סובלת מסכרת @#$%&%$#^

i l a n n a

New member
סובלת מסכרת @#$%&%$#^

השבוע קבלתי תוצאות של בדיקות דם... (רמת הכולסטרול שלי ירדה כ"כ שזה אפילו מתחת לנורמה...) בקיצור, אני מסתכלת על התוצאות ועל ההתייחסות של הרופא (בצה"ל כל רופא בודק את התוצאות של הבדיקות ומקטלק את מצב המטופל.) ומה אני רואה? התוצאות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת אבל הרופא לא יכתוב "תקין" או משהו אחר... ה@#$%$#@ הזה יכתוב "ידועה כסובלת מסכרת" כאילו מה? אני סובלת ולא אמרו לי? אז נגשתי אליו... ומה הוא אומר לי? זו ההגדרה שלך... @#$ סובלת מסכרת... אני לא סובלת ואתם?!?!?!?!?!?!?

i l a n n a

New member
הנרי היקר...

בהודעה שלי אין אפילו פרט אחד מעוות... אתה מוזמן לעיין בה שנית ולקרוא ביתר תשומת לב את תוכן ההודעה ותבין למה יש את כל הקישקושים... בהצלחה

גם אני לא סובלת../images/Emo6.gif

אני דווקא חייה עם זה בסבבה פה ושם יש משברים קטנים אבל זה עובר.

אורלי6

New member
חבל על העצבים../images/Emo5.gif, זו שפה רפואית

"סובלת מ", "חולה ב" ועוד, הן חלק מהשפה הרפואית. אנחנו אכן לא סובלים מהסכרת, ואני גם לא מרגישה חולה בסכרת, אלא אנחנו סכרתיים - הגדרה שהיא חדשה יחסית. יש כאלה שמעדיפים להיקרא "מתוקים", הגדרה שאני לא מתה עליה, כי אז מי זה כל האחרים "מלוחים"? זו רק אמירה, תני לזה לעבור. סוף שבוע שקט ונעים לכולם.

i l a n n a

New member
מלוחים... לא!

אבל הנקודה שלי היא שאני לא סובלת מהסכרת!!! אני חולת סכרת- כן סוכרתית- כן מתוקה- כן (מעדיפה שיגידו את זה בתור מחמאה ולא אבחנה רפואית...) סובלת מסכרת- לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

chopi

New member
הכל עניין של התייחסות

הייתי שמןוכעוס ומכך מצאתי את עצמי דוחה אחרים היום אני 20 ק"ג פחות , בטיפול מתאים הפכתי רזה וחתיך, נחמד יותר ואף אומרות חמוד עם אישור רפואי שאני גם מתוק....... מה צריך יותר מזה

איך רזית?

מאז שאיבחנו אותי כסובלת ( סתם.. סתם...) זה נראה כאילו המשקל עולה ביחס ישיר לאיזון

chopi

New member
תחפשי את ההודעות שלי ותמצאי שם....

תמצאי שם סיפור שלם כיצד ירדתי במשקל

chopi

New member
תחפשי את ההודעות שלי ותמצאי שם....

תמצאי שם סיפור שלם כיצד ירדתי במשקל

i l a n n a

New member
אז זהו....

התייחסות יש לי... היה לי איזה חודש של דכאון בינוני עד כבד ומאז אני יותר עליזה מעליז... מתוקה ללא אישור הייתי כבר לפני הסכרת ועכשיו יש לי פשוט אישור רפואי להסתובב ברחוב עם רמת מתיקות מדהימה... בקשר למשקל- לפני שסבלתי... הייתי מלאה+ לפני האבחון ירדתי קרוב ל7 קילו והיום אני במשקל כמעט תקין לגובה שלי... הבדיקות שלי ממש יפות (חוץ מA1C שממש מלחיץ אותי כי היו טובים ממנו-7 ) ומזמן לא הרגשתי כ"כ טוב. בגלל זה ה"סובלת" ממש עצבן אותי כי אני לא סובלת ולא חושבת שיש סכנה שאני אסבול בזמן הקרוב... בקיצור... נראה לי שהרופא הזה מסטול קצת מכל התרופות שיש לו גישה אליהן...

newKiticat

New member
סובלת?

כשעשיתי ועידה רפואית שהעניקה לי פטור- הרופא הרים עיניים לכמה שניות מערימת הניירות שלו- הסתכל עליי ואמר "אז את סובלת מסוכרת?" ואני עניתי- "לא, אני לא סובלת מסוכרת!"

newKiticat

New member
סובלת?

כשעשיתי ועידה רפואית שהעניקה לי פטור- הרופא הרים עיניים לכמה שניות מערימת הניירות שלו- הסתכל עליי ואמר "אז את סובלת מסוכרת?" ואני עניתי- "לא, אני לא סובלת מסוכרת!"

King of pain

New member
לא לכעוס בבקשה ... ../images/Emo13.gif ...

חבל על העצבים והכעס - הם בטח לא תורמים לאיזון ולשמחת החיים ... את באמת לא נשמעת כאחת שסובלת מהסוכרת , ויפה לך ככה - כל שנותר לך עתה הוא להשתדל גם לא לסבול יותר מידי מדקויות לשוניות וסמנטיות , לשמוח על כך שהרופא טועה רק במינוח ולא באבחנות ובכוונות , ולכל היותר להבהיר לו שהוא קצת התבלבל , להעמיד אותו על טעותו , ולא להתעצבן בכלל , כי אז תצאו שניכם סובלים , ומכאן ועד חילופי מהלומות הדרך באמת קצרה ...
... השארי רגועה , רפויה ונינוחה כפי שאת , ותהא זו ההוכחה הניצחת לכל הספקנים שאינך סובלת בכלל . והעיקר - שתהיה שבת , שיהיה שלום , וסוף שבוע נחמד וממולא בכל טוב ...
...

חשבתי על זה הרבה

ודווקא הביטוי סובל פחות מציק לי - הרי ביננו, מי מאיתנו נהנה מלדקור את עצמו אינספור פעמים
. לי אישית יותר מציק המונח "חולה" כי אני אדם בריא לחלוטין חולה הוא בעיני מי ששוכב במיטה עם חום גבוה או משהו בסגנון
לגבי הביטוי "מתוק" שגם אני נוטה להשתמש בו הרבה- הדם שלנו מתוק מעודפי סוכר ולכן אנחנו מתוקים ! זה אינו אומר שמי שאינו מתוק הוא מלוח, כי אין לו עודף מלחים. הוא נמצא ברמות הנורמה. הביטוי הנכון והמתורגםם מלעז הוא הנ"ל סוכרתי/ת - וגם כאן אין תאור למי שאינו סוכרתי. הבעיה שרבים מדוברי העיברית אינם מסוגלים לאמר משפט ללא פועל-ולכן מוסיפים: חולה סוכרת, סובל, לוקה וכדומה. חבל על העצבים אפשר בחיוך לומר אנני סובלת ולא חולה רק סוכרתית ומבקשת שתכתב זאת כך. חיוך פותר הרבה בעיות

למעלה