סדר המקרים

2 Mיכל

New member
אבל הבעיה היא ש../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

למיטב ידיעתנו, לדמבלדור לא היה שמץ של מושג איפה נמצאים ההורקראקסים האחרים. מה היה עדיף לו - להסתכן ולנסות להשמיד את התליון לפי המידע שבידיו או לחכות זמן בלתי מוגבל עד שציפור קטנה תלחש לו איפה נמצאים יתר ההורקראקסים? ומי אומר בכלל שאת המכשולים שמובילים אליהם יהיה יותר קל לעבור?

בסופו של דבר ../images/Emo58.gif

הם היו אמורים למצוא את כל ההורקרוקסים כדי להשמיד בסוף הספר השביעי את וולדמורט, מה שאומר שלדמבלדור היו שתי החלטות: להמשיך לחפש עם הארי או להשמיד את ההורקרוקס הנוכחי ולתת להארי לחפש אותו לבד.. ובקשר למכשולים, אני לא יודעת, אבל כל מה שלא קשור למוות של דמבלדור כשהוא יכול לעקב את זה קצת היה הרבה יותר טוב.

2 Mיכל

New member
אבל דמבלדור לא יודע../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

שלסדרה יש 7 ספרים (=עוד שנה)...

מה הקשר?../images/Emo58.gif

הוא יודע שהארי צריך להילחם נגד וולדמורט, והוא יודע שזה לא יהיה כל כך יעיל להילחם נגדו לפני שכל ההורקרוקסים מושמדים. אז כן, עדיף לו למצוא קודם את כל ההורקרוקסים, לנסות לחסל את כולם ולעבור את מכשול המוות אחרון.

black robe

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

לפי דעתי דמבלדור רצה לתת להארי את ההזדמנות למצוא את ההורקרוקסים ולהשמידם, הוא רצה לתת להארי את ההרגשה הזאת שהוא נוקם בוולדמורט על-כך שרצח את הוריו ובעקיפין רצח את סיריוס וכל-כך מירר את חייו. חוץ מזה, דמבלדור ידע שהוא הולך למות, אם לא על ידי מאלפוי, אז על-ידי סנייפ, בגלל הנדר... לפי דעתי, הוא לא רצה שסנייפ ימות בגלל שהוא נחוץ למסדר בתור מרגל מוולדמורט, אבל מה שכן קצת מוזר: הוא לא חשב על זה שאם סנייפ יהרוג אותו, אז ממילא כבר אף אחד אחד לא יאמין לסנייפ ובכלל לא ירצו אותו למסדר? אלא להיפך, ינסו למצוא אותו כדי להרוג אותו? לנקום את מותו של דמבלדור? אבל יכול להיות שדמבלדור החליט שמוטב לו למות מאשר לסנייפ, כי בכל זאת, דמבלדור זקן וסנייפ עדיין צעיר, אבל עוד פעם הגענו לאותה הנקודה: אני לא חושבת שדמבלדור חשב שאם סנייפ יהרוג אותו ויסביר לכולם שהוא עדיין לצד המסדר וזה מה שבעצם דמבלדור ביקש ממנו לעשות (להרוג אותו) אז הם פתאום יאמינו לו... אני בטוחה שדמבלדור ידע שהם הולכים לרדוף אחריו כדי לנסות להרוג אותו, כך או כך, סנייפ ימות בסוף. באמת שאני לא מבינה את דמבלדור...

שומו

New member
../images/Emo58.gifושאלה יותר טובה-

למה דמבלדור שתה את השיקוי
בגלל שרק ככה הוא יכל להגיע אל הקמע, שהיה מצוי בתחתית הקערה, טבול בשיקוי. אבל הוא לא יכל פשוט לשפוך את השיקוי על האי, או לתוך המים

כי כנראה זאת הייתה המטרה../images/Emo58.gif

כמו שקרה עם המים של הארי, דמבלדור היה שופך והקערה עם השיקוי הייתה מתמלאת.

Mrs Amber Bloom

New member
אם זה היה אפשרי../images/Emo58.gif../images/Emo41.gif

הוא היה עושה את זה. לשתות הייתה הדרך היחידה. (ממה שידוע לנו)

Mrs Amber Bloom

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo41.gif

אחלה, את אומרת את זה אחרי שקראת הספר מספר פעמים, אבל תחשבי שדמבי היה במצב קצת לחוץ. לא היה לו ממש הרבה זמן לחשוב על זה. ישר שהוא חשב שהוא מצא את ההורקרוס הוא קרא להארי, כדי להשמיד אותו. בצדק, הוא רצה לצאת להשמיד את זה כמה שיותר מהר, איך הוא יודע מה יקרה איתו מחר? (עובדה שהוא מת
). אולי הוא גם היה לחוץ מהקטע שהוא גילה שדראקו הצליח במשימה שלו... ובכלל, לדעתי יש הרבה פרטים שאנחנו לא יודעים על מה שדמבי ידע ועל מה שהוא לא ידע.

קראתי אותו רק פעם אחת ../images/Emo4.gif../images/Emo58.gif

ובמקומו, אני כן הייתי יוצאת לקחת שיקוי נגד, או בזואר, או מחפשת את שאר ההורקרוקסים לפני שאני עושה צעד כל כך פזיז ושאני מודעת לזה שאני אהיה בטוח גוססת או יותר גרוע מזה.

Mrs Amber Bloom

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo41.gif

אבל הוא בכלל לא יודע איפה שאר ההורוקוסים! למה להמהמה סתם?

לחלוטין../images/Emo58.gif

אני כן רוצה שהוא ימות כדי שהארי לא יהיה תלוי באף אחד, אבל למות בדרך כל כך טיפשית זה מיותר. שימות כשהוא מציל את חייו של הארי, במלחמה (למרות שהוא חזק מדי אז אף אחד לא יכול בלי לרמות אותו
), במשהו אצילי אחר אבל אל כשהוא מתחנן

../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif גמאני הייתי מעדיפה

שהוא לא ימות בדרך כל כך טיפשית אבל לדעתי יש סיבה שהוא מת דווקא בדרך הזאת אם אחד מהאנשים הכי חשובים בספר מת בצורה טיפשית אני מאמינה שזה בגלל סיבה מסוימת.

למעלה