סדר הכנת ארוחה

תאי17

New member
סדר הכנת ארוחה

כשאתם מכינים ארוחה גדולה, 10 אנשים ויותר,מהו סדר הכנת הדברים? הכל באותו יום? או שאולי מתחילים יומיים קודם? אני, כמו שלמדתי לבחינות ככה אני מכינה ארוחות, תמיד מתכננת להתחיל יומיים קודם כדי לא להלחץ, ובסוף יוצא שברגע האחרון אני מתחילה וההכנות מסתיימות כשאאורחים מגיעים. אז החלטתי לשנות את זה: ביום שישי מגיעים אליי 20 איש. ארוחת מזנון (יותר קל). בתפריט: פשטידות למניהן- הכנה יום קודם. לזניה - ביום הארוחה. סלטים- ביום הארוחה. עוגות - ביום הארוחה. ופה השאלה, את הפשטידות, מכניסים למקרר ליום או שמשאירים בטמפ' החדר עד לחימום החוזר? אשמח לעוד רעיונות תכנוניים, מה כדאי להכין יום קודם ובכלל, איך נערכים לארוחה גדולה?
 

מאקי

New member
הצעה שלי

-להכין תפריט -לערוך רשימת קניות כולל העשבים והתבלינים תמיד לקנות קצת יותר כולל ביצים ושמנת מתוקה שנשפך נשבר וכו... - להחליט כיצד יראה השולחן הכלים ולבדוק שיש מספיק מהכל - את הירקות או חלק מהסלטים אפשר כבר להכין יום קודם (כל הקליה של אנטיפסטי או חצילים בכלל) -פשטידות אפשר גם להכין חלק מהן מראש לא את כולן ורק לחמם לחלקן עושה טוב כי מתייצב היטב ולחלקן לא. לבדוק נקודתית ממרחים מראש -עוגות דווקא אותן הייתי מכינה מראש כדי לעבוד בראש נקי במטבח . - שתיה כולל קרח ומים חמים פלטת חימום לפשטידות (כל זה חייב להיות מאורגן ומתוכנן מראש. מפיות מוסיקה תאורה היכן ישימו מעילים ותיקים מקומות ישיבה הסרת מפגעים (למשל המנורה באמצע שאם תזיזי שולחן יתקלו בה....) זה חינני להלחץ ברגע האחרון.. אבל אפשר גם לא
 
את הלזניה את יכולה להרכיב יום קודם

ולאפות אותה ביום הארוח , או לאפות אותה יום קודם עד שהיא 3/4 מוכנה וביום הארוח , לפני הגעת האורחים לסיים את האפיה. לגבי הפשטידות , לדעתי, כדאי להכניס אותן למקרר עד לחימום החוזר.
 

הרברונן

New member
משפט המפתח כאן הוא "כמו שלמדתי לבחי

נות...", משום שמעבר לשיקולי הקולינארי יש גם הבדלי אופי בין אנשים. אישית, אני משתדל לעשות הכל כדי לעבוד מהר, ברצף וביום האחרון. כך האוכל טרי יותר (למעט דברים שזוקקים מנוחת לילה כזו או אחרת). את התפריט אני קובע לפי השאלה כמה זמן יהיה לי, וזה פחות או יותר (חוץ מקניות) המקסימום שאני מכין מראש. פשטידות למיניהן לא כדאי להשאיר בחוץ זמן רב מדי, אלא להכניס למקרר ואז לחמם. ככלל, חלק מהפשטידות אפשר להכין "שלושת רבעי" מראש ואז החימום להגשה הוא גם סוף ההכנה, וזה יוצא נהדר. סלטים, רק ביום הארוחה. הארוחות היחידות שאפשר להכין מראש לגמרי, וגם זה קרה לי כמה פעמים, הן ארוחות של תבשילים בבישול ארוך. בשנה שעברה בפורים, למשל, הכנו ארוחה כזו שהכל היה מוכן בה ב 7:00 בבקר למרות שאכלנו בצהריים וכל האוכל עמד על הגז והפלטות במשך השעות האלה. מדהים... כל טוב, רונן
 

תאי17

New member
החלום שלי

להיות אחרי מקלחת, כשהכל מוכן, ולשבת בסלון לחכות לאורחים. איך אתם עובדים? מסודר? מי מזמין אותי להכנת ארוחה או בא לבשל איתי? ביננו, אני תמיד מחפשת את הדברים הכי קלים- פשידות שרק צריך להערבב את החומרים ובלי יותר מידי שלבים...
 

הרברונן

New member
תבשילים "כבדים" יכולים להיות קלים

להכנה הרבה יותר את המקלחת עושים כשהתבשילים מהבילים על האש כל טוב, רונן
 

מטית

New member
מה שלמדתי על הארוחות האלה

זה: 1. מלא דברים קטנים וקלים גם לוקחים זמן והרבה. 2. יש המון מאכלים שיותר טעים להכין מראש כדי שיתפסו את הטעם במקרר - מרקים, עוגות, עוף בהשרייה ועוד (בעצם הכל חוץ מסלטים חיים). 3. לערוך את השולחן גם לוקח זמן. 4. לנקות אחרי הבישולים לוקח הכי הרבה זמן.
 

RUTHIE1

New member
תשתדלי להכין כמה שיותר מראש...

אני משתדלת להכין מראש את רוב הדברים - גם את התפריט אני קובעת לפי זה, כלומר עם פריטים שיש איתם הרבה התעסקות ברגע האחרון אני אפילו לא מתחילה. ליום הארוע אני שומרת הכנה של - סלטים חמים בשר - שונאת להכין מראש ולחמם, בעיקר סוגים שונים של נתח בשר בתנור, צלי וכו'-נהיה יבש כמו סוליה עם מחממים. תוספת חמה - ירקות מבושלים למיניהם - ע"מ לשמור על פריכותם. מכינה מראש: קינוחים פשטידות מרקים משקאות סלטים מבושלים - קישואים במיונז וכאלה רותי
 

SophieT

New member
גם אני אוהבת לעבוד כמוך

ודרך אגב, אני מתענגת, לא פחות מהבישול, על הקטע של ההכנה - הרכבת התפריט, רשימת הקניות וארגון הלו"ז. לפעמים אנחנו אפילו מצליחים לארגן שהוא ישטוף את הכלים ואת הרצפה במטבח לפני שהאורחים באים, שיראה נקי איכשהו...
סופי.
 

kohavb

New member
גם סלטים

אפשר לזרז את ההכנה בזה ששוטפים את עלי החסה ומכינים את הרטבים ושאר הירקות לעבודה זריזה ממש ברגעים האחרונים. אמא שלי תמיד מייחלת לנוח, להתקלח לפני אירועים גדולים ובסוף אחותי אחי, ואני וגיסי ובן זוגי - כולם מגוייסים לעזרה ובשניה שהאורחים מצלצלים בפעמון היא רצה למקלחת...
 

RUTHIE1

New member
אגב את הרטבים ../images/Emo26.gif

ניתן לערבב מראש בצנצנת, וברגע האחרון לנער קלות ולשפוך על הירקות
 

ניבהש

New member
עוגות לא חיבים לאפות ביום המסיבה

יש עוגות שרצוי לאפות יום או יותר לפני ההגשה. סלטים למשל סלטי תפוחי אדמה:סלט מיונז או תפוחי אדמה חמוציםועוד אפשר להכין יום קודם. כנ'ל סלטי פטריות למיניהם. שבי עם ספר בישול טוב ודוגי לך את המתכונים המתאימים. אנטי פסטי אפשר להכין בבוקר ולהכניס לאפיה עם בוא האורחים.וזה תמיד טעים. בהצלחה
 
אז ככה:

אני משתדלת לעשות הכל יום קודם. אם הסלטים מורכבים גם מדברים מבושלים/קלויים - לבשל/לקלות יום קודם. רטבים לסלטים - אפשר להכין יום לפני ולשמור בצנצנת. עוגות - ודאי וודאי יום לפני. פשטידות - יום לפני. לצנן טוב טוב ולהכניס למקרר. אני מוציאה אותן מהמקרר ביום האירוח, איך שאני נכנסת הביתה, נותנת להן קצת להפשיר ומכניסה לתנור בחום נמוך. מה אני כן מכינה באותו יום? מאפים שטעימים טריים טריים כמו פיצה, פוקצ'ה, קלצונה וכד'. עריכת השולחן - משתדלת מאוד ערב לפני. והכי חשוב - להזמין את חברייך הטובים מהפורום. בהצלחה. תספרי איך היה.
 

תאי17

New member
ואת העוגות שומרים במקרר?

נניח שהכנתי עוגת רכבת, ושמתי קרם שוקלוד למעלה, ועיצבתי את כל הגלגלים ואז אני מכניסה למקרר עד למחרת? העוגה לא מתייבשת?
 
למעלה