סוביבור

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
סוביבור

להלן רשימת 50 הניצולים ממחנה ההשמדה סוביבור.

שנים שאני יודעת עליהם

אך אין לנו שום קצה חוט לגבי מוצאם. רוב בני משפחת צוקרמן, שניספו, הובלו לבלז'ץ. פשוט, הוא היה המחנה הקרוב ביותר לעיירות מגוריהם. אין לי כל מושג מנין הובאו לסוביבור והיכן נולדו או גרו קודם לגירוש למחנה. יוסף צוקרמן ארגן את המרד שהתחולל בסוביבור. אין לי מושג אם הכוונה כאן גם לניצול. השמות הם כל כך שכיחים, שהתיסכול עם הידיעות הללו רק גובר. אם למישהוא יש מידע מנין ניתן להוציא את הפרטים, שאני מחפשת, תודה גדולה! לאה

zogu

New member
תמונות הניצולים

תוכלי לראות כאן האם הפנים מוכרות? http://www.sobibor.info/survivors.html

מי מכיר אותם בכלל...

אין בידינו אף תמונה של האנשים המצולמים ולכן אי אפשר להצליב מידע. לכן אין לדעת מי דומה למי. מי חשב אז להציל תמונות, ובסוביבור? וגם אם יש לנו תמונות, מי יודע מי הוא מי... תמציתה של הטרגדיה. לאה

zogu

New member
קצת סדר

כתבת בהודעתך שאתם יודעים על שניים (צוקרמנים) שהגיעו לסוביבור. ובכן ברשימת הניצולים מופיעים שניים. (במקרה....) אח"כ טענת שיוסף צוקרמן (שאת יודעת עליו) ארגן את המרד, לפי הנאמר בכתוב- שמותיהם של המארגנים הם אחרים לגמרי. הכל כתוב- ואפשר לקרא. הרשימה שהבאתי הם של 50 הניצולים- כך כתוב ! (ולא של הניספים) נשאלתי ע"י עדנה- אולי אני יודעת ואוכל לעזור.....ניסיתי שוב, ומצאתי תמונותיהם של הניצולים, ולדעתי התמונות מתקופה מאוחרת יותר שלאחר המלחמה. אפשרויות שעומדות לפנייך: לברר אצל בני משפחתך-(תורידי את התמונות) אולי מי מהם מזהה?- אולי לפי תווי פנים שאת אמורה להכיר טוב יותר מכולנו- תזהי...- יש דמיון?... אח"כ הבאתי הפנייה לתאריכים ומקומות שמשם נילקחו האנשים לסוביבור. כך שלמעשה התקדמנו בעוד שלב בדרך. ולמה התיסכול?- כולנו מחפשים, שואלים, מבררים.....(וגם לא על הכל מקבלים תשובות), תנסי להיות יותר ספציפית ולהגדיר מה את מחפשת, אולי תהיה אפשרות לעזור יותר טוב ממה שעד כה. אל תרימי ידיים כך כך מהר, אם יש סיכוי שמי מהם הוא מבני משפחתך.

סוביבור

שנים שאני אכן יודעת על 2 מבני צוקרמן שניצלו מסוביבור. בין מארגני המרד בסוביבור היה אדם בשם יוסף צוקרמן מן התמונות- אמרתי שאין אנו מכירים אותם כלל. מי יכול לומר לנו מי הוא מי? התמונות שיש בידינו הן מועטות מאד. אין אנו יודעים מנין נלקחו הניצולים הללו, היכן גרו טרם המלחמה, היכן נולדו. עובדות המחייבות קודם את המחקר. בהעדר שמות עיירות הולדתם, שמות הוריהם - ואפילו הימצאות התמונות - אי אפשר להוכיח או לטעון שהם קרובינו. ואמרתי אז וכעת - למחנה הזה נשלחו אנשים לא מהעיירות שבני משפחתי נולדו וחיו בהן. אין תסכול... ןתודה רבה מאד על הניסיונות לחיפוש ולמחקר - אבל בהיעדר נתונים והצלבות - איך אסיק? וחו"מ שצוקרמן - הם "כחול על שפת הים", וזה עוד קושי במחקר. קושי גדול גדול. תודה רבה! לאה

EllaBa

New member
סוביבור - סימון רוזנפלד

Seymon Rozenfeld המופיע ברשימה היה ממנהיגי המרד. הוא עלה לארץ בשנת 1990 ומתגורר עתה בבית אבות בסביבות תל-אביב, לא זכור לי איזה. בעבר גר ביד-אליהו. אלה

כוכה

New member
פגשנו בורשה אחד ממנהיגי המרד

זה שעל סמך ספרו, כתבו את התסריט לסרט המפורסם של הבריחה. האיש היה נער ונראה כך גם עתה עם שיער צבוע חלקית. עשה הרבה כסף באמריקה. ילדים, נכדים התגרש ובודד. חצי שנה חי באמריקה וחצי בפולין. מטרתו שם היא ל... מה שיותר פולניות והוא מצהיר על כך בפני כל אחד....

zogu

New member
המישלוחים שהגיעו לסוביבור

תאריכים מקומות ומספרים

zogu

New member
רשימות שמיות של מה?

של הנרצחים?.... הבאתי את רשימת 50 הניצולים, ותמונותיהם. אני לא חושבת שקיימת רשימה מסודרת (כמו באתר של אושוויץ, למשל) ומהידוע לי מברורים קודמים שעשיתי בשנים האחרונות, גם לא רשמו, אלא ברב המשלוחים ישר שלחו לתאי הגזים. ההתעננינות שלי במחנה זה נובעת מכך שסבתי מצד אימי הגיע למחנה זה. היא הופרדה מבעלה -סבי, שנשלח לאושוויץ.

segev018

New member
אכן, של הנרצחים

אצלינו כל המשפחה נספתה שם (בני וולודבה, וסמולרי(?)), וחשבתי למצוא מידע נוסף לגביהם מתוך הרישומים. התוכלי לכוון אותי לרשימת השמות של אושוויץ?

הרישומים הללו לוקים בחסר

הרבה מבני משפחת סבתי, שניספו באושביץ אינם בין הרשומים וכן בני משפחת סבי. הדבר אינו מפתיע ויש לכך המון סיבות. לא להתייחס לרשימות המוזיאון כסופיות וכמושלמות. לאה

למעלה