"סדר" בכלכלת הבית

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

Mariasha

New member
משום מה החלב בקרטונים מחזיק יותר

זמן. יכול להיות שהם מוסיפים משהו? או שבגלל שהוא סגור עם פקק - שומר על הטריות?

azaria

New member
ניסוי פשוט.

קונים שקית, שופכים לקרטון עם פקק. ורואים האם החלב מתקלקל בקצב של שקית (האשמה בחלב עצמו או בתוספים) או בקצב של קרטון (כל הכבוד לפקק!)

../images/Emo26.gifלגבי החלב בקרטון קח תשובה

הם שמים יותר חומר משמר, יותר חומר משמר זה תוקף יותר ארוך. גם בצנצנות שימורים ושאר הדברים ברגע שיש ריכוז גבוה של חומר משמר התוקף ארוך. ואת זה אני יודעת כי במקרה פעם גרתי ליד משק שמכר מוצרי חלב שמיוצרים מעזים והמוצרים היו מתקלקלים תוך יומיים שלושה ואז יום אחד הגעתי והיה תאריך ארוך ואז אמרתי מה הסוד, אמר חומר משמר, גם ברגע שהתחיל לשווק לסופרים ולרשתות השיווק ולא רק למכור אצלו במשק הוא התחיל לשים חומר משמר במוצרים. אז חבל על השקית חלב אל תשפוך לקרטון,חחחחחחח

הם מכילים חומרים כלשהם שמאפשרים

להן להחזיק הרבה זמן, וזה סוג של חומר משמר. אם תרצה אבדוק לעומק. כי זה לא בדיוק טרי חלב שאתה קונה בסופר ומשווק לעוד 30 יום או עוד 15 יום.

azaria

New member
מסכים רק לגבי הפסטה.

לא רציתי להיכנס לשירשור הזה, כי חשבתי שהפורום נועד לעשות סדר בבלגן, ולא בארנק. אבל אם כבר התחלנו לדבר על הערנק - אז שיהיה. גם אצלנו אין בעיה של פסטה פגת תוקף. לא נולד המבצע שיביא אותנו לעודף פסטה. לגבי החלב, עניין הריח הוא די סובייקטיבי. לא כל אחד מבחין בהשפעות הקטנטנות. וגם מי שמבחין יכול לקנות בשקיות ולמזוג לכלי עם סגירה. היתה תקופה שקניתי מדי פעם מיכל של 2 ליטר חלב. ואז ממלא אותו שוב ושוב משקיות. כך יש את כל היתרונות של מיכל פלסטיק סגור - וגם כל היתרונות של שקיות שולות באופן משמעותי. ומאידך נמנעים מכל החסרונות של שתי האפשרויות. ולגבי כרטיס הוויזה, בכלל לא מסכים. את ההוצאות עוצרים דרך הראש ולא דרך היד. כי אם לא עושים את החשבונות בראש - אז היד כבר תמצא איך להוציא. אם לא יהיה כרטיס אשראי, יהיה מזומן. ואם לא מזומן אז צ'ק. ואם צ'ק זה בעיה של כיסוי - אז הרבה צ'קים קטנים ודחויים. ועוד ועוד שיטות ופטנטים. מה שבאמת עוזר זה להבין ולהפנים שכסף שיוצא זה כסף שיוצא. לא משנה איך יוצא - העיקר שיוצא. ואז אין צורך להימנע מאמצעי תשלום נוח וזמין - שגם מקנה הנחות ובונוסים בדמות נקודות או כוכבים שמקבלים "בחינם" ואפשר מדי פעם להתפנק במתנה על חשבון כוכבים (בלבד!!! לא לקחת מבצעים של כוכבים+כסף).

חחחחחחחחח טלפטיה

ענינו באותה שניה את אותה התשובה לגבי החלב

אני מנצלת מבצעים רק אם זה

מוצר שאנחנו צורכים. לא אקנה כל סוג של פסטה במבצע אם זה לא הסוג שאנחנו אוהבים. ועוד טיפ-לפעמים אריזות החיסכון שנראות גדולות וזולות יותר לא ממש זולות משמעותית. לפעמים מדובר בחיסכון קטן מאוד. אז למה ליקנות אריזת חיסכון ולשלם עכשיו סכום גדול? אני קונה לפי הצורך - כל פעם וככה ההוצאה לא גדולה בקניה אחת אלא מתחלקת בכל פעם כשאני צריכה.

azaria

New member
יש מבצעים של 2 במחיר 2 וחצי.

או אריזה גדולה במחיר שיל יותר ממה שעולות כמה אריזות קטנות שמצטברות לאותה כמות. בכר עשיתי את השגיעה של להעיר למנהל סניף אל הטעות. ואכן בפעם הבאה שהגעתי ראיתי שהטעות תוקנה. הם העלו את מחיר החבילות הקטנות כך שהמבצא כבר לא ייראה כל כך רע.

../images/Emo26.gifמיכלי אם כבר פסטה 5 ב-10 ש'

ואם את כבר נוסעת לחביב אז תסעי לצומת סירקין ולא רחוק משם יש את מושב רנתיה ויש סופר של "זול פה". מצויין, נקי ובאמת סופר זול.

../images/Emo221.gifטיפ קטן לגבי הרשימת קניות

במקום להכין את הרשימה לפני שיוצאים לסופר או שבוע מראש אז ממליצה לשים על המקרר פנקס+עט. נגמר לכם מצרך מסויים רישמו ישר, עומד להיגמר גם רישמו. ככה אין מצב לשכוח דברים וקונים באמת מה שצריך ולא משנה אם תלכו לקניות עוד שבוע או עוד שלושה ימים כי בטוח תקנו את מה שנגמר בבית.

adigreen

New member
וכדי למנוע "שכחתי" להכניס לרשימה

כדאי להכין רשימה במחשב הכוללת את המוצרים אותם אנחנו צורכים ולסמן בעמודה כמות את מה שצריך לקנות הפעם אלעד

נועם@בת

New member
להתייחס ל"פג תוקף" בפרופורציות

הנכונות. ראשית צריך לבדוק אם מדובר בתאריך אחרון לשימוש או בתאריך אחרון לשיווק. אחרי התאריך אחרון לשיווק יש עוד זמן לשימוש, זמן שנע בין ימים לחודשים תלוי בטיב המוצר. א-ב-ל, גם אחרי התאריך האחרון לשימוש יש עוד מספיק זמן. זה לא איזה אוטומט שעד ה7/12 המוצר טרי, ובחצות הוא מתקלקל. היצרנים חייבים לקחת מרווח בטחון עצום כדי שמוצרים שנמצאים על המדף, בכל תנאי אחסון שהם, יחזיקו מעמד ולא יתקלקלו. מישהו מכם ראה פעם פסטה מקולקלת? מה יכול להתקלקל בפסטה? כולה קמח מים ומלח, יכולה להשאר שנים על המדף ולא יקרה לה כלום. כמובן בהנחה שהיא ארוזה ולא הגיעו אליה חרקים למיניהם, אבל זה קורה גם בפסטה טריה. גם על סוכר יש תאריך פג תוקף, הרי לא תעלו על דעתכם לזרוק סוכר, או מלח אם התוקף שלהם פג. אפילו מוצרי חלב שפג תוקפם בהחלט ראויים למאכל, יותר מזה, יוגורט וגבינות רק משתבחים. יוגורט טרי הוא די חסר טעם, רק אחרי חודש במקרר הוא מתחיל להתקרב לטעם טעים. מוצרי חלב באריזה סגורה בהחלט מחזיקים מעמד ימים אחרי שתוקפם פג. וגם שם צריך לבדוק אם התאריך הוא פג תוקף או תאריך אחרון לשימוש. בקיצור, פג תוקף זה לא איסור מדאורייתא, וחבל לזרוק לפח אוכל טוב רק בגלל שהחוק מחייב יצרן לזהירות. נועם ~שכבר לא מספרת מה התאריכים על המוצרים במטבח שלה
~

azaria

New member
קונה עם רשימה לפי סדר הדברים בחנות

אבל מצד שני אני מאנשי הפנקס על דלת המקרר שכותבים בו כל פעם שכמעט נגמר משהו. כך לפני יציאה לקניות תולשים את הדף הנוכחי, וקונים כל מה שכתוב בו. אבל... הדף הוא סתם לפי סדר אקרעי. הרי רושמים בו כשנתקלים במשהו שצריך. אז זה עולה לי בעוד דקה לשבת ולהעתיק את הדברים לפתק חדש, הפעם לפי סדר הדברים בחנות. כך יוצא שאני לא מתרוצץ הלוך ושוב בחנות, וגם לא מפספס דברים ברשימה.

nooshP

New member
אני ממליצה לעשות קניות באינטרנט

יש מספר סופרים שניתן להזמין באינטרנט מוצרים במקום ללכת- אמנם המוצרים בד"כ יותר יקרים, אבל בגלל שלא מתפתים בכלל,ואפשר לקום ולבדוק בדיוק מה יש ומה חסר, בסופו של דבר זה יוצא יותר זול. הקניה באינטרנט גם חוסכת זמן, שאותו אפשר לנצל, בהתאם לרוח הפורום, לסידור הארונות.... כדאי לנסות כמה פעמים ולבדוק האם זה יוצא יותר זול או יותר יקר- ולזכור לא להשוות רק במחיר של מוצרים ספציפיים, אלא גם בסכום הכולל של הקניה- האם בסופר האמיתי הדברים אמנם יותר זולים, אבל תמיד מתפתים לקנות דברים שלא צריכים ואז החשבון יוצא יקר יותר?

אני עדיין מתאקלמת בעניין

אבל מה שכבר למדתי: לא לקנות מעדנים, חטיפים, פיצוחים ומאפים, כי לא מרגישים כמה אוכלים באמת: משמין, מלא מלח והוצאה כספית מיותרת אם יש לי חשק לכרסם עדיף ירק (אני מאוד אוהבת ירקות), כלומר להתאפק בקטע של "בא לי" הבעיה שלי היא שבגלל כל מיני רגישויות, אני כמעט לא אוכלת מוצרי חלב אלא מסויה בעיקר, ואוכלת כל מיני מאכלי "בריאות" (דגנים למיניהם, יוגורט פרו ביוטי וכו') כדי לעזור למערכת. אלה דברים מאוד יקרים בדרך כלל אבל אני משתדלת פה לא לקנות את החטיפים והמעדנים אלא את המזון הבסיסי שגם ככה בד"כ מאוד טעים לי. חבל שאין הרבה מבצעים למזון "בריאות", כנראה השוק קטן מדי

למעלה