סדר יום בהנקה?

ssanders

New member
סדר יום בהנקה?

התינוק שלי בן חודש ואני מניקה בילבד! אני מעוניינת להתחיל להרגיל אותו לאכול כול 3 שעות (מה שיקל עלי מאד) אך אני שומעת דעות מנוגדות בנושא. האים זה מומלץ או שעלי להמשיך להניק אותו מתי שהוא רוצה (שלפעמים זה כול שעה) ?

חד משמעית - מתי שהוא רוצה.

בייחוד כאשר מדובר על תינוק בן חודש !! אבל גם מאוחר יותר.... אם אינך רוצה להכנס לסחרור של בעיות בעלייה במשקל, תינוק עצבני ורעב, הפחתה בכמות החלב המיוצרת אצלך ועוד בעיות...תשכחי מהשעון ותסתכלי על התינוק. רק התינוק יודע מתי הוא רעב וזה מה שחשוב - לא סדר יום ולא חוסר נוחות שלך.

אלונה ע

New member
../images/Emo45.gif מחזקת (שוב) את רויטל

הנקה לפי דרישה היא תנאי להצלחת ההנקה ולמניעת בעיות. התינוק שלך נולד בלי שעון ואם הוא זקוק לך לעתים קרובות אז תהיי שם בשבילו. האכלה כל 3 שעות מתאימה לתינוקות שניזונים מתחליפים עם כל החסרונות שכרוכים בכך... וקבלי עידוד קטן: אני יודעת שעכשיו זה שלב קשה אבל זה הולך ומשתפר עם הזמן

להרגיל...

אני בניגוד לתגוות שקיבלת חושבות שכדאי מאוד להרגיל את הילד לסדר יום, כי ברור שאת צריכה לחשוב גם על עצמך.

panicmom

New member
תקראי פה (ארוך)

אני מסכימה עם הבנות - הנקה צריכה להיות על פי דרישה, אבל אני מנסה לנתח את מה שכתבת... אני אספר לך משהו שד"ר ליבוביץ לימדה אותי. תינוקות יונקים, הרבה פעמים אוכלים במקבצים - בעיקר הפיצקעלק (וגיל חודש זה פיצי): מה זה אומר? שבשעות מסויימות (לרוב זה בערב) - הם ירצו להיות מחוברים אפילו ל- 3-4 שעות ללא הפסקה, ואז יכול להיות שפתאום הם ילכו לישון, ואפילו יש כאלו שישנים 5 שעות. אז השאלה שלי היא: האם כשאת כותבת "כל שעה" - האם את מתכוונת ל: כל שעה, כל היממה, וכל הזמן? אולי את צריכה לפגוש יועצת הנקה - אולי התפיסה שלו לא מספיק טובה ומכאן ההנקה לא יעילה, ומכאן: הוא כל הזמן מחובר לציצי? אולי - אולי אתם בקפיצת גדילה של גיל 6 שבועות, ובתקופות כאלו, באמת התינוק רוצה להיות כל הזמן על הציצי - וזה מה שמייאש אותך (אם זה הענין - תדעי שקפיצת גדילה חולפת, והיא תחלוף הכי מהר אם תתני לו לפי דרישה).

panicmom

New member
ותוספת...

בעיקר: אם את מתכוונת ב"כל שעה" לזה שחולפת שעה אחת בלבד מתחילת הנקה אחת, ועד להנקה השניה, אז מה שכתבתי קודם לגבי מפגש עם יועצת הנקה הוא קריטי - כי בקצב המטורף הזה - את תתייאשי מההנקה מאוד מאוד מהר, ואנחנו לא רוצות שזה יקרה.

לא סיימתי

ביתי בת חודשיים וחצי, וכבר מההתחלה הרגלי אתה לאכול כל שלוש שעת. וזה הולך נהדר. גם אני שמעתי דעות שונות בנושא. יועצות הנקה ואחות בטית חלב אמרו לי שאני חייבת להיות כל הזמן עם ציצי בחוץ. מצד שני בשבוע השני הלכתי לפרופ' ילדים מומחה שאמ לי שאני חייבת לעשות סדר יום ולתת לה כל 3 שעות, כי אחרת היא תסבול מכאבי בטן ותפלוט כל הזמן (בדיוק כמונו שאם אנחנו אוכלים הרבה הבטן מחילה לכאוב). הבת שלי מאוד רגועה, ועולה במשקל ממש לפי הספר! בנוסף, יש לי זמן לעצמי, אני יכולה לעשו סידורים, לצאת לחדר כושר ולהשאיר אותה עם בעלי ללא שום דאגה. בניגוד לחברה שלי שהרגלה את בנה לאכול כל פעם כשהוא בוכה, ונראה כי שניהם סובלים מזה אני דוגלת בדר יום....

panicmom

New member
איבי - זה לא פייר...

זה לא אותו דבר אצל כולן. היא נולדה 4.5 קילו... אם זה תינוק שנולד 2.5 קילו, ובגיל חודש שוקל 3.5, אז לאכול כל 3 שעות לא בטוח יתאים לו. אני דוגלת בשיטה של האכלה על פי דרישה מצד אחד: ומצד שני, אני מבינה שיש משהו בדברייך, כי אני מאמינה מאוד בשיטה של ה"לוחשת לתינוקות" (האכלה, פעילות, שינה). הבעיה בהגדרה של "האכלה על פי דרישה" היא כזאת: מרבית האמהות, בעיקר אמהות לילד ראשון, שולפות ציצי כל פעם שהתינוק בוכה - והן לא מבינות שלפעמים הוא בוכה כי הוא בכלל עייף - ואז הוא מתרגל לאכול בשביל אוכל, לאכול בשביל לישון, לאכול כשמשעמם לו (וגם אז הוא יתחיל לבכות) - וכך מגיעים להנקה כל שעה. אני מסכמת את שלל העיצות שלי, בכך שאני אמליץ לכל האמהות כאן לקרוא את הלוחשת (זה לא הפעם הראשונה שאני אומרת את זה). נכון שיש לה גישה שגרמה לכמה בנות כאן להטיל עליה וטו - אבל יש המון חוכמה והגיון בדברים שהיא כותבת. איבי - קראת אותה?

בכי הוא לאוו דווקא בגלל רעב

האמת היא שלא קראתי את הספר, עיינתי בו קצת בסטימצקי. נכון שהגברת שלי נולדה גדולה,אבל להפך, דווקא בגלל המשקל שלה אמרו לי "היא ילדה גדולה, והיא דורשת אוכל כל הזמן, אז את חייבת להיות כל הזמן עם ציצי בחוץ". ואז ממש התבלבלתי...ובשבוע השני להולדתה היא בכתה רוב הזמן ואני פרשתי את זה כרעב ונתתי לה לאכול כל שעה וחצי לערך, בערב הלכתי לרופא כי פחדתי שמשהו עובר עליה. ואז הרופא אמר לי שאני חייבת לעשות לה סדר יום, למרות האינסטניק האימהי שבנו.. לדעתי, כל אמא מכירה את התינוק שלה הכי טוב. והכי חשוב זה לא ללכת לפי מה שכתוב בספרים!!!

שאלה של סבתא.

לפני כשבועיים ביתי חלתה. היתה לה דלקת בשד, היא סבלה כל השבוע מחום גבוה, שתתה אנטיביוטיקה ולכן לא יכלה להניק. היו לה כאבים איומים בשד ימין. היא שאבה חלב אבל לא יכלה לעשות זאת בצד הכואב. בינתיים התינוק שהוא בן חודש אכל מבקבוק, כשהחלימה חזרה להנקה אבל התינוק יונק 5 דקות מצד אחד מתעצבן ועוזב את הפטמה,כך גם בשד השני. היא חוששת שהוא לא אוכל מספיק ולא רגוע ואז מאכילה אותו מבקבוק. מה עושים? מבקשת עיצה כדי שהיא לא תתיאש מההנקה.תודה

מי100

New member
בעניין דלקות...

מותר להניק כשיש דלקת, רק צריך לוודא שמקבלים אנטיביוטיקה המותרת בהנקה. אם היא לא שאבה מהצד הכואב ולא 'הוציאה' ממנו חלב בכמות מספקת סביר להניח שהכמות ירדה. ברגע שהיא נכנסת לסחרור של בקבוקים ההנקה עלולה ללכת ולהעלם... לתינוק קל יותר לאכול מבקבוק, מה גם שאם היא נותנת תחליף אז הארוחות האלה לא נדרשות מהשד והוא לא ייצר פחות חלב. כדאי לפנות ליועצת הנקה שתלווה את החזרה להנקה מלאה. בנתיים כדאי לשאוב משני הצדדים לאחר ארוחות התינוק או ביניהן כדי להגדיל את הכמות.

If you think that your baby is

feeding too often, I trust your instincts. Babies normally feed at least 8-12 times in 24 hours. But, there are cases where babies do not want to stop or let go of the breast. In these cases, there is a reason. Usually it is becuase the baby is not latching well on the breast. Look at this article, especially the pictures of how the baby should be latched on the breast and tell me if that is how your baby is latched. Other cases where babies never let go of the breast: if you have really large nipples, it could be that the baby is latching on the nipple only, and not MILKING the breast adn not getting the milk out. Both are the same, and I would suggest that you see a yeotset hanaka as soon as possible to see if your baby is latched well. You can also send me a picture of your baby on the breast until you see the yoetset and maybe I can give you some help. Here is my e-mail: [email protected]

למעלה