סדי מרפק
סדי המרפק בהם מדובר עשויים מחומרים טרמופלסטיים קשיחים. הבעיה איתם היא שהם מפריעים לתפקוד, כי לא ניתן להשתמש בידיים במרחב הקרוב לגוף, או במנח של ישור. כי לא מכינים את הסדים בישור מוחלט אלא במעט כפיפה. במידה והבעיה היא פטרת בלבד הייתי שוקלת שוב עם זה הפתרון. השאלות שהייתי שואלת את עצמי הן: 1. האם הילדים מתפקדים עם הידיים: משחקים, אוכלים למרות הפיגור, או שהם סיעודיים לחלוטין. 2. האם אפשר לנסות לכסות את הידיים עם כפפות למשך תקופה מסוימת , לטפל באמצעות משחה נגד פטריות( דרך רופא כמובן) והילדים לא יתלשו מעל עצמם את הכפפות? 3. מתי הידיים בפה , ביום או בלילה? 4. האם אני מיומנת מספיק להכין סדים כאלה, או שזה יהיה נסיון ראשון? ילדים עם פיגור אולי לא יוכלו לתת פידבק אם הסד נוח או לא, אולי לוחץ בנקודה מסוימת. הנסיון שלי היה עם ילדים אוטסטיים שממש גרמו לעצמם נזק גופני, ילד אחד שרט את עצמו בפנים, והשני אכל במובן המלא של המילה את הידיים שלו, עד שנחשפו הגידים. אז התאמנו להם סדים- נאלצנו להתאים על שתי הידיים כדי שלא יתלשו את הסד בעזרת היד השניה. בכל אופן במידה ותחליטו שכן אני ממליצה שאת הסדים יכינו מרפאות בעיסוק שיש להן נסיון בהכנת סדים. מקוה שעזרתי.