סובארו XV 2017 i - כמה שאלות

• פותח הנושא e77g
  • פורסם בתאריך

e77g

New member
הי, שבוע טוב!
אני לפני בדיקה של סובארו XV שנת 2017 דגם i
קראתי ברשת ביקורות וחוו"ד על הדגם.
ראיתי שהאבזור יחסית בסיסי (אין מצלמת רברס\חיישן) שזה מפתיע אבל תמיד אפשר להוסיף.
אשמח לחוו"ד מנהגים עם נסיון לגבי:
  • הכנסת עגלת תינוק (עוד כמה חודשים זה יהיה רלוונטי :) )
  • נוחות הנסיעה בכביש
  • צריכת דלק בכביש
תודה והמשך שבוע נעים ורק בריאות!

(ד"א המשתמש שלי חדש טרי מהיום, בגלל שמשום מה המשתמש הישן משנת 2004 לא נכנס ואיפוס הסיסמה לא ממש עובד, שלחתי בקשה לתמיכה ועוד לא קיבלתי תשובה)

e77g

New member
טוב, דיברתי עם מישהו שיש לו את גרסת הפרימיום 2017
מבחינת נוחות נסיעה הבנתי שהיא נוחה יחסית, את זה נראה מחר בבדיקה.
צריכת דלק, לא להיט 12-13 ק"מ לליטר (לא הרבה יותר נורא מהיונדאי i20 שיש לי כרגע :) )
רק לגבי עגלת התינוק יש עדיין סימני שאלה,
הי, שבוע טוב!
אני לפני בדיקה של סובארו XV שנת 2017 דגם i
קראתי ברשת ביקורות וחוו"ד על הדגם.
ראיתי שהאבזור יחסית בסיסי (אין מצלמת רברס\חיישן) שזה מפתיע אבל תמיד אפשר להוסיף.
אשמח לחוו"ד מנהגים עם נסיון לגבי:
  • הכנסת עגלת תינוק (עוד כמה חודשים זה יהיה רלוונטי :) )
  • נוחות הנסיעה בכביש
  • צריכת דלק בכביש
תודה והמשך שבוע נעים ורק בריאות!

(ד"א המשתמש שלי חדש טרי מהיום, בגלל שמשום מה המשתמש הישן משנת 2004 לא נכנס ואיפוס הסיסמה לא ממש עובד, שלחתי בקשה לתמיכה ועוד לא קיבלתי תשובה)
מנסה שוב (קצת השתלטו לי על השרשור, אבל בכיף :) )
האם למישהו יש ניסיון עם סובארו XV ועגלת תינוק מאחורה?
מאמין שאין בעיה אבל יהיה נחמד לשמוע ממישהו עם ניסיון.

em28

Well-known member
אל תצפה באמת ל-12-13 קמ' לליטר בעיר, ואם מדובר על מחוץ לעיר זה לא חסכוני.
בספורטאז אני מגיע ל-8-9 (בכפוף לפקקים), ומחוץ לעיר גם ל-15-16.
הרכב הרבה יותר בזבזני מה-i20 - פיזיקה, חביבי: משקל + מנוע גדול = בזבזן, לא חריג בקטגוריה, אבל בזבזן

e77g

New member
אל תצפה באמת ל-12-13 קמ' לליטר בעיר, ואם מדובר על מחוץ לעיר זה לא חסכוני.
בספורטאז אני מגיע ל-8-9 (בכפוף לפקקים), ומחוץ לעיר גם ל-15-16.
הרכב הרבה יותר בזבזני מה-i20 - פיזיקה, חביבי: משקל + מנוע גדול = בזבזן, לא חריג בקטגוריה, אבל בזבזן
ברור שלא ציפיתי ל-12-13 בעיר, אני גר בת"א . . .
התכוונתי לבינעירוני פשוט לא ציינתי.
ד"א משקל + מנוע גדול = לא מספיק כדי להשוות בין שני מנועים.
סוג מנוע, מרכיב משמעותי שמשנה את כל המשוואה (טורבו\טכנולוגיה וכו')
תודה בכל מקרה :)

טוב, דיברתי עם מישהו שיש לו את גרסת הפרימיום 2017
מבחינת נוחות נסיעה הבנתי שהיא נוחה יחסית, את זה נראה מחר בבדיקה.
צריכת דלק, לא להיט 12-13 ק"מ לליטר (לא הרבה יותר נורא מהיונדאי i20 שיש לי כרגע :) )
רק לגבי עגלת התינוק יש עדיין סימני שאלה,

מנסה שוב (קצת השתלטו לי על השרשור, אבל בכיף :) )
האם למישהו יש ניסיון עם סובארו XV ועגלת תינוק מאחורה?
מאמין שאין בעיה אבל יהיה נחמד לשמוע ממישהו עם ניסיון.
תא המטען של ה-XV די קטן יחסית לקטגוריה. יש עגלות שנכנסות בו, אבל מצד שני תינוק צריך יותר מעגלה - מדהים כמה ציוד דורש יצור זעיר כל כך. בנוסף, יש גם את השאלה של כמה בקלות הכל נכנס לתא המטען. האם נדרש תמרון ארוך ומדויק כדי להכניס את העגלה בדיוק בזווית האחת שבה היא נכנסת, או שפשוט פותחים, דוחפים, סוגרים.

em28

Well-known member
שקלתי את קניית הרכב הזה לפני שהלכתי על הספורטאז'.
אבזור נוחות בסיסי, אבזור בטיחות לא קיים, גחון מוגבה מאד, קצת צר יחסית למה שהיית מצפה.
נח מאד לנהיגה, פחות נח לנוסעים - קצת קופצני וקשה.
צריכת הדלק לא משהו, אבל זה כמו כל הקטגוריה (8-9 בעיר).
הבגאז שלו היה קטן לי, הייתי צריך להכניס כסא גלגלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם כבר זה עלה כאן, גם לי יש שאלה.
שוקל לקנות סוברו. אמנם דגם אחר, אבל סוברו. בצעירותי דובר רבות על כך שהסוברו לא שווה הרבה מבחינת עובי הפח שלה. לפחות לעומת הוולוו, שנחשבה אז הכי בטיחותית מבחינה זו.
אמנם עברו כבר אי-אלו שנים מאז וכמובן שיש היום את כוכבי הבטיחות שאפשר להסתכל עליהם. אבל מישהו יודע אם זה עדיין המצב, או שסוברו השתנתה מבחינה זו לאורך השנים?

שוקל לקנות סוברו. אמנם דגם אחר, אבל סוברו. בצעירותי דובר רבות על כך שהסוברו לא שווה הרבה מבחינת עובי הפח שלה. לפחות לעומת הוולוו, שנחשבה אז הכי בטיחותית מבחינה זו.
אמנם עברו כבר אי-אלו שנים מאז וכמובן שיש היום את כוכבי הבטיחות שאפשר להסתכל עליהם. אבל מישהו יודע אם זה עדיין המצב, או שסוברו השתנתה מבחינה זו לאורך השנים?
אף פעם לא היה נכון להתייחס לבטיחות הפסיבית של רכב לפי "עובי הפח" שלו, זו פשוט שטות שאין לה כל קשר למציאות.
והמציאות היא, שמה שקובע באמת את הבטיחות של כל רכב במקרה תאונה, הוא כמה טוב הוא יודע לספוג אנרגיה עד לתא הנוסעים וכמה עמיד התא הנ"ל בפני התעוותות.
זו תורה שלמה, מדע בפני עצמו, ויצרני הרכב נעזרים בכח מיחשוב אדיר ע"מ לתכנן נכונה את כל מרכיבי שילדת הרכב כדי שיעמדו בצורה הטובה ביותר בפני הכוחות שמופעלים על רכב בתאונה, תוך העברת מינימום כוחות G של תאוטה לגוף הנוסעים.
ולעובי הפח שמכסה את השילדה אין דבר וחצי דבר עם עמידות זו.

בגדול, היות ואין לנו הכלים לבדוק, ניתן בהחלט להשוות ציונים של מבחני ריסוק במכונים כגון EURO NCAP, IHSS - וצריך לזכור תמיד ש:

- המבחנים מתעדכנים עם הזמן, מהירות הריסוק המירבית שהיתה פעם 50 קמ"ש עלתה כבר ל-64 קמ"ש מזה למעלה מעשור, וכיום (בייחוד ב-NCAP) כבר משקללים ניקוד גם על אמצעי עזר אקטיביים שתפקידם למנוע תאונה מלכתחילה (בלימה והיגוי אוטונומיים וכיוב'), ולא רק על אמצעים פאסיביים שתפקידם להגן על הנוסעים ברגע שתאונה כבר מתרחשת.

- 5 כוכבי בטיחות של רכב קטן אינם זהים ל-5 כוכבים ברכב גדול ממנו. שלא כמו בדברים אחרים בחיים - בתאונות בין 2 רכבים שונים הגודל כן קובע... המבחנים בנויים כך שהמשמעות הפיזיקאלית של כל מכונית שמרסקים אותה לקיר היא כאילו התנגשה ברכב זהה לה שבא ממול באותה מהירות וזוית. מכאן, שלרכב כבד יותר (והמסה עולה בריבוע המהירות...) יש "יתרון לא הוגן" כשהוא מתנגש ברכב קטן ממנו גם אם לשניהם 5 כוכבים.
סטטיסטיקות של חברות ביטוח בארה"ב ואירופה מוכיחות זאת זה מכבר, בעזרת מספרי הרוגים ביחס לגודל המכונית שנסעו בה.

- לשאלתך לגבי סובארו - כיום היא מכונית בהחלט בטיחותית לגודלה, שלא כמו הפחנועים מדור ה-DL של שנות ה-80 שהיו מלכודות-מוות בתאונה, אם כי לא בגלל עובי הפח שלהן אלא תכנון שילדה כאמור שלא לקח ממש בחשבון מה קורה בתאונה. שילדת הוולוו דאז היתה מתוכננת הרבה יותר חזק, ולכן ההבדל בבטיחות שציינת.
השוואה מעניינת של ההתקדמות בתיכנון שילדה ניתן למצא בסרטון הידוע של ריסוק וולוו 945 סטיישן "אימתנית" אל מול רנו מודוס קטנה (פחות מקליאו) אבל מודרנית: קטן וחדיש עדיף על פני ישן "עם פח עבה" וגדול.
מרתק לצפייה למי שלא מכיר:

Harrington

Well-known member
מנהל
אף פעם לא היה נכון להתייחס לבטיחות הפסיבית של רכב לפי "עובי הפח" שלו, זו פשוט שטות שאין לה כל קשר למציאות.
ברור, פשוט קיצרתי. באותם ימים איש עוד לא השקיע עודף מחשבה (בכל אופן בסוברו לא :)) על ספיגת אנרגיה וכו'. לזאת הייתה כוונתי.
תודה על תשובתך המפורטת. היא בהחלט מסייעת.

em28

Well-known member
גם אז זה לא היה הדבר הכי נכון בעולם.
אני זוכר מבחן דרכים באוטו (או באחד מגלגוליו המוקדמים) שבה הגיעו למסקנה
שוולוו 244 זה הרכב הכי בטוח במצב של כניסה בקיר והרכב שהכי קשה לחמוק בו מקיר שמתפרץ לך לכביש.

וולוו זה לא מה שהיה בשנות ה-70 וה-80 העליזות וגם סובארו לא.
הפח זה לא מה שעושה רכב בטוח, תכנון לבטיחות עושה את זה.
בסובארו עד לאחרונה לא היה אבזור בטיחות מתקדם (בלימה אוטונומית, תיקון סטיה מכיוון, תאורה מתכווננת).

Harrington

Well-known member
מנהל
וולוו זה לא מה שהיה בשנות ה-70 וה-80 העליזות וגם סובארו לא.
זאת בדיוק הייתה השאלה.
אבי הריני כפרת משכבו היה מעורב בזמנו בתאונת דרכים. אוטובוס של דן (אלה עם הטמבון הבולט של פעם) נכנס בו במהירות 60 קמ"ש, היישר בדלת של הנהג. אבי הכ"מ, שנסע בוולוו 345 חדשה, שבר את היד. ע"פ כל מי ששוחח איתנו אז (מומחי משטרה), אם הוא היה יושב בסוברו הוא לא היה שורד את התאונה. הוולוו אגב הלכה טוטל-לוס.
הפח זה לא מה שעושה רכב בטוח, תכנון לבטיחות עושה את זה.
מסכים. פשוט קיצרתי למעלה את הכתובים. הכוונה היא כמובן לתכנון השלדה והפח בהתאם לספיגת האנרגיה במקומות הרצויים וכו'. בשפת הרחוב דיברנו בזמנו (הייתי צעיר שעוד לא הבין כלום) על עובי הפח של וולוו לעומת דקות הפח של סוברו. אבל ברור שזאת לא הייתה הגדרה מדויקת ונכונה.

חן 1111

Active member
קשקוש מוחלט, משתי סיבות.
קודם כל, היכרתי מישהו שטרח ובדק את עובי הפח במכוניות שונות, ועובי הפח בסובארו הוא בדיוק כמו בכל המתחרות.
שנית, כמו שכתב בפירוט הלוחש למכוניות, אין קשר בין עובי הפח לבטיחות.

boriska1

Well-known member
מתוחכם מדי בשבילי.... אני רוצה פח ושלדה חזקה... והרבה כח בשביל האפשרות לחמוק מתאונה... כל השאר בונוס
מכיר מישהו עם וולוו, נרדם בדרך מת"א לירושלים, נכנס במשאית מאחור, יצא בלי שריטה והרכב יצא באובדן מוחלט. ומדובר בוולוו שנתיים-שלש על הכביש
גם עבדכם עבר עם אוטו גדול יחסית, לא וולוו, שתי תאונות שרשרת קטנות, ללא נפגעים, שני כלי הרכב הסמוכים נמחצו. באחת מהן הנזק שלי היה אפס, בשניה נזק מינורי.

cars2018

New member
שמעתי שיש בעיות בחלק מהמנועים של הXV, אפילו יש תביעה בנושא,
אם אני לא טוה מדובר במנוע ה1.6, ממליץ לב לבדוק את הנושא טרם הרכישה, יכול להיות שזה היה בדגמים הראשונים, לא יודע.

למעלה