סוגיה בעניני אוכל

חוה 1

New member
סוגיה בעניני אוכל

בתי הגדולה בת ה8 רזונת. מאד בררנית בנושא אוכל , התפריט שלה מאד מצומצם אבל מה שהיא אוהבת היא אוכלת המון. יש לה אהבה לגבינה צהובה, זה מתחיל בבוקר עם לחם עם גבינה צהובה, בבית הספר סנדויץ עם ג.צהובה. ארוחת צהריים היא מגרדת כמעט על כל סוג של מאכל , נחשתם נכון , ג.צהובה. במשך היום היא גם קופצת למקרר לביקור ולוקחת לה ג.צהובה, ובערב טוסט או פיצה שוב עם אותו דבר. לפני כמה חודשים התחלתי להגביל אותה לפרוסה ביום. בארוחות ערב חלביות מחוץ לבית היא כמובן חוגגת . לאחרונה היינו אצל קרובי משפחה ובת דודתי שמעה אותי אומרת לה לאכול משהו אחר . היא מיד אמרה לי שאני יוצרת אצלה הפרעות אכילה. עלי לעזוב אותה ולא להגביל אותה אלא להפך לתת לה לאכול כמה שהיא רוצה. מה דעתכם? בהתחשב בעובדה שג.צהובה אינה דבר בריא במיוחד . יש בו המון טרטזין והמון שומן. לעזוב או להגביל?

יונת ש.

New member
לא לעזוב ולא להגביל - להוסיף

כנראה יש משהו בגבינה צהובה שעושה לה טוב. הייתי מנסה להתעניין מה זה יכול להיות ולנסות למצוא לה עוד מאכלים שיש בהם את זה. (ואגב, אם היא רזונת, יכול להיות שמה שטוב לה בגבינה צהובה זה השומן.)

לאה_מ

New member
את בטוחה שזו הבת שלך ולא הבן שלי?

יש לי גם אחד כזה בבית, בן 8, רזה, ואוכל מאד לא מגוון (עם העדפה ללחם, לגבינה צהובה ולקוטג´). אני מציעה לו אוכל מגוון (מה שיש בבית) והוא בוחר מה לאכול מתוך זה (בדרך כלל טוסט עם גבינה צהובה). בצהרים, גבינה צהובה היא בדרך כלל לא אופציה (אלא מגוררת על מאכלים אחרים, אבל זה לא אומר שאי אפשר לאכול צ´יזבורגר או פסטה עם גבינה). בכל מקרה, הוא ילד מאד בריא, ונראה לי שככל שאני אמעט לעסוק בסוגיה, כך יקטנו הסיכויים שהוא יפתח בעיות אכילה. למיטב זכרוני, גם אחי הקטן היה אכלן עלוב מאד כילד, ולא הייתי מתנגדת שעומר יהיה כמוהו כשיגדל. עיסוק אובססיבי באוכל לא מועיל. להיפך.

תנו להם לאכול מה שטעים להם...

יש לי אחיינית בת 8 שאוכלת רק שניצל עוף, תוחי אדמה ואפונה. בוקר צהריים וערב. אמא שלה מתה על זה שאצלי היא מסכימה לאכול גם קורנפלקס עם חלב...
כשעומר לא רעב - שורה של פרה אדומה הופכת אותו לרעב נורא. אז שוקולד שה לפעמים מנה ראשונה. יש ימים שהוא אוכל כל היום מרק "נמס בכוס" של אוסם עם שקדי מרק, 6 צלוחיות ביום. ככל שמסבירה עם אוכל ובריאות מתגוונן המבחר אבל עדיין...עדיף שיאכלו - לא ? עוד דבר - נראה לי שדיונים מיותרים על אוכל הופכים את האוכל ל"נושא" בחיים מעבר לפרופורציות שלו - אוכל הוא אמצעי הזנה לגוף, משביע רעב ומספק את חוש הטעם (גם כשהוא הובי של מישהו - זה עדיין צ"ל בקנה מידה ענייני ומציאותי) והפיכתו ל"נושא" היא חלק מהגורמים לטעמי לעליה הממוצעת של האנושות במשקל בעשרות השנים האחרונות... חנה

אמיר.

New member
אין טטרזין

גבינה צהובה לילדים זה מעולה. המון חלבון ושומן (אם הילדה שלך רזה - מה רע). הרבה סידן. יש צבע מאכל טבעי (היום שמים אנאטו). יש כאלו עם חומר משמר, אבל עדיף טיפונת מזה מאשר סלמונלה. חוץ מזה - אם היא אוכלת גבינה צהובה עם (לחם, פיצה, סלט ...) מה רע ?? נסי לענין אותה בהבנה טובה יותר של גוף האדם ואבות המזון. יש לי ילד בן שש שכבר התחיל לשאול על כל אוכל מה בריא בו

מסכימה עם אמיר בעניין ההסברה

והאמת היא שיש שאלות שבאות היום מעומר. הוא יודע למשל שקונים שקדי מרק לא של אוסם כי אנחנו לא קונים מוצרים שמכילים טרטרזין, יודע למה, שואל על זה כל פעם שהוא נתקל בדבר מאכל צהוב.... העברת ידע רלוונטי לילדה יכול לסייע, נראה לי.

חוה 1

New member
טרטזין

האם אתה בטוח שאין טרטזין בגבינה צהובה? אני יודעת שיש. ובקשר לסלט - הלוווואי!!!!!

אפרת_ח

New member
תסתכלי ברשימת המרכיבים!

לדעתי צבע המאכל הצהוב שבו משתמשים במוצרי חלב/מרגרינה אם בכלל הוא בטא-קרוטן, שזה חומר טבעי שנמצא בגזר ויש לו אף תכונות מועילות כגון נוגד-חימצון.

אמיר.

New member
למיטב ידיעתי - אנאטו...

אבל מה יותר קל מלצלצל לתנובה ? מאז פרשת הסיליקון הם בטח לא ישקרו בטלפון.

anat30g

New member
להכין יחד תפריט כמו במסעדה

דבר ראשון - יש לך מזל שהיא רזונת - לי יש בן בגיל 8 מאוד בררן באוכל והוא שמנמן בגלל שהוא אוהב רק שניצל, תפוחי אדמה וקורנפלקס. הוא לא אוכל ירקות ופירות והתפריט שלו לא היה מספיק מאוזן לדעתי - החלטנו יחד להכין תפריט כמו של מסעדה - הדפסנו על דף אופציות לארוחת בוקר צהרים וערב - ואפשרויות בחירה שאינן העדפות הרגילות שלו - והחלנו שמידי יום הוא יקבל אוכל לפי התפריט - כמו במסעדה - קצת שניצל טיבעול, קצת אורז ולא רק תפוחי אדמה, פסטה ועוד דברים שהוא לא נגע בהם קודם. פתאום הוא גילה שהוא אוהב אורז בסגנון סיני, שעוף בגריל זה טעים, וכו´. האמת שגם היום אם יתנו לו להחליט - הוא יבחר בשניצל ותפוחי אדמה או בקורנפלקס עם חלב... אבל לפחות הוא יודע שיש טעמים אחרים בעולם.

chagit73

New member
הגישה האמריקאית

אני גרה בחו"ל ופה אין מוצרי חלב נהדרים כמו בארץ, ותתפלאי לשמוע שהגישה כאן היא גבינה צהובה עם כל דבר! ילדים קטנים צריכים לא רק את הסידן אלא גם את הקולסטרול שבחלב להתפתחות הגוף והמוח. בארה"ב תראי ילדים מסתובבים עם מקלות גבינה צהובה כחטיף, אני בהתחלה די הזדעזעתי, אולם זו הגישה לשתות חלב שמן מאוד וגבינה צהובה!!

חוה 1

New member
השאלה איך הילדים האלו נראים

בגיל 30. באמריקה המון המון אנשים נורא נורא שמנים. בכל מקרה הפסקתי להגביל אותה בעיניני גבינה צהובה. (היא כבר מגבילה את עצמה , התרגלה
.

למעלה