סדר פסח

ענתנוי

New member
סדר פסח

איך מבדילים בין טיפול מועיל לטיפול מזיק?

ABA: איך מבחינים בין הקנייה להתנייה?
הקנייה = למידה. רכישת מיומנות חדשה. בהקנייה החיזוקים קשורים למשימה ויש חופש בחירה - אם לקחת מנוחה אחרי הצלחה או להמשיך לאתגר הבא, או איזה פרס מתוך כמה אפשרויות (צעצוע, ממתק, משחק, זמן איכות...)
התנייה: אילוף. יצירת קשרים חסרי משמעות בין שני אירועים. בהתנייה יש שימוש במשפטי תנאי (אם - אז), חיזוקים אקראיים, צמצום אפשרויות הבחירה של הלומד ודרישה לציות.

תיאוריית המיינד: לתיאוריה הזו אין שום ערך טיפולי והיא יכולה לשמש לכם כסימן היכר למטפל גרוע. (המטופל שלי לא מבין בני אדם = אני לא חייב להתייחס אליו כמו לבן אדם)
היא מאפיינת חוקרים שמתעלמים מהעובדות, מטפלים שלא יודעים להקשיב ומורים שסובלים מבורות.

טיפול תרופתי: תרופות הן רעלים (לא סתם בחרו בארס הנחש כסמל לבית מרקחת) - כל תרופה יכולה להועיל או להזיק, בהתאם לשימוש שנעשה בה.
בתרופות פסיכיאטריות משתמשים לטיפול בסבל נפשי או בנירמול - כפיית נורמה חברתית שגורמת לסבל נפשי.
איך מזהים נירמול?
1. הרופא מתעניין יותר במסמכים, בחוות דעת של אחרים או ב-DSM מאשר במטופל שיושב מולו.
2. הרופא ממשיך בטיפול התרופתי למרות שאין שיפור, יש החמרה, יש תופעות לוואי קשות או תלונות של המטופל.
3. הרופא מסרב לענות על שאלות שנוגעות למשך הטיפול, לאפשרויות של תלות או גמילה ולשילוב אפשרי בין טיפול תרופתי לטיפולים אחרים.

ואם מצאתם סימנים מחשידים במטפלים שלכם - תחפשו מטפלים אחרים. תמיד קל יותר להרוס מאשר לבנות - ולתקן נזקים של פגיעה נפשית זו משימה כמעט בלתי אפשרית....

smorss

New member
רק תיקון קטן

הנחש בסמל הרפואה- בגלל משה רבינו ונחש הנחושת ולא בגלל ארס הנחש.
דרך אגב גם כימותרפיה היא רעל אבל האם היית ממליצה לחולה סרטן להימנע מלקבל טיפול בגלל שזה רעל?
חוץ מזה אני לא ממש מבינה מה ניסיתי להגיד, אני לא מסכימה עם מה שכתבת לגבי רוב הדברים, אבל תמיד טוב לקרוא דעות של אנשים אחרים.
שיהיה שבוע נפלא.

arana1

New member
כימו היא טיפול בעייתי גם לפי המימסד הרפואי

ולכן מושקע מאמץ עצום ומשאבים רבים בנסיונות למצוא טיפול יותר ממוקד ואישי ומעט יותר מתוחכם מאשר להרעיל את כל הגוף ולקוות שהסרטן ימות לפני האדם

גם ואפילו ביחוד אוטיסטים זקוקים לטיפול שיהיה הרבה יותר ממוקד והרבה יותר חכם ומתוחכם ממה שנחשב היום בטעות לטיפול שלא פעם בדיוק כמו כימו גורם הרבה יותר נזק מאשר באמת עוזר
ובדיוק כמו כימו על העזרה לטווח קצר משלמים במחירים בלתי נסבלים לטווחים יותר ארוכים

בשביל לתת עזרה ותמיכה מדוייקת נחוצה הכרה עמוקה של מערכות האדם הנעזר ולצערנו לא רק שזו אינה קיימת אלא שאפילו הנסיון לתאר מעט ממנה נתקל בהתנגדות אלימה ומכפישה

ברור שהנסיון לתאר אוטיזם הוא מאוד ראשוני וגס ומאוד קשה להבנה למי שאינו "לוקה" בצורך להבין את עצמו ואת סביבתו אבל בניגוד לסביבה המקצועית שרק מנסה לתקן את האוטיסטים כך שיהיו כמו כולם(שזה גרוע מכימותרפיה) במאמצים ובצורך האוטיסטי בהגדרה עצמית ושיקוף עצמי יותר מדוייק ומהותי יש גם מעט סיכוי לחיים ראויים ואפילו נפלאים

ענתנוי

New member
טיפול רב-מערכתי

לאנשים רב-מימדיים צריך טיפול רב-מערכתי, ואני נדהמת בכל פעם מחדש כשאני נתקלת בחומות של התנגדות לא רציונלית מכל הכיוונים.

אתמול פגשתי מישהי נוצריה שאמרה לי שהומאופתיה זו "עבודה זרה", וכללה בתוך אותה חבילה של "עובדי כוכבים ומזלות" את כל רפואת המזרח, בלי שום אבחנה...

arana1

New member
תפישה רב כיוונית תיתקל בהתנגדות רב כיוונית

ואם מחפשים סיבות לטירוף האוטיסטי אז אפשר למצוא חלק מהן גם בגישות שקורעות לגזרים כל נסיון למימוש זהות אינטגרטיבית ורב היבטית שהיא הזהות היחידה האפשרית לאוטיסטים
הרי אוטיסטים הם כה כאוטים בדיוק בגלל שהכאוס הוא הצד השני של הרב מימדיות

כשחונקים זה רב מימדית לתוך תפישות וגישות צרות מקבלים אוטיסטים שלא מצליחים לנשום ולזוז ולחצות את הכביש ולהבין מה ומי נגד מי ולמה
אבל אין למי לבוא בתלונות כי זה מה שאנשים יודעים
גם הצוות הרפואי בבית חולים שעליו את מתלוננת בסך הכל עושה מה שהוא מבין
הוא פשוט לא מבין כלום ולכן גם אינו מודע לסוג התגובה שתחזיר את האוטיסט המאושפז לעשתונותיו
ולכן מה שנשאר זה המדרון החלקלק לתהום התרופתי שבו כל תרופה מאזנת את היציאה מאיזון שנגרמה מהתרופה שקדמה לה עד שהאדם כולו הופך לאתר רעיל ומסוכן

ענתנוי

New member
ארבעת העיוורים והפיל

המטפורה הזו חוזרת אליי כל הזמן ועכשיו גם בהקשר של תיאוריה רפואית.

אם אפשר היה לחבר את כל ארבעת נקודות המבט האלו אפשר היה למצוא פתרון גם לבעיות רב-מערכתיות.
ואז אולי ה"עיוורים" היו מפסיקים לריב אחד עם השני ומתחילים לטפל ב"פיל".

ענתנוי

New member
סמלים עתיקים

הנחש הוא סמל עתיק מאד ובינלאומי וסמל הנחש לא קשור ליהדות. (עשיתי פעם עבודת מחקר עצמאית קטנה בנושא הזה, בעיקר בגלל משמעות הסמל באלכימיה...)

כל תרופה היא רעל, ולכן התגובה ביחס לכימותרפיה לא מובנת לי. היית נותנת כימותרפיה למי שלא זקוק לזה? זה כמובן נשמע אבסורדי - למה לגרום נזק לאדם בריא שלא סובל מסרטן - וזו הטענה שלי ביחס לתרופות פסיכיאטריות.

מישהו אמר לי פעם שמבחינתו תרופות פסיכיאטריות זו "מתנה מאלוהים", אבל צריך לדעת איך להשתמש בהן נכון. אני מסכימה עם הגישה הזו, וטוענת שדווקא בגלל שהן כל כך יעילות הן גם כל כך מסוכנות ולכן צריך להיזהר הרבה יותר כשנותנים אותן למי שלא זקוק להן.

ובניגוד לכימותרפיה - השימוש בתרופות פסיכיאטריות נעשה ללא אבחנה, חלקן נמכרות אפילו ללא צורך במרשם רופא ואף אחד לא לוקח אחריות - אז אין לנו ברירה אלא לשמור על עצמנו כי אין מי שישמור עלינו.

dina199

New member
הנחש הוא סמל בין לאומי ברפואה

- וזה בגלל הארס.
כל תרופה היא תרופה (למה שהיא אמורה לרפא) במינון קטן והיא רעל במינון גדול.
ובאנגלית קוראים גם לתרופה וגם לסם DRUG - הכל עניין של מינון. יש אנשים שמתמכרים לתרופות חוקיות לגמרי.

כימותרפיה זו פשרה כי היום לא יודעים על תרופה אחרת שיש לה סיכוי לריפוי סרטן (וגם כידוע שכימותרפיה לא תמיד מרפאה).
מה שידוע שהיא באמת רעל שהורג תאים סרטניים , וגם עושה נזק לשאר הגוף (לכן יש תופעות לוואי). וגם בגלל שזה רעל , נותנים את זה רק במקרים שחושבים שזה יכול לעזור , ולא במקרים שבטוחים שלא.

הנחש בסמל הרפואה אינו ארסי כלל.

ולא זו הסיבה שהוא נבחר, כנראה, לסמל הרפואה

dina199

New member
הנחש מסובב סביב גבוע

עם ארס (או רעל , זה לא משנה בכלל
).
ולמרות שלדעתי זה עדיין קשור ברעל (ארס) , עניין הנחש לא חשוב.
מה שחשוב שכל תרופה היא בבסיסה רעל ואת זה צריך לקחת בחשבון. לכן המינונים חשובים..

ענתנוי

New member
סמל הנחש

קצת לא קשור לפורום הזה, אבל הנחש מסמל התמרה - שינוי, דואליות, דו-ערכיות
הוא מופיע כבר בפרק שני של ספר בראשית עם "עץ הדעת טוב ורע".
הוא מופיע בכתבים אלכימיים עתיקים כ"אורובורוס" הנחש שזנבו בפיו - כל סוף הוא גם התחלה.
ועוד ועוד.

יש כאלו שאומרים שהסמל הזה לא קשור לארס אלא לעובדה שנחשים מתנשלים - מחליפים את עורם ו"נולדים מחדש" עם כל שלב בהתפתחותם.
נחש מתפתל על גביע הוא סמל של "חליבת ארס" וברור שיש קשר הדוק בין ההשפעה הדואלית של תרופות למטפורה הזו. פעם אנשים חשבו גם שככל שהתרופה מרה (רעילה) יותר, כך היא "חזקה (מועילה) יותר.

arana1

New member
יש היום תרופות הרבה יותר יעילות מכימו

כבר היום יש תרופות שמרפאות סרטן ללא נזקי הכימוטרפיה בגלל שהן עובדות ברמה המולקולרית והגנטית ויודעות גם לתקן תקשורת בין תאית וגם לעבוד על המוטציה הגנטית שיצרה את החלבון שמשבש אותה
זה העתיד ורוב התרופות שנמצאות בשלב המחקר היום עובדות ברמה הרבה יותר מפורטת ועדינה ורגישה וממוקדת מאשר הפצצה חסר הכרה של כל הגוף

לדעתי אפשר וצריך לגזור מכך גם אנלוגיה לנושאים כמו חינוך ופסיכולוגיה וטיפול שהיום הם מבטאים בעיקר חוסר מודעות למורכבות המופלאה של הזהות האנושית כשהם מנסים לדחוף ולמדוד את כולם מול תבנית אחת שחוקה ונוקשה ורעילה להחריד במקום להקדיש קצת מחשבה ומחקר ותקציבים לבניית תשתיות שיאפשרו צמיחה ופריחה המבוססת על היחודיות האין סופית הטמונה בכל אחד מאתנו
המערכות הפסיכולוגיות והחינוכיות והטיפוליות מפגרות במאות שנים אחרי ההתפתחות והדרישות והצרכים של הילדים והאנשים של היום
לצערנו מי שמשלם על כך את המחיר זה ההורים והילדים והחברה כולה שמאבדת הון אנושי בעל ערך אין סופי
אנשי המערכת לא משלמים את המחיר
להפך
הם נהנים מהנצחת הפיגור המחפיר שבו היא מצוייה
ולכן האינטרס שלהם הוא להנציח אותו
על חשבוננו

randy1982

New member
שלושת המאפיינים של נירמול בסוף הפוסט

אלה בעצם מאפיינים של רופא דפוק.
למדתי לא להתקרב לכאלה וממליצה כך לאחרים.

למעלה