סדר בבלאגן

קיפודים

New member
סדר בבלאגן

אהלן לפורום, עשיתי בזמן האחרון בירורים (בין היתר בפורום הזה ובשכן) בקשר לנגן האידיאלי בשבילי ועדיין יש כמה דברים לא ברורים לי , אז אם תוכלו לעזור מידע או ניסון אישי אני ממש אשמח.. : ) ככה, הדברים שחשובים לי הם לקנות מכשיר לטווח ארוך, שישרוד טיול של כמה חודשים בח"ול וישאר איתי גם אח"כ, חשוב נפח גדול בעיקר לצורכי מוזיקה... ( יש לי כרגע כמעט 30 ג'יגה, דיסקים שאני עוד רוצה להעלות למחשב וזה בטוח עוד יתפח). שיהיה קומפקטי ולא מסורבל, נעים למשתמש וגם העניין הכלכלי זה שיקול... יש לי אפשרות לקנות בארה"ב ראיתי שהאייפוד ( לדוגמא קלאסיק 80 שעונה פחות או יותר לצרכי) עולה שם משהו כמו 200$-250$ שעם היחלשות הדולר והכל זה יוצא הפרש די משמעותי מהמחירים בארץ . הוא גם היחידי שיש עליו אחריות בינלאומית ( תקנו אותי עם אני טועה). מנסיונכם, עד כמה המכשיר הזה עמיד? לכמה שעות הסוללה מחזיקה ( בכמה זמן של טעינה) והאם היא נחלשת עם הזמן? הבנתי שהאייפוד מגיע בלי שום עזרים, אילו עזרים ממש חיוניים לדעתכם ( מטען למשל בשבילי זה חיוני) וכמה זה מוסיף לעלות שלו? דבר נוסף,מה בדיוק ההבדל בין אייפוד קלאסיק לאייפוד ווידאו ( אני שואלת כי בקלאסיק אין פחות מ-80 ג'יגה והאמת שבשבילי גם 60 יעשו את העבודה, מבחינת מוזיקה זה אותו הדבר?). מה עם עניין העברית? בדגם מהסוג הזה בכלל אפשר להתקין אותה ( אם כן איך? ולא בדרך של לפרוץ אותו ... אם לא, איך המכשיר קורא שירים בעברית ? הפוך? ג'יבריש? עברית באנגלית? ). חוץ מקפיצות וריצות ( שאני מבינה שעדיף למכשיר הזה להמנע מהם) כמה הוא רגיש ועדין? במידה וזה באמת יהיה אייפוד בארה"ב אחותי תקנה לי אותו, אני לא רוצה לסבך אותה כי היא קטנה, ולתת לה שם מדוייק של מה אני צריכה ( בלי להתחיל להסתובב שם ולחפש) יש דברים מסויימים ( חוץ מהדגם) שאני צריכה להגיד לה? דבר אחרון, מתנצלת על כל השאלות (כל תשובה תעזור) אם לדעתכם נגן אחר יתאים לדברים שחשובים לי והזכרתי,או סתם שיקולים שנראים לכם חשובים ולא לקחתי בחשבון אז תרגישו חופשי לספר לי עליהם (בטווח מחירים עד 1000 ש"ח) . תודה! :)

tweeg

New member
אממ

לגבי הקלאסיק(לפחות דברים ספציפים) כדאי לשאול בפ' איפוד מחזיקה 35 אם אני זוכר נכון,אמורה להחזיק שנתיים שלוש המכשיר עצמו עמיד ובנוי טוב עיברית אין,קושחה נעולה,בטח גיבריש/לא רואים כלום ההבדלים בינהם כמעט בטוח נמצאים בשאלות נפוצות או משהו תגידי לה איפוד קלאסיק 80gb,האחריות הבין לאומית רק למשווקים מורשים(?) אין לו מתחרים בנפח/עלות לדעתי והוא יתאים לאנשים שמשתמשים בו לנסיעות מדי פעם הוא נראה לי גדול מדי בתור נגן ליום יום(אני הולך עם שלי בכיס בערך 8 שעות ביום) לדעתי את לא צריכה לרדת מ60 ג'יגה כי אוספים של מוזיקה רק גדלים אם לא מפריע לך החסרונות שלו(אין רדיו,האיטונס(?) וכו') אז הוא יופי של נגן תשאלי בפ' איפוד אם לא שאלת כבר

יאיר B

New member
מממ

1. קיבולות גדולות זה: איפוד, זון (של MS) וארכוס (לא יודע כמה הוא נפוץ בארה"ב). האיפוד הוא היחיד עם אחריות בינלאומית בתנאי שקנית אותו במקום נורמאלי (לא בסטה ברחוב, עדיף אפל-סטור) ויש לך את הקבלות. 2. איפוד הוא מכשיר טוב (אם 70% ויותר מהאמריקאים מעדיפים אותו...). הסוללה מחזיקה בערך 30 שעות +-, טעינה היא כ-3 שעות. כל סוללה נטענת נחלשת עם הזמן (אין פתרון לבעיה הזאת, זה חלק מהחיים שלה). בשלב מסויים (כתלות בשימוש כמובן) צריך להחליף אותה. 3. איפוד מגיע באריזה עם אוזניות בלבד. כל אביזר אחר צריך לקנות בנפרד. מטען - אפשר כל אחד שאת רוצה. מעבר לזה, את לא צריכה כלום (אלא אם כן את רוצה: נרתיק למשל ויש מאות סוגים של עשרות חברות, כמות השטויות שהמציאו עבורו לא נגמרת). צריך גם מחשב כמובן. הנגן מסתנכרן רק מול תוכנת איטונס (ולכן צריך מחשב שיש בו איטונס). מחירים של אביזרים משתנים בהתאם לאביזר (בארה"ב יותר זול מן הסתם מאשר בישראל). 4. איפוד קלאסיק הוא הדור האחרון של הנגנים של אפל. איפוד וידיאו הוא הדור הקודם (אני לא בטוח כמה הוא נמכר בארה"ב, גם בארץ לא כל כך אבל אפשר למצוא ואני בטוח שגם בארה"ב). יש הבדלים קלים ביניהם, בעיקר בנושא הקיבולות. 5. עברית: לאיפוד קלאסיק אין עברית ואין מה לעשות נגד זה. אני מניח שהוא נותן ג'יבריש. לוידיאו יש עברית (אפשר להוריד מאתר אידיגיטל). 6. רגישות: כמו כל נגן דיסקשיח. לא כדאי להפיל אותו על הריצפה, במיוחד כשהוא עובד. גם לא כדאי לרוץ/לקפוץ איתו. מעבר לזה הוא בסדר. 7. אחותך - קשה להסתבך עם איפוד. יש רק 5 דגמים ויש להם שמות שונים לחלוטין. יש שאפל (בלי מסך), נאנו (הפלאש הקטן קיבולת), קלאסיק (הגדול, 80/160GB), טאצ' (עם מסך מגע, קיבולת קטנה) והאיפון (הטלפון). כך כל מה שהיא צריכה לעשות זה להכנס לחנות שמוכרת איפודים ולהגיד שהיא רוצה איפוד קלאסיק. יותר פשוט מזה אין (בעצם אני חושב שהוא בא בשני צבעים: לבן ושחור וזה אולי הבלבול היחיד שיכול להיות לה). שאלות נוספות - מציע להפנות לפורום איפוד (כתבתי את כל מה שאני יודע על הנגן הזה, הכל מתאוריה, מעולם לא היה לי איפוד וכנראה שגם לא יהיה).

קיפודים

New member
תודה לשניכם על התשובה המקיפה

ובכל זאת עוד שאלה קטנה ( כי אני רואה שהידע התיאורטי גדול מאוד ). חשבתי אם כדאי להשתמש במכשיר גם כסוג של דיסק או קיי לפריקת תמונות. צריך בשביל זה גם תוכנה מיוחדת (מקביל לאייטונס) או שזה פשוט ? זהו, מבטיחה את יתר השאלות להפנות לפורום אייפוד...שתתחלקו בנטל : )

למעלה