סדר פסח בבי"ס

נוRית

New member
תגידו, אתן לא מכינות חמין לפעמים??

הרי גם שם שמים ביצים לא קלופות בתוך הסיר עם כל האוכל....
(ולא, כשאני מכינה חמין פעם במאה שנה, אני קודם מבשלת את הביצים לחוד, קולפת ורק אז מוסיפה לסיר...)

ולעצם העניין - אפשר לקום בבוקר, טרוטת עיניים לגשת למטבח, להעמיד סיר קטן ובו ביצתה, ללכת להתקלח, להתלבש, להתאפר, להעיר את הילדודס, להוריד מהאש, לשטוף חצי דקה במים קרים זורמים ולקלף בקלי קלות.
אבל הרבה יותר לבשל הכל הערב, את הביצה לקלף ולשמור בשקית או בכלי סגור במקרר, את התפוח אדמה לבשל (או במיקרו), לקלף ושמור בכלי עם מים.

ומה, בעצם, עושים עם ביצה קשה ותפוח אדמה מבושל? אני, שאוהבת כל אחד מהם, לא מסוגלת לאכות אותם "סתם כך", אפשר להחנק....

זה באמת מה שאני מכירה...

מבשלים כמה דקות ואז שמים בסיר. לא קולפים...
אני מניחה שעושים איתם מה שעושים בסדר האמיתי. נותנים להם לטבול במי מלח ולטעום. הגיוני הרבה יותר היה לארגן את זה כל במסגרת הגן ואז כל ילד היה מקבל רבע ביצה ושמינית תפו"א, נותן ביס, וזהו. הרבה פחות אוכל היה הולך לפח. הרבה פחות. אבל מכיוון שאי אפשר לבקש מהורים להביא כמויות מזעריות כאלה של אוכל מהבית אז מביאים אחד שלם וזורקים לפח.
(אני מניחה ששלי יאכל הכול, אבל הוא לא באמת דוגמא...)

נוRית

New member
כפי שכתבתי בתחתית השרשור

אם עושים "חלוקת תפקידים" וכמה ילדים צריכים להביא חסה (נגיד - 4 ילדים מביאים ראש חסה כל אחד) טכמה ילדים מביאים ביצה שה אחת כל אחד, וכמה ילדים מביאים תפוח אדמה, וכמה מביאים מצות וכ"ו - זה היה הרבה יותר הגיוני, אבל למה שהגננות יתאמצו לעשות חלוקה שכזו?
באמת כואב הלב על הבזבוז הנוראי הזה...

י ע ל י ש

New member
למה שחור?

אתמול העמדתי סיר תפו"א לא מקולף (בזכות חברותי מהפורום השני
) אבל שמתי יחד את הביצה והתפו"א.. אופסי, הייתי צריכה גם לשאול על זה כנראה.

בכל אופן אחרי שבושל קילפתי ועטפתי בנייר אלומיניום ולמקרר.
הבוקר הילדה נשלחה עם המצרכים. פתחתי אותם בגן לשים כל אחד בקערה המיועדת והצבע היה יפייפה

שמש 33

New member
לא חשבתי בכלל שאמורים לאכול את זה

תפו"א סתם ככה? בלי תבלינים? אני וגם הבן שלי ממש לא אנינים ולא עלה בדעתי לרגע שהוא יאכל את זה. כל השנים אנחנו שולחים בנוסף אוכל רגיל. בקיצור כמו שהבנת, אני שולחת, לא מצפה שיאכל ומקווה שיהנה מהאווירה והכל ולא יאכל יותר מדי ממתקים כי יש אצלנו המון הורים יצירתיים ששולחים עוגות/פיצות לכל הכיתה.
חג שמח לכולם!

לא כולם עושים "סדר רשמי"

הרבה אנשים מעגלים פינות או עושים סדר חפיף.
אפשר לשים על הצלחת של פסח ולא באמת לאכול או לעשות בכאילו או רק לדגום

אצלנו חופשי מדלגים על חלקים מההגדה כדי להגיע לעיקר (האוכל).

טוב, מין הסתם אף אחד לא אוכל תפוח אדמה שלם

אם לא עושים סדר אז לא עושים, ברור, אבל אם עושים, אפילו חפיף אני מניחה שרוב האנשים לוקחים ביס מתפוח אדמה, טובלים אותו במים וזהו, לא? אני משערת שלא כולם טורחים לקרוא על רבי טרפון וכו', אבל איכשהו ביצה ותפוח אדמה נראה לי בסיסי.
פשוט אף פעם לא הייתי מעלה על דעתי שלא יאכלו את תפוח האדמה בסדר בגן /בי"ס אם אין לו תבלינים וכאלה. זה אמור להיות סמלי, לא ארוחה של ממש. אני כנראה ממש לא מכירה אכלנים בררנים...

שמש 33

New member
אנחנו דוקא כן קוראים על רבי טרפון וכו'

אבל אף פעם, מעולם לא אכלתי תפו"א שלם בלי כלום.(גם לא ביס ממנו) לעומת זאת ביצה במי מלח זו אהבה גדולה גם אצלי וגם אצל הסטודנט(מוזרויות של אנשים
)

polegra

New member
אולי תופתעי. אצלי הם מסרבים לאכול תפוח אדמה

מינקות
גם בטעימות שנאו את זה
אתמול חזרו נרגשים שהתפוח אדמה כששמים עליו מלח ממש ממש טעים ושאני אכין גם בבית
ויש את העלה הזה שגם מאוד טעים (כן ברור חסה...)

טלי

גם אצלי היה קטע עם חסה!

בד"כ הם לא אוהבים חסה בסלט אבל משום מה כשהוצאתי מהקופסה הם התלהבו "לאכול עלה", אז כרסמו להם. היה ממש מוזר.
אגב, בהמלצתך הצטרף קולורבי לירקות של ארוחת הערב והשמחה רבה.

polegra

New member
קולורבי שולללטטטטתתטתטתטתט חחחחחח

הם לפעמים ממש מוזרים עם ההעדפות שלהם...אבל יכולה להבין אני לא אוכלת חסה רגילה רק כזאת חתוכה מסלט בשקית...יש לה טעם ומרקם אחר...

ולא יעזור הם אוכלים רק פלפל צהוב או כתום וזהו ...לך תבין את זה

קישוא אגב הם לא מוכנים לאכול...אבל מלפפון חמוץ במרק של הקוסקוס (כן ברור שזה קישוא) זה כן!!!

מוזרים אני אומרת לך :)

טלי

את אני?

בכל שנה אותו הסיפור.
הסיבה היחידה שאני עדיין ממשיכה לבשל ולשלוח זה הסיכוי היחיד שאולי הוא יטעם מזה.

עלה חסה לא ביקשו מכם?
פתחתי קבוצה בפייסבוק לקניית חסה שלמה וחלוקה שלה.
הזוי!

כן ראיתי

ואצלי אין שום סיכוי בחיים אבר שהוא אפילו ינסה ללקק את זה או יריח.

חסה לא ביקשו וגם אין לי בבית אז לא הייתי קונה במיוחד, לדעתי שנה שעברה כשהיה בגן ביקשו ואו שהמרתי את זה בעלה של כרוב או שהבאתי רק ביצה ותפוח אדמה.

נוRית

New member
טוב, תשמעו, השרשור הזה הורס...

אגב, אצלנו (בכיתה ג', נדמה לי שב-א' לא עשו שום "סדר") עשו חלוקת תפקידים - כל ילד היה צריך להביא משהו אחר - היו שהביאו מצות, היו שהביאו חסה וכ"ו...
(ואני, כרגיל, התנודבתי להכין עוגה...)

סו ורד

New member
אני מבשלת עכשיו תפוח אדמה

ואחריו גם אכניס ביצה (הרי למדתי כאן שאסור לערבב), ואני תוהה, האם תפוח האדמה הזה, שנחפר ממחבואו באדמות השחורות של הגליל, יודע כמה מילים, כמה מחשבות, כמה לבטים הושקעו בהכנתו, וכל זאת על מנת שידגים בצלחת ילדינו סדר כהלכתו.

אני חושבת שמעבר לטרלול המוכר של משתתפות השרשור, ניתן ללמוד ממנו גם כמה מעט מחשבה ומעוף מושקעים ברוטינות האלה שהמורות והגננות עורכות לילדינו. עם קצת גמישות מחשבתית אפשר היה לחסוך גם השלכת אוכל (שזה חינוך גרוע) וגם טירחה להורים.

למעלה