סדר עדיפויות מעוות

• פותח הנושא D-34
  • פורסם בתאריך

D-34

New member
סדר עדיפויות מעוות

עושים רעש מזה שסוריה, מדינה תומכת טרור תתקבל היום לחברה במועצת הביטחון. אני משער שישראל הייתה תחליף יותר טוב? מדינה תומכת, סליחה לא תומכת, מיישמת כיבוש. הכיבוש גרוע בהרבה מהטרור. הנשיא בוש מנה כמה עשרות מדינות תומכות טרור. למה הוא לא מנה מדינות תומכות כיבוש? אם היה מונה היה מקבל רשימה קצרה, בת 3 או 4 שורות, ובאחת מהן כתוב "ישראל". ועוד משהו-- הממשלה החלה לשטוף לציבור את המוח ש"אין טרור מוצדק וטרור לא מוצדק-- טרור הוא טרור" וכמעט הכריזו לפני כשבועיים על השגריר הצרפתי כאישיות בלתי רצוייה בגלל שהעז להגיד שיש הבדל בין הפיגוע בארה"ב למאבק הפלסטיני. מעבר לעובדה שהממשלה סותרת את עצמה (הרי אותם אנשים שיושבים או שישבו שם היו טרוריסטים בעצמם בימי המנדט) יש לי שאלה: האם גם הפרטיזנים היו טרוריסטים? אין כאן שחור או לבן. יש כל מיני סוגים של טרור, וכן- יש גם טרור מוצדק, כמו זה של הפרטיזנים במלחה"ע ה-2.

המוסד

New member
אנשי מרצ איבדו את הפרופורציה

א.דבר ראשון יותר מתשעים אחוז מערביי יש"ע חיים תחת ממשל עצמי ב.למיטב ידעתי ישראל מחויבת לתת לערביי יש"ע אוטונומיה ולא מדינה ואת זה עשינו ג.מעבר לכך השטחים הם לא בבעלות ערביי יש"ע, ירדן וויתרה על אותם שטחים לישראל ד.בד"כ לאנשים האינטרסים של המדינה שלהם חשובים יותר מאשר התעמולה נגדה החמאס והפת"ח זה לא אצ"ל וגם לא פרטיזנים, הם סתם אנשים שהיו רוצחים בהזדמנות הראשונה, לא, לא בגלל הכיבוש אלא בגלל שאתה יושב על "אדמה קדושה" שלא מגיעה לך כיוון שאתה שליח האימפריאליזים והקלונאליזים המערבי וכן, אדמה קדושה נמצאת גם בתל אביב

ישראל בכלל

לא ביקשה להכנס למועצת הביטחון של האו"ם, אחת הסיבות היא בדיוק זו שתקום צעקה גדולה (בעיקר מהצד הערבי שאתה כ"כ תומך בו) ועוד משהו, ההשוואה שלך לפיה ישראל דומה לסוריה, לא רק חסרת בסיס אלא נוראית סתם, כי אתה מוריד את הרמה המוסרית של ישראל כ"כ הרבה ומראה על תפיסה מעוותת של שנאה למדינה שלך עצמך א. סוריה היא כובשת ב. היא דיקטטורה תוקפנית ג. היא תומכת טרור ואם אתה רוצה עוד, אני יכול לתת עוד המון סיבות למה לא לכלול אותה במועצת הביטחון של האו"ם (מועצת הביטחון, זה מובן לך??) ולמה ישראל היא מוסרית הרבה הרבה יותר ממנה... (אתה גם יכול להסתכל בשרשרת של "למה לא להחזיר את הגולן" יש שם הרבה מידע על סוריה)

א.א.אפל

New member
כמה שאלות

1. איזה שטח סוריה כובשת? 2. באיזה טרור היא תומכת ואיך?, ומה יותר גרוע- קיום טרור בעצמך או תמיכה בו?

תשובות

סוריה כובשת בלבנון. היא תומכת בטרור של החיזבאללה. סוריה תומכת טרור וגם מקיימת טרור - אלפי אנשים נרצחים מדי שנה בסוריה ובלבנון רק בשל התנגדות למשטר, ואני לא מדבר על הפגנות אלימות.

רעות כ-ץ

New member
../images/Emo66.gif

אני מקווה שמתישהו תפסיק לפמפם את ה"יותר מ-90% מערביי ישע חיים תחת ממשל עצמי" הזה - זה פשוט לא נכון. אם ב"ממשל עצמי" אתה מתכוון לאוטונומיה, הרי שהיא מתפרשת על פני פחות מ-45% מהשטח שמעבר לקו הירוק (אני לא זוכרת את האחוזים המדויקים, זה ניתן לבירור.) מה גם שה"אוטונומיה" המגוחכת הזו, שהיתה אמורה לפנות את מקומה לצורת שלטון נורמלית יותר תוך חמש שנים, היא לא שלטון עצמאי פלסטיני אלא בעיקר סוג אחר של כיבוש. לגבי ההפרדה בין טרור לטרור, זו צביעות. ברור שכל טרוריסט בעיני עצמו ובעיני שולחיו הוא פעיל צדק לגיטימי, וברור שאין טרור לשם טרור, אלא לכל טרור יש את המניעים שלו ואת הצדק שאותו הוא מייצג. השאלה היא רק איפה עובר הגבול בין "לוחם חירות" לבין "טרוריסט", אם בכלל יש כזה. לדעתי, לוחם חירות הופך לטרוריסט ברגע שהוא מסרב להכיר בזכותו של הצד השני לריבונות. בכל אופן זה ענין סוביקטיבי והנסיון להציג אותו כנגזרת של "הצדק המוחלט והאולטימטיבי" (ע"ע ארה"ב ובן לאדן, ישראל והחמאס וכו´) הוא עיוור במקרה הטוב ומניפולטיבי במקרה הרע.

sheikh yamani

New member
smolani katan eikh ata yoshen?

ha peten ha shakhor yore al ha khanak takhat einav de allah ,ha rodan ha khazak el milkhama she be artsot arav ovdim et rukho, alfei alfei akrav arafat ha parua miad nya naor hu tsolef al akhiv pitom satan shakhor be mozayon ha zvaa ,litlot et diukan shel ha shalit akhzar, garua ve yamran mekhuar mimeno yesh afilu amon she beartsenu omrim atsmam gaon ele asher kibush, mafria le shena ha hem she matsdkim tina le yehuda

רעות כ-ץ

New member
אררג

איש, מילא שהיקף השקפת העולם שלך ובעיקר הכישורים הפואטיים שלך, הם מעבר למה שהקורא הממוצע יכול לעמוד בו, אבל הפונטיק היברו הזה זה באמת יותר מדי. זה פשוט בלתי קריא לחלוטין, תמצא דרך לכתוב בשפה מערבית מוכרת כלשהי, או לפחות תואיל לקצר את הטקסט ככה שנוכל, בעתות רצון, להבין את הרעיון הכללי.

sheikh yamani

New member
kherut ha meshorer

li khashuv ivanta she kol milei mila lomar emet laam ishmael , pere adam ulai ashaperkha besekhel u moakh aval im akashel ,li yishaer koakh amshikh ad le ein sof,lesakhek be khomer she alav omed kherut ha meshorer

תראה אני לא יודע אם אתה מודע

אבל בימים כאלה אתה צריך ליתמוך במדינתנו היפה ולא להיות נגדה!!! אם היא לא יפה ולא נעה לך אתה מוזמן ללכת ממנה!!! ואגב רציתי להוסיף שהערבים לא כל כך מסכנים הם מקבלים במדינה שלנו יחס של מלכים אבל לא להם זה לא מספיק הם רוצים להרוג אותי ואותך!!! אם תינחת במרכז רמאללה אני רוצה לראות שישנה להם שאתה מרצניק ואתה אוהב אותם רוצה שלום עלק מענין אותם באמת... ניראה לך שמעניין אותם??? אז אני אומר לך ל-א!!! בפרוש לא!!!!!!!!!!!! תראה בירדן ירו בהםאז הם ברכו משם לפה מיצריים עשו אותו הדבר וכחלק מהסכם השלום הם אמרו שהם נישארים אצלנו (אגב בתור ימני אני מודה שזאת הייתה אחת מהטעויות הגדולות שלנו!!!) ולכן אנחנו נידפקנו איתם אבל מה אנחנו נותנים להם אוכל חופש לעבוד מיים חשמל גז ועוד דברים מצרכים אנושיים שהם חובה... נראה לך שבמדינות ערב נתנו להם את זה??? אני יגיד לך לא אלה להפך!!!!!!!!!!!! לכן אני אומר לך הם מקבלים פה יחס של מלכים ועוד משהו אתה יודע שהמדינות הערביות שונאות אותם והן תומחות במדינה בישבילם רק כי הם רוצים להפתר מהבעיה והעול שלהם סופית... לא מגיע לנו היחס שאנו מקבלים מהם... יאיר (הלוואי שטרן) קלויר

טל קר

New member
רציתי לדעת אם יש לך דוגמאות

ליחס של המלכים שמקבלים הערבים. האם אתה מתכוון ליחס שקיבלו מלכים בהפיכות (שערפו את ראשם, התנקשו בהם וכאלה)? כי אחרת איני מבינה את הפער בין המציאות לתיאורים שלך.

דסדמונה

New member
יחס מלכים

יאיר- לא ידעתי שמלכים לא מקבלים אספקת מים זורמים. לא ידעתי שמלכים לא יכולים ללכת לעבודה בבוקר. לא ידעתי שילדי המלך לא הולכים לבי"הס, ושלאף אחד לא אכפת. לא ידעתי שלמלכים אין אוכל בבית... שום דבר טוב לא קרה לפלשתינאים כשישראל כבשה אותם. אז מה הפלא שהם שונאים אותנו? היינו מתנהגים אליהם כמו בני אדם, ואז אולי לא היינו עכשיו באינתיפדה. ואגב: אולי לא יהיה להם אכפת שאני מרצניקית- אבל האם לך יהיה אכפת אם ערבי מסוים תומך בטרור או לא, לפני שתכריז עליו כרוצח?

דסדמונה

1. אני לא יודע אם את יודעת אבל בכל חודש הם מ קבלים הרבה יותר ממך... מים חשמל טלוויזיה גז... וכסף (בלי לעבוד הם מקבלים כסף מכל מיני חוקים וגופים שחלים אליהם) 2. לא... דווקה כן משנה לי איזה ערבי זה אך כאשר הרוב שם הוא באירגוני טרור מה לעשות שצריך עונש קולקטיבי... או משהו בסיגנון

טל קר

New member
הבעיה זה לא אם היא יודעת, הבעיה

היא, שהם לא יודעים, כי הם לא מקבלים. חלקם מקבלים מים חשמל טלויזיה וגז (ומשלמים על זה) וחלקם לא כי הם גרים בישובים שלא קיבלו הכרה על ידי המדינה, או כי אין להם מאיפה לשלם על זה. חוץ מזה רבים מהם לא מקבלים אישורי עבודה (וכשהם כן מקבלים הם באמת עוסקים ב"עבודת מלכים". הם חוטבי העצים ושואבי המים של היהודים. עובדים במה שיהודים לא מוכנים לעבוד. בעיקר בניה ונקיון ועבודות פיזיות כסבלות וחקלאות) אני מציעה לך לקרוא מדי שבוע את המדור "אזור הדמדומים" בעיתון הארץ, וכן כמה דוחות של בצל"ם. אתה יודע, זה לא בדיוק יחס של מלכים להתייבש במחסומים, או למות מהעדר טיפול בגלל חוסר אישור להכנס. היחידים שידוע לי שמקבלים כסף בלי לעבוד הם חלק מהחרדים. הרוב הוא לא בארגוני טרור, ובטח שלא הרוב של אזרחי ישראל הערבים. במה מקדם משהו עונש קולקטיבי?

.המוסד

New member
טלקר

א.הוא דיבר על ערביי ישראל אם אני לא טועה ב.הרבה ערבים היו רוצים להיות במקומם ג.הם מתייבשים במחסומים של בגלל שלשאול משעמם אלא בגלל החברים שלהם ד.עונש קולקטיבי מרתיע מחבלים מלהכנס לישראל, לא בגלל שאיכפת להם שיסבלו אלא בגלל שיתפסו אותם במחסום

טל קר

New member
אז ככה.

א. ערבי ישראל מקבלים כסף בלי לעבוד? נראה לי שהוא דיבר על ערבים בעולם בעל מציאות חלופית. חוץ מזה שיש גם ערבים בתוך גבולות המדינה שיושבים בכפרים שאין בהם חשמל/מים/וכו´ בצורה מסודרת. ב. באמת? עם כמה ערבים דיברת שרוצים להיות במקומם? אולי תתן להם להחליט מה הם רוצים להיות ואל תכפה עליהם את מה שאתה חושב שטוב בשבילהם? ג. סליחה, אתה לא החבר שלי, למרות ששנינו יהודים. גם חברי המחתרת היהודית לא חברים שלי. ואם היו מנסים להעניש אותי על דברים שלא אני עשיתי אלא "חברי" ודאי שהייתי מתקוממת. ד. תגיד לי, אם עונש קולקטיבי מרתיע, איך הם עדין נכנסים? להפך, עונש קולקטיבי מגדיל את המוכנות של אנשים לפעול נגד המדינה, כי אם הם נענשים בלאו הכי, אז שלפחות יעשו משהו קודם, לא?

האמנם כיבוש ./???????

האם שמעתם פעם על עם נכבש שסירב להפסיק את הכיבוש ? לפלסטינאים הוצעה מדינה וחיי שלום - אך הם ( מנהיגיהם ) מעדיפים את השנאה והגשמת חלומם הישן להשמיד את ישראל ותושביה היהודים ( כולל חברי מרצ ) . האם אין זה חולני להזדהות עם אלו שצעקו בגרון ניחר - אידבחו אל יאהוד . האם אתם נוער חושב ??? בבקשה אל תענו בהתלהמות. להשלמת התמונה נא קראו את המאמר המצורף - אמנם הוא ארוך וכתוב באנגלית - אך חשוב מאוד לקרוא אותו. בתודה. עזרא

רגע רגע

אם אנחנו כיבוש אז למה אתה בכלל חי פה אה???????????????????????? הרי אנחנו כיבוש לא ואם כך אז אתה שותף לפשע מגעיל אותי לראות אנשים "משלנו" שבצד של הפלסטינאים! לירות על אוטובוס של ילדים זה מוצדק? וששלושה אחים יחזרו בלי רגלים הבייתה? לטבוח בילדים בדיסקוטקים זה מוצדק? להרוג בסכילת אבנים שני ילדים תמימים בני 13 זה מוצדק את\ה פשוט מגעילים אותי ואני מקווה שלך זה לא יקרה כדיי שתבין זאת מוחשית!!!!!!!

למעלה