סובלת

shir3001

New member
סובלת

שלום לכולם
קראתי קצת את השרשורים האחרונים והתפעלתי מההתמודדות שלכם, מהתמיכה ההדדית.

אני סובלת מדיכאונות לאורך שנים רבות, זה בא והולך.
עכשיו אני מרגישה מועקה גדולה. כאילו האויר לכוד בתוך הגוף, וקשה לי לזוז ולעשות דברים. מין שיתוק כזה מכאיב ותשישות וכמובן מחשבות של חוסר ערך וחוסר תקווה. אני רוצה לברוח כל הזמן...
מעצמי, מהסביבה הקרובה, המחויבויות המטלות.
אני עובדת במשרה חלקית ומרגישה שאני מגיעה לשם כמו צל. לא באמת נוכחת רק עושה את מה שצריך בקושי...

יש לי עכשיו התמודדויות לא פשוטות.
אני בהריון ראשון. פוחדת איך אוכל לתפקד כאמא.

הזוגיות גם לא פשוטה לי. אחרי הרבה שנים שייחלתי לזוגיות ומשפחה, אני לא י6דעת איך להסתדר עם זה.

בן הזוג שלי גר בעיר אחרת והתכנית היתה שאעבור לגור איתו. אבל אני משותקת מפחד מהדבר הזה.
הוא יודע על הקשיים שלי וקולט שאני לא בטוב למרות שלא מדברת על זה.
יש לו ילד בן 9 מנישואים קודמים. אני מאוד אוהבת את הילד ויש ביננו יחסים מצויינים אבל להכנס לסוג של משפחה קיימת ולהוסיף ולבנות עוד, אני מרגישה שאין לי כוחות לזה.
ואני בלחץ כי צריך להחליט לפני הלידה שתהיה עוד כ5 חודשים.

אני מרגישה שאני עושה את כל הפעולות החיצוניות אבל בפנים קורסת.
אני משתיקה את הקולות הפנימיים כדי לשרוד. פוחדת שאהיה לנטל על בן הזוג.

פוחדת שיגלו את מצבי האמיתי גם בעבודה...
כמובן ההריון עצמו לוקח גם הרבה מאוד אנרגיות. אולי לקחתי על עצמי אתגרים שאיני יכולה להתמודד איתם כמו להיות אמא.
עברתי ילדות שהיו בה חסכים ופגיעות ועכשיו שעומדת להיות אמא בעצמי, זה עולה גם ומעלה שאלות.
אני בטיפול פסיכולוגי אבל לא מרגישה שאני מביאה לשם את המצוקה האמיתית... שנים שאני בטיפולים ותמיד פוקר פייס... לא נותנת לזה לחדור אלי.
הולכת גם לקבוצות תמיכה אבל עכשיו פחות.

לפני ההריון היתי גם בטיפול בנ.ל.פ אבל אני לא יודעת אם זה יכול לעזור במצב כזה ירוד.

סליחה אם חפרתי...
תודה שקראתם.

KateAusten

New member
היי שיר

אני חושבת איזה מזל שזה קורה עכשיו. שהנפש זועקת לך שהיא זקוקה לעזרה! שאת חייבת להקשיב לה ולטפל בכאבים הנפשיים מהמקור שלהם, בלי מסיכות- כדי שלתינוק שגדל לך בבטן תהיה האמא הכי טובה שאת יכולה להיות
הנפש מנסה לעורר אותך בקריאות השכמה שאין לה כוחות יותר להעמיד פנים, לעבוד בעבודה לא מתאימה, לחיות בתוך הערפל המכאיב הזה של חוסר האונים. די. היא מבקשת שתטפלי בה ותקשיבי לה ומגיע לה את זה! בדיוק כמו שאני יודעת שאם הילד שלך היה חולה חס וחלילה- היית נלחמת כמו לביאה בשביל שיקבל את הטיפול הכי טוב אצל הרופאים הכי טובים, נכון? אז גם לך מגיע את הטיפול הזה! גם לך מגיע להיות מאושרת ולהגשים את עצמך. גם לך מגיע לקבל טיפול אמיתי שיעזור לך לצאת מהדיכאון העמוק שעוטף אותך כרגע. באמת שמגיע לך

גם אני סבלתי מדיכאון עמוק בעבר, ואם אני הצלחתי להחלים- כל אחד מסוגל. בעזרת הטיפול המתאים אפשר לנצח כל מחלה.
אנחנו פה בשבילך, תמשיכי לשתף ותרגישי טוב

shir3001

New member
קייט יקרה

תודה על מה שכתבת. המילים שלך מדוייקות... כמה אפשר להעמיד פנים ולשרוד? אבל הנפש שלי צעקה גם בעבר הרבה מאוד פעמים... אז למה זה עדין לא משתנה???

כן, יש מקומות עמוקים שלא נגעתי בהם והם כנראה צפים עכשיו ביתר שאת...

לא יודעת מה זה טיפול אמיתי ולאן ללכת. מטופלת כבר כמעט 3 שנים בתחנה לבריאות הנפש. מטפלת חמודה מאוד אבל גם אותה ואת הטיפול אני מצליחה "להקפיא" כמו שאני מקפיאה את החלקים הכואבים האלה בתוכי...

ויש את השאלות המעשיות לקראת הלידה הצפויה שאני לא מצליחה לפתור.

לעבור לגור איתו כדי שיהיה אבא לילד ומישהו שיעזור לי לטפל בו, אבל זה מעורר אצלי המון פחדים וכאב והתמודדות בקשר קשה. אולי אני לא מסוגלת, אולי זה יותר מדי שינויים בזמן קצר, ואני מרגישה שאני מרצה אותו ומתאימה את עצמי אליו יותר מדי ומאבדת את עצמי. ואולי צריך לעבור דרך זה...

או להשאר בעיר שלי, ואולי אמא שלי תוכל לעזור לי, אבל אז ארחיק את הילד מאביו, וכבר התחלתי לעבוד בעיר שלו והנסיעות קשות.. .

בקיצור מצאתי את עצמי בתסבוכת, בסיטואציה מורכבת שמקשה עלי.

ועכשיו רק לנסות לא להאשים ולא לשפוט את עצמי, ולא להתבייש שהגעתי למקום הזה...
ולתת לכאב מקום. כאב שצובת כמו צבת את הלב ולא נותן לו לנשום...

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי שירוש מקסימה

כמו שקייט המדהימה כתבה, עכשיו זה הזמן המתאים לטפל בהכל!
לפני כל סערת הרגשות בראש שלך, וכל הפחדים והמחשבות ומה לא, אני נותנת לך עצה אמיתית שתעזור.
קחי מקום נוח לשבת בו, קחי נייר ועט, ותרשמי:
"מה אני באמת רוצה"
בחיים, באהבה, בעבודה, בתור תחביב, בתור סתם חלום כל חלום.
ותכתבי מהלב! את כל מה שאת רוצה, בלי לפחד!
ואז תביטי במילים האלו ותפעלי לכיוון.
אנחנו כאן כדי לעזור, ונשמח לכוון אותך בכל התהליך (אני לא מקצועית אבל פועלת לפי הלב שלי וזה עוזר
)
ברגע שתגידי לעצמך מה אני באמת רוצה, לא בשביל אף אחד, אפילו לא בשביל הילד שלי לעתיד, מה אני רוצה בשביל עצמי!

shir3001

New member
תודה דוקטור

כרגע אני רוצה בעיקר ריפוי, חופש ושחרור מהסבל והמועקה...
רוצה שקט ושלווה אמיתית וכוחות להתמודד...

למעלה