סד מרפק

אנסה ליישם..

ואדווח בהמשך איך הלך. ולדליה, אין בכוונתי להשאיר אותם עם הסדים למשך כל שעות היום ולגרום למצב של קיצורים וכו'.הסדים ישמשו למספר שעות ביום כדי לאפשר טיפול נאות בפטרת. נראה איך הולך ואם זה עובד. להשתמע.

My Wave

New member
סליחה, גם בתגובה שלך לא ממש נעימה

אני לא מכירה היטב את האוכלוסייה וייתכן שהצעתי לא מתאימה, אבל בסך הכל ניסיתי לתת עוד רעיון. את יכולה לבקר את הרעיון אבל לא את דאגתי למטופלים (אני מוכנה להפנות אותך לכמה מליצי יושר שיעידו כי בתחום הזה אין לי כל בעיה). לא התכוונתי למסקינגטייפ אלא אולי למסיכת פה (עם קשירה מאחורה) כמו שמשתמשים בבתי חולים. מזעזע אותך? מצטערת. אותי מזעזע הרעיון של חסימת הידיים והגבלה מכוונת של תפקוד של ילד שגם כך תפקודו מוגבל. במסגרת תצפיות שבצעתי כסטודנטית ראיתי ילד ששמו לו גרביים על הידיים כדי למנוע את התופעה הזו, והמחשבה על ההשלכות המוטוריות והתחושתיות מזעזעת לא פחות בעיני. אני עדיין חושבת שניתן אולי לחשוב על איזון בין שני הרעיונות. ואם לא, אשמח לדיון ותגובה עניינית. תגובות קוטלות כמו הנ"ל אני מעדיפה שתחסכי ממני. תודה.

סד מרפק

שלום רב, אני עובדת עם אוכלוסיה הסובלת מפיגור שיכלי. חלקם שמים ידיים בפה וסובלים מפטרת בידיים. שמעתי על סדי מרפק מיוחדים לישור מרפק ומניעת הכנסת הידים לפה. מאיזה חומר עשוי הסד? אפשר לקבל סקיצה או הנחיות ברורות איך להכין את הסד... תודה מראש.

סדי מרפק

סדי המרפק בהם מדובר עשויים מחומרים טרמופלסטיים קשיחים. הבעיה איתם היא שהם מפריעים לתפקוד, כי לא ניתן להשתמש בידיים במרחב הקרוב לגוף, או במנח של ישור. כי לא מכינים את הסדים בישור מוחלט אלא במעט כפיפה. במידה והבעיה היא פטרת בלבד הייתי שוקלת שוב עם זה הפתרון. השאלות שהייתי שואלת את עצמי הן: 1. האם הילדים מתפקדים עם הידיים: משחקים, אוכלים למרות הפיגור, או שהם סיעודיים לחלוטין. 2. האם אפשר לנסות לכסות את הידיים עם כפפות למשך תקופה מסוימת , לטפל באמצעות משחה נגד פטריות( דרך רופא כמובן) והילדים לא יתלשו מעל עצמם את הכפפות? 3. מתי הידיים בפה , ביום או בלילה? 4. האם אני מיומנת מספיק להכין סדים כאלה, או שזה יהיה נסיון ראשון? ילדים עם פיגור אולי לא יוכלו לתת פידבק אם הסד נוח או לא, אולי לוחץ בנקודה מסוימת. הנסיון שלי היה עם ילדים אוטסטיים שממש גרמו לעצמם נזק גופני, ילד אחד שרט את עצמו בפנים, והשני אכל במובן המלא של המילה את הידיים שלו, עד שנחשפו הגידים. אז התאמנו להם סדים- נאלצנו להתאים על שתי הידיים כדי שלא יתלשו את הסד בעזרת היד השניה. בכל אופן במידה ותחליטו שכן אני ממליצה שאת הסדים יכינו מרפאות בעיסוק שיש להן נסיון בהכנת סדים. מקוה שעזרתי.

My Wave

New member
מה לגבי האפשרות ההפוכה

כלומר, לכסות את הפה באופן שלא יאפשר "ללעוס" את הידיים? נשמע אולי קצת אכזרי, אבל נראה לי שהאפשרות של הרחקת הידיים ומניעת תפקוד גם היא לא מלבבת במיוחד...

סדי מרפק - המשך

תודה על התגובות. מדובר באוכלוסיה עם פיגור קשה בגילאי 22- 60 רבים. יש לי נסיון של הכנת סדי מרפק מאקסלייט למטופלים עם כוויות למניעת קונטרקטורות. מדובר בסד מלבני המולבש על צד פלמרי במרפק ונסגר בסקוצ'ים. האם מדובר בסד כזה או משהו משוכלל יותר? דגנית, יכולה להמליץ על החומר המדוייק מבין הטרמופלאסטים??

סדי מרפק

עדיף לעשות את הסדים היקפיים עם פתח מאחור וולקרו. ניתן לצורך כך להשתמש בחומר מחורר בעובי 2 מ"מ . מהסוג של קלריטי של ב.מ.ד., או אורפיט של טבעונית. האם המטופלים ישתפו פעולה בזמן הכנת הסד? עלה לי רעיון אולי תנסי אותו: תכיני מחומר הסדים שני צמידים ברוחב של כ-10 ס"מ פחות או יותר. אחד על הזרוע והשני על האמה. הצמידים צריכים להיות היקפיים וסגורים, ללא פתיחה ולובשים אותם ממש כמו צמידים ומחליקים אותם עד למקום. קחי רצועה מחומר גמיש אבל לא אלסטי בד או עור תחברי על ידי ניטים את הבד הזה לצד האחורי של הצמידים , תמדדי את האורך של הבד הזה לפי המרחק בין הצמידים כשהיד בזוית כפיפה קלה אבל לא יכולה להגיע לפה. דבר כזה יכול לאפשר חופש פעולה עם הידיים, אבל כשהמטופל יבוא לכופף את היד הבד מאחורי המרפק יגביל אותו בכפיפה. אני מקוה שזה מובן. דווחי לנו בפורום איך זה עובד.

מזאלונה

New member
סדי מרפק

נובלה - בבית הספר שלי (פיגור קשה) יש הרבה ילדים שמכניסים ידיים לפה וילדה אחת עם תסמונת פיקה (כלומר, אוכלת כל דבר שהיא רואה בלי הכרה). כאשר רצינו לעשות להם סדים הזמנתי את ציפי מחברת "יעד אורתופדיה" להכין אותם. הסדים עשויים מתרמופלסט מצופה בבד רך ונסגרים עם סקוצ'ים. אם תרצי אמסור לך את הטלפון של החברה.

למעלה