר, והוא, במקום לדבר על זה לנסות לפתור את הבעיות, החליט לפוצץ (לסיים) את הקשר.
זה היה קשר של שנה+ וכבר התחלנו לחפש דירות לגור ביחד ודיברנו על חתונה...
הדבר החשוב ביותר שנפגע בסיום הקשר הזה הוא הביטחון שלי ביציבות שלי איתו, בתחילת הקשר לא הייתי בטוחה, אבל ככל שעבר הזמן הרגשתי שאני נמצאת במקום יציב ובטוח.

אז מה הסוגיה ? -
נניח תאורטית שהוא ינסה לחזור אלי... יתחרט ויחליט שהוא רוצה לתת לזה צאנס כי הוא מתגעגע...
איך אפשר להחזיר את הביטחון שאבד ? את היציבות ? או שמלכתחילה קשר כזה אחרי סרטון לא ניתן לתת לו הזדמנות נוספת ?
מה אתם אומרים ?

(פניתי דווקא לכתוב את זה באהבה ורומנטיקה כי גם כשהוא נפרד ממני הוא אמר לי שהוא אוהב אותי... הפרידה היתה עם המון אהבה לא בלי אהבה)

געגוע הוא לא בסיס יציב לבנות עליו קשר.

מתגעגעים מעצם העובדה שמשהו בשגרה נפגע.
אם הוא הרגיש חנוק, מה את תשני בעצמך על מנת שהקשר יצליח אם הוא ירצה לחזור?
האם היו לו סיבות להרגיש חנוק?
האם את מודעת לטעויות שבאו מהצד שלך?

לפעמים אנשים אומרים שהם אוהבים כי זה נכון, עם זאת, עם כל אהבתו, הוא העדיף להפרד מאשר לנסות לתקן,
אם תחזרו, תצטרכו לדבר ביניכם על מה צריך לשפר בשביל שלא תהיה פרידה שניה,
היציבות, האמון, הבטחון, יגיעו רק עם הזמן, אחרי שכל ההבטחות שלכם לשינוי אכן יתקיימו בקשר.

februarygirl

New member
ה"חניקה"

אני מניחה שזה עניין של השקפה... כל אחד מאיתנו מגיע עם דעות משלו של מה זו זוגיות,... מבחינתי חלק בלתי נפרד מזוגיות הוא להגיד לו מה שאני חושבת גם אם הוא לא יסכים עם זה וגם אם הוא יבחר לעשות משהו אחר... מבחינתו צריך להגיד פחות את מה שאני חושבת ולתת לו מראש לעשות את מה שהוא רוצה.... אני חושבת שזה קצת יוצא מזוגיות....

ברגע שהוא אמר לי שהוא מרגיש חנוק, לפני שהוא אמר על פרידה אמרתי לו שאני מוכנה לשנות דברים... התגובה שלו היתה שאנשים בגילנו כבר לא משתנים... ושהוא צריך לחשוב אם הוא יכול לחיות עם זה...

אז אני מניחה שהשאלה של מה אני מוכנה לשנות זה אולי לשים פלסטר לפה ולדבר פחות... לתת לו לטעות יותר ישר בלי להביע את דעתי...
לדעתי, לא היו לו סיבות להרגיש חנוק, אבל כמו שאמרתי כל אחד מגיע עם מטען משלו לזוגיות... ועם שק האסוציאציות שלו...

את העניין שהוא החליט להיפרד במקום לנסות לתקן יהיה לי קשה לשכוח... זו הבעיה המרכזית...

זה כבר משהו אחר..

לפי מה שאת כותבת, יש ביניכם פערים מאד בסיסיים שבהם בשורה התחתונה, הוא לא מקבל אותך כמו שאת, ולא מוכן לתת סיכוי לשינוי.

למה שתרצי לחזור גם אם הוא ירצה? משתמע שיש המון דברים שאת גם לא מאושרת מהם.

februarygirl

New member
למה לחזור... אהבה... בראש ובראשונה...

תראי ,
יש בינינו פערים, אני מניחה שתמיד יש פערים במקום זה או אחר השאלה היא איך מגשרים על הפערים... ואני מוכנה לנסות לתת לזה צאנס...
כשהייתי בקשר הייתי ברקיע השביעי... משום מקום זה הפיל אותי לתהום עמוקה העניין של החניקה שצץ משום מקום... יותר מזה, בעבר כשהוא סיפר לי דברים אמרתי לו שאני מפחדת שהוא ירגיש ככה איתי והוא אמר שאין סיכוי שזה יקרה כי הוא יודע לדבר.... מתברר שלא...
ברור לי שכרגע הוא החליט שהוא לא נותן לזה צאנס... השאלה היא אם במקרה הוא יתחרט... האם יש מקום שאני אתן לזה צאנס... האם אפשר להחזיר את הביטחון שאיבדתי...

LightMyWay

New member
עברתי חוויה דומה לשלך.

ברשותך אני אקרא לה חוויה טראומתית.
גם לי היה אקס שהרגיש חנוק, וגם אנחנו עשינו תכנונים עתידיים על דירה וחתונה וגם הוא עדיין אהב אותי ולמרות הכל החליט לחתוך.
ההבדל היחידי שהיינו ביחד כמעט 5 שנים.

אני מאמינה שהוא לא ינסה לחזור אלייך כי הוא צריך את השקט והמרחק מימך כרגע.
אני גם חושבת שאת לא צריכה את קרבתו כי את כרגע צריכה לבנות את עצמך מחדש ולהבין שאת מסוגלת להיות יציבה ובטוחה גם בלי שום גבר שנמצא לצידך.
היציבות והביטחון שאת כל כך משותקקת אליהם יגיעו בסופו של דבר.
את רק צריכה להתמקד בעצמך כרגע. אל תשקעי באבל. תתרכזי בלפתח את עצמך ואת היכולות שלך.
ככל שתעשי את זה יותר מהר כך את גם תפרחי מחדש ותשיגי את הביטחון העצמי שחסר לך.

februarygirl

New member
תודה !

עד כמה שעצוב וטיפשי ... צרת רבים זו חצי נחמה... (או נחמת טיפשים...)
אני כרגע מתמקדת בעצמי מתקדמת בעבודה ובלימודים... להתרחק ממנו קצת יותר מדי קשה לי ... אבל כנראה שצריך את זה...
יש לך טיפים ?

LightMyWay

New member
לאט לאט תראי שיהיה לך יותר קל

טוב שיש לך את הלימודים והעבודה, זו דרך טובה להתרכז בדברים אחרים ולא בו.
הטיפ היחידי הוא לתת לזמן לעשות את שלו.
את עוד תצאי מזה, אני מבטיחה לך. ואפילו יותר מזה, אני מבטיחה לך שעוד תסתכלי אחורה ותביני שאת רק הרווחת מזה.

februarygirl

New member
תודה רבה על התמיכה !

שלום

ע"י אהבה. אם תיהנו ממערכת יחסים, זה מעיד על אהבה ביניכם ודרך זה אפשר לשקם את הקשר. כדאי לעשות מעשים טובים זה לזה, להגיד מלים טובות זה לזה ולהשקיע.

נהורית1

New member
היי, אני מהראשי

סליחה מראש אם אני קצת בוטה.כתבת שהסוגיה היפותטית. אז למה לשבור את הראש על סוגיה כזו?
האם הוא מאותת לך על אפשרות שהוא יחזור אליך? יש לי הרושם שההרגשה
שלו שהוא חנוק, נובע מכך שכנראה את לוחצת מידי. לדבר על נישואים אחרי שנה
זה מתכון לבריחה לגבר שלא בטוח כל כך בעצמו. נכון שיש זוגות שיודעים ש'זהו זה' והם
מצאו את הבן זוג שיחיו איתו לאורך זמן, בפרק זמן קצר. אבל זוגות כאלה נדירים.
בתקופה של חופש מיני מוחלט, כאשר גבר לא צריך 'לקנות פרה שלמה בשביל כוס
חלב' ,הרי שההתלבטות מאד קשה. אשה, יש לה מה להפסיד מהזמן שעובר, (השעון
הביולוגי וכו') גבר רק משתבח עם הזמן. תוסיפו לזה הסיפורים המזעזעים על נשים
שמיד עם הולדת הילד הראשון מוציאות את הנשמה לבעל בדרישה להתגרש,עד כדי כך שהבעל מפסיד
דירה וגם לא ניתנת לו האפשרות לראות את הילד, מה שאני מכנה 'הפמניזם החזירי'
והרי לך מתכון למה גברים חוששים להתחתן.
אני מצטערת שאני קצת מייאשת אותך. אבל כדאי להסתכל על העניין בעיניים פקוחות
מאשר לחלום חלומות ולהתאכזב. תתרכזי בלימודים ותחפשי בן זוג יציב ועם ביטחון עצמי,
שכל מטרתו להקים משפחה ובית. כך תהיי בטוחה יותר לעתיד שלך.

בהצלחה

בדד1

New member
ממרומי גילי הכרונולוגי

ומבמת הסטטוס שלי (גרוש שנים ארוכות)
אני יודע שסיבוב שני הוא רק דחיית הקץ ושיברון לב גדול יותר

(מודה שגם אני נפלתי בזה
)

obelina

New member
תצאי עם גבר אחר, ותוודאי שהוא יראה אותך עם

אותו גבר, ותראי איך שהוא מנסה לחזור אלייך חנוק כולו.
ככה זה גברים.

catmike

New member
ואם הוא ייצא אם בחורה אחרת

כדי שמי שפתחה את השרשור הזה תראי אותו איתה ותבין שלא הייתה צריכה לחנוק אותו כל כך? אני לא אומר שזה נכון. פשוט יש גבול לכל דבר. רוב הגברים יודעים את הגבול הזה ורוב הנשים כנראה שלא.

obelina

New member
זה מניסיון מה שכתבתי.....

כשאחותי הציעה לחבר שלה לגור איתה, הוא נבהל וברח. אז היא הכירה גבר אחר, והוא ראה אותם רוקדים יחד. כעבור זמן לא רב הוא התקשר אליה והציע לה לצאת איתו. המזל שלו היה שהיא כבר נפרדה מאותו גבר.
היום היא והחבר נשואים +, והוא שפוט של התחת שלה.

catmike

New member
נ.ב.

טוב שלא המלצת לה להתחיל עם החבר הכי טוב שלו או משהו כזה

februarygirl

New member
משחקים זה לא אני :)

כן כן לא לא ...
בחיים לא שיחקתי ולא מתכוונת להתחיל ;)

ולמה את לא שואלת אם בכלל תרצי בעצמך לחזור?

מה מחייב אותך לקפוץ דום אם הוא נוקש בדלת (אפילו אם את אוהבת אותו)?
בכל אופן,מה משקם אמון?הזמן,הכנות,ההתעקשות למצוא פתרונות ...

תאום ציפיות בצורה כנה והדדית חבל שלא העמדתם זאת לנגד עיניכם במהלך הקשר.
אני דוגל בלנסות תמיד ככל הניתן לתקן כי יותר פשוט לתקן מלהתחיל מחדש, מצד שני לפחות כלפי עצמי למדתי שיש מקרים בהם כדאי פשוט לומר שלום ולא להתראות ולהמשיך הלאה עם כל האהבה והכל כי אולי מעבר לפינה מסתתרת האהבה האמיתית של חיינו ?
בהצלחה♥

למעלה