סדר טרנסנדנטלי

בארס

New member
סדר טרנסנדנטלי

דניאל, אורי, אור...משהו לא מסתדר לי ואני רוצה להציג כאן כמה שאלות (אנה אל תראו אותן כתוקפניות גם אם הן מנוסחות בצורה ישירה) ולנסות להבין מה כאן לא מתיישב? אור ואורי הציגו באחד השרשורים את שבעת מצבי התודעה: אורי אור 1. עירנות •חלימה 2. שינה •שניה 3. חלימה •ערות 4. ת' טרנסנדנטלית •המדיטציה- הניסיון להגיע למעבר 5. ת' קוסמית •סיסי- השלב שאתה מודע לכל, גם בחלימה, גם בשינה וגם בערות. 6. ת' אלוהים •ג'יסי - השלב שבו אתה אוהב את כול העולם באהבה מושלמת 7. ת'אחדות •יווסי (YUSI) - השלב של האחדות, השלב של ההארה. עכשיו...ברור ששלושת מצבי התודעה הראשונים הם נחלתו של האדם ה"בסיסי" והוא מתנסה בהם לסרוגין, עד כאן הכל בסדר אבל מכאן ואילך מתחילים להופיע אי בהירויות בדרגות שונות. חוסר הבהירות הראשון נובע מבעיות של 'מינוחים' שזו בעיה שולית יחסית ואני לא אתעקב עליה, למרות שכמו שאני אציג בהמשך היא גורמת ל"סלט" בעייתי שמן הסתם מעיד על חוסר בהירות בסיסי יותר. שבעת מצבי התודעה ידועים בהרבה מסורות רוחניות אם כי ההבנה אותם ואת הביטוי שלהם בפועל בקיום האנושי שונות מאיך שהם מוצגים בדברים שלכם, אי לכך אני אסביר קצת על מצבי התודעה הגבוהים ע"פ המסורות שאני מכיר ואני אתחיל מדרגת התודעה החמישית. מה שאורי כינה 'תודעה קוסמית' ואור כינה 'סיסי' ידוע כמצב של תודעה עצמית ואחדות עצמית של האדם, כלומר היותו מודע לעצמו בשלמות (גוף נפש רוח), זה מצב שבו האדם כבר לא רואה את עצמו כנפרד ונבדל מהסביבה אלא כחלק אינטגרלי מחובר במודע למקור הבריאה המשותף לכל הקיים, אם כי זהו עדיין מצב תודעה סובייקטיבי, קרי האדם מודע לעצמו אבל לא מודע באותה המידה לזולתו!...זהו מצב תודעה שמוכר לכל מיני אנשים גם בפורום הזה...ולפעמים הם מעידים על עצמם כמוארים. הם הגיעו למצב הרם הזה מכל מיני סיבות (נסתרות ע"פ רוב) אבל מה שמאפיין את הרמה הזאת היא שלא מדובר כאן במצב חולף או שמגיעים אליו מידי פעם במדיטציה ואז "נופלים" חזרה למציאות הנפרדת אלא זהו מצב מבוסס שמלווה את האדם לאורך כל שעות היום (והלילה)...וחוץ מאותם יחידים שהגיעו למעמד הזה רוב בני האדם יכולים לעמול חיים שלמים בכדי להגיע אליו...ואני מזכיר שאני עדיין מדבר רק על מצב התודעה החמישי! רמת התודעה השישית היא כבר רמת תודעה אובייקטיבית יותר בה האדם מתחבר לידע אבסולוטי שמרכיב את כל הקיים ומתאחד איתו...הגעה למצב בו רמת התודעה הזאת מתייצבת באדם עשויה לערוך עוד מספר רב של שנות עבודה רוחנית אינטנסיבית אבל בכל מקרה להגיע אליה (או להתנסויות בה) ניתן רק לאחר שהושלמה התייצבות רמת התודעה החמישית באדם ולא לפני כן. רמת התודעה השביעית היא כבר ממש בגדר 'מדע בדיוני' אז נניח לה. להלן ציטוט מאחת ההודעות שלך דניאל: "...באותו שבירי של שנייה שבו אנו מתנסים פירושו של דבר, שאנחנו מרגילים את הגוף לחשוב, לתפקד, לפעול מתוך הרמה הטרנסנדנטלית. כשאדם מרגיל את התודעה שלו, את הגוף שלו, לרמה הטרנסנדנטלית, שוב ושוב, לאחר זמן מה, הרמה הזו מלווה אותו 24 שעות ביממה, זהו המצב המיוחד של הארה, של שימוש במלוא היכולת שלנו. תרגול התעופה היוגית הוא תרגול יעיל ביותר לפתח באופן מהיר, נוח, נעים ומעשי, שימוש במלוא יכולת, בכל הפוטנציאל שלנו. לחיות הארה." השאלות שלי הן כדלקמן: 1. בדברים שלך אתה אומר שבזמן תרגול טכניקת הסידהיס ישנו שבריר שניה של התנסות ב..."מודעות הטהורה, בתודעה הטרנסנדנטלית, בשדה מאוחד של כל חוקי הטבע, באטמה, בסאמאדהי." כאן אתה מכניס במכה אחת מונחים שכל אחד בפני עצמו מתאר רמת תודעה אחרת (ע"פ ה"קטגוריות" שציינו אור ואורי)...אז אם אתה יכול לעשות קצת סדר בעיניין ,האם הטרנסנדנטלי הוא המישור החמישי או השביעי? 2. כמו שציינתי מקודם, אנשים חיים מצב תודעה קבוע במשך 24 שעות ביממה שהוא הרבה מעל רמת התודעה הרגילה בחיי רוב האנשים אולם הם לרמה הזאת מיוחסת אך הדרגה החמישית בזמן שמהדברים שלך אני יכול להבין שמצב זה מוגדר כרמה השביעית והאחרונה. 3. השאלה הזאת מתייחסת למה שאתה מכנה כ"תהליך מהיר"...אנחנו יודעים שסוטרות התעופה מדברות לפחות על שלוש דרגות של תעופה כאשר אתה מעיד על שלושים שנה בערך של התנסות ועדיין לא נצפה מעבר לדרגה השניה של התעופה אף לא במקרה בודד וגם לא התייצבות של מצב התודעה (חמישי או שביעי) לאורך כל שעות היום...אז נשאלת השאלה מה כל כך מהיר בתהליך הזה ומתי נראה לך ע"פ ההגיון שיתקיים ה"מעבר" לרמה השניה (שלא לדבר על הרמה השלישית)? הסברת הרבה פעמים שמה שחשוב הוא תחושת האושר בזמן ההתנסות אבל בכל זאת הייתי שמח אם היית נדרש גם לשאלה הזאת כפשוטה. בתודה מראש.

OriIdan

New member
קצת הבהרות

כל מצבי התודעה החל מהמצב החמישי, תודעה קוסמית הם מצבים של הארה. אבל רק במצב של תודעת אחדות האדם כבר לא תופס את עצמו כנפרד מהסביבה. ההבדל בין תודעה קוסמית לתודעה טרנסנדנטלית הוא שהשקט אותו אנו חווים במצב טרנסנדנטלי נמצא איתנו כל הזמן במקביל למצבי התודעה האחרים. אין קשר מיטב ידיעתי בין מצבים שונים של תעופה יוגית למצבי תודעה. יש הרבה אנשים שנמצאים בכל מצבי התודעה. יש לא מעט מוארים בעולם שנמצאים במצב של תודעת אחדות. חלק מהמוארים גם לא תרגלו מדיטציה טרנסנדנטלית ולכן לא תרגלו את התעופה היוגית.

eyola

New member
זה מעניין

אבל יש לי פתאום סלט בראש מכל מה שכתבתם כאן

eyola

New member
שמים בקערה.. מתבלנים..

לוקחים קצת ומשאירים גם לאחרים?

eyola

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo211.gif../images/Emo214.gif../images/Emo48.gif|שף../images/Emo94.gif

בוא נעשה קצת סדר.

אתה מראה ידע רב שמתאים ברובו מאוד למה שגם מהרישי מלמד, לגבי מצבי התודעה השונים. תוכל לקבל מידע רב על הנושא, בסדרת מאמרים שכתבתי על הנושא. המאמר הראשון. אור בתור מתרגל חדש (הוא נכנס לפורום בערך לפני כשבוע וכתב שהוא עומד להתחיל את הלימוד) של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), כתב את ההבנה שלו, כמתרגל חדש, של רמות התודעה השונות. די מדוייק. אבל. לא לגמרי. אני מניח שעם מצבים 1-3 אין כל בעייה. (למעט צורת הכתיבה- שינה, חלימה ועירות.) לגבי המצב הרביעי. (למה אתה לא מדבר עליו?) אכן הוא תודעה טרנסנדנטלית, מה שידוע בכתבים כסאמאדהי. (שוב טעות קטנה של אור, ברגע שיש נסיון להגיע לתודעה טרנסנדנטלית, מובטחת אי-הגעה. זה יכול לקרות אך ורק באופן טבעי. בהתעדנות הטבעית של הרוח, היא מגיעה לרובד השקט, המעודן, הבסיסי ביותר של הפעילות שלה. משם היא אינה יכולה ללכת למשהו יותר שקט או מעודן. משם היא יכולה רק לעבור מֵעבר למצב המעודן ביותר אל העצמי. האטמה. הטרנסנדנטלי. לגבי מצב חמישי של תודעה. תודעה קוסמית (C.C או Cosmic Consciousness) זהו מצב בו הסאמאדהי מיוצב. נחייה כל הזמן. זוהי באמת המודעות העצמית. השלמות. אבל. שלמות לא רק של גוף, נפש ורוח. אלא גוף, נפש ורוח פלוס הטרנסנדנטלי. המוחלט. (לא רק לחלקיקי שנייה, כמו שקורה בתחילת התירגול של TM, אחר-כך ליותר וליותר, עד למצב בו הוא מלווה את האדם גם בעירות, גם בשינה וגם בחלימה). נכון כתבת. המצב הזה קבוע. המצב המשתנה הוא המצב הרביעי של תודעה (שניתן לראות אותו כגשר למצבי ההארה - חמישי עד שביעי.) מה שצטטת מפי, הוא תאור לא של מצבי תודעה אלא של התעופה היוגית. אדם שעדיין איננו במצב חמישי של תודעה, יכול לחוות (עדיין לא קרה, למיטב ידיעתי) את המצב השני ואפילו השלישי של התעופה היוגית. לעומת זאת. אדם בהארה מלאה, יכול עדיין להיות במצב ראשון של התעופה. אין קשר בין זה לבין זה. התעופה היוגית של מהרישי, היא פשוט תירגול מעולה לתודעת אחדות (U.C Unity Consciousness). וכן. המונחים "מודעות טהורה, תודעה טרנסנדנטלית, השדה מאוחד של כל חוקי הטבע, אטמה, סאמאדהי". המונחים האלה הם רמת תודעה אחת (רמת התודעה הרביעית - ה'גשר'), כשהם זמניים ורמת תודעה אחרת כשהם מיוצבים (רמות התודעה 5 ואילך). אגב. בניגוד באמת למה שהיה מקובל עד בואו של מהרישי, שמצבי תודעה 5-7 הם נחלתם של בודדים בהיסטוריה. מהרישי הפך אותם למציאות החיים של אלפים. כיום, כתוצאה מתירגול סדיר של TM, אלפים בעולם חיים מצבי התודעה 5-7.

בארס

New member
דניאל יקר

יש כל כך הרבה בעייתיות עם תיאור מצבי התודעה שאתה מביא ובמיוחד עם כל המסקנות שנגזרות מהתיאורים הללו שאין לי שום אפשרות לכסות את כולן ובטח לא להבהיר אותן, לך ולשאר הקוראים. אז בוא נעשה משהו פשוט יחסית, אני אשאל אותך שאלה, שאין שום צורך או ציפיה שתענה עליה, זו שאלה בשבילך בלבד (או בשביל כל מי שקורא עבור עצמו) והמטרה שלה היא בעיקר, בוא נאמר... לאפס את נקודת המבט. השאלה היא האם הגעת ואתה נמצא במה שאנחנו קוראים לו כאן הרמה החמישית של התודעה? (כאמור...מדובר במצב קבוע שמלווה את האדם 24 שעות ביממה) השאלה הזאת היא חשובה כי, ע"פ הניסיון (של מי שיש לו אותו), שום התנסות ברמת התודעה הרביעית על כל גווניה אין בה כדי ללמד באמת על מצב התודעה החמישי. ההבדל בין הרמה החמישית לבין הרביעית הוא לא רק בתחושת הערנות שבמקום להופיע ולהעלם מלווה את האדם באופן קבוע...למען האמת ההבדל הוא כל כך עצום (בין הרמה הרביעית לחמישית) שאי אפשר בכלל להעלות אותו על הדעת (אם כי הוא כל כך טבעי שזה אבסורד). אז הנה לך קריטריון, אמצעי לבדוק (השאלה שנתתי לך), אם יש לך יכולת להבין את מצב התודעה החמישי או לא. כמו שויגורו היה אומר...אם לא הגעת להארה איך אתה יכול לדעת מה היא? אני רק אוסיף ואומר שמצב התודעה העצמית שהוא הרמה החמישית של התודעה אין לו שום קשר עם מה שתיארת כתודעה טרנסנדנטלית (תודעה שמודעת רק לעצמה מאחר ואין לה "אובייקט" להיות מודעת אליו) אלא הפעם מדובר באמת במצב שבו אדם מודע לעצמו, גוף. נפש. רוח. בהחלט, כאחדות שלמה. כן...וגם למקור הבריאה...ולאנרגיה שלה. נמסטה.

OriIdan

New member
מה הקשר להאם הגיע או לא הגיע?

כל תיאור מצבי התודעה האלו הוא התיאור שמתאר מהרישי. מהרישי להערכתי הגיע למצב השביעי. מהרישי עצמו והאמת כמעט כל מואר אף פאם לא יאמר לך שהוא מואר. אין ספק שההבדל בין המצב הרביעי לשאר המצבים הוא הבדל של שמיים וארץ. ההבדל ברור שאינו רק בתחושת העירנות כי אם בעיקר בשקט הסובב את האדם. זה לא המצב הטרנסנדנטלי של תודעה שמודעת לעצמה זה מצב שיש בו את חלק מהאיכויות של המצב הטרנסנדנטלי ביחד עם האיכויות של מצבי התודעה המשתנים (עירנות שינה וחלימה). המצב החמישי הוא אכן מצב שבו אדם מודע לעצמו אבל זה עדיין לא המצב של אחדות שלמה, המצב של אחדות שלמה הוא המצב השביעי.

בארס

New member
הקשר הוא...

שאם הוא לא הגיע והוא עוסק בהסברה של המצב הזה הוא בדרך כלל משלה את עצמו ואת אלו שהוא מנסה להנחיל להם את הסבריו. פשוט. עניין של כנות. כי רק הוא יכול להבין שהוא עשוי להוליך שולל (בעיקר את עצמו) ולנסות לחדול מכך, אז מה שכתבתי כאן הוא ניסיון פשוט לתת לאדם כלי לבדיקת עצמו, אם יש לו עניין בכך. מעבר לזה אין לי עניין להתוכח בנושא. יום טוב.

תשובה לשאלה שלך

מצב התודעה שלי כלל לא רלוונטי. למה? אני לא גורו. אני גם לא מאסטר. אני מורה של טכניקה. מהרישי לימד אותי, במשך חודשים ארוכים, חלקם אחד לאחד איתו, להיות רמקול שלו. להעביר את המלים שלו למי שלומד את המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) ממני. בדיוק באותה דרך בה הוא הכשיר עשרות אלפי מורים ל-TM בכל העולם. אדם יכול להיכנס למשרד נסיעות ולבקש שיכינו עבורו טיול/נסיעת-עסקים למקום בו לא היה כלל. משרד נסיעות טוב, גם אם כל הסוכנים שלו מעולם לא היו באותו מקום, יכול לסדר עבור אותו אדם נסיעה משולמת למחוז חפצו. טיסות. בתי-מלון. כרטיסי כניסה. בילויים. פגישות עסקיות. תערוכות. כל מה שנדרש!! כשהאדם חוזר, אסיר-תודה למשרד הנסיעות, הוא יכול להעשיר אותם בנסיון שלו, מהנסיעה האחרונה. כך גם מורה מוסמך ל-TM. הוא עצמו עדיין לא חי הארה מלאה. אבל, מספיקה לחישה קטנטונת שלו, כרמקול של מהרישי, לשלוח לשם כל אחד שלומד אצלו. הבהרה קטנה. שאני מאמין שהיא נסיון החיים של כל מי שמתרגל TM בסדירות. TM זה לא 0 או 1. היא לא דיגיטלית. היא אנלוגית. מה זה אומר? זה לא שאו שחוית מצב רביעי של תודעה ועדיין אתה לא במצב החמישי. או שאתה כן. כאן יש המון שלבי ביניים. גם אדם ש-10 דקות אחרי המדיטציה חווה את הטרנסנדנטלי (המצב הרביעי של תודעה) בפעילות הכי דינמית שלו - זה מאוד מאוד מרשים. כשזה מתחיל להיות התנסות של כמעט כל לילה, לפחות בחלק של הלילה. אדם ישן. הגוף נמצא בשינה עמוקה. אבל. הרוח ערה. לא נדודי שינה. היא ערה לעצמה. היא חווה, באופן מאוד מאוד בהיר וברור, בטרנסנדנטלי. זה כבר מאוד מאוד מרשים. נכון. זה לא מצב חמישי של תודעה. אבל זו התנסות מאוד מאוד חזקה. מה אני מנסה לומר? כשמצה התודעה הרביעי עדיין לא מיוצב 24 שעות ביממה, אלא "רק" 5, 10, 20 שעות.... זה לא תודעה קסמית (מצב חמישי של תודעה). אבל. גם זה כבר מאוד מאוד מרשים. לגבי חשיבות מצב התודעה הרביעי. כמו שכבר קראתי לו - זהו הגשר. בלי שתתנסה בו. ותצא ממנו. שוב תחווה אותו. ושוב תצא ליומיום. מאוד קשה (כמו שאכן מתארים מורים גדולים) לחיות את המצב החמישי. אז שולטת המוסכמה, כמו שהיה לפני מהרישי, שרק יחידי סגולה חיים אותו. ההתנסות במצב הרביעי של התודעה (סאמאדהי) היא האמצעי הפשוט, הבטוח והמיידי ביותר, לחיות הארה. האם עניתי?

אינקה

New member
לטעמי המצב של הדובר מאוד רלוונטי

לא ניתן לשכפל קשר ישיר בין מורה נאור לתלמיד. לא ניתן להבין שכלית מה שאינו שכלי. לכן כשמנסים להסביר משהו שלא חיים אותו במלואו אלא מנסים להסביר ציטוטים של מישהו אחר נפתח מרווח של חוסר אותנטיות שצורם וגורם סבל כל מי שבסביבה.

זו המציאות שאתה מכיר.

קימות גם מציאויות אחרות. אני מדבר כאן, שוב, שים לב, על טכניקה. טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). כמה אנשים אתה מכיר שיודעים לזפזפ עם שלט הטלויזיה? כמה מהם מבינים את כל האלקטרוניקה, המכניקה, התיאוריות המדעיות, כל הצ'פים והג'וקים של כל טלויזיה? אפשר לחדד אפילו יותר. כמה מוכרי טלויזיות מתמצאים באופן מלא באלה? האם חוסר ידיעה, אפילו מוחלט, באיך פועלת טלויזיה, יכול לפגום כהוא זה, ביכולת ליהנות מתכנית טובה ב-TV? TM, איננה שונה בהרבה מ'זפזופ' בכפתורי התודעה. כשאתה 'לוחץ' על הכפתור הנכון בשלט (פרושו - שאתה לא עושה ולא כלום, אתה מניח לתהליך הטבעי לקרות מעצמו), אתה חווה את המוחלט. את הטרנסנדנטלי. האטמה. לעומת זאת. אם אתה לוחץ על שני כפתורים בו זמנית - כלום לא קורה. מופיע 'שלג' על המסך.

בארס

New member
אין ויכוח על...

...ההכשרה שלך כמורה למ"ט ועל היכולת שלך בעבות ההכשרה הזאת ללמד אותה ואפילו בצורה הטובה ביותר, כמו שאמרת, טכניקה היא טכניקה. אבל מה חווה המודט, אם זה המוחלט, הטרנסנדנטלי או מה בדיוק?...את זה לא יכול לדעת מי שעוד לא הגיע למדרגת ההארה הראשונה. הדיון שלי איתך נסוב על הנקודה הזאת. רציתי להדגיש את הנקודה הזאת בשלב הזה כדי שהשרשור לא יסטה מהנושא, ואני ארחיב יותר מאוחר כשיהיה לי זמן לכך. יום טוב

כנראה שלא הבהרתי את עצמי די.

בקולנוע מוקרן סרט. סרט טבע או הרפתקה או אימה.... לא משנה. האדם שיושב בקלנוע רואה את הסרט. שקוע בו. נהנה מכל רגע. או לא. מה שהוא לא רואה זה שהסרט מוקרן על מסך. ללא המסך לא הייתה יכולה להתקיים כלל המהות של הסרט. רוב בני האדם, אינם מודעים לקיומו של המסך. אבל. תאר לעצמך, שלשבריר של שנייה, הפילם של הסרט, לא נושא עליו תמונות. הוא מאיר לפרק זמן קצרצר את המסך עצמו. הצופה חד-העין, רואה, אולי בפעם הראונה בחייו, את המסך (התנסות אישית). יכול להיות שזו המודעות הראשונה שלו בכלל לקיומו של מסך (הבנה אינטלקטואלית). לעובדה שיש מסך. אם אתה חוזר על ההתנסות הזו פעמים רבות, מבזיק על המסך, וחוזר לסרט. שוב מראה את המסך, ושוב חוזר להקרין את הסרט. מגיע מצב, בו אדם מודע במלואו לסרט, מבלי לאבד את הראייה המלאה גם של המסך. הדרך הטבעית והפשוטה איך לחוות את ההבזקים הקצרצרים של המסך, זה מה שמורה למדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) מלמד את התלמיד. לאחר מכן. בין אם בתירגול עצמי, ובין עם בתירגול שמסויע על-ידי המורה, החלק החשוב הוא לחוות את ההתנסות הזו שוב ושוב. עוד ועוד. עד שיום יפה אחד, הוא מגיע למצב בו אין זו התנסות יותר. זוהי מציאות של חיים עבורו.

אינקה

New member
כן זו המציאות שאני מכיר כאן

נסיונות להסביר משהו שאינך חווה יוצרים רק טעויות ובלאגן. ממש המציאות הקרובה מאוד.

למעלה