סדר יום

• פותח הנושא ש84
  • פורסם בתאריך

ש84

New member
סדר יום

הי,
אני שני, חדשה פה, אמא של נגה בת כמעט שלושה חודשים.
עד שלשום לא עשיתי שום נסיון לייצר לה סדר יום, ואז בסוף כל הנקה היא היתה או נרדמת עד ההנקה הבאה, או נשארת עירנית עד ההנקה הבאה. במשך היום היו לה מעט מאוד תקופות עירנות (כשהיא לא עצבנית), אולי 30-40 דקות ביום, בטח לא 4*שעה-שעה וחצי, כמו שמופיע בסדרי היום המוצעים באינטרנט.
אתמול התחלתי לעשות נסיון לסדר יום, שזה אומר שאחרי כל הנקה אני מנסה לשחק איתה (בעיקר לגרום לה לשכב על הבטן, דבר שהיא לא עושה המון) וכשהיא מתחילה לפהק אני מנסה להרדים אותה -זה ממש לא פשוט בהתחשב בזה שהיא רגילה להירדם רק אחרי ארוחות.
בחלק מהפעמים בזמן העירנות אני לוקחת אותה לטיול בעגלה (מה שבדרך כלל מקל עליה לשכב על הבטן בלי להתעצבן), אבל לפעמים היא נרדמת ואז יוצא שהיא ערה אולי חצי שעה, ולא שעה-שעה וחצי כמו שהיא אמורה להיות.
השאלה שלי היא אם כשאני חוזרת הביתה והיא ישנה בעגלה כבר לוותר על זמן העירנות ולהעביר אותה לעריסה, או להעיר אותה מחדש?
אשמח לכל תגובה, וגם לטיפים אחרים לגבי סדר יום, זה חדש לי לגמרי...
תודה,
שני

ש84

New member
עוד שאלה

לפי סדר היום המוצע באינטרנט לקראת הערב אמורה להיות האכלה, אחריה שעה-שעה וחצי פעילות ואז טקס שינה שכולל אמבטיה, עיסוי, האכלה והשכבה.
אבל כאמור הילדה לא חזקה בקטעים של הפעילות אז בשלב הזה או שהיא צורחת או שמרגיעים אותה ואז היא נרדמת. אפשר היה לקצר את השלב הזה ולהקדים את טקס השינה, אבל אין הגיון להאכיל אותה שוב כל כך מהר אחרי ההאכלה הקודמת.
רעיונות?
זה הגיוני שלילדה בת שלושה חודשים יש כל כך מעט זמן במשך היום שבו היא עירנית ופעילה? כי רוב הזמן היא אוכלת, ישנה או עצבנית...

אושר מ

New member
כן זה הגיוני

יש תינוקות שישנים יותר ויש כאלה שפחות. לניו בורן אין באמת סדר יום. וכל אחד הוא אחר.
הייתי פחות דואגת מסדר היום שלה ויותר זורמת איתה. עייפה להשכיב אותה. עירנית - לשחק איתה.

סדר היום יסתדר בהמשך.

לגבי טקס שינה - אצלנו יש פעמים שזה מתחיל ברגע שהוא קם משנת אחר הצהריים (אם היתה כזו). אוכל לחכות רבע שעה, מקלחת, עיסוי, שוב אוכל ספר ולישון.

היא עוד לא בת 3 חודשים
אז אל תתעקשי איתה על סדר יום קבוע אם זה עדיין לא מתאים לה. גם אחרי גיל 3 חודשים לא צריך להתעקש על זה. את תראי שעם הזמן זה יקרה מעצמו, אם תקפידי להשכיב אותה לישון כשהיא עייפה.
אם נראה לך שהיא עייפה יותר מדי או ישנה הרבה מדי אני מציעה לך לנהל רישום של שעות השינה שלה במהלך היום ולהתייעץ עם רופא ילדים שיגיד לך אם זה סביר. אני יכולה להגיד לך שבממוצע בגיל הזה תינוקות אמורים לישון כ- 15 שעות ביממה. אם היא ישנה משמעותית יותר מזה - תתייעצי עם רופא.
לגבי זמני עירות על הבטן - יש המון דרכים לגרום להם לאמץ את חגורת הכתפיים בלי להשכיב אותם ממש על הבטן (למשל לשכב על הגב ולהשכיב אותה כל שהבטן שלה על הבטן שלך והיא צריכה להרים ראש כדי לראות את הפנים שלך, ואני בטוחה שאם תשאלי בפינה של ענת היא תוכל לתת לך עוד המון רעיונות).
&nbsp
דבר אחרון לגבי השאלה שלך - אם היא נרדמה וישנה בעגלה לא הייתי מעירה אותה בכוונה. תני לה לישון.

אושר מ

New member
עוד לגבי שיפור שכיבה על הבטן

את יכולה במשך היום כשאת בהשגחה להשכיב אותה לישון על הבטן. ואז כשהיא מתעוררת היא בעצם מתרגלת זמן בטן. דקה שתיים שלוש כל פעם. זה מצטבר

למעלה