סדר ט"ו בשבט תשע"ה

• פותח הנושא 22BB
  • פורסם בתאריך

22BB

New member
סדר ט"ו בשבט תשע"ה

בגלל השמיטה שמתי רק עציצים קטנים מפלסטיק ובמקום סידור פרחים סידור פירות.
היה מאד נחמד, אווירה טובה ומצב רוח טוב, ולאה הפסידה את השירה מתוך השירונים בליווי פסנתר.
מזל שאנחנו לא בשוויץ ומזל שאני ועד הבית כי שרנו עד 11.30 ומותר עד 11.

22BB

New member
היה קצת אוכל

סלט פומלה ורימון - חובה
סלט סלק, תפוחים ואגוזים
סלט חסה, עלי בייבי, פלפל שושקה, מלפפון מיני, עגבניות שרי, אבוקדו והרבה אגוזים , בונדוק, קשיו וצנוברים קלויים.

לא הספקתי לצלם :
כשהגיעו קיבלו לפי המסורת צלוחית מרק אבוקדו.
לברכת מזונות בתחילת הסדר הגשתי לכל אחת שקית של מאפה בצק פילאס במילוי ירקות וטונה.

22BB

New member
ירקות לא טריים

מגש ארוך ארוך עם פלפלים קלויים, פרוסות חצילים מטוגנים ופלחי קולורבי בתנור עם טחינה.
אין תמונה של כל המגש, וחבל.
קישואים עם בונדוק קלוי שחני הביאה למפגש.
סלמון בציפוי פיסטוקים.

22BB

New member
בשר

כבד עם בצל מטוגן ותפוחים מטוגנים.
קציצות בשר ועוף ברוטב חמוץ מתוק עם אננס ופלפל אדום. קצת נשרף אז לא רואים רוטב וסליחה שהצלחת לא נקיה.
היה די מבצע גם לשבת ולהשתתף בקריאה, גם להשגיח על האוכל שיהיה חם בזמן וגם להגיש הכל מהר לשולחן.
שוקיים עם פטריות וערמונים ביין. לא כ"כ רואים את הפטריות והערמונים, והיו הרבה, כי הכנסתי אותם מתחת לשוקיים שיבלו עם היין ולא הספקתי להפוך.

fields5

New member
את פשוט אלופה משובחת ואנינה. אין מילים. אין מנה שלא הייתי

טועמת. שאפו.
&nbsp

22BB

New member
תוספות וקינוח אחד בלבד מצולם

נכון שלא צריך תמונה של פירה ? א לא.
בטטות אפויות בשמ"ז
ירקות ירוקים מבושלים ומוקפצים בשמ"ז - פרוסות שעועית טורקית, אדממה, אפונה גדולה
קינוח מקרנדו או שוקולד שהיה כוכב לפני כעשור. יש אחת שלא אוכלת חלמונים אז הכנתי בגלל. כשאמרתי לה שאין בעוגה חלמונים היא נזכרה להגיד לי שגם שוקולד היא לא אוכלת. נחמד מאד.
בסיס של עוגת מקצפת עם שקדים, כדור מוס שוקולד, ציפוי שוקולד ועיטור של קצפת עם שוקולד.
במקור העיטור צריך להיות קצפת עם פרלין. לא יודעת עם אבקה או ממרח, לי היה ממרח.
למרות שזכרתי שתמיד היה כתוב שהוא פרווה, כי אין בו כל מרכיב חלבי אלא המרכיב העיקרי הוא אגוזי לוז והתוספת היא סוכר ושמן, משום מה הסתכלתי על המרכיבים והופתעתי לראות שכתוב כשר חלבי, יתכנו שאריות חלב. אז במקום נוגט המסתי קצת שוקולד ויצא יופי.
היו גם ריבועי לימון של שירה וריבועי פלודן. שלא צולמו. נשאר לי אז אולי אצם מחר כי הכלי נחמד.
היו גם עוגיות קוואקר של סבתשי שאני מאד אוהבת ולא צולמו. עשיתי עם תחליף סוכר ועם 2 חלבונים במקום ביצה ויצאו עוגיות של פסח רק עם חמץ..
היו מאפינס פרג שהביאה זו שלא אוכלת חלמונים. היא אמרה שתביא עוגת תמרים אבל הביאה פרג. היא אמרה שהיא לא אוכלת שוקולד אבל ציפתה את המאפינס בשוקולד. מעניין... היום טעמתי והיה טעים מאד.

amysh

New member
וואו!! מדהים!

יש לך תמונה של פרוסת עוגה מבפנים? מסקרן אותי
&nbsp
והמתנה- שאפו, מלא עבודה הטארטלטים הקטנים האלה וגם יתר המתוקים שהכנת

22BB

New member
וכל אחת יצאה עם צלחת מתנה

לפני שנתיים הכנתי צנצנות עם פסטו ובגלל שאמא שלי לא הרגישה טוב והיתה בבית חולים שכחתי לתת.
לפני שנה שכחתי בכלל להכין משהו לתת.
השנה הכנתי צלחות די דומות אבל עם קצת קומבינציות.
במרכז גלילות תמרים ואגוזים של יפנית. לי טעים, פחות דבש אם כי גם פחות אגוזים לחבילת תמרים.
משמשים מיובשים טבולים בשוקולד, פרוסות מלון או אננס טבולים בשוקולד, תותים טבולים בשוקולד, ריבועי פאי קטנים ממולאים במילוי שוקולד ובראס, וריבועי עוגת טחינה וסילאן שהביאה רקפת לפני יומיים ויפנית הכינה היום.

shira1960

Active member
מדהים!! BB כל הכבוד!

הכל נראה כל כך מקסים וטעים ומוקפד (כרגיל אצלך) והצלחות שכל אחד קיבל הביתה!! משו משו

tzivi1

New member
ואוו!!! פשוט מהמם

הייתי טועמת מהכל, והייתי מתבייתת על הצלחות שחילקת וסידור הפירות - פשוט מהמם!
&nbsp
סידרת בעצמך את הפירות? תוכלי לתת כמה טיפים לסידור כזה?

22BB

New member
ברור שסידרתי לבד. טיפים ? סידור חופשי הוא סידור בקבוצות

קבוצות צבע, איזון בין הצדדים שלא כל המשקל של הסידור יהיה בצד אחד, קומפוזיציה שסוגרת את התחום של הפרחים בקו עגול.
למדתי לפני שנה קורס שזירת פרחים, אבל הסידור הזה היה די ספונטני.
יותר קל לעשות סידור עגול וקצבי.
אני משערת שצריך יד ועין טובים , פשוט לנסות ואם לא תוקעים טוב להוציא ולשנות.
במקרה של פירות עם שיפודים צריך להשתדל שהקיסמים לא ייראו. בסידור רגיל פשוט סותמים חורים עם ירק.
לא קניתי ירק, ומה שקטפתי ברחוב לא בא לי לשים, הוספתי רק כמה ענפי תפוזונים שקטפתי מהגינה שלנו.

tzivi1

New member
מרגישים את היד של שזירת פרחים

אחרי שראיתי את הודעתך כתבתי בגוגל תמונות "סידור פירות", ואף אחד מסידורי הפירות לא משתווה לשלך.

אמרלדה

Active member
לא פחות מסדר פסח. שאפו BB. יפהפה.

הכי אהבתי את סידור הפרחים מפירות. מקסים.

yela

New member
מרשים ומושקע כרגיל !! נראה גם טעים דרך המסך.

ועל זה נאמר YYY רק חסר לי כאן האייקון הירוק מקנאה שהיה

לנו בוויינט. איזה יופי.
תמיד אצלך יפה אבל את משתבחת עוד ועוד משנה לשנה.

חנהפ

Active member
זהו, נפלה לי הלסת... הולכת להרים...את

איזה יופי של שולחן, מעדנים והכל כ"כ אסטטי, בטוב טעם!

למעלה