סדר יום לבן חודש

סדר יום לבן חודש

אני רוצה ליצור סדר יום לקטן עד כמה שניתן. הוא בן חודש, אז ברור שיותר מדי הצלחה לא תהיה, אבל בכל זאת. בגדול, הוא ילד די נוח, מתעורר לא מעט בלילה אבל חוזר לישון. בימים הטובים סדר היום שלו נראה בערך כך: מתעורר בסביבות עשר וחצי, ער עד 12-13, מנמנם חצי שעה ושוב ער עד 14:30 בערך. אז הולך לישון לשעה וחצי, ער עד 18, ישן עם הפסקות עד 21, ער עד 22:30, נרדם עד 8, עם הפסקות לאוכל כל שעתיים. ב8 הוא פותח עיניים אבל אני ״משכנעת״ אותו לישון עד 10:30.
יש קצת שינויים במהלך היום, בשנת הלילה ההבדל לרוב הוא במספר התעוררויות, אבל לא בשעות השינה.
עד עכשיו זה עבד כי תמיד היה מישהו עם שאר הילדים, אבל מעכשיו אצטרך לקום בבוקר לארגן אותם למסגרות וגם לקחת אותם. וגם מפריע לי שבמהלך היום הוא ישן לרוב חצי שעה כל פעם, הולך לישון מאוחר.
אני זוכרת שבשלב מסויים יש שנת בוקר ושנת צהריים. מה זה יקרה? בטח לא לפני גיל חצי שנה, נכון?

אני לא חושבת שבגיל הזה אפשר

לקבע סדר יום. יש לי תינוק בן חודשיים ורק עכשיו מתחיל להיות איזשהו סדר כללי, למרות שהוא גם לא 100%. אני חושבת שסדר ממש זה רק מגיל 5 חודשים באמת.
לגבי השינה, מחזור שינה של תינוק הוא כ-40 דקות, תנסי להאריך לו את השינה אולי ע"י נדנוד עגלה וכו'...
למרות שנראה שאצלך הוא ישן בסדר במהלך היום, תנסי גם להשכיב אותו ברגע שמראה סימני עייפות ולא למשוך יותר מידי. הוא אמור להיות ער בערך שעה-שעה וחצי כל פעם ואז שוב לישון.

גם ככה הוא יונק כל שעה שעה וחצי כשהוא ער

אבל לא תמיד הוא נרדם בהנקה. ולפעמים הפוך, בכוונה אני מביאה אותו להנקה בסלון, יש רעש , אור, ילדים, והוא חוזר לישון אחרי ההנקה.
הוא ישן במיטה, לא בעגלה. את אומרת להעביר אותו לעגלה שימשיך לישון? אם לוקחים אותו על הידיים, הוא מתעורר.

אמא בעמ

New member
סדר יום

אצלנו בגיל הזה הדבר הקבוע היחיד בסדר היום היתה שעת האמבטיה שגם הבדילה בין יום ללילד, וגם היא כמובן לא בדיוק באותה שעה, אלא רק בערך וזה היה יותר בשבילנו, ההורים, מאשר בשביל התינוקת.
אני חושבת שאפשר בגיל הזה לנסות לקבוע אולי לעצמך כמה עוגנים (אמבטיה לתינוק, שעת התארגנות לעצמך ולילדים הגדולים בבוקר, טיול עם העגלה וכו') ולראות איך התינוק משתלב עם אותם העוגנים. כמובן שעם הזמן מתקבע סוג של סדר יום גם לתינוק, כמו שאת בטח יודעת מניסיון :)

במהלך היום אולי אפשר שיישן בעגלה

לי זה נוח, שגם אפשר לנייד ממקום למקום וגם באמת לנדנד ולנסות להאריך את השינה.
לפעמים אני גם מניחה אותו במיטה שלנו במהלך היום, ואז הרבה פעמים הוא ישן יותר זמן (כנראה מריח...).

אושר מ

New member
אני לא חושבת שיש אפשרות לבנות לו ממש סדר יום

אם כי אצלנו ההקפדה על המקלחת וטקס השינה ממש סידרה לנו את שנת הלילה (ולא אף שינה אחרת).
אצלי הוא ישן תנומות של 40 דקות במשך היום. בדר"כ 3 כאלה. ומבחינת שנת לילה אחרי שהתחלנו להקפיד על טקס הולך לישון סביב שבע וקם בדר"כ בשבע. לפעמים מושך עד תשע.

חשבת על פתרון של מנשא? אם הוא ער בבוקר בזמן ההתארגנויות שימי אותו במנשא וזה משאיר לך ידיים לילדים האחרים.

הבעיה העיקרית שלי היא שנת יום

בלילות הוא ישן, אומנם עם התעוררות של פעם בשעתיים וקצת לאוכל, אבל חוזר לישון אחרי זה. יש קצת בעיה מבחינת ההשכבה כי במצב אידאלי הוא מתעורר באזור תשע, ער עד עשר וקצת ונרדם לשנת לילה. אבל לפעמים מתחיל את השינה כבר בשמונה ולפעמים דוקא מתעורר לחלוטין בעשר. אני מניחה שאמבטיה יכולה לעזור, רק שזה קצת בעייתי כי באזור שבע כולם אוכלים ארוחת ערב ואז מתחילים להתכונן לשינה. הבית שקט רק באזור תשעה. לא כמו ילד אחד :)
וביום יש בלגן, הוא ישן הרבה פעמים, לפעמים עשרים דקות ולפעמים יותר משעה. כמו שאמרתי, עד עכשיו זה לא היה נורא, אבל עכשיו יהיה לי קשה להסתדר איתו ועם סדר היום של הגדולים. במיוחד שכל אחד מסיים בשעה אחרת, ויש חוגים וכד׳.
בעיקרון, יש לי עזרה, אבל היא רק מעיקה והייתי שמחה להסתדר לבד.
ואיך גורמים לילד בן חודשיים להתעורר פעם אחת? אף אחד אצלי לא היה כזה.
. אם כי היום הקטן פתח פערים של שלוש שעות, אחרי שהלך לישון בסביבות 11, אחרי שבכה בגלל כאבי בטן ועשה מלא קקי (זה כנראה הסוד של שינ טובה

בטח היום יקום כל שעה, כדי לאזן.

אושר מ

New member
אז ביום שימי במנשא

גם קרוב אליך, גם משאיר לך ידיים פתוחות.
את יכולה לשים בטן אל בטן ואז כשהוא ער הוא מתרגל הרמת ראש וברגע שהוא נרדם לתמוך לו את הראש עם הבד.

לגבי הלילה - הפסקתי לתת לו ציצי על כל פיפס וניסיתי להבין למה קם. אבל אם תשאלי את אמא שלי זה כי הוא הבן שלי. היא טוענת שאני ישנתי לילות מגיל חודש וחצי

עקשנית25

New member
אצלי בשלב הזה עבד האיזי של הלוחשת כמו שעון שוויצרי לחלוטין

ומדובר בילד מאוד נח.
ככה שמההשכמה זה הולך ככה: אוכל (נרדם בהנקה ל5 דקות, זה בסדר), משחק שעה ושעה שינה דווקא לאחר המשחק. אני חיפשתי גם אז משו שיתאים, והרי לפי גישת הלוחשת אין צורך לחכות ל5 חודשים והקטן שלי תפס את זה לגמרי.
&nbsp
אם היה צורך שמישהו ישמור עליו, אז הייתי ממש פותחת שעון ויודעת להגיד מתי כל דבר וכך היה. תמיד. משו נפלא באמת. זה לא מתאים לכולם, זה ברור. בהצלחה :)

אבל איך הרדמת בלי ציצי?

אצלינו על אבא מדי פעם הוא נרדם בלי ציצי, ולפעמים נרדם על שטיח הפעילות.
אבל ממני הוא דורש ציצי

עקשנית25

New member
האמת?

בעגלה בתנועה במשך היום . זה גם לא יצר תלות בסופו של דבר. ויש לנו יועצת תינוקות איפה שאני גרה, מומחית המון שנים מעל 30 בטיפול שאמרה לי שהם זקוקים לזה כדי להירגע ולא לפחד מיצירת תלות וכך היה.

ולהרדמת הלילה הנקה ומיטה. עד היום (בן שנה ושלוש) בגיל 3 חודשים התחיל לפתוח פערים. היום ישן לילה שלם עם הנקה לפני... מה לעשות :)

גם אצלי הוא לאו דווקא נרדם על הציצי

יותר נכון, כמעט ולא.
הוא לוקח מוצץ? אצלי הוא בהתחלה לא רצה בכלל, אבל התעקשתי ולא ויתרתי, קניתי מלא סוגים עד שאחד תפס, וזה ממש עוזר לו להירדם, אני מניחה אותו עם חיתול בד ומוצץ בעגלה והוא ממש נרדם. לפעמים גם בידיים. בלילה זה עובד גם במיטה בלי נדנודים (עם מוזיקה נעימה ברקע).
&nbsp

למעלה