סובלת נ-ו-ר-א מקור

מקלדת2

New member
סובלת נ-ו-ר-א מקור

אז ככה, זה התחיל כשירדתי במשקל ועבר למשהו קבוע שאני סובלת ממנו נורא בחורף. כפות הידיים שלי נהיות כחולות וכך גם כפות הרגליים. אני לא מצליחה להירדם בלילות מרוב קור. אני עם פוך נוצות ו-2 זוגות גרביים וחייבת שנייה לפני כניסה למיטה להיות במקלחת חמה מאוד כדי שהגוף שלי יפשיר וייאפשר לי כניסה למיטה והבטחת הירדמות. בנוסף לכך, אני מסתובבת עם בקבוק חם בבית כל הזמן. כמובן שכל זה קורה בחורף בלבד. אבל כבר עכשיו אני עם כפות ידיים קפואות וכך גם הרגליים. בדיקות הדם שלי עברו בהצלחה ואני אוכלת מאוד מסודר כך שזה לא קשור לתזונה. האם יש פתרון כלשהו לעניין? אני ממש סובלת ורוצה השנה לנסות לפתור את זה איכשהו. רופא המשפחה אמר שאני פשוט רגישה לקור ואין להם מה לעשות עם זה. האם לכם יש? אשמח ממש. תודה מראש וברכת שבת שלום מקלדת

טוטס

New member
אין ממש מה לעשות בנידון...שווה לראות את טופס

תוצאות הבדיקות ולראות איפה עומד מדד הברזל וכל שאר המדדים הקשורים אליו בעקיפין - הרבה פעמים קופות החולים קוראים "בסדר" למה שנמצא בטווח, למרות שזה כלל לא בסדר ונחשב נמוך באופן יחסי וזה מה שמשפיע. בנוסף - המזונות שהגוף צורך בחורף ויחסם בתפריט שונה מהקיץ לחורף, ואם את בייעוץ דיאטני כדאי מאוד לציין את התופעה הזו, כדי שתבנה לך תפריט שמתאים. האם את גם מתעמלת באופן קבוע? רק בריאות

מקלדת2

New member
וואו, תודה על התגובה המהירה ../images/Emo13.gif

מתחילה מהסוף. אני מתעמלת כל יום רבע שעה בערך. ורופא המשפחה שלי בדק את עניין הקור בבדיקות הדם ואמר שאני במצב תקין לחלוטין גם כששאלתי על ברזל. אני אוכלת 5 ארוחות ביום ובמעקב אצל דיאטנית. אולי באמת אספר לה על הקור הזה. מודה שלא חשבתי על זה
איך תפריט שונה יעלה את רמת החום בגוף? אני שותה מרקים במהלך היום [מנת מרק גדושה] [עדיף שאשתוק ולא אביך את עצמי בבורותי בעניין ואתן לך לענות לפני שאני מספקת מידע לא קשור
] תודה יקירה

טוטס

New member
האם ניגשת לדיאטנית עם הבדיקות?

אצלי הדיאטנית עלתה על חוסרים שהרופא ציין כ"מצב תקין". בנוסף - כשמתעמלים הגוף זקוק לתזונה מעט אחרת, וכשלא מספקים לו את זה - זה מתבטא הרבה פעמים בצמרמורות ותחושת קור. אם ת אנמית, התחושה הזאת תחמיר עד כדי כך שכל יום שתתעמלי תחושי את הצמרמורות האלה פי כמה וכמה. אם אכן אין אנמיה - זו לא הסיבה העיקרית לתחושה, אבל זה בטח שלא מוסיף. כשקר, ואנחנו רועדים, הגוף זקוק ליותר אנרגיה כדי להתחמם (הרי תחושת הקור והרעידות הן הדרך של הגוף לתחמם ולהגן על עצמו) ואת האנרגיה מקבלים מהתזונה. מרק זה לא תזונה ולא יסייע לך לטפל במצב. שוב - בנושא זה יש להתייעץ עם הדיאטנית. שיהיה בהצלחה

למעלה