סובב מגידו ה- 6: המסלול

israel61

New member
סובב מגידו ה- 6: המסלול

שלום לכולם! כמה אנשים ביקשו תיאור של המסלול במגידו, ואחרי שלא ענו כאן, החלטתי ללכת ולהביא תיאור שלו בעצמי..... הכל מתחיל בחנייה של הפארק "טייפון" שם ימוקמו כל עמדות ההרשמה וחלוקת הציפים, משם, מתחילה עלייה לא קשה במיוחד של כ- 300 מטר בערך עד לצומת, בה אנו לוקחים שמאלה וימינה ישר, זוהי ירידה מהירה מאוד של 250 מ' ולקראת סופה אנו נחתוך שמאלה (להיזהר לא לפספס כמוני) לסינגל עלייה קשה מאוד של 50-60 מ'. פונים בסוף העלייה ימינה בשביל מישורי קצר במיוחד. בשביל, ירידה קלה ימינה ושוב מיד שמאלה לשביל מקביל לשביל המישורי הקודם, סינגל שכולל "בומפרים" קלים מאוד, אבל השביל עצמו הוא די אלכסוני, מה שמקשה על הרכיבה בו. סיימנו את השביל הזה, יורדים ממנו ופונים שמאלה. עולים 3-4 מ' ופונים שוב ימינה לתוך היער.... ביער, אחרי בערך 15-25 מ', פנייה ימינה לעלייה קשה וארוכה יחסית לשאר המסלול. עלייה שאני עשיתי ברגל..... סיימנו את העלייה, פונים שמאלה בשביל מישורי ביער ומגיעים לצומת..... בצומת ממשיכים ישר-ימינה (כמו צפון-מזרח) לירידה טובה מאוד (לא טכנית, סתם ירידה) ובסופה עלייה כפולה (עלייה אחת, ועוד אחת אחריה). אחרי 2 העליות האלו, נפנה שמאלה לשביל "אש" (שביל מהיר) בתוך היער עד שנגיע לחץ שבו נפנה ימינה לסינגל עלייה בינוני. בערך באמצע הסינגל הזה ישנה פנייה שמאלה- פנו בה! (אני פיספסתי). אחרי הפנייה ממשיכים בשביל החדש ועוברים צומת אחת בדרך (כשמגיעים לצומת- ישר). בסוף השביל השני- ימינה לשביל מישורי. סעו 10-15 מ' בשביל הזה ותגיעו לצומת דרכים- באמצע הצומת מתחיל סינגל בתוך צמחייה- סעו בו, סינגל קל, חביב ודי ארוך. בסוף הסינגל, פונים שמאלה עם השביל ושוב שאלה ושוב שמאלה עד שעולים לכביש אספלט. יורדים עם הכביש ללמטה ואז יש עוד סינגל ירידה משמאל. בסוף הסינגל פונים ימינה ומייד שוב ימינה (U turn) לירידה חביבה ולט טכנית בכלל. בסוף הירידה- שלט "84" ובו פונים שמאלה. ממשיכים ישר משהו כמו 500-650 מ' ואז פונים שמאלה. כאןנגמר סיבוב 1.

israel61

New member
~~כמה הערות נוספות- חשוב מאוד~~

המסלול עצמו מסומן ע"י סרטים כחולים לפני ואחרי כל פנייה, אבל הם לא כל כך ברורים. אני וחבר עשינו היום את המסלול, והלכנו לאיבוד כי לא ראינו שום שלט כחול. לפעמים השלטים ממוקמים במקומות בולטים אך לפעמים הם מוחבאים במקומות "סודיים"- כדאי לשים לב!

למעלה