סדר פסח בבי"ס

סדר פסח בבי"ס

אז ביקשו מאיתנו להביא ליום שישי ביצה קשה ותפוח אדמה.
עכשיו הבן שלי בררן מאד באוכל, אין מצב בחיים שיגע בזה.
גם בגן תמיד ביקשו והייתי מביאה כדי לכבד את בקשת הגננת וסתם היו שמים לו את זה בצלחת והוא היה מתרחק מזה בגועל ואוכל את הלחם עם שוקולד שלו ובסוף הטקס זה היה עף לפח או לעיתים נאכל על ידי ילד אחר.
עכשיו לא יודעת מה הקטע להביא לבי"ס, גם שם יערכו להם שולחנות חגיגיים ויעשו להם סדר קצר ב"כאילו"?
אני לא אוהבת שזורקים אוכל וברור לי שזה יעוף לפח בסיום הטקס אז לא חבל על הביצה והתפוח אדמה? (במיוחד שנשאר לי אחד אחרון)
הבן שלי מצידו מייד אמר שאני לא אביא כי גם ככה הוא לא יאכל.

אבל המורה לא "תתבאס" שלא צייתתי ולא הבאתי?
הילד לא ירגיש "שונה" שאין לו?
תכלס זה בכלל לא מזיז לו להרגיש שונה שאין לו ושהוא אף פעם לא אוכל מה שכולם אוכלים, אבל לי כאילו משהו מציק בזה שהוא יהיה חריג עם כולם יקבלו צלחת פסח מלאה והוא יקבל צלחת ריקה (אפילו שזה מגעיל אותו).
לפני יומיים בקשו מערוך בשביל להכין איתם מצות, כמובן ששלחתי איתו מערוך אפילו שהיה ברור שהוא לא יאכל מהמצות כי לפחות הוא שיטח את עיגול הבצק והפך את הבצק לפיתה בשביל שילד אחר יאכל

אבל כאן זה לא שיש לו איך להתעסק עם החומרים, זה או שאוכל או שמעיף לפח.

ולסיכום חפרתי על פאקינג ביצה ותפוח אדמה שהילד שלי בכלל לא רוצה שאני אביא.
מה אתן אומרות? להביא או שלהתעלם באלגנטיות?

תביאי לו ביצת קינדר ותפוח רגיל

אני הייתי מביאה - זה כמו כל עוד שטות שמבקשים להביא לגן ..תחשבי על זה כעל יצירה

רעיון טוב אבל הוא לא אוכל גם תפוחי עץ

ויצירה אני לפחות שומרת קצת ואז ממחזרת, כאן זה אפילו לא ימוחזר, ישר לפח

י ע ל י ש

New member
אני ילדה טובה, מה שמבקשים- מביאה

גם אצלי הם לא אוהבים תפו"א וזה יהיה סתם לקישוט. ועוד הלכתי היום לסופר במיוחד לקנות 2 תפו"א שבוודאות ילכו לפח או לפה של מישהו אחר.

הקיצר, תתעלמי באלגנטיות חח

מנצלשת לשאלת המשך...

למקרה שאני אחליט כן להכין לו.
אתם מכינים ערב לפני ושמים במקרר?

זכור לי שכשהיה בגן הכנתי ערב לפני ושמרתי במקרר, בבוקר התפוח אדמה כבר היה שחור כזה איכסי, שלחתי בכל זאת כי היה לי ברור שהוא לא אוכל, אם היה אוכל תפוחי אדמה, אין מצב שהייתי שולחת איתו דבר כזה.
מצד שני זה קצת פדיחות לשלוח תפוח אדמה שחור...
בקיצור לבשל את זה במים אני יודעת אבל איך מונעים ממנו להיות מגעיל בבוקר? אין לי כח להעמיד סיר על הבוקר.

שמש 33

New member
אני מעמידה סיר קטן בבוקר

מתלבשת, מלבישה, מכינה כריכים... ומקווה מאד לא לשכוח את הסיר על הגז

בגלל הקליפה והסלמונלה, נכון?

חשבתי על זה ומצד אחד זה לא למאכל ע"י הבן שלי אז מה אכפת לי?
מצד שני בגן לפעמים היו ילדים ששכחו להביא או שרצו עוד מנה ואז הם קבלו את של הבן שלי ואולי לא מתאים סלמונלה לילד אחר על המצפון שלי?

בעיני - כן

לא יודעת אם זה נכון, אבל אותי אישית זה מטריד. גם הסידן שיוצא מהקליפה נראה לי ממש מגעיל על תפוח האדמה.
מותק, עכשיו תורי להגיד לך שאת מגזימה לגמרי. ביצה. סיר. 10 דקות. נגמר. תפוח אדמה. מיקרו. 10 דקות. נגמר. באמת שזה לא עד כדי כך ביג דיל... (יש לי תפוח אדמה וביצה מפלסטיק להשאיל לך אם חבל לך על האוכל
)

כן אני פולניה- לא זורקים אוכל!!!

ארוחת ערב של הבן שלי זה 4-6 פרוסות לחם.
תנחשי מה שלי? הקשה של כל ה6 פרוסות שלו

למדתי ממך לעשות זבוב מפיל

אבל תכלס למרות שזה לא סיפור, בשבילי זה כן.
שגרת הבוקר שלי היא קבועה, קמים בדיוק חצי שעה לפני (וגם אז אני בקושי פותחת את העיניים)
מתקתקת כל מה שצריך לפי תזמונים קבועים, להתעסק עם שני סירים בבוקר זה אומר שאני אצטרך לקום הרבה קודם (כי בוא לא נשכח שצריך גם לקלף ולחכות שיתקרר).
חוץ מזה שהמקרו שלי לא טוב בשביל תפוח אדמה, הוא מאד מאד ישן, אי אפשר לשים בו דברים ל-10 דקות כי הוא יעלה באש

ולך בכלל אין מיקרו
אז מהקשור מיקרו פתאום?

אז למה בבוקר? תעשי את זה מראש

ביצים קשות נשמרות ימים(!) אפילו מחוץ למקרר. תפוח אדמה גם. מכניסים כמו שהוא לסיר, לא צריך לקלף ולא כלום (אפילו עדיף, אולי תקבלי ככה את הביצה בחזרה ותאכלי אותה את לארוחת ערב). ולמה צריך לחכות שמשהו יתקרר פה?
איבדת אותי לגמרי. את רוצה שאני אבשל לך? באמת. אני מוכנה. רק בואי לקחת.

הרכבת תעלה לי כמו חצי לול ורבע שדה של תפו"א

טוב יאלה השתכנעתי, ביצה נעשה היום בערב, תפו"א אני מפחדת שישחיר, נעשה אותו בבוקר.

ולחכות שזה יתקרר כי אני לא נוהגת לקלף דברים רותחים שהרגע יצאו מהסיר (וכן כן אפשר לשטוף במים קרים וכו' אבל עדיין זה גוזל זמן בבוקר :))

...

*טון סבלני ורגוע. כמו זה שאני משתמשת בו כשבא לי לחנוק מישהו*

גושפי מותק, את לא חושבת שיהיה לך קל יותר לבשל את שני הדברים היום בערב ורק לקלוף את תפוח האדמה מחר בבוקר? ככה הוא יספיק להתקרר במהלך הלילה... זה בטח מהיר יותר רק לקלף אותו בבוקר מאשר לבשל אותו 30 דקות.

גושפי מותק #2, אולי תסבירי לי למה צריך לקלוף את תפוח האדמה ואת הביצה כשאף אחד לא מתכוון לאכול אותם?

כי בקשו אותם מקולפים?

ואם כבר אני מצייתת אז עד הסוף

*אמא את עדיין חברה שלי ועדיין אוהבת אותי למרות שאת כועסת?

שמש 33

New member
יקל עליכן אם אומר

שאתן מאד מאד מאד משעשעות מישהי על הבוקר?

למעלה