סובארו טנדר...

wolf99

New member
סובארו טנדר...

כן, אני יודע... אבל אין מה לעשות... זה מה שיש. עכשיו לענייננו: אני קניתי סובארו טנדר 94 במצב טוב 2X4 יש כאן אולי אנשים בעלי רכב זהה או "מומחי סובארו" שיכולים להגיד לי איך אני מוציא מהרכב הזה את המקסימום מבחינת שיפורי ביצועים/יציבות... אני מאד יודה לכם.

itzik93

New member
מבחינת יציבות...

בולמי זעזועים חדשים וסט צמיגים טובים יעשו את העבודה. בכל הקשור לביצועים: טיפול גדול למנוע (ניקוי קרבורטור, הח' מצתים וכיוון שסתומים) יוכלו לעשות לו (ולך) רק טוב בהווה ובהמשך הדרך. איציק

wolf99

New member
שיפורים... המלצות... הטנדר נשאר :)

מבחינת טיפול למנוע/קרבורטור מצתים וכו... כמובן שיתבצע טיפול מקיף (מאד) בכל זאת... זה לא כמו שאני קונה מזדה חדשה... זה בסך הכל סובארו טנדר, השאלה שלי מתכוונת לשיפורים מבחינת כיוונים או תוספות או טיפולים פשוטים שניתן לעשות כדי לשפר ביצועים ברכב (כמובן במסגרת תקציב דל). אם תוכלו לפרט אני אשמח ותודה רבה בינתיים לעונים (חוץ מתחליף אותו) :)

ceyal

New member
אין.פשוט אין.

טכנית יש כמובן. תוסיף קרבורטור לכל צילינדר תחליף את סעפת הפליטה ותוסיף אגזוז פתוח תנמיך את הבולמים. תחליף לקאמשאפט חם. שים חישוקי סגסוגת. בערך 20K ש"ח. אה עוד משהו.כשתלחץ על הגז-תעשה את זה לאט לאט
. עזוב.חבל על הכסף שלך.אם אתה באמת רוצה שיפור - תעשה קורס נהיגה מתקדמת. סובארו טנדר ..איך נאמר..בעדינות....עזוב

wolf99

New member
מה בדיוק הקטע...

סובארו טנדר זה רכב כל כך גרוע ?! א. הוא זול ב. החלקים זולים בטירוף וישנם בשפע ג. צריכת דלק נמוכה ד. הוא פיק-אפ (יש לי פתוח) ה. אפשר להכנס רק שני אנשים... :) מה בדיוק הצדדים הרעים ?

wolf99

New member
מה בדיוק הקטע...

סובארו טנדר זה רכב כל כך גרוע ?! א. הוא זול ב. החלקים זולים בטירוף וישנם בשפע ג. צריכת דלק נמוכה ד. הוא פיק-אפ (יש לי פתוח) ה. אפשר להכנס רק שני אנשים... :) מה בדיוק הצדדים הרעים ?

ceyal

New member
שום דבר רע.ממש כלום.

הטנדר הזה נחמד אבל אין מצב של לשפר אותו להוספת ביצועים. זה לא רכב לשיפור ביצועים וזהו. תעשה מה שידידי איציק המליץ לך. יותר מזה פשוט חבל על הכסף. רוצה לשפר ביצועים?תקנה רכב אחר.

שי ז.

New member
כל מה שכתבת נכון אבל

התנהגות הכביש איומה. כמו כל טנדר הוא סובל מחלוקת משקל מאוד לא אופטימלית.

itzik93

New member
מעט מאוד...

לשים דגש על מערכת ההצתה (וואקם מפלג)... במידה ולא תקין ולא מעוניינים להשקיע יש לכוון את ההצתה לאיזור ה 12 מעלות לפני נקודה מתה עליונה (במקום 8 מעלות לפני נקודה מתה עליונה). פרט לכך, תמיד טוב לנקות ולגרז את חלקו הפנימי (המוסתר) של המפלג (דיסטריביוטור)...זה דורש עבודה של פירוק הדיסטריביוטור לגורמים, אבל כדאי. שמן גיר - כדאי להחליף. אם מדובר בידני - 80W90 יעשה את העבודה. אם ההילוכים נכנסים קשה, לרדת לצמיגות 80W (קשה להשיג - אבל כדאי). אם מדובר בגיר אוטומטי - להחליף שמן גיר + מסנן...זה לא יתרום לביצועים, זה כן יתרום לאריכות ימי הגיר והחלפות חלקות יותר. איציק - שלא רגיל להתעורר בשעות כאלה...

למעלה