סדר פעולות

זיו25

New member
סדר פעולות

הי לכולם, ליה בת שנתיים וארבעה חודשים (יו איך הזמן טס!!!) ושמתי לב שהמון המון דברים היא מקפידה לעשות בסדר מסויים וקבוע: לדוגמא: כשהיא בשרותים, היא חייבת לסדר את הנייר טואלט שיהיה מגולגל, אחרת זה מטריד את מנוחתה. אסור שיציץ משם איזה דף מיותר. באמבטיה, היא חייבת להוציא את הפקק בסיום המקלחת, ואז לוודא שהשרשרת שמחוברת אליו הולכת בקו ישר היישר אל מקום יציאת המים. אם השרשרת עקומה היא לא תצא עד שהיא לא תסדר את זה. ושאלה נוספת - ילדים בגיל הזה יודעים כבר כיוונים של ימין ושמאל? כששאלתי את הגננת היא אמרה לי ש"לא לפני גיל 5", אבל נראה שליה מסתדרת עם זה לא רע בכלל. איך זה אצלכם? בברכה, זיו.

שלום אורח../images/Emo140.gif

טוב לראות אותך כאן. לגבי כיוונים,אכן היא מקדימה את זמנה,אבל אנחנו כבר יודעים שהיא חכמה
. לילדים יש נטיה לעשות דברים באותו סדר,צורה ותוכן.לדעתי זה עניין של ביטחון,אבל אני לא מומחית. תיכף יבואו המומחיות לעזור...

לגבי הסדר

לא יודעת אם כל הילדים ככה לשלנו יש סדר בדברים מסויימים ולא בהכל נראה לי שהיא הולכת להיות "חולת סדר ונקיון"
לגבי הכיוונים סיפרנו לו פעם סיפור עם הקטע הבא יד ימין היד עם התנין יד שמאל היד עם התרנגול מאז זה נקלט והוא יודע לשייך ימין ושמאל אפילו בכביש (גיל 3.8)

ילדים, בגדול, אוהבים סדר מסוים, וזו אחת

הסיבות שעל רוב הילדים "טכסים" למיניהם עובדים מצוין, זה נותן להם יכולת שליטה ובטחון במה שהולך לקרות הלאה. בעיקרון, אם יש כמה דברים שהיא רוצה שיעשו בסדר מסוים, אין עם זה בעיה מיוחדת, מה שכן הייתי שמה לב, זה האם הולכים ומתווספים עוד דברים שחשובים לה, ואיך היא מגיבה, אם זה לא מתנהל כמו שהיא רוצה. לפעמים, זה פשוט בא בתקופות ועובר... בקשר לימין ושמאל, יש גיל שילדים אמורים לדעת צדדים (וזה כנראה גיל 5, כמו שהגננת ציינה) ויש גיל (הרבה יותר מוקדם), שילדים יכולים לדעת. אצלינו, הגדולות כמובן שולטות בימין, ושמאל. הבן, (5 ושבוע) עדיין מתבלבל, ואני צריכה לשים לב, כי כשהילדות עוזרות לו, הן אומרות - באיזה יד אתה מצייר, זה צד ימין (והוא בכלל שמאלי
), והשוודית... השוודית מכירה רק אמצע - היא הרי מרכז העולם
(יצא ארוך ומבולגן, אני מקווה שהכוונה ברורה)

איתן כבר מזמן מכוון אותנו לאן לנסוע../images/Emo73.gif

יודע איך נוסעים לבית של סבא וסבתא - באיזה רמזור פונים ימינה ומתי פונים שמאלה
אני תמיד דיברתי איתו בכיוונים והוא קלט את זה נהדר כבר בגיל צעיר

polegra

New member
לדעתי ילדים מאוד אוהבים סדר ודברים קבועים

מנסיון שלנו אנחנו רק הורסים להם את זה למשל...בסיום החלפת חיתול לזרוק לפח כביסה מקופלת לארון וכו.. דור לוקח חלק מהמטלות ולפעמים זה נראה ממש כמו OCD כשהוא ישר חוטף דברים ורץ לשי םאותם בפח או כשהוא מבקש לשטוף את המוצץ מיליון פעם אני מנסה להגיד לו שזה לא חשוב אם משהו נשפך או נמצא לא במקום אם הבובה לא יושבת בולללל כמו שצריך כן מנסה להוציא אותו מהמסגרת חוקים שהוא בנה לעמו בגלל פחד שלי מOCD ,גילוי נאות -לבן זוגי יש OCD ושנינו מודעים לעובדה שצריך כבר עכשיו לשבור לו את המסגרת בדברים שהופכים לכפייתיים. לגבי ימין ושמאל , דור יודע רגל ימין ורגל שמאל מגי לשנה לערך...וכשוהלכים אני אומרת לא פה שמאלה פה ימינה והוא מבין לא חשבתי שיש גיל לזה...זה לא שאני מלמדת אותו במכוון זה חלק מהשפה שלנו תביא את רגל ימין לנעל תרים את רגל שמאל נשים גרב וכו... טלי

polegra

New member
הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית-טורדנות כפייתית

אלה מחשבות טורדניות שגורמות לביצוע טקסי םעל מנת להשקיט אותן... למשל לרחוץ מיליון פעם ידיים עד שהעור ממש ממש יבש (הפולני שלי רוחץ ידיים לפני מקלחת למשל....) לנעול את הדלת 5 פעמים ועדיין לא להיות רגוע... לבדוק שהגז סגור כל פעם שנכנסים למטבח.. כי אם לא תעשה את הדברים האלה יקרה משהו ממש ממש נורא טלי

polegra

New member
לאו דווקא ..בגיל כזה זה יכול להיות כמו המשחק

של רק על הקווים... אני בתור ילדה הייתי הולכת כל יום מבית הספר בלי לדרוך על הקווי םשל המרצפות..וחלק מהדרך רק על מרצפות אדומות וקופת 3 מדרגות יחד... זה היה קבוע ואיו לי OCD.... החוט של הפקק כן..זה כבר מטריד קצת....אבל עדיין נראה כמו משהו שהוא חלק מסדר של שיגרה ליציאה מהאמבטייה...תודי שזה נראה הרבה יותר טוב ומסודר כשזה ישר מאשר מונח בלי סדר הגיוני..... דור הראה גם סימנים של שטיפת ידיים ופחד מלכלוך כי הושפע מבן זוגי ולכן ידאתי איתו לחצר להשקות שיגע בבוץ...אני עד היום זוכרת את הבכי שלו כשהוא נאלץ לזחול על דשא!!! ממש בכה בגלל המגע אז שמתי אותו על שמיכה ולאט לאט עודדתי אותו לזחול. עד היום הוא מתלונן על לכלוך וכאלה ואני לפעמים אומרת לו שזה בסדר ולא נורא ועוד מעט ננגב... טלי

../images/Emo24.gif

גם אצלי קיים פחד מ OCD. אני חושבת שחלק מהפחדים שלי בתור אמא הם לא רציונאלים אבל הם שם בכל זאת. בגלל זה כתבתי בתגובה הראשונה שצריך לשים לב באיזה תדירות זה מופיע ואיך התגובה כשהדברים לא מתנהלים בדרך הזאת. אני מניחה שאת מבינה בזה יותר ממני, אך למיטב הבנתי, אם ילד סובל מ OCD הוא ימצא את המקום להיות בו כפייתי. אם זה לא יהיה דבר אחד, כי שוברים לו את המסגרת, זה יהיה דבר אחר. בכל מקרה, אני חושבת שזה משהו שצריך להיות מודעים אליו ולהתייעץ במקרה שזה נראה חריג.

ידוע שילדים אוהבים טקסיות מסויימת

יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות. וליה תדע מה שתלמדו אותה,גם תומר יודע שמאל וימין. באופן טבעי זה נרכש בשלב מאוחר יותר

מיכלי MP3

New member
אצלינו...

עדיין לא עושים בשירותים, ואמבטיות הן לא חלק מהשיגרה
. בכללי, נראה לי נכון מה שאמרה מלי (אוהבתותך
אחותי אני ילדה רעה שנעלמתי -אני יודעת) , שזה עניין של בטחון - הרי מדובר בענינים של "גדולים" ואין אחריות מלאה של הפעוט/ה על השירותים והאמבטיות בשלב זה. ולכן סדר הפעולות נותן תחושת של דבר ידוע מראש ויש תחושה של שליטה על מה שקורה לפחות במה שהם כן יכולים לתרום לעניין. וגם הקטנצ'יק הפרטי שלי דבק בדברים מסויימים בסדר פעולות קבוע , אני משתדלת לא לעשות עניין גדול ולא להילחם ברצון שלו, אלא אם כן חייבים משום מה למהר לאנשהו ואז ממשיכים הלאה למרות המחאה (מי אמר בכי?
) והוא שורד תודה לאל
.
לוחצת על "שלח" אחרי יובל ועידנים

buba300

New member
הי זיו!

לגבי הסדר, זה לדעתי ענין של למידה מהורים. אני מאוד פרפקציוניסטית לנקיון וסדר. אז רומי התרגלה על לכלוך שמפריע להוציא מגבון, לסדר גם נייר טואלט. לפתוח מתנה, לקרוע עטיפה, לשים את החלקים בפח ולא לקרוע בפראות עד ההפתעה, אפילו שעולה על ספה עם כיסוי, מסדרת אחריה שיהיה כיסוי מסודר. כשהיא נכנסת למיטה, מורידה גרב שהתהלכה איתה יחפה בבית. היא מחקה אותי. יש אומרים שזה טוב. לי זה כבר נראה יותר מדי מסודרת. מבחינת צדדים היא מבחינה כי כשמתלבשים אני מבקשת יד/רגל ימין וגם שמאל. כך היא למדה.

למעלה