סובלנות

סובלנות

יש לנו כלב (נו כן, יש תמונה שלו בגלריה כבר חודש ואף אחד לא אומר כלום, מי אמר שאני פולניה?). יש לנו איש מוסלמי שעובד אצלנו בבית לעיתים לאחרונה. אנחנו מחזיקים מעצמנו אנשים סובלניים מאוד. הבוקר הוא בא עם עוד איש אחד לא מוסלמי. הוא כל הזמן נרתע מהכלב (המוסלמי) והכלב נובח עליו. האיש הלא מוסלמי, שעובד עם ההוא כבר הרבה זמן, אמר לנו "זה כי הכלב חושב שהוא מפחד, אבל הוא לא מפחד, הוא לא רוצה שהוא יגע בו מסיבות דתיות". אני, שמוכנה ללמוד, שאלתי "מה?????". אז המוסלמי הסביר לי שמגע של כלב, שהוא טמא, אסור ושהכלב נגע בו והוא צריך בשביל זה לשטוף את המכנסיים שלו ואין גשם (ולא הבנתי מה ולמה עם הגשם). התנצלתי. זה קודם כל. והרחקתי את הכלב. זה שנית כל... עכשיו, כדי לא להיות בורה, חיפשתי ברשת, ומצאתי שכלב אינו טמא אלא הרוק שלו טמא. שכלי שלקק ממנו כלב צריך לשטוף שבע פעמים במים, ובראשונה לערבב גם עפר כך שיווצר בוץ כדי לטהר אותו. שמכאן למדו באיסלאם שהרוק של הכלב טמא, אבל יש פסיקה דתית מפורשת שקובעת שהפרווה אינה טמאה. המוסלמי ההוא, מחזיק מעצמו מאוד דתי. אני מחזיקה מעצמי מאוד סובלנית, אבל גם שכלתנית וסקרנית. אם הייתי "הולכת עם ליבי" הייתי מתנפלת עליו בפעם הבאה שאני רואה אותו עם המידע שמצאתי ושואלת אותו איך זה מתיישב. נדמה לי שזה לא יתפס כרצון להבין אלא כחוסר סובלנות. עכשיו אני מקשיבה לדעה שלכם.

shellyland

New member
אנשים

נוטים לפרש את ההוראות ההלכתיות לפי ראות עיניהם. זכותם. זה לא רק קטע מוסלמי. יש גם יהודים שלא נוגעים בחיות בגלל שהן טמאות. קטונתי מלהתווכח איתם או לשפוט אותם.

אני לא קטונתי מלהתווכח

והזכרת לי באמת איזו אמא שבבזאר שטראוס ביקשה לבן שלה פיג'מה "בלי כל הציורים של החיות הטמאות" (אריה, היפופוטם וג'ירפה אם אני זוכרת נכון). אבל בעיקר- אני רוצה לדעת אם אני בורה או הוא אדיוט. זה לא לגיטימי?

אני לא אדיוטית!

אני לא עושה דברים שאני לא מבינה למה צריך לעשות אותם. (כמו "כי צימעס אמרה"). יש משהו מזה בדת- או שאתה מבין בוחר ועושה, או שאתה קצת אדיוט, לא? הנה סיפור שסיפר לי חבר בצבא- ביהדות- מה שעושים באופן קבוע נהיה מנהג שאסור לסטות ממנו. חבר של החבר הזה, לפני הקידוש בשבת, פינה את כל כלי האוכל מהשולחן לשולחן קטן בצד. שבת אחת התארח אצלו אביו ושאל על מה ולמה, אמר הבן "כי ככה אתה עשית כל שבת, זה המנהג במשפחה שלנו". האב צחק ואמר שהוא היה נוהג לעשות זאת, כי היה להם שולחן קטן ולא היה מקום לחלה על השולחן עם כל הכלים ולכן היו מורידים אותם לפני הקידוש. אותי זה לא הצחיק. לי זה נראה אדיוטי. כל השנים לא לשאול ורק לעשות. אותו כנ"ל כאן. ואני גם לא רוצה להיות בורה ולכן רוצה לדעת אם הרשת משקרת לי או שהוא דביל.

טירמיסו

New member
בדיחות חסידיות מספרות

טוב, נו, בגלל בעיות זיכרון קשות, עיבדתי מחדש תוך שמירה על הפואנטה המקורית: מנהג היה קיים בירושלים נהגו הנשים לקבוע את מקומו של המטאטא על הקיר. מסתבר שפעם באחד מלילות החנוכה בצאת הכוכבים כיבדה הרבנית את רצפת הבית, ומיד בשוב בעלה מביהכנ"ס מיהרה לחדול ממלאכה, ופנו בני הבית להדליק את הנרות. מאז ועד היום נשתמר מנהג הנחת המטאטא טרם הדלקת החנוכייה.

אטיוד5

Active member
אחד העקרונות בדת היהודית ...

הוא "נעשה ונשמע". לא שואלים. עושים. למה? ככה. אולי ברבות הימים גם נבין למה. ואולי לא. אבל קודם כל עושים, כי ככה צוו אותנו. אם את שואלת את האדם הלא-מאמין זה אדיוטי. אם את שואלת את המאמין - לא אדיוטי. אם את שואלת אותי אם אני סובלני לגבי התנהגות של מאמינים - התשובה היא לא כל כך. כלומר, שיעשו מה שבא להם, מה 'כפת לי כל עוד הם לא פוגעים בי. אבל ברגע שמסתמנת פגיעה, אבל לא מוכן לקבל אמונה לפני הגיון.

אוי, את מזכירה

לי סיפור יהודי שממש מקביל לזה - אני לא ממש זוכרת איך מספרים את זה, אבל את הקו הכולל אני זוכרת - אשה אחת היתה מבשלת בכל יום ששי עוף שלם למשפחתה, מכניסה את כולו לסיר, וקוצצת כנף (
אטיוד, שומע?
) אחת שלו ומשליכה אותה. כך, שבוע אחר שבוע, עד שפעם אחת, כשסקרנותו של בנה התעוררה, הוא שאל אותה מדוע היא לא משתמשת בכנף אחת. היא ענתה לו שהיא לא יודעת, ושפשוט ראתה את אמה עושה כך. שאלו את האם מדוע, וגם היא לא ידעה, ורק ידעה לספר שגם אמה היתה עושה כך. הלכו אל הסבתא ושאלו, וגם היא, שוב, לא ידעה, וענתה שאמה היתה עושה כך. הלכו אצל הרבתא (אח.. אח.. מה אתם אומרים על כישורי הכתיבה שלי בשפת עגנון?
"הלכו אצל..." חחחח) ושאלו אותה. או. היא כבר ידעה. "טוב, זה בגלל שהיה לי סיר קטן, שלא כל העוף נכנס לתוכו". מסקנה? כדאי לחשוב קצת לפני שפועלים על טייס אוטומטי...

צימעס

New member
באמת?

את חושבת שאידיוטי לעשות משהו כי אדם אמין בעיניך אמר ככה, ורק אח"כ לשאול מה ומי?

Mנטה

New member
אני מאוד לא מציעה לכן

לדסקס את הענין הזה בפורום תרבותיברית. יאכלו אתכן שמה חיים. אא"כ אתן מחפשות תשובות כמובן

עִידן

New member
אני דווקא מציעה לכן.

הדיונים שם נורא משעממים לאחרונה. הגיע הזמן להכניס קצת עניין.

רגע- זה לא היה אישי נגדך

זה רק נזכרתי בשלי נשבעת שאם תגידי לה לקפוץ מהגג היא תקפוץ. תלוי מה. דברים שנשמעים לי חשודים אני לא עושה רק כי אדם אמין בעיני אמר ככה. אני לא במקצוע של נאיביות...

נדמה לך נכון ../images/Emo20.gif

לגשת לבן אדם שלא נמצא איתך ביחסי קרבה כלשהם, ולשאול אותו מדוע הוא עושה את מה שהוא עושה, יש בזה משום גסות רוח. כל כך מעניין אותך מקור המנהג? חפשי לך ברשת איזה אתר דתי-מוסלמי שיש לו פורומים. אל תטרידי בן אדם, שנכנס אלייך הביתה לבצע עבודה ותו לא.

אטיוד5

Active member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

תגידו, אני האינפנטיל היחיד שראה את הכלב (המוסלמי) ?

יש לי עכשיו המון המון אסימונים ואין

יותר שום מקום שמוכן לקבל אותם. מישהו רוצה להחליף על משהו אחר?

למעלה