סדר במחשבים

benda2109

New member
סדר במחשבים

אני חושב ללמוד את אחד ממקצועות המחשב (אין לי יותר מדי רקע בזה. פרט ל5 יח"ל בביה"ס ופרט לזה שאני מכור למחשבים ככלי עבודה). זה מושך אותי בעיקר בגלל התנאים והמשכורות היפות שמקבלים בסופו של דבר. 1. אני מתקשה להבין את ההבדל בין התחומים השונים- מבחינת קושי/עניין/ביקוש בעבודה אח"כ. מדעי המחשב הנדסת תוכנה הנדסת מחשבים 2. איפה מומלץ ללמוד מחשבים? 3. הסתכלתי בפורום של חברות היי-טק על תפקידים שיש בהם- http://www.bubbletech.co.il/bt/MARKET.jhtml כל זה- לומדים במדעי המחשב? או שזה משהו שמתמקצעים בו רק בעבודה? תודה,

benda2109

New member
שאלות נוספות- אני אשמח לתשובות

1. רציתי לדעת אם יש צורך לבחור התמקצעות בנושא כלשהו במחשבים כבר בשנת הלימודים הראשונה. 2. ידוע לכם אם יש הבדל משמעותי מבחינת קושי מצד אחד וקבלה לעבודה/תנאי העסקה מצד שני בין תארי B.A לבין B.sc? 3. האם זה נכון שהנדסת תוכנה מתעסקת יותר בחומרה מאשר תוכנה ובמדעי המחשב לומדים יותר תוכנה מאשר חומרה? 4. מישהו מכיר את פורום הסטודנטים למחשבים באוניברסיטת בן-גוריון?

inbal76

New member
קצת תשובות

1. זה תלוי איפה ומה בדיוק אתה לומד. במדעי המחשב לרוב אין דבר כזה בכלל. בהנדסות השונות יש בחלק מהמוסדות מסלולי התמקצעות. לגבי המסלולים השונים עליך לקרוא בידיעון של כל מוסד לימודים כי זה משתנה (חלקם זמינים באינטרנט). 2. לא עשיתי סקר, אבל ככל הידוע לי אין הבדל משמעותי. חשוב יותר איפה למדת ומה הציונים שלך. 3. מדעי המחשב נוגע אך ורק בתוכנה. הנדסת תוכנה ככל הידוע לי כנ"ל, אבל בחלק מהמוסדות "הנדסת תוכנה" הוא בעצם מסלול בתוך "הנדסת מחשבים", והנדסת מחשבים כוללת גם חומרה.

למעלה