סדר המקרים

סדר המקרים ../images/Emo58.gif

דמבלדור והארי הגיעו למערה וגילו שצריך לשתות את השיקוי שנמצא בקערה כדי להוציא את הקמיע. דמבלדור כל כך בטח בסנייפ, שכאשר יגיע להוגוורטס הוא מיד יתפל בו והינה אנחנו רואים עוד חולשה של דמבלדור ועוד דרך בה בעצם סנייפ הרג אותו. אבל, היה ניתן לדחות את הקץ, בדרך טובה הרבה יותר. ראשית, איך שהוא ראשה שצריך לשתות את השיקוי הזה, למה הוא לא חזר לבית הספר, לרקוח שיקוי נגד או לקחת בזואר ולחזור. דבר שני, הם (הארי ודמבלדור) יכלו לצאת משם ולחזור כשיסיימו לחסל את כל שאר ההורקרוקסים. אפילו אם דמבלדור היה מוכן להקריב את חייו היה עדיף שיעשה את זה רק אחרי שכל ההורקרוקסים נמצאו כבר והושמדו ולא למות קודם בעוד שיש עוד הורקרוקסים חופשיים. זה לא נשמע טיפה יותר הגיוני? אבל דמבלדור התנהג כל כך מוזר, הוא נמהר כמו ילד קטן שאין לו כח לבוא ולבצע שוב את המשימה. אבל כל המוות השטותי הזה היה נמנע, אולי, אלמלא היה מוותר בקרב וחוזר ומנצח במלחמה מה דעתכם?

ועוד משהו (ספוילר.. נראה ככה)

לדעתכם מפת הקונדסאים, יש סיכוי קלוש כלשהוא שהוא הורקרוקס? כלורמ, איך ג'יימס, סיריוס, רמוס ופיטר יכלו לענות לסנייפ בסוף הרביעי ככה? (טוב, הם דה גוד גייז, אז לא נראה לי שהם היו יוצרים הורקרוקס משותף.. אבל מה זה אם לא הורקרוקס?)

2 Mיכל

New member
לדעתי אין סיכוי../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

היא הומצאה ע"י הקונדסאים, עברה למגירה במשרד של פילץ' וקרוב לוודאי שאף אחד לא פתח אותה, עבר אל התאומים ובסוף להארי. מתי היה לוולדמורט זמן להגיע אליה? לפי מה שדמבלדור מספר, הוא ביקר בהוגוורטס רק פעם אחת וגם אז כנראה לא עבר במשרד של השרת. ובהנחה שכנגד כל הציפיות זה הורקראקס, לחלק הזה של הנשמה של וולדמורט יש פיצול אישיות מרובע.

נראה לי ../images/Emo58.gif

שהיא התכוונה לזה שמפת הקונדסאים היא הורוקרוקס של הקונדסאים עצמם. כאילו שהם ביצעו רצח, ושתלו בה כל אחד חלק מהנשמה שלו (ובכל זאת זה לא נראה לי)

2 Mיכל

New member
מפת הקונדסאים../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

חיה ונושמת בזמן שסיריוס וג'יימס מתו. לופין ופטיגרו? משום מה לא נראה לי.

בדיוק לזה התכוונתי

אבל יש לי ספקות מאוד גדולות בקשר לזה. אני סתם תוהה איך היא עובדת

Turgie

New member
לאלאלאלאלאלא! מפת הקונדאים-לא!!

זה סתם חפץ "פשוט".

3SEP

New member
לפי דעתי../images/Emo58.gif

מפאת הקונדסאים איננה הורקרקס, לא המון אנשים יודעם מהו הורקרקס בעולם הקסמים ואני בספק שיש להם מספיק כח כדי ליצור אחד, לעשות הורקרקס משמע לקרוע את הנשמה שלך,ואני בספק רב שג'יימס,סריוס,לופין או פיטגרו ירצו בכך. ובנוסף,בסוף הספר הרביעי כאשר הארי מספר לסריוס ולדמבלדור כיצד ראה את הוריו יוצאים מקצה שרביטו של וולדמורט סריוס אומר: "זה בלתי אשרי, שום קסם יכול להחזיר את המתים", משמע שהוא לא יודע לגביי ההורקרקסים מקווה שנתתי לך חומר למחשבה

castroman

New member
לא לא...

ההורקרקסים אינם מחזירים לחיים הם פשוט משאירים אותך בחיים וזה ההבדל, אני מניח שקוסמים בוגרים ומנוסים יודעים על ההורקרקסים ואני מניח שבלק גם כן ידע אבל לא קישר.

3SEP

New member
אני לא חושב ככה../images/Emo58.gif

רק האנשים שמתעסקים באומניות האופל בדרך כלל משתמשים בזה אני באמת לא חושב שמלמדים את זה בבית ספר וזה גם לא נושא מצויין לשיחה

אהם... ../images/Emo58.gif

תצאו מזה, אנשים! דמבלדור לא מת!!! לא מת! (ולהזכירכם- "They cannot kill you if you are alraedy dead" עצם העובדה שמשוה כזה נכתב זה עוד מילא. אבל לא! רולינג מחקה את זה! למה? כי היא ידעה שאם זה ישאר אז זה יהיה יותר מדי ברור שדמבלדור נשאר בחיים!!! דמבלדור לא מת!)

איך את כל כך בטוחה?../images/Emo58.gif

זו יכולה להיות רק השערה, הרי כתוב לך בסף חד וחלק: דמבלדור מת. נקבר, נשרף.

ואולי הפוך ../images/Emo58.gif

אולי בגלל שהתיאוריה הזו התחילה להתגלגל רולינג ביקשה למחוק את זה? כי היא יודעת שזה בכלל לא הכיוון, וכדי למנוע כל מיני תיאורויות היא החליטה להוציא את זה. אחד הדברים שמעצבנים סופרים, זה שלא מבינים את מה שכתבו או שמעלים השערות ותיאוריות מופרכות על מה שכתבו, כלומר כשמוציאים משפט אחד מהקשרו ונותנים לו פירוש מוטעה... אז לדעתי לכן היא מחקה את זה.

Shaby Sababy

New member
לא בטוח

יכול להיות שהיא התחרטה, בגלל שהיא שינתה משהו בספר הבא/התוכניות לספר הבא שונו, ולכן המשפט כבר לא יהיה רלוונטי.

../images/Emo58.gifהערה בנושא זה:

אני לא מאמינה בכל עניין ה-"התחרטה והחליטה להוריד את זה". אני מאמינה שאצל ג'קר כל מילה ופעולה בקשר לספרים שקולה היטב. אני חושבת שעניין השורות המושמטות הוא טריק פובליציסטי של ג'קר, שנועד להיפך - להבליט את השורות, לעורר בדיוק את הספקולציות שאנו מעלים כאן - להוסיף עוד סימני שאלה מסביב למוות של דמבלדור ולטיבו של סנייפ.

2 Mיכל

New member
אז אתה אומר ש../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

דמבלדור היה מת כל הזמן? ניק בעצמו אמר שלמי שמת יש בחירה בין שני דברים בלבד - להפוך לרוח (מה שדמבלדור לא) או לעבור לעולם הבא ולהיפרד מהעולם הזה (שגם לא נכון לגביו). אם הוא כמו פיבס, הוא אמנם היה חי לנצח (לא כרוח), אבל הציטוט הזה לא היה עונה עליו בכל מקרה. בקיצור, לא הבנתי מה זה קשור. הקטע רלוונטי למה שדמבלדור תכנן לנרקיסה ומאלפוי, ומי אומר בכלל שרולינג החליטה למחוק אותו ולא העורכים שלה או משהו?

53925392

New member
נצל"ש

זה לא הגיוני שהוא מת!!! הוא לא השתמש באבן החכמים???????????. ואם לא איך הוא בן 150??????????????

53925392

New member
ועוד משהו../images/Emo58.gif

בחמישי הארי היה ממש עצוב שסיריוס מת אבל בשישי רק רמוס צעק "לא!!" וזהו כל השאר היה כאילו כולם ידעו על זה כבר..

black robe

New member
מה פתאום...../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

רמוס פשוט לא החזיק את עצמו וצעק "לא!", היתר היו כנראה יותר מדי בהלם בשביל לצעוק דברים או בכלל לפצות את הפה. אף אחד לא ידע על הנדר חוץ מכנראה דמבלדור, סנייפ, בלה ונרקיסה.

למעלה