סוגיה בפילוסופיה!

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
סוגיה בפילוסופיה!

מה קובע כוונה או תוצאה? אנס רוצח מטורף לוקח טרמפיסטית ומתכנן לבצע בה את זממו ולרצוח אותה אחרי כן. לפתע הוא מבחין בניידת משטרה עוקבת אחריו. הוא מתפתל לו בעיר ולפתע קופצת הטרמפיסטית וצועקת לו - "מותר הבאת אותי עד הבית, אתה גדול, בלעדייך לא היית מגיעה הבייתה גם ב-12 בלילה". האנס מסתכל במראה, הניידת עדיין מאחוריו, הוא עוצר, הטרמפיסטית יורדת בבית והתוכנית שלו נכשלה. איש טוב לב ואוהב בריות, עוצר לטרמפיסטית ושואל אותה - "לאן את צריכה להגיע ילדונת"? היא עונה לו. לומרות שזה לא ממש בכיוון שלו, הוא מחליט שבשעת ליליה כל כך מאוחרת, עדיף שיביא אותה עד לביתה. לפתע סמיטרלייר ענק לא עוצר באדום ורומס חצי אוטו, הילדה נהרגת על המקום! ולסיכום, כשמישהו שמנסה להשמיד אותך ולא מצליח מסיבות שאינן תלויות בו, למרות הרצון העז לעשות זאת, הוא עדיין יישות שדינה עונש מוות. וכשמישהו מנסה להציל אותך ונכשל, הוא בכל זאת מלאך. מדיניות חיסולים - אכן הגדרה מכוערת! אם מדובר בחיסול ילדים בדולפין. אך מדיניות חיסול מחבלים. הגדרה נהדרת והרבה יותר מתאימה חאמת. ודרך אגב. מה עושה ארה"ב באפגניסטן?

אבו-דני

New member
פילוסופיה? שאלה הלכתית לי אליכם

--- הילכות זכויות האדם............ ברור לכל בר דעת במערב שיש חירות תנועה וביטוי לכל אדם כלום לא נרחיב את החירות הזו גם כלפי חיות מכל סוג וזן? למשל אף אחד לא ירטון לו חתול ילך חופשי אך מה עם זאב או תן? הנוכל לטעון שחירות זו מנועה מאריה טורף רק בגלל הסיכון הרב? אשמח לשמוע את שמאלנינו על שום חוכמתם כי רבה ולעולם לא אשבע

all

New member
לצערי הרב

כל אותן חיות טורפות, אל נא תשווה אותן לבני-אדם אפילו לא כדוגמא. והלוואי, ממש הלוואי שמצב הטרוריסטים בעולם היה זהה למצב החיות הטורפות. חיות אלה נכחדות אחת אחרי השניה בשל ההתרבות המטורפת של האדם על כוכב לכת זה. ומלבד זה, אף אריה/זאב/תן לא יסכימו להיכנס לעיר, בדיוק כמו שאנחנו לא נסכים להיכנס לקן ג´וקים.

אבו-דני

New member
אולל ידידי בספרות העברית...

-- מאז ימי התנ´´ך הקדומים החיות לא היו להשוועא לאדם אלא כמשל על מנת לצייר את הסוגיא שאותה מבקשים להציג נ.ב. בסולם שאני יורד בו יש הרבה שלבים הדרך ארוקה אתה מבין קצת סבלנות ואקתוב כמו קולם כמו העם

למעלה