סובב כנרת.

Yoav Den Vilda

New member
סובב כנרת.

מישהו עשה? מישהו יודע איך זה? איפה מתחילים? כמה זמן זה לוקח? בלה בלה בלה..

sela v

New member
לגבי מאכזיב לת"א

אם אתה מתכוון ללכת על החוף לא נראה לי שזה כל כך אפשרי. יש בדרך נמלים, בסיסי צבא ועוד...

Yoav Den Vilda

New member
ואיך בכל זאת עושים את זה

כי שמעתי פה ושם על אנשים שעשו את המסלול הזה ונהנו.. יכול להיות שהם פשוט עקפו את אותם בסיסים?

sela v

New member
מה הכוונה איך עושים?

לוקחים תרמיל וצועדים. עוברים בדרך ברח' העצמאות בחיפה, בחוף קרית חיים. בנהריה תעצור לאכול גלידה בפינגווין, ויש עוד גלידריה נחמדה ליד החוף בנתניה. איפה שיש בסיס צבאי כמו שאמרת, פשוט פנה מזרחה, ולאחר מכן חזור מערבה. חוץ מחיפה, יש את כל האזור מעכו עד לקרית ים שזה בסיס צבאי של כמה ק"מ טובים, עתלית, תחנת הכח בחדרה, וזה מה שאני זוכר כרגע. אפשר גם ללכת מקביל לחוף למשל בכרמל. פשוט צריך לקנות כמה מפות סימון שבילים, לשבת ולתכנן מסלול אם אתה רוצה לטייל יותר פנימה.

jeshu

New member
בין עכו העתיקה לקריית ים אין הרבה צבא.יש ללכת לאורך החוף לעקוף את הבסיס של ההכשרה של קורס חובלים.להמשיך על החוף - בעייתי כי זה חוף בתשלום ואחר כך יש את מלון חוף התמרים.אחר כך על החוף - לשמאלך מפעל כימי נטוש שמהווה פצצת זמן אקולוגית.ממשיכים לקריות לצידו של איזור התעשייה עם תעשיות הכימיקלים והתעשיות הפטרוכימיות של האזור עד רפאל.החוף שם משמש לניסויים וירי אל תוך הים אבל הוא שמור יותר ומכיל חיי בר הנהנות מחוף נטול מתרחצים. אלר כך אפשר להמשיך לאורך הקריות למיטב ידעתי עד ק.ים ושם כשתתקל בנמל הקישון זה כבר יהיה עיקוף רציני - עדיף במונית שירות על הכביש הראשי עד בת גלים - משם עד עתלית החוף פנוי להליכה. בהצלחה

pazro

New member
הערה לגבי חופים בתשלום

לוף אסור! לכחת כסף על שימוש בחוף או על כניסה לחוף. כך שאין כל בעיה עם חופים בתשלום.

אבל בארץ אפשר לגבות כסף...

לא אוכפים את החוק... וכשכבר אוכפים אז לכל אחד חוק שונה... או בקיצור נראה אותך נכנס לכל חופי הכנרת (החינמיים ע"פ חוק) בלי לשלם... (אני לא לוקח אחריות)

קופץ מעל הגדר?

או איך בדיוק??? או שרוצה לשחות מחוף אחר ולהגיע בדרך המים...

HelloweeN

New member
האופציה השניה תמיד ריתקה אותי!

אני חייב לנסות אותה מתישהו בקרוב.

שאלה

האם יש אפשרות מעבר לאורך הגדר הצפונית של רפא"ל (בין המפעל הכימי ובין הגדר)? זה חשוב לי לתכנון ביקור בשמורת חולות המפרץ (הכלואה בדיוק בקטע הזה של החוף, ולא ברור לי עד כמה היא עבירה/נגישה למטיילים).

1L

New member
האתר הרשמי

אם תחפש ב Ynet תוכל למצוא גם סדרת כתבות של גילי סופר אודות השביל ופרוייקט סימונו (שטרם תם למיטב ידיעתי). בעניין טיול חופים, אני ממליץ בחום להציץ במפות סימון שבילים 4 ו- 7 בהן ניתן לראות את חלקו של שביל ישראל כשהוא עובר כברת דרך לא קצרה לאורך החוף בנקודות כנראה המוצלחות ביותר שלו (ובאותה הזדמנות מומלץ גם להוסיף את חוף הגדור המקסים).

למעלה